Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggiejan napisał(a):
Jeśli pies będzie na obserwacji 2 tyg. (?), to może uda się znaleźć mu przynajmniej tymczas. Małemu pieskowi powinni być łatwiej...
Jak to trzeba uważać do kogo się zwracasz w sprawie psa :shake:, następnym razem trzeba ostrożniej z ludźmi, którzy pewnie znęcają się nad swoim zwierzakiem. Trzeba wziąć psa i nic im nie mówić poprostu...

nie ma obserwacji, oni go nie chcieli,jeśli znajdzie sie ktoś w porządku,to może go zaadoptować.Obawiam sie, że będzie tak jak ci ludzie mówili-podstawią kogoś i zabiorą, żeby zemścić sie na mnie i na psie.Ja sama nabrałabym sie, gdyby ktoś miło mówił do psa i sprawiał dobre wrażenie.

supergoga napisał(a):
MOże dałoby się fotkę machnąć jakąś, wtedy będzie łatwiej. Mały psiak, młody - znajdzie szybko domek. Tylko trzeba go pokazać.

Na razie nie ma jak, najszybciej jutro :(

Posted

kakadu napisał(a):
ale jest cos takiego jak kwarantanna przeciez; i to nie zalezy od chcenia czy niechcenia schorniska, zeby psu zapewnic dobry dom; znam przypadki osob, ktore koczowaly przed klatka pilnujac psa, ktorego chcialy adoptowac, a nie ogly bo byl na kwarantannie; to czy wlasciciel sie pozbyl czy nie nie powinno miec wplywu na procedury;

z tego co mi wiadomo to każde schronisko samo ustala sobie w regulaminie kwarantanne (ile ma dni), a jesli pies trafił od właściciela to może zostać wydany, ponieważ kwarantanna to okres czasu dla własciciela na odnalezienie swojego psa...

Czyli nie dobrze :shake:
Fotki napewno się przydadzą....

Posted

Asta17 napisał(a):
W naszym rudzkim schronie kwarantanna trwa 15 dni!

no i każde schronisko może miec inaczej, ale jesli psiak jest od własciciela to ta kwarantanna poprostu go nie obowiązuje....

Posted

israel napisał(a):
Czy nie można by poprosić w schronisku żeby nie wydawali psa komuś z "ulicy" tylko dali mu 2 - 3 tyg. na szukanie DS lub DT przez dogo?

To byłby najlepszy pomysł.....

Posted

maggiejan napisał(a):
Jeśli pies będzie na obserwacji 2 tyg. (?), to może uda się znaleźć mu przynajmniej tymczas. Małemu pieskowi powinni być łatwiej...
Jak to trzeba uważać do kogo się zwracasz w sprawie psa :shake:, następnym razem trzeba ostrożniej z ludźmi, którzy pewnie znęcają się nad swoim zwierzakiem. Trzeba wziąć psa i nic im nie mówić poprostu...

supergoga napisał(a):
MOże dałoby się fotkę machnąć jakąś, wtedy będzie łatwiej. Mały psiak, młody - znajdzie szybko domek. Tylko trzeba go pokazać.

israel napisał(a):
Czy nie można by poprosić w schronisku żeby nie wydawali psa komuś z "ulicy" tylko dali mu 2 - 3 tyg. na szukanie DS lub DT przez dogo?

W schronie jest masa psów,różni pracownicy,zdarzają sie zagryzienia jak wszędzie.To jest loteria-albo znajdzie sie ktoś prawdziwy,kto go pokocha i wtedy oddają,albo tak jak my wszyscy nabiorą sie na tego kogoś.

Posted

israel napisał(a):

to chyba najlepszy pomysl taki 'na szybko'
dziewczyny wy pewnie znacie pracownikow schroniska, wiec moze mozna ponegocjowac? czy oni beda chcieli sluchac?

Posted

maggiejan napisał(a):

tez mi to przyszlo do glowy - zabrac ze smietnika i nic nie mowic, nie szukac winnego, ale justyna pewnie chciala dobrze; poszla zapytac co sie dzieje z psem; nie mogla przewidziec takiej absurdalnej reakcji; kto by przewidzial...

Posted

maggiejan napisał(a):
Jeśli schronowi zależy na dobru tego pieska to niech wymyslą dla niego kwarantannę, aby dać Wam czas na znalezienie mu bezpiecznego domu.

a jeśli w czasie kwarantanny zostanie zagryziony przez psy?

nie wiadomo na kogo sie trafi...

Prosze Was wszystkich o tymczas...to jedyna złota recepta na wszystko

Posted

ja niestety nie mogę pomóc, Justynko... też mam głupich sąsiadó, którym zaczyna przeszkadzać moja działąlność... i mam na tymczasie amstaffka ze schronu w Chorzowie, poza tym Platon nie akceptuje psó powyżej pół roku...

Posted

kakadu napisał(a):
tez mi to przyszlo do glowy - zabrac ze smietnika i nic nie mowic, nie szukac winnego, ale justyna pewnie chciala dobrze; poszla zapytac co sie dzieje z psem; nie mogla przewidziec takiej absurdalnej reakcji; kto by przewidzial...

U mnie często psy latają samopas,nie chciałam kolejnego skazywać na schronisko,bo to 2. pies w ciągu 1 tygodnia.Suczki mają cieczki,musiałam upewnić sie przed przyjazdem kierowcy ze schroniska.Ja mam sąsiadów,którzy mówią, że mam zoo w domu i wiem co opowiadają,dlatego nie wierze ludziom.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
U mnie często psy latają samopas,nie chciałam kolejnego skazywać na schronisko,bo to 2. pies w ciągu 1 tygodnia.Suczki mają cieczki,musiałam upewnić sie przed przyjazdem kierowcy ze schroniska.Ja mam sąsiadów,którzy mówią, że mam zoo w domu i wiem co opowiadają,dlatego nie wierze ludziom.

ja akurat Cię doskonale rozumię... Teraz tyle tych psiaków biega, a wszystkie mają domy... Szkoda, że niektóre własnie takie :-(

Posted

Justyna moge pomoc tylko przy podnoszeniu.... w piatek wyjezdzam z kraju, nie bedzie mnie przez pewien okres czasu...

mam nadzieje ze włascicielom nie uda sie nikogo podstawic.. :roll:

Posted

zaba14 napisał(a):
Justyna moge pomoc tylko przy podnoszeniu.... w piatek wyjezdzam z kraju, nie bedzie mnie przez pewien okres czasu...

mam nadzieje ze włascicielom nie uda sie nikogo podstawic.. :roll:

Podnoszenie to też wiele...

jestem tak zdenerwowana, że mi całe ręce sie trzęsą :(

Ci ludzie to idoci,pobierają zasiłki z opieki ,nie pracują...
Szczególnie ten facet był mocno zdeterminowany, ja wierze w to,co oni chcą zrobić.

Posted

Ja wiem ze tymczas byłby najlepszy , ale dopóki nie uda sie go załatwić spróbujcie może zrobić tak jak pisze Israel ?

Zawsze to daje czas na szukanie choćby tymczasu , o który ciężko:-( , bo zazwyczaj jak ktoś tu może to już zapsiony ( ja mam 5 psów + kot i gryzonie, w bloku) :-(

Posted

[quote name='agamika']Ja wiem ze tymczas byłby najlepszy , ale dopóki nie uda sie go załatwić spróbujcie może zrobić tak jak pisze Israel ?

Zawsze to daje czas na szukanie choćby tymczasu , o który ciężko:-( , bo zazwyczaj jak ktoś tu może to już zapsiony ( ja mam 5 psów + kot i gryzonie, w bloku) :-(

Ja nie chcę mieć wyrzutów sumienia,jeśli w tym czasie zostanie zagryziony przez jakiegoś psa.Boję się, że poprosimy o nie wydawanie go,a w tym czasie móglby trafić sie super dom.

To wszystko loteria

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ja nie chcę mieć wyrzutów sumienia,jeśli w tym czasie zostanie zagryziony przez jakiegoś psa.Boję się, że poprosimy o nie wydawanie go,a w tym czasie móglby trafić sie super dom.

To wszystko loteria

to fakt... Z jednej strony czasem warto zaryzykować, a z drugiej..... :-( Trudna sytuacja.....