Jump to content
Dogomania

Warszawa! Krówka 4 m-ce. Już w nowym domu!!! Problem-opinia prawnika potrzebna!!!!

Recommended Posts

• Replies 694
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak w biegu sklecone, nie umiem pisać wyciskaczy łez:

Nie wiem, co się stało...
Miałam dom, mamę i rodzeństwo, aż nagle znalazłam się na ulicy. Zimno, mokro, strasznie...
Siedziałam przerażona ciemnością, zrezygnowana, na chodniku, już nie miałam siły na nic. Jakaś pani zaczęła do mnie podchodzić, więc chciałam się do niej przytulić i ruszyłam w jej stronę. Nagle nie wiadomo skąd pojawiło się auto i znalazłam się pod nim! Na szczęście jechało wolno i nic mi się nie stało. Pan kierowca i ta pani chcieli mnie wyciągnąć, ale ja się tak bałam, że nie chciałam wyjść.
Wzięli mnie w końcu do samochodu, pojechałam do domu pani Ani, gdzie są dwie inne sunie i one mnie trochę uspokoiły, ogrzałam się, trochę zjadłam i już nie jest tak źle. Ale nie mogę tu zostać, nie ma dla mnie miejsca. Co ja teraz zrobię? Pomóżcie!

Ciri jest młodziutką sunią ok. 3-4 miesiące, na razie sięga do połowy łydki, będzie pewnie wielkości do kolana, sądząc po wielkich na razie łapach. Jest bardzo przyjacielska, uwielbia zabawy z innymi suczkami, kocha dzieci, sama słodycz.
Bardzo potrzebuje domu, nie może zostać tam, gdzie teraz przebywa, więc jeśli masz choć odrobinę miejsca w sercu dla malutkiej Ciri, odezwij się, weź ją do siebie!

Ze zdjęć koniecznie to z samochodu, jest tam taka biedna :placz:

Posted

[quote name='gallegro']Ciri na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=326477118

Zdrojka, posiłkowałem się Twoim, z lekka zmienionym, tekstem ;)

Gallegro, dzięki za śliczne allegro :loveu:!
I Tobie Zdrojeczko również dzięki za super tekst, który ułatwił naszemu specowi robotę :loveu: !!

Niunia coraz lepiej się u nas czuje, niestety sika na potęgę :diabloti:. Koc Rudego cały zasikany wobec tego przeniósł się na jej ręczniczek (a właściwie na jego skrawek a Ciri zamieszkałą w budce Kota (tak, Zdrojka... to ta sama z której wybawiłaś Pinię swoim prezentem dla niej:evil_lol:).
Żeby nie być gołosłowną tak to wygląda:

A to zdjęcie urzecze każdego... nie pchać się tylko ....:cool3:

Posted

[quote name='zdrojka']Mam nadzieję, że mimo wszystko kot ma gdzie spać :cool3:
No wiesz :shake:.......
Nie po to je ratowałam, żeby nie miały gdzie spać - śpią w posłaniu Roni. Gdzieś w końcu muszą :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

zdrojka napisał(a):
A co to za światełko...? :p

Chodzi o tymczasowe miejsce, gdzie sunia mogłaby czekać na DS. Mam jednak nadzieję, że to ostateczność i nie będzie potrzeby korzystania z tej opcji...

Posted

czy podałaś jej Aniprazol 3 dni z rzędu na odrobaczenie?
po 7 dniach powinna byc zaszczepiona potem doszczepiona ponownie-no chyba że ma paśc na choroby zakaźne:roll: albo robaki mają jej rozsadzic i tak wydęty brzuch

Posted

majqa napisał(a):
DIF wstawaj ;), co racja to racja! :diabloti:

No przecież już wstałam .... czego :evil_lol::eviltong:

oktawia6 napisał(a):
Aniprazol 3 dni z rzędu na odrobaczenie?
po 7 dniach powinna byc zaszczepiona potem doszczepiona ponownie-no chyba że ma paśc na choroby zakaźne:roll: albo robaki mają jej rozsadzic i tak wydęty brzuch

Oktawia! Myślę, że mój wet został o tym poinformowany na studiach weterynaryjnych, które mam nadzieję zaliczył :evil_lol:

Wczoraj mój TZ przeżył chwilę zgrozy!!!
Ja z dzieciakami pojechałam zawieźć Jantara do nowego domu a TZ robił porządek w "ogrodzie". Wszystkie cztery psy latały wokół! Nagle Ciri zniknęła..... Szukali jej z sąsiadem ponad godzinę a ta małpa po prostu ...sobie zasnęła w trawce na słonku :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. I nie reagowała na wołanie ...... a ja TZ-ta mało nie straciłam na zawał :diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='DIF']
Oktawia! Myślę, że mój wet został o tym poinformowany na studiach weterynaryjnych, które miał nadzieję zaliczył :evil_lol:

jak najbardziej-to w takim razie zapewne już ją odrobaczyłaś wg jego zaleceń w takim razie!:multi: i już ją obejrzał: zmierzył temperaturkę osłuchał itd.założył książeczkę zdrowia wyznaczając termin szczepienia.....oraz dał preparat p/kleszczom i pchłom na super wysyp w tym roku! tylko nie piszesz o tych rzeczach ani słowa więc zapytałam

Posted

[quote name='oktawia6'](...) tylko nie piszesz o tych rzeczach ani słowa więc zapytałam
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: DIF, masz przegwizdane! ;)

Posted

majqa napisał(a):
Jak postępuje dzieło zniszczenia przez maleństwo?

Zniszczeń brook ;)
Oprócz: nadgryzionych kapci dzieci .... i moich butów do wyrzucenia..... kocyków, ręczników zaszczanych a zapasy się kończą :-(!!

[SIZE=3]Krówka jest super ale u mnie nie może zostać!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli nie znajdę jej domku to ..... nie wiem co dalej!!!!!!!!!

Proszę o pomoc!!!!!!!!
O domek dla Niuni!!!!