jusstyna85 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Serdecznie dziękuję Czarodziejce za danie szansy akurat tym psiakom i za cierpliwość...:smile: Emilii za kwestie finansowe Drakuli i jego żonie za transport Pani Jolancie,która jak zwykle pomogła finansowo i...wszystkim osobom,które pomogły i odwiedziły wątek... Byłam w kropce z tym psiakiem wrzuconym do śmietnika.Naprawde bardzo WSZYSTKIM dziękuje... Wyciągnęłam go ze śmietnika, nie wiem ile czasu tam spędził :( zobaczyłam, że ma obróżke,więc poszłam szukać właścicieli-pewna Pani wskazała mi,gdzie mieszkają,ale uprzedziła że biją go i pies ciągle lata po dworze,czy mróz,czy deszcz.Chciałam sie sama przekonać,bo pomyślałam, że sąsiedzi często przesadzają.Zeszła dziewczyna w wieku 23 lat,chodziła ze mną do podstawowki,ale do innej klasy.Na pytanie dlaczego ten pies był w śmietniku w kuble i dlaczego biega,odpowiedziała, że to tylko pies i nic ją nie interesuje.Przyjechał kierowca ze schroniska, wezwaliśmy straż miejską.Zjawił sie jej konkubent i zaczął mi grozić, że pożałuje, że skończy mi sie życie.Po przepychance z nim pies odjechał do schroniska, ALE....DOSTAŁAM WIADOMOŚĆ NA NASZEJ KLASIE, ŻE ONI I TAK ODBIORĄ TEGO PSA,PODSTAWIĄ KOGOŚ I WYWIOZĄ NA WIEŚ, GDZIE ZABIJĄ .Wcześniej to też ten facet mówił. BŁAGAM-ZABIERZCIE GO ZE SCHRONISKA, PIES SZYBKO ZNAJDZIE DOM,BO JETS ŁADNY.sCHRONISKO NIE JEST W STANIE SPRAWDZIĆ WSZYSTKICH LUDZI,KTÓRZY PRZYCHODZĄ PO PSY.ONI PODSTAWIĄ KOGOŚ,KTO WYGLĄDA DOBRZE I GO ZABIORĄ :( Piesek ma ok 1 roku, jest malutki, czarny. JEGO ŻYCIE JEST W WASZYCH RĘKACH Quote
Edi100 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Debile, zwyrodnialcy:angryy: Po co takich ziemia nosi?:shake: Biedny maluszek:( Quote
alekso Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 czy można zakazać adopcji psa w schronisku? Boże....:( Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Właściciel na pewno do nie dostanie, ale skad bedziemy wiedziec po jakims czasie czy adoptuje go normalna osoba czy ta podstawiona? ;/ Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 zaraz, zasada jest taka, ze pies musi przejsc dwutygodniowa kwarantanne i nikt go nie moze odebrac poza wlascicielem nim ta kwarantanna nie uplynie; nazwisko i adres wlasciciela znasz wiec w schronie mozna to zastrzec - zeby mu nie wydawac; jesli przyjdzie ktos inny podajacy sie za wlasciciela i poda inny adres to mu go nie wydadza; jak poda prowidlowy tez mu nie wydadza; w ten sposob mamy 2 tygodnie; trzeba psu zrobic zdjecia i zaczac dzialac; czy jestes w stanie zrobic cokolwiek? Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 alekso napisał(a):czy można zakazać adopcji psa w schronisku? Boże....:( Jesli oni podstawią kogoś,a ludzie będą udawali, że lubią go,to kto w to nie uwierzy...? Błagam Was... Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 kakadu napisał(a):zaraz, zasada jest taka, ze pies musi przejsc dwutygodniowa kwarantanne i nikt go nie moze odebrac poza wlascicielem nim ta kwarantanna nie uplynie; nazwisko i adres wlasciciela znasz wiec w schronie mozna to zastrzec - zeby mu nie wydawac; jesli przyjdzie ktos inny podajacy sie za wlasciciela i poda inny adres to mu go nie wydadza; jak poda prowidlowy tez mu nie wydadza; w ten sposob mamy 2 tygodnie; trzeba psu zrobic zdjecia i zaczac dzialac; czy jestes w stanie zrobic cokolwiek? On może iść do adopcji od razu,bo właściciel pozbył sie go, wyraził zgode na zabranie do schronu,bo wtedy mniej kary będzie płacił,. Schronisku zależy na dobrym domu dla niego Quote
sporti Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Słuchacie takie grożenie to się już można zgłosić na policję. Nie można nikomu grozić śmiercią, a groźbę w necie można udowodnić. Wbrew pozorom nikt w sieci nie jest anonimowy. Może zadzwonić do tego schroniska i powiedzieć jaka jest sytuacja? Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 jusstyna85 napisał(a):On może iść do adopcji od razu,bo właściciel pozbył sie go, wyraził zgode na zabranie do schronu,bo wtedy mniej kary będzie płacił,. Schronisku zależy na dobrym domu dla niego szit......... Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 ale jest cos takiego jak kwarantanna przeciez; i to nie zalezy od chcenia czy niechcenia schorniska, zeby psu zapewnic dobry dom; znam przypadki osob, ktore koczowaly przed klatka pilnujac psa, ktorego chcialy adoptowac, a nie ogly bo byl na kwarantannie; to czy wlasciciel sie pozbyl czy nie nie powinno miec wplywu na procedury; Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 z drugiej strony to po co tyle zachodu zeby zabic psa, ktorego i tak wytzucilo sie na smietnik? Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 kakadu napisał(a):ale jest cos takiego jak kwarantanna przeciez; i to nie zalezy od chcenia czy niechcenia schorniska, zeby psu zapewnic dobry dom; znam przypadki osob, ktore koczowaly przed klatka pilnujac psa, ktorego chcialy adoptowac, a nie ogly bo byl na kwarantannie; to czy wlasciciel sie pozbyl czy nie nie powinno miec wplywu na procedury; Kakadu wszystcy są tylko ludźmi- jeśli przyszedłby ktoś do Ciebie do schroniska i zobaczyłabyś, że jest w porządku, że rozmawia zpsem i sprawia super wrażenie,to też byś sie nabrała. Ta rodzina jest patologiczna, on jest tzw Kibolem, chleje gdzie sie da Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kakady czy Ty rozumiesz, że jesli własciciel oddaje psa to pies nie ma kwarantanny! Bo po co mu ona?? To jest zgłoszone schronisku! Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 czy mozna psu zrobic zdjecie? na przyklad jutro z rana? Quote
jusstyna85 Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 kakadu napisał(a):z drugiej strony to po co tyle zachodu zeby zabic psa, ktorego i tak wytzucilo sie na smietnik? nie wydaje mi sie, żeby oni go wrzucili.On sie musiał błąkać jak zawsze i komuś sie nie spodobał. Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Nie szkodzi, że go wyrzucił. Teraz chce go odzyskac by zemscic sie na Justynie i zrobic jej na złośc!! Quote
alekso Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Asta17 napisał(a):Nie szkodzi, że go wyrzucił. Teraz chce go odzyskac by zemscic sie na Justynie i zrobic jej na złośc!! dokładnie tego się boję.... to jeszcze może zaostrzać chęć zrobienia psiakowi krzywdy.... Quote
kakadu Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Asta17 napisał(a):Kakady czy Ty rozumiesz, że jesli własciciel oddaje psa to pies nie ma kwarantanny! Bo po co mu ona?? To jest zgłoszone schronisku! nie, nie rozumiem tego; czy on go oddal z ksiazeczka szczepien? jesli nie, to nie mozna stwierdzic o nim niczego, pies moze byc nosicielem jakiejs choroby i jako taki pownien zostac poddany kwarantannie, skoro juz w schronisku zawital; Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Nie ma szczepien z tego co mi mowiła Justyna! W schronie zostanie zaraz zaszczpiony, odrobaczony i odpchl;ony....a poza tym pracownicy beda go obserwowali czy wszystko z nim ok. A co najwazniejsze juteo zobaczy go wet. A kwarantanna to czas w którym własciciel moze zgłosic sie po psa natomoiast obeserwacja to czas kiedy pies jest podejrzany o jakąs chorobe. sorry ze tak chaotycnie pisze, ale sie denerwuje! Quote
maggiejan Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Jeśli pies będzie na obserwacji 2 tyg. (?), to może uda się znaleźć mu przynajmniej tymczas. Małemu pieskowi powinni być łatwiej... Jak to trzeba uważać do kogo się zwracasz w sprawie psa :shake:, następnym razem trzeba ostrożniej z ludźmi, którzy pewnie znęcają się nad swoim zwierzakiem. Trzeba wziąć psa i nic im nie mówić poprostu... Quote
supergoga Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 MOże dałoby się fotkę machnąć jakąś, wtedy będzie łatwiej. Mały psiak, młody - znajdzie szybko domek. Tylko trzeba go pokazać. Quote
Asta17 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Fotki powinny być jutro! Ale jesli wet stwierdzi, że psiak jest zdrowy to nie bedzie miec tej obserwacji! zawsze lepiej jest gdy psiak trafi do DT bo w schronie moze złapac kaszel kenylowy, który przechodzi prawie kazdy nowy pies. Quote
Recommended Posts