madzia828 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 jejku trudna sprawa:-(:-( ludziom już odwala:angryy: Quote
sara_rokitnica Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 qrczę... porąbani jacyś Ci ludzie :shake: po prostu masakra :shake: moja mama raczej się nie zgodzi żeby go wziąć chociażby na tymczas więc w ten sposób raczej nie pomogę... Quote
polciuaa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 O matulu.!I co tu zrobic.?:( Porozsyłam po znajomych..moze ktos pomoze..:roll: Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Ja też pogadam z mamą o DT, ale nic nie obiecuję. też mam małe zoo w domu (papuga, świnka morska, ryby no i oczywiście pies) prócz tego małe mieszkanie. Jednak jesli mama sie zgodzi lepsza ciasnota dla psa niż wyrok wydany przez własnego własciciela. :( Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Może jego zdj jutro podbiją czyjeś serce... Martwi mnie to, że w domu jest podobno jeszcze 1 pies,ale nie wiem czy to prawda, tak ta Pani mówiła. Quote
alekso Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 może to głupi pomysł, ale może jest gdzieś niedaleko 2 schronisko, tak żeby psiaka przenieść dalej od "domu" żeby te s******e nie chciałay jechać kilka/kilkanascie kilometrów dalej.... żeby tak jakby go ukryć... nic mi lepszego do głowy nie przychodzi :( Quote
BoUnTy Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 alekso napisał(a):może to głupi pomysł, ale może jest gdzieś niedaleko 2 schronisko, tak żeby psiaka przenieść dalej od "domu" żeby te s******e nie chciałay jechać kilka/kilkanascie kilometrów dalej.... żeby tak jakby go ukryć... nic mi lepszego do głowy nie przychodzi :( Dokładnie to samo zaproponowałam justynie na gg... Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Była dziś u mnie sąsiadka, która wzięła dużego psa ze schronu w Łodzi przezemnie i przez Dogo. Przyszła i zamówiła dwa młode pieski. Żeby były nieduże i nie gryzły. Dla brata i mamy.Jeśli spełnia warunki - jest dom na stałe. Pod Łodzią. Quote
Avaloth Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 o matko :( a nie znasz kogoś kto mógłby go wsiąść chociaż na kilka dni? tylko jak ludzie w schronisku poznają czy to nie ktoś podstawiony?! :placz: Quote
Avaloth Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Czarodziejka napisał(a):Była dziś u mnie sąsiadka, która wzięła dużego psa ze schronu w Łodzi przezemnie i przez Dogo. Przyszła i zamówiła dwa młode pieski. Żeby były nieduże i nie gryzły. Dla brata i mamy.Jeśli spełnia warunki - jest dom na stałe. Pod Łodzią. ooo ! oby się udało ! Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Dom jest na stałe - nie tymczas, a raczej dwa domy dla dwóch psiaków. Jeśli mogę pomóc, to piszcie. Pies będzie miał dobrze. Quote
maggiejan Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Wspaniałe rozwiązanie i to błyskawicznie...! Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Trzeba go ze Śląska pod Łódź dowieźć. Można do mnie, sąsiadka mieszka obok, sama go zawiezie do brata - mogę z nią jechać. Umowy adpocyjne mam z fundacji Niechciane i ZXapomniane z Łodzi, jeśli byłaby potrzeba ;) Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 niecale dwie godziny pozniej i juz szczesliwe zakonczenie! serce rosnie po prostu! to naprawde krzepiace; Quote
alekso Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 a kiedy będzie info, że psiak "spełnia warunki"? czy to już nieważne i Ci ludzie się zdecydowali tak na 100%? Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Chodzi mi o to, żeby był niewielki i łagodny, bo młody jest, jak już wspomniano. Przykro mi, że odbywa się to drogą selekcji, ale jeśli ktoś chce adoptować jakiegoś konkretnego psiaka i wyraźnie określa swoje wymagania, to muszę je przedstawić. Wiem, że to nie są ludzie wymagający cudów i że na pewno zadowolą się tym pieskiem. Nie wiem jednak, jak wygląda. Nie wymagam zdjęć, ale chociaż opisik jego charakteru. Quote
sara_rokitnica Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 trzymam mocno kciuki- oby się udało malucha uratować... Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kiedy zachwalałam im Zbysia z łódzkiego schronu, miałam pakiet zdjęć i różne miłe słowa, a w konsekwencji nagle bez zapowiedzi pojechał inny onkowaty i też go przyjęli z otwartmi rękami. Piesek będzie w mieszkaniu w dwurodzinnym domku na piętrze. W małym miasteczku o nazwie Szadek, albo na wsi w domu wielorodzinnym z ogródkami wokół. Zależy, kto go weźmie - mama, czy brat ;) Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Czarodziejka napisał(a):Chodzi mi o to, żeby był niewielki i łagodny, bo młody jest, jak już wspomniano. Przykro mi, że odbywa się to drogą selekcji, ale jeśli ktoś chce adoptować jakiegoś konkretnego psiaka i wyraźnie określa swoje wymagania, to muszę je przedstawić. Wiem, że to nie są ludzie wymagający cudów i że na pewno zadowolą się tym pieskiem. Nie wiem jednak, jak wygląda. Nie wymagam zdjęć, ale chociaż opisik jego charakteru. Jesteś kochana...:) Spędziłam z nim ok 1,5 godziny.Nie wykazuje żadnej agresji ani w stosunku do ludzi,ani innych zwierząt.Jest spokojny,kontaktowy,zrównoważony,na pewno będzie wiernym psem.Jest niewielki,czarny.Jutro powinny być zdjęcia.Wiek ok 8 miesięcy(tak on mówił),ale ja dałabym mu ok 10-max 12 miesięcy.W domu był inny pies też.On biegał po całym mieście. Było super,gdyby sie zdecydowali. Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 To ja go biorę - wiem, że go wezmą. Nie martw się o nic, tylko o transport. Jeśli nie do Szadku, to na wiochę, ale wszędzie będzie mile widziany ;) Quote
alekso Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 czyli ja już tylko trzymam kciuki za transport? :oops: macie jakieś pomysły na transport, to zupełnie nie moje okolice :( Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 Czarodziejka napisał(a):To ja go biorę - wiem, że go wezmą. Nie martw się o nic, tylko o transport. Jeśli nie do Szadku, to na wiochę, ale wszędzie będzie mile widziany ;) W ciemno? :) poczekajmy z radością,aż zobaczysz zdjęcia.Jednym podoba sie taki pies,innym całkiem inny :) On ma śliczne oczka, brązowe z tego,co pamiętam.Te osoby muszą zobaczyć zdjęcia... My bardzo Ci dziękujemy za zwrócenie uwagi :) Quote
Czarodziejka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 To na prawdę nie ma znaczenia, jak wygląda i jakie ma oczka ;) Jeśli jest nieduży, łagodny i młody, to ma dom i kropka. Quote
Recommended Posts