Rybc!a Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nutka jest szkielecikiem, nie wiem czy waży 3 kg, to takie cudo ratlerkowate na dluższych nogach, jest wyniszczona, sierść wypada, i kicha, jutro pojdziemy do weta na badanie, nie wiem, może jest przeziębiona bo posikuje.Wypila b. dużo wody, strasznie stękala w wannie ,do suki i kota w miare ok.Nie może sobie miejsca znaleśc wszystko ją interesuje, bylyśmy na dworku , mala wie po co sie chodzi na spacerki, umie na smyczy, umie po schodach.Zjadla gotowanego , jest nienażarta, ale nie mogę przesadzić za pierwszym razem. Nutka od dzisiaj jest w domu tymczasowym w Warszawie. Quote
oktawia6 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 kuźwa to ta również wciry dostawała, że sika ze strachu obecnie?:angryy::angryy::angryy::angryy: całe 3 kg-nawet nie wiadomo jak przygrzmocic chyba z palca dostawała-ale swoje ma:angryy: wspaniale, że ma tymczas! to piesek nawet nie mini tylko toy!:placz: rany boskie co się wyrabia! Quote
fizia Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Taka kruszynka....:-( Te zdjęcia na Przygarnę psa... Quote
Kar0la Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Cudna jest. Z nowym domkiem nie powinno być kłopotu. Oby tylko szybko wyzdrowiała. Quote
enia Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Nutka dziś rano była u weta, ma temp. i jest przeziębiona.Dostała trzy zastrzyki, nie było gdzie sie wkuć wszędzie kości :shake:, a rozpaczała okropnie.Bardzo dużo pije i apetyt też ma spory.Waży 3.20 kg.Ma długaśne łapinki, i lekko szorstki włos na grzbiecie ( okazało sie po kąpieli) to jakiś mix ratlera, pińczyka i gryfonika chyba:p słodka jest. Jeżeli znacie kogoś kto chce okruszka do kochania to polecam Nucię. To sunia bardzo spragniona miłości. Bardzo lubi spacery i umie chodzić na smyczy. Quote
tanitka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 ojej jaki mikrusek, enia kochana jesteś:loveu: Quote
enia Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Mala jest typowo domowym psem, zna i lubi kanape i fotel, reaguje na dzwonek do drzwi, umie żyć w mieszkaniu, dziś obszczekala inkasenta:lol: Szczeka ze strachu na duże psiaki podczas spaceru. Cioteczki kochane pomóżcie mi szukać dla niej domu-bardzo proszę. Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 na ratunku...na pomocy... sunia mala jak palec u Eni:placz::multi: ogloszenia prosim bardzo i banerek toże i zeby sunieczka znalazla DS tak dobry jaki ma DT:cool3::loveu: Quote
Rybc!a Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Charly napisał(a): ogloszenia prosim bardzo i banerek toże i zeby sunieczka znalazla DS tak dobry jaki ma DT:cool3::loveu: Jestem pewna, że do innego domu jej Enia nie odda. :multi: Quote
Rybc!a Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Może ktoś z Was pomoże nam w spłacie długu za transport Nutki do domu tymczasowego? Quote
hop! Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Myślę, że dla Nutki szybko znajdzie się domek. :loveu: Enia, przepraszam, ale w zaświadczeniu o szczepieniu Nutki mój ślimak afrykański wygryzł dziurę - na dodatek w miejscu gdzie jest kod kreskowy. Położyłam zaświadczenie na pleksi z otworkami, która przykrywa akwarium, bo nie przewidziałam takiej sytuacji. Chociaż tyle, że w porę się zorientowałam i ślimor nie zdążył zeżreć go w całości. I jeszcze jedno - w moim zaświadczeniu jest wpisane - maść czarna - podpalana a po drugiej stronie jest dopisek - brązowa. :razz: Quote
enia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='hop!']Myślę, że dla Nutki szybko znajdzie się domek. :loveu: Enia, przepraszam, ale w zaświadczeniu o szczepieniu Nutki mój ślimak afrykański wygryzł dziurę - na dodatek w miejscu gdzie jest kod kreskowy. Położyłam zaświadczenie na pleksi z otworkami, która przykrywa akwarium, bo nie przewidziałam takiej sytuacji. Chociaż tyle, że w porę się zorientowałam i ślimor nie zdążył zeżreć go w całości. I jeszcze jedno - w moim zaświadczeniu jest wpisane - maść czarna - podpalana a po drugiej stronie jest dopisek - brązowa. :razz: I co zrobimy z tym ślimorem??:evil_lol: Nutka by go zjadla, apetyt jej dopisuje i ciągle chce jeść:p ale wydzielamy w malych porcjach a często. Czy Joko zalatwia sie w domu? Quote
hop! Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 enia napisał(a):I co zrobimy z tym ślimorem??:evil_lol: Nutka by go zjadla, apetyt jej dopisuje i ciągle chce jeść:p ale wydzielamy w malych porcjach a często. Czy Joko zalatwia sie w domu? Joko załatwia się tylko w domu. Jak zajrzysz na jej wątek to wszystkiego się dowiesz. ;) Joko była bardzo zarobaczona - takiej ilości robali dawno nie widziałam. Odrobaczałaś już Nutkę? Quote
enia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Nusia dostaje antybiotyk i wet zdecydowala sie jeszcze nie odrobaczać, zresztą ona slaba jest i zaglodzona.Jutro idziemy znowu na zastrzyki więc dopytam o to odrobaczenie dokladnie. To bardzo kochana sunia, musiala mieszkać w mieszkaniu i mieć swoich ludzi, jest super przyjazna. Rybcia czy znamy jej historię? czemu trafila do schronu? ma liczne stare blizny na nosie i lapinkach- może to po podgryzieniu? ona nie lubi siadać na pupie, a to dlatego że tam same kości i to sprawia jej ból, siada boczkiem lub sie kladzie. Zaraz idziemy do parku więc będą nowe foty:) Quote
Rybc!a Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 enia napisał(a): Rybcia czy znamy jej historię? czemu trafila do schronu? ma liczne stare blizny na nosie i lapinkach- może to po podgryzieniu? ona nie lubi siadać na pupie, a to dlatego że tam same kości i to sprawia jej ból, siada boczkiem lub sie kladzie. Zaraz idziemy do parku więc będą nowe foty:) Nutka została znaleziona, więc nic o jej przeszłości nie wiem. Być może rany ma po pogryzieniu, bo jedna suczka z boksu nawet na dowidzenia pokazała, kto tam rządzi..:roll: Zmieniam tytuł wątku, może ktoś pomoże w uzbieraniu kasy za transport. Quote
enia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Dopisz w tytule ,że pilnie szukamy domu, nie chcę żeby sie zbytnio przyzwyczaila do nas, a my do niej......;) Quote
Recommended Posts