Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bognik']Jeżeli o mnie chodzi to tak. W dodatku chemia podstawowa :razz:
A na studiach nie wyobrażam sobie mieć chemii, fizyki czy matematyki :shake:

Ja jestem humanistką i w planach mam dziennikarstwo :eviltong:[/QUOTE]

a ja jestem nic :evil_lol: niby bardziej ścislo, ale jak coś mnie denerwuje to rzucam w cholerę ;) któregoś razu na matematyce usiadłam z kimś innym niż zwykle, skonczyło się ''działanie na literkach'' czyli logika i zaczęło coś bardziej sensnego. O ile przy logice jechałam na prawie samych pałach, o tyle na tej właśnie pamietnej lekcji i nauczycielka, i ta osoba uznały że ja jednak nie jestem taka glupia i coś umiem : P

Justa- każda chemia i fizyka jest zua :diabloti:

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie jestem humanistka, chociaz zawsze pisalam najlepsze prace, to przy przerabianiu epok ryczalam jak sie mialam tego wszystkiego uczyc:razz:. Scislowcem tez niestety nie jestem, chociaz zawsze tak jak wygrywalam konkursy z maty, czy fizy, tak oblewalam teorie fizyczna. Chemia to byl zawsze moj czarny konik, nie jumam komplet nic i nie rozumiem potrzeby istniennia tego dzialu, natomiast z biologii np zawsze mialam 5, bo uwielbiam sie jej uczyc. Moge siedziec i uczyc sie biologii na przemian z historia, uwielbiam angielski (tylko i wylacznie angielski), zadania z fizy sa spoko, teoria nie jest moja dobra strona, chemia odpada, jakikolwiek inny jezyk niz angol jezt zlem, polski tylko jezeli chodzi o czesc ortograficzno-gramatyczno-skladniowa, pisanie prac i recytacja, historia w okolicach I-II wś, wos na etapie che, oraz komuny i biola w calosci. Powiedzcie mi kim ja jestem!:diabloti:

Posted

[quote name='bognik']
A na studiach nie wyobrażam sobie mieć chemii, fizyki czy matematyki :shake:
[/QUOTE]

a ja wyobrażam:diabloti: Nie ma to jak długie zimowe wieczory spędzone z cyferkami przed oczami:loveu::loveu::loveu::evil_lol: A potem żeby zasnąć to trzeba barany liczyć, mnożyć, całkować, obliczać trajektorię lotu i optymalizować ich ilość potrzebną do zaśnięcia:loveu::lol: A Ty wywiady możesz z nimi robić:eviltong:

Posted

[quote name='puzzle']Ja nie jestem humanistka, chociaz zawsze pisalam najlepsze prace, to przy przerabianiu epok ryczalam jak sie mialam tego wszystkiego uczyc:razz:. Scislowcem tez niestety nie jestem, chociaz zawsze tak jak wygrywalam konkursy z maty, czy fizy, tak oblewalam teorie fizyczna. Chemia to byl zawsze moj czarny konik, nie jumam komplet nic i nie rozumiem potrzeby istniennia tego dzialu, natomiast z biologii np zawsze mialam 5, bo uwielbiam sie jej uczyc. Moge siedziec i uczyc sie biologii na przemian z historia, uwielbiam angielski (tylko i wylacznie angielski), zadania z fizy sa spoko, teoria nie jest moja dobra strona, chemia odpada, jakikolwiek inny jezyk niz angol jezt zlem, polski tylko jezeli chodzi o czesc ortograficzno-gramatyczno-skladniowa, pisanie prac i recytacja, historia w okolicach I-II wś, wos na etapie che, oraz komuny i biola w calosci. Powiedzcie mi kim ja jestem!:diabloti:[/QUOTE]
jesteś nic, tak jak ja :evil_lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']a ja wyobrażam:diabloti: Nie ma to jak długie zimowe wieczory spędzone z cyferkami przed oczami:loveu::loveu::loveu::evil_lol: A potem żeby zasnąć to trzeba barany liczyć, mnożyć, całkować, obliczać trajektorię lotu i optymalizować ich ilość potrzebną do zaśnięcia:loveu::lol: A Ty wywiady możesz z nimi robić:eviltong:[/quote]
Ok, to Ty sobie mnóż, a ja będę zadawać pytania :diabloti:

Posted

[quote name='bognik']
Ja jestem humanistką i w planach mam dziennikarstwo :eviltong:[/quote]

Bognik, a ja myślałem, że Ty już na studiach :crazyeye::diabloti:

ja jestem na dziennikarstwie :diabloti:

Posted

[quote name='LeCoyotte']a ja wyobrażam:diabloti: Nie ma to jak długie zimowe wieczory spędzone z cyferkami przed oczami:loveu::loveu::loveu::evil_lol: A potem żeby zasnąć to trzeba barany liczyć, mnożyć, całkować, obliczać trajektorię lotu i optymalizować ich ilość potrzebną do zaśnięcia:loveu::lol: A Ty wywiady możesz z nimi robić:eviltong:[/quote]
Oj taaak ja już wole te barany liczyc, mnozyć calkowac niz robic z nimi wywiady:) Ja sobie wlasnie nie wyobrazam na studiach siedzieć nad ksiażkami z historii czy czegos rtym podobnego.. ścisłe przedmioty mają ten atut że jak się je zrozumie to potem juz niewiele brakuje do nauczenia się ich wystarczy tylko cwiczyc, cwiczyc i robic zadania i cwiczyc;d a nie kuć na pamięć fakty czy daty bo tegoz to nie znoosze..

Posted

[quote name='Matusz']Bognik, a ja myślałem, że Ty już na studiach :crazyeye::diabloti:

ja jestem na dziennikarstwie :diabloti:[/quote]
Chciałabym. Przeraża mnie obowiązkowa matura z matematyki, której pewnie nie zdam :roll:

A dziennikarstwo uwielbiam! Człowieku wiesz, co dobre! :diabloti:

Znasz może Międzyszkolne Regionalne Warsztaty Dziennikarskie prowadzone przez pana Mirosława Twaroga? Jest redaktorem pisma ,,Pod Wiatr". Ja tam dwa razy w miesiącu się ''szkolę''. Właśnie skończyliśmy etap prasowy, przechodzimy do radiowego :razz: Potem będzie tv :multi:

[B]madzior_ka [/B]- ja bym chciała lubić ścisłe przedmioty (bo lubić to rozumieć) :mad:

[B]Justa[/B] - sorry za off'a :oops:

Posted

[quote name='bognik']Chciałabym. Przeraża mnie obowiązkowa matura z matematyki, której pewnie nie zdam :roll:

A dziennikarstwo uwielbiam! Człowieku wiesz, co dobre! :diabloti:

Znasz może Międzyszkolne Regionalne Warsztaty Dziennikarskie prowadzone przez pana Mirosława Twaroga? Jest redaktorem pisma ,,Pod Wiatr". Ja tam dwa razy w miesiącu się ''szkolę''. Właśnie skończyliśmy etap prasowy, przechodzimy do radiowego :razz: Potem będzie tv :multi:

[/quote]
[COLOR=Navy][B]
mnie też by przerażała... uwierz :diabloti: nawet nie poszedłbym na nią :evil_lol: gdybym miał ją...

może i wiem co dobre, ale jak się uda to zmieniam...:diabloti::loveu: na to co kocham bardziej:loveu:

a nie słyszałem nic o tych warsztatach, ale pewnie dobra rzecz ;)

tele:loveu: wybacz nam offa :oops:[/B][/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Justa']Uwaga uwaga !

[B]ZDAŁAM FIZYKĘ ![/B]

Mówcie mi studentko II semestru Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie.

Chcieć to móc ;)[/QUOTE]

gratuluję :evil_lol:
mnie też czeka zdawanie fizyki...:cool1:

Posted

Dziękuję za gratulacje :loveu: Sama nie mogę w to uwierzyć !

[quote name='Katerinas']
[SIZE="1"]jeza.... a co ma fizyka do weterynarii[/SIZE] :-o[/QUOTE]

Pewnie to samo, co negocjacje, bioetyka, informatyka, agronomia.. i wiele wiele innych :loveu:
Tak naprawdę dopiero na III roku zaczynają się przedmioty, które na cokolwiek mi sie przydadzą w przyszłym zawodzie.

Tak po krótce u jaszczurki w porządku, zarośnięta jak las liściasty, zazdrosna, bezczelna, wiecznie głodna, napalona na piłkę - standard ;)

A ja znikam, bo od jutra nowy semestr.. Nowy semestr oznacza wracanie codziennie do domu prawie po nocy + masę nauki + resztki czasu dla życia uczuciowo-towarzyskiego.
Postaram się od czasu do czasu napisać, a z nadejściem cieplejszych dni może i jakieś fotki:multi:

Trzymajcie się kochani ciepło :loveu:

Posted

[B]ZDAŁAM FIZYKĘ ![/B]

Mówcie mi studentko II semestru Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie.

Chcieć to móc ;)[/quote]

gratulacje pani naukowcu :cool3: a po cóż fizyka na weterynarii :hmmmm: to tak samo-jak po co filozofia na zootechnice :eviltong:

ale super, Justynko, moje gratki :thumbs: i od Twojej suki tez :diabloti:

Posted

No to gratulacje srtudentko II semestru!!!! I współczuje, ze już ci sie ten II semestr zaczyna ja mam jeszcze wspaniałą wolna koncowke tego tygodnia i dopiero od przyszego moj II semestr rusza pełną parą, choc tez widzac po planie moze byc cięężko i dluugo ale jak sama mówisz chcieć to móc...

Co do tej fizyki to mimo wszystko wydaje mi sie ze ma wiecej wspolnego z weterynaria niz np komunikacja lub psychologia zawodowa z inzynierią biomedyczną hehe... ale mam tez ciekawsze przedmioty jak wlasnie biochemie czy biofizyke, z ktorej bedzie trzeba zdac egzamin....:/

Posted

Gratulejszyn:loveu: i popieram Agnes:diabloti:

Fizyka na weterynarii jest dlatego, ze byc powinna. Studenci powinni byc nauczeni podstaw dzialania maszyn i urzadzen takich jak np. RTG. Problem w tym, ze nikogo nikt nie uczy ich dzialania, w efekcie nauczyciele ucza tego co sami umieja, wiec pojawia sie rozszerzona powtorka rozszerzonej powtorki z liceum, ktora w podstawie wystepowala na etapie gimnazjum;)...

Posted

[B]ZDAŁAM FIZYKĘ ![/B]

Chcieć to móc ;)[/quote]
[B]Justa[/B] GRATULACJE! :multi: