Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutka jest szkielecikiem, nie wiem czy waży 3 kg, to takie cudo ratlerkowate na dluższych nogach, jest wyniszczona, sierść wypada, i kicha, jutro pojdziemy do weta na badanie, nie wiem, może jest przeziębiona bo posikuje.Wypila b. dużo wody, strasznie stękala w wannie ,do suki i kota w miare ok.Nie może sobie miejsca znaleśc wszystko ją interesuje, bylyśmy na dworku , mala wie po co sie chodzi na spacerki, umie na smyczy, umie po schodach.Zjadla gotowanego , jest nienażarta, ale nie mogę przesadzić za pierwszym razem.

Nutka od dzisiaj jest w domu tymczasowym w Warszawie.

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kuźwa to ta również wciry dostawała, że sika ze strachu obecnie?:angryy::angryy::angryy::angryy:
całe 3 kg-nawet nie wiadomo jak przygrzmocic chyba z palca dostawała-ale swoje ma:angryy:

wspaniale, że ma tymczas! to piesek nawet nie mini tylko toy!:placz:
rany boskie co się wyrabia!

Posted

Nutka dziś rano była u weta, ma temp. i jest przeziębiona.Dostała trzy zastrzyki, nie było gdzie sie wkuć wszędzie kości :shake:, a rozpaczała okropnie.Bardzo dużo pije i apetyt też ma spory.Waży 3.20 kg.Ma długaśne łapinki, i lekko szorstki włos na grzbiecie ( okazało sie po kąpieli) to jakiś mix ratlera, pińczyka i gryfonika chyba:p słodka jest.
Jeżeli znacie kogoś kto chce okruszka do kochania to polecam Nucię.
To sunia bardzo spragniona miłości.
Bardzo lubi spacery i umie chodzić na smyczy.

Posted

Mala jest typowo domowym psem, zna i lubi kanape i fotel, reaguje na dzwonek do drzwi, umie żyć w mieszkaniu, dziś obszczekala inkasenta:lol:
Szczeka ze strachu na duże psiaki podczas spaceru.
Cioteczki kochane pomóżcie mi szukać dla niej domu-bardzo proszę.

Posted

na ratunku...na pomocy... sunia mala jak palec u Eni:placz::multi:

ogloszenia prosim bardzo i banerek toże i zeby sunieczka znalazla DS tak dobry jaki ma DT:cool3::loveu:

Posted

Charly napisał(a):

ogloszenia prosim bardzo i banerek toże i zeby sunieczka znalazla DS tak dobry jaki ma DT:cool3::loveu:

Jestem pewna, że do innego domu jej Enia nie odda. :multi:

Posted

Myślę, że dla Nutki szybko znajdzie się domek. :loveu:

Enia, przepraszam, ale w zaświadczeniu o szczepieniu Nutki mój ślimak afrykański wygryzł dziurę - na dodatek w miejscu gdzie jest kod kreskowy. Położyłam zaświadczenie na pleksi z otworkami, która przykrywa akwarium, bo nie przewidziałam takiej sytuacji. Chociaż tyle, że w porę się zorientowałam i ślimor nie zdążył zeżreć go w całości.
I jeszcze jedno - w moim zaświadczeniu jest wpisane - maść czarna - podpalana a po drugiej stronie jest dopisek - brązowa. :razz:

Posted

[quote name='hop!']Myślę, że dla Nutki szybko znajdzie się domek. :loveu:

Enia, przepraszam, ale w zaświadczeniu o szczepieniu Nutki mój ślimak afrykański wygryzł dziurę - na dodatek w miejscu gdzie jest kod kreskowy. Położyłam zaświadczenie na pleksi z otworkami, która przykrywa akwarium, bo nie przewidziałam takiej sytuacji. Chociaż tyle, że w porę się zorientowałam i ślimor nie zdążył zeżreć go w całości.
I jeszcze jedno - w moim zaświadczeniu jest wpisane - maść czarna - podpalana a po drugiej stronie jest dopisek - brązowa. :razz:

I co zrobimy z tym ślimorem??:evil_lol:
Nutka by go zjadla, apetyt jej dopisuje i ciągle chce jeść:p ale wydzielamy w malych porcjach a często.
Czy Joko zalatwia sie w domu?

Posted

enia napisał(a):
I co zrobimy z tym ślimorem??:evil_lol:
Nutka by go zjadla, apetyt jej dopisuje i ciągle chce jeść:p ale wydzielamy w malych porcjach a często.
Czy Joko zalatwia sie w domu?

Joko załatwia się tylko w domu. Jak zajrzysz na jej wątek to wszystkiego się dowiesz. ;)
Joko była bardzo zarobaczona - takiej ilości robali dawno nie widziałam. Odrobaczałaś już Nutkę?

Posted

Nusia dostaje antybiotyk i wet zdecydowala sie jeszcze nie odrobaczać, zresztą ona slaba jest i zaglodzona.Jutro idziemy znowu na zastrzyki więc dopytam o to odrobaczenie dokladnie.
To bardzo kochana sunia, musiala mieszkać w mieszkaniu i mieć swoich ludzi, jest super przyjazna.
Rybcia czy znamy jej historię? czemu trafila do schronu? ma liczne stare blizny na nosie i lapinkach- może to po podgryzieniu?
ona nie lubi siadać na pupie, a to dlatego że tam same kości i to sprawia jej ból, siada boczkiem lub sie kladzie.
Zaraz idziemy do parku więc będą nowe foty:)

Posted

enia napisał(a):

Rybcia czy znamy jej historię? czemu trafila do schronu? ma liczne stare blizny na nosie i lapinkach- może to po podgryzieniu?
ona nie lubi siadać na pupie, a to dlatego że tam same kości i to sprawia jej ból, siada boczkiem lub sie kladzie.
Zaraz idziemy do parku więc będą nowe foty:)

Nutka została znaleziona, więc nic o jej przeszłości nie wiem.
Być może rany ma po pogryzieniu, bo jedna suczka z boksu nawet na dowidzenia pokazała, kto tam rządzi..:roll:

Zmieniam tytuł wątku, może ktoś pomoże w uzbieraniu kasy za transport.