Weronia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Weronia'] Po drugie, jak wyglądałoby przejęcie psa przez ludzi z Łodzi.? bo po takiej podróży nie ma mowy, żebym jeszcze jakiegoś adresu szukała... czy masz kogoś z tego miasta? Bo ja Rudy nie znam.. Musiałabym mieć przewodnika.. quote] ??? p.s. wyjazd samochodem wyjdzie duzo drożej chyba.. czemu nie mozesz wyjsc z domu?:roll: ktos kto mnie tam zaprowadzi ułatwiłby sprawę.. i jeszcze jedno pytanie: co z tymi właścicielami??? Quote
emilia2280 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 sunia wyjác odmawia zycia bez pana. kto podaruje jej kilka miesiécy milosci i pozwoli odejsc w spokoju? bioré koszty utrzymania na siebie - serca szukamy!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107256 Quote
jusstyna85 Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Weronia napisał(a):[quote name='Weronia'] Po drugie, jak wyglądałoby przejęcie psa przez ludzi z Łodzi.? bo po takiej podróży nie ma mowy, żebym jeszcze jakiegoś adresu szukała... czy masz kogoś z tego miasta? Bo ja Rudy nie znam.. Musiałabym mieć przewodnika.. quote] One pojada chyba najpierw do Czarodziejki...a może sie myle? poczekajmy na jej wypowiedź. ??? p.s. wyjazd samochodem wyjdzie duzo drożej chyba.. czemu nie mozesz wyjsc z domu?:roll: ktos kto mnie tam zaprowadzi ułatwiłby sprawę.. i jeszcze jedno pytanie: co z tymi właścicielami??? wysyłam Ci PW dlaczego Quote
zaba14 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Hej! Mnie juzw piatek w kraju nie bedzie, ale jesli chcecie transportowac psa pociagiem, to można go przecież zaprowadzic na dworzec w Rudzie Śl. a przyszli właściciele niech psa rowniez odbiora na dworcu w Łodzi. Jeśli psa nie moze zaprowadzić Justyna z tego wątku, to można poprosić Pianke, moze nie bedzie w ten dzien pracowac, może Justyna z schronu bedzie miała czas? Acctiually rownież jest z Rudy Śl. tutaj chodzi o mały krotki spacer z schroniska do peronu, a to ponoć malutki kawałeczek (nigdy tam nie szłam to nie wiem) ale idzie sie ponoć chwilkę... tylko ktoś musi dopilnować aby pies czekał z ksiażeczka szczepien i kagancem... tylko tyle mogę doradzić.. pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!! :) Quote
Weronia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 zaba14 napisał(a):Hej! ale jesli chcecie transportowac psa pociagiem, to można go przecież zaprowadzic na dworzec w Rudzie Śl. a przyszli właściciele niech psa rowniez odbiora na dworcu w Łodzi. Jeśli psa nie moze zaprowadzić Justyna z tego wątku, to można poprosić Pianke, moze nie bedzie w ten dzien pracowac, może Justyna z schronu bedzie miała czas? Acctiually rownież jest z Rudy Śl. tutaj chodzi o mały krotki spacer z schroniska do peronu, a to ponoć malutki kawałeczek (nigdy tam nie szłam to nie wiem) ale idzie sie ponoć chwilkę... tylko ktoś musi dopilnować aby pies czekał z ksiażeczka szczepien i kagancem... tylko tyle mogę doradzić.. pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!! :) no właśnie czekam na tego rodzaju informacje, bo nie mam pojecia o przyszlych wlascicielach, drodze z dworca do schronu i odwrotnie.. i tak dalej... ogólnie nic nie wiem:) i czekam na informacje... Quote
alekso Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 a czy pies będzie bezpieczny sam w pociągu? ludzie są różni.... Quote
Weronia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 alekso napisał(a):a czy pies będzie bezpieczny sam w pociągu? ludzie są różni.... jak to sam?????????????? Quote
emilia2280 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 nie moze jechac sam! absolutnie! pies moze sié bac, wymiotowac, robic kuu i takie tam. to wykluczone! pomyslcie jaki on bylby przerazony sam w tym pociágu!! Quote
alekso Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 zaba14 napisał(a):Hej! Mnie juzw piatek w kraju nie bedzie, ale jesli chcecie transportowac psa pociagiem, to można go przecież zaprowadzic na dworzec w Rudzie Śl. a przyszli właściciele niech psa rowniez odbiora na dworcu w Łodzi. Jeśli psa nie moze zaprowadzić Justyna z tego wątku, to można poprosić Pianke, moze nie bedzie w ten dzien pracowac, może Justyna z schronu bedzie miała czas? Acctiually rownież jest z Rudy Śl. tutaj chodzi o mały krotki spacer z schroniska do peronu, a to ponoć malutki kawałeczek (nigdy tam nie szłam to nie wiem) ale idzie sie ponoć chwilkę... tylko ktoś musi dopilnować aby pies czekał z ksiażeczka szczepien i kagancem... tylko tyle mogę doradzić.. pozdrawiam i trzymam mocno kciuki!! :) tak zrozumiałam, to co napisała zaba14... i dlatego się upewniam.... Quote
alekso Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Naprawdę nie ma nikogo z okolic Rudy Śląskiej kto przejechałby się do Łodzi? Quote
Czarodziejka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Jeśli pociągiem, to ja mieszkam prawie przy torach głównej linii Gdynia - Katowice, a w Zduńskiej Woli, czyli niedaleko jest zawsze przelot pociągów z Poznania - Bóg jeden wie, dokąd ;) Jeśli ktoś jechałby pociągiem osobowym do Łodzi przez Zduńską Wolę, to poda mi psy na umówionej wiejskiej stacyjce, a jeśli pospiesznym, to dojadę do Zd. Woli. Quote
Weronia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Czarodziejka napisał(a):Jeśli pociągiem, to ja mieszkam prawie przy torach głównej linii Gdynia - Katowice, a w Zduńskiej Woli, czyli niedaleko jest zawsze przelot pociągów z Poznania - Bóg jeden wie, dokąd ;) Jeśli ktoś jechałby pociągiem osobowym do Łodzi przez Zduńską Wolę, to poda mi psy na umówionej wiejskiej stacyjce, a jeśli pospiesznym, to dojadę do Zd. Woli. o boszzzze:P za trudne to trochę.:lol::crazyeye::lol::eviltong: Wzywam kogoś kto pokieruje akcją!!! niech ktos napisze jak to ma wyglądac. I na co się trzeba zdecydować... Quote
Asta17 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ja sie zobowiązuję doprowadzić psy na peron w Rudzie Śląskiej. Tylko zależy w jaki dzień, i o której, bo nie mogę za bardzo opuszczać szkoły. Mamy tylko 4 kartki (zwolnienia na semestr)...głupota no, ale cóż...chyba, że Justyna w schronie wystawi mi usprawiedliwienie wtedy bede dyspozycyjna cały dzień :) Quote
zaba14 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Asta17 napisał(a):Ja sie zobowiązuję doprowadzić psy na peron w Rudzie Śląskiej. Tylko zależy w jaki dzień, i o której, bo nie mogę za bardzo opuszczać szkoły. Mamy tylko 4 kartki (zwolnienia na semestr)...głupota no, ale cóż...chyba, że Justyna w schronie wystawi mi usprawiedliwienie wtedy bede dyspozycyjna cały dzień :) Z jednym człowiekime w pociagu może jechac tylko JEDEN pies... Quote
Asta17 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 yhym no to małe nieporozumienie z mojej strony...sorry. No to kto pojedzie z pozostałymi dwoma? I kiedy? Quote
emilia2280 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 czyli jest jasne, ze jesli Weronia pojedzie sama pociágiem- bierze tylko psa ze smietnika tak? Btw - jak on ma na imié? Quote
Weronia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 /????????????????????????????????????????????????????? Quote
Czarodziejka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Psiury czekają na kastrację tymczasem. Quote
Asta17 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dowiem się co z takastracją! Tylko prosze ustalcie co z tym transportem...trzeba sie sprężyć.... Quote
Weronia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 jak mamy się spręzyc, jak zadajemy z emilią tysiąc pytan i nie uzyskujemy odpowiedzi na większośc?????? o co tu chodzi?:/ Wam zależy żeby psa przewiezc, czy nie za bardzo? Quote
Asta17 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Justyna jest w szpitalu...ja mogę tylko przyspieszyć kastracje o ile juz to nie jest zrobione...a poza tym transport trzeba jeszcze uzgodnic z Justyną ze schroniska co zrobie dzisiaj! Quote
zaba14 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Weronia nie denerwujcie się, ja Asty nie znam, może jeszcze nie ma w tym doświadczenia, ja jak zajmowalam sie jakims psem z Rudy Śl. to zalatwialam wszystko sama, z zapytaniem Justyny, bo wiadomo (kastracja jest wazne i musi byc wykonana na dany termin) pozniej informujesz Justyne o ktorej ktos bedzie po psa i aby wszystko było gotowe (ksiazeczka zdrowia) a widze ze Asta pisze ze Justyna w szpitalu wyladowala :( wiec troszke ciezej sie dogadac jesli w schronisku jest Pan Przemek (ale ja juz nawet nie wiem czy on tam jeszcze pracuje?) bo jak jest Pani Beata to tez da sie wszystko dogadac, to kobieta ktorej takze zalezy na losie zwierzat. Trzeba tylko podejsc do biura i porozmawiac, co i kiedy bedzie robione bo tego a tego pies wyjezdza. Quote
Recommended Posts