Weronia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Asta17 napisał(a):Własnie ostateczna decyzja bo juz sie gubie w tym. I chciałabym znać w końcu konkretną date tego wyjazdu. jeszzcze nikt nie zna daty konkretnej. zresztą chyba nikt zadnych konkretow nie zna:lol: jakoś teraz na dniach by się myślę wszystko rozegrało. jak patch się odezwie, to wszystko bedzie jasne. kto się z nia skontaktuje? ja moge do niej na priv napisać. Quote
Weronia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 alekso napisał(a):napisałyście pw do patch75? a w ogole to czy ktoś się orientuje co z psem? czy jest bezpieczny... ja napiszę do niej pw. zobaczymy, moze szybko się odezwie. ja tu się w niczym nie orientuję. zadaje te same pytania wiele razy i nikt mi nie odpisuje:/ mam nadzieję, że ta Pani z Krakowa pomoze, bo to by nam baardzo ułatwiło sprawę. a o psie wiadomo tyle, co z 1 postu.. chyba.. Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Pies chyba nazywa się Ramzes ;) Jest bezpieczny siedzi "schowany" w schronisku przed tymi właścicielami, którzy ponoć chcieli go odebrać ( na szczęście nikt sie o niego nie pytał). Będzie kastrowany dzisiaj albo jutro. czuje sie dobrze, jest wesoły i bardzo miły ;):) Dogaduje sie z innymi psami. Quote
Weronia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 a jeśli będzie musiał pojechać pociągiem, to da radę go wykąpać przed podróżą? Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 To musiałabym go wziąc do domu na noc, bo inaczej by sie przeziebił....ale to jeszcze nic pewnego, bo nie wiem czy mama sie zgodzi. Mam psa, świnkę morską, papugę, ryby. Mam nadzieje, że ramzes nie zjadłby mi tych zwierzaków ;) a z psami w schronie sie zgadza, jednak w domu jest inaczej, nie wiem jak moj by na niego zareagował, a nie chce zeby sie ciągle gryzły :( Quote
Asta17 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Jak bede znała date to bede debatować z mamą nad kąpielą i nocką ;) Quote
Weronia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Asta17 napisał(a):Jak bede znała date to bede debatować z mamą nad kąpielą i nocką ;) data w przybliżeniu- za kilka dni. Chyba juz mozesz zacząć debartować.. bo myslę, że zabranie psa ze schroniska (bez obrazy, ale będzie ŚMIERDZIAŁ..) w zatłoczonym pociągu... byłoby dla osoby wiozącej go.. dość mocno kłopotliwe. Nawet jak ta Pani z Krakowa go zabierze, to kąpiel mu się przyda. A na jedną noc możesz go chyba wziąć do siebie, co? Zawsze możesz psy od siebie izolować.. A moze Ty byś się przejechała pod Łódź i z powrotem? Albo znajdziecie kogoś kto się podejmie.. ( jeśli opcja Pani z Krakowa nie wypali i zostanie opcja nasza. Wam z obrócić pod Łódź i z powtotem bedzie łatwiej, bo my jeszcze musimy 6 g z poz jechac i do Poznania tez kilka g. .. moze nam doby nie starczyć... tego się boję) czekamy na inf. od patch75 Quote
emilia2280 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 To czekamy na patch 75. chyba rzeczywiscie bédzie lepiej jesli pani wezmie psa/psy samochodem. Oczywiscie za zwrotem kosztów. Quote
patch75 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Weronia napisał(a):data w przybliżeniu- za kilka dni. Chyba juz mozesz zacząć debartować.. bo myslę, że zabranie psa ze schroniska (bez obrazy, ale będzie ŚMIERDZIAŁ..) w zatłoczonym pociągu... byłoby dla osoby wiozącej go.. dość mocno kłopotliwe. Nawet jak ta Pani z Krakowa go zabierze, to kąpiel mu się przyda. A na jedną noc możesz go chyba wziąć do siebie, co? Zawsze możesz psy od siebie izolować.. A moze Ty byś się przejechała pod Łódź i z powrotem? Albo znajdziecie kogoś kto się podejmie.. ( jeśli opcja Pani z Krakowa nie wypali i zostanie opcja nasza. Wam z obrócić pod Łódź i z powtotem bedzie łatwiej, bo my jeszcze musimy 6 g z poz jechac i do Poznania tez kilka g. .. moze nam doby nie starczyć... tego się boję) czekamy na inf. od patch75 hej, dopiero neidawno wrocilam z pracy, ale przed chwila wyslalam smsa do tej kobiety, jest na prawde wspaniala osobe, pomogla juz noemik z Krakowa, nie obiecuje, ale wiem, ze bedzie starala sie pomoc, od razu dam znac, co i jak. Wykapcie go jelsi mozna, tak, zeby nie musiala spzratac za duzo w samochodzie, bo duzo nim jezdzi sluzbowo;) czekamy na wiadomosc od niej Quote
Czarodziejka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ja czekam na info - kiedy. Wiem, że po kastracji i po odleżeniu straty ;) Quote
patch75 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 ta kobieta jeszcze nie odpisala, jak jutro nei otrzymam odpowiedzi, to zadzwonie Quote
jusstyna85 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Ja wróciłam na dogomanie,ale nie jeszcze w 100 %. Ten piesek ma na imie Ramzesik,to imie od właścicieli. Dzwonię do kogoś od rana w sprawie transportu,ale na razie nie udaje mi sie. Dziękuje wszystkim za pomoc Quote
Asta17 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Pieski sa juz po kastracji i czują sie dobrze :) Quote
patch75 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 dzwonilam, ale nie wlaczyla sie poczta, bede probowac znowu Quote
Ania_i_Kropka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Przed chwila rozmawiałam z Patch75 i prosiła mnie o przekazanie wiadomości, że transport jest załatwiony na ten wekend. Quote
Asta17 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Sobota czy niedziela? Ustalcie i dajcie znać. Powiem, żeby w ten dzien ich nie karmić ;) Quote
jusstyna85 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Przed chwila rozmawiałam z Patch75 i prosiła mnie o przekazanie wiadomości, że transport jest załatwiony na ten wekend. Na ile to pewne? Quote
Weronia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 czyli jest transport??????? prosimy o szczegóły!! :) Quote
Ania_i_Kropka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Niestety nie znam szczegółów musicie poczekać na Patch. Dzwoniła do mnie rano z Warszawy i prosiła o przekazanie, że transport jest załatwiony. Quote
Czarodziejka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jeśli jest auto to super, czy do miejsca docelowego? Czyli na wiochę? Quote
patch75 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 uff, jestem;) wiec mam pytanko, czy chlopak zdazy spakowac manatki na sobote?:cool3: jest trasnport z Trojmiasta do Katowic i katowic do Lodzi i Katowic, wiec moze sie zabrac. Wiem, ze mial sterylke, ale czy nie bedzie przeciwskazan, aby pojechal w sobote? mozecie sie bezposrednio kontatkowac z drakula, super czlowiek i wozi psiaki, ustalcie co do kosztow, no i jesli jest jeszcze jakis psiak na trasie z trojmiasta do katowic, to mozna by bylo mu pomoc Quote
Recommended Posts