Jump to content
Dogomania

DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center"

Recommended Posts

Posted

Laro słoneczko, mając tymczasa przyjechałaś na akcję zostawiając psa pod opieką?
Ja np.takich możliwości nie mam, rodziny brak, mieszkamy sobie z Idą, 3 psami, 3 kotami i tyle;) Pomocą jaką ofiarowałam są dt, ogłoszenia odpadały i szukanie domków, z braku czasu, niczego innego, jedynie korzystałam z błogosławieństwa jakim były dla mnie akcje w silesi:roll:
No to tyle.
Miłego dnia.

Posted

Cała rzecz jest w tym ze o fundacji pamięta się TYLKO podczas zbliżania sie akcji w Silesii. Nie chodzi wcale o to ze trzeba być w radzie czy zarządzie.żeby móc przyprowadzić tymczasa. Chodzi tylko o to ze decyduje kolejność zgłoszeń ale pierwszenstwo maja te psy które są pod bezposrednia opieka fundacji.
Na tej akcji nie bedzie schoroniska - nie ma kto przyjechać.
Są tylko tymczasowicze.
KIedyś łudziałam sie zę fundacja jest NASZA teraz wiem że nasza oznacza tylko kilka osób - nikogo więcej.

Od 15.10 rusza wolontarita w schrosnisku w katowicach. Rsza pod egidą mojej fundacji i czy sie to komus podoba czy nie trzeba będzie odpisać umowę wolontariacką. To tak na marginesie. W każdej dzialalnosci obowiązują jakieś regułu. Niestety trzeba ich przestrzegać

Posted

Mnie oczywiscie chodziło o to ze jeśli ktoś pełni jakąś funkcję "na papierze" to zwykle jest to osoba zaangażowana w zycie fundacji, poświęca każdą wolną chwilę na jej działalnośc przez okrągły rok, tylko ze te osoby są dosłownie juz "zajechane". Uważam ze jeśli mamy mnóstwo fundacyjnych psów i ograniczoną ilość miejsc pierwsze w kolejności są te psy i osoby stale udzielące się, udzielające się dla fundacji a nie na zasadzie "o co wam chodzi przecież przychodzę na akcję z własnym tymczasem".....tyle tytułem wyjaśnienia.

Janka nieustająco prosi o ogłoszenia dla fundacyjnych psów:

http://www.dogomania.pl/forum/f1166/slask-dwie-psie-sieroty-szukaja-domu-136788/index6.html

W piątek spotykamy się pod PKZ-tem w Dąbrowie Górniczej od godz 13-18.30. Jest to dzień pracujący więc jeśli ktoś moze po pracy po szkole przyjechać później byłoby wspaniale

Posted

No i widzę, że kilka osób napisało tu to, co ja na wątku katowickim... Ciekawe jak będzie wyglądał ten wolontariat, skoro nawet pomoc wirtualna czy bycie przez 2 dni czy tylko 1 dzień w miesiącu, na akcji w SCC, kuleje...
Z akcji na akcję coraz mniej osób jest chętnych do pomocy. Może powinnam pić też do siebie, bo nie pojawiam się ostatnio w Silesii, ale naprawdę sporo robię dla psów tu na dogo i poza nim (prowadząc 2 strony internetowe, robiąc ogłoszenia dla psów ludzi, których odsyła do mnie schron, pilotując katowicki wątek i katowickie konto, jeżdżąc do schroniska). Czasami nie mam po prostu siły psychicznej na więcej...
Myślę, że Fundacja powinna ogłosić nabór na wolontariuszy! Na razie tylko tych akcyjnych. Mogę wpisać taki tekst-ogłoszenie na stronę schroniska, muszę tylko wiedzieć do kogo odsyłać chętnych. Do wikuwiku, tak?

Posted

Do wikuwiku zgadza się.
Potrzebujemy osób które zechcą udzielać się dla WSZYSTKICH psów nie tylko swoich tymczasowiczów aczkolwiek doceniam dobre serce i fakt ze ktoś chce przygarnąć na jakiś czas biedę..osób które zrobią też coś poza akcją

Posted

A tak jeśli j mogę wejsć w słowo, to może dobrym pomysłem byłoby zebranie do kupy tymczasowiczow (domy tymczasowe) oraz zebramnie ludzi do ogłoszeń psiaków, pomocy przy danym psiaku. Tzn. niech może każdy poświeci chwilkę jednemu psiakowi - zrobi się taki 'ala grafik' i kazdy bedzie za coś konkretnego odpowiedzialny. Nie wiem czy wiecie co mam na mysli [wybaczcie ale gorączka mnie zabija].

Nie wiem jak usprawnić pracę fundacji. Ja jestem tutaj, w swoim miejscu zamiszkania na każde skinienie Rafała dotyczące w większosci psów fundacyjnych, na akcję nie jeżdże jak nie ma dla mnie miejsca, bo po prostu też nie wyrabiam, a jak mam miejsce to stawiam cały harmonogram tygodnia do góry nogami, żeby udało mi się przyjechać, bo wychodze z założenia, że jeden psiak pójdzie, przyjdzie następny...

Leno jak potrzebujesz ogłoszeń to zrób zdjecia choćby telefonem, albo niech Danka zrobi, lub ktokolwiek - ja Kokainę ogłosze zaraz po moim Marsie i odnowieniu ogłoszeń Blacky ze schronu...

Posted

Lena przyjade i zrobie zdjecia a na dodatek zostawie Ci moja stara cyfrowke zebys juz nie plakala:cool3:
Ja sie w temacie nie wypowiadam bo wiem ze scc zaniedbalam (mam wypady co weekend praktycznie) ale co niektore osoby wiedza ze jestem przewaznie na skinienie palca w akcji w terenie. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Teraz tez bym chciala byc z Wami ale jak "biszkopcik" u mnie bedzie o nie wiem na ile bede go mogla samego zostawic w domu. Postaram sie byc!

Posted

BoUnTy napisał(a):
A tak jeśli j mogę wejsć w słowo, to może dobrym pomysłem byłoby zebranie do kupy tymczasowiczow (domy tymczasowe) oraz zebramnie ludzi do ogłoszeń psiaków, pomocy przy danym psiaku. Tzn. niech może każdy poświeci chwilkę jednemu psiakowi - zrobi się taki 'ala grafik' i kazdy bedzie za coś konkretnego odpowiedzialny. Nie wiem czy wiecie co mam na mysli [wybaczcie ale gorączka mnie zabija].

Nie wiem jak usprawnić pracę fundacji. Ja jestem tutaj, w swoim miejscu zamiszkania na każde skinienie Rafała dotyczące w większosci psów fundacyjnych, na akcję nie jeżdże jak nie ma dla mnie miejsca, bo po prostu też nie wyrabiam, a jak mam miejsce to stawiam cały harmonogram tygodnia do góry nogami, żeby udało mi się przyjechać, bo wychodze z założenia, że jeden psiak pójdzie, przyjdzie następny...

Leno jak potrzebujesz ogłoszeń to zrób zdjecia choćby telefonem, albo niech Danka zrobi, lub ktokolwiek - ja Kokainę ogłosze zaraz po moim Marsie i odnowieniu ogłoszeń Blacky ze schronu...

Ja też uważam Bounty, że przydałby się jakiś grafik, podzielenie zadań. Nie miejmy pretensji, że niektórzy robią bardzo dużo, a inni prawie nic jak takie coś w ogóle nie istnieje.

Poza tym to, że ktoś nie w pełni angażuje się w Fundację nie oznacza, że nie robi na dogo masę innych rzeczy. Łącznie z katowickim schroniskiem. Ale nie tylko.

Posted

Glutofia napisał(a):

W piątek spotykamy się pod PKZ-tem w Dąbrowie Górniczej od godz 13-18.30. Jest to dzień pracujący więc jeśli ktoś moze po pracy po szkole przyjechać później byłoby wspaniale

a gdzie to mniej więcej jest:roll:
nie znam Dąbrowy G. ale dajcie namiar to przyjadę

Posted

No więc ja jak zwykle zapisuje się na akcyje silesiową(kwesta).
Z tym,że tym razem wyjatkowo nie na obydwa dni lecz tylko na niedziele ( w sobote mam rodzinna imprezke:shake: ) .

aha JOMUś i na niedziele możesz tez zapisać inna Olę (ostatnio była pierwszy raz na akcji ).Przyjedzie ze mną.;)

Posted

Ola la napisał(a):
No więc ja jak zwykle zapisuje się na akcyje silesiową(kwesta).
Z tym,że tym razem wyjatkowo nie na obydwa dni lecz tylko na niedziele ( w sobote mam rodzinna imprezke:shake: ) .

aha JOMUś i na niedziele możesz tez zapisać inna Olę (ostatnio była pierwszy raz na akcji ).Przyjedzie ze mną.;)

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to będą trzy Ole :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

__Lara napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to będą trzy Ole :diabloti::diabloti::diabloti:

no to bójcie sie ludzie :cool3: a właściwie ludzkie portfele :evil_lol:
w tym dobrym sensie.... bo dzwinie to "zabrzmiało" :evil_lol:

Jeszcze ja muszę na dgo zaciągnąć :-D najlepiejh w moje zastępstwo bo nieczęto moge tu bywać :shake:

Posted

Ola la napisał(a):
no to bójcie sie ludzie :cool3: a właściwie ludzkie portfele :evil_lol:
w tym dobrym sensie.... bo dzwinie to "zabrzmiało" :evil_lol:

Jeszcze ja muszę na dgo zaciągnąć :-D najlepiejh w moje zastępstwo bo nieczęto moge tu bywać :shake:

No właśnie, szkoda, że tak rzadko tu teraz bywasz...

Posted

__Lara napisał(a):
No właśnie, szkoda, że tak rzadko tu teraz bywasz...

nio:-( powinno sie to zmienić za niecałe 2 tygodnie albowiem wtedy mój ojciec porywa się na wielki gest i bierze mi internet z neostrady :shake:

wow.

Posted

Neri ode mnie się rozchorowała - skreślcie ją z listy:-(

Posted

Gisic87 napisał(a):
Danusiu a co się stało coś poważnego??

Mam problem z dodzwonieniem się - wiem o chorobie z "głuchego telefonu".
Jutro idą do weterynarza, będę coś wiedzieć więcej. :shake:Na razie nie zapeszajmy.

Posted

Ola la napisał(a):
nio:-( powinno sie to zmienić za niecałe 2 tygodnie albowiem wtedy mój ojciec porywa się na wielki gest i bierze mi internet z neostrady :shake:

wow.

Super :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
Ja też uważam Bounty, że przydałby się jakiś grafik, podzielenie zadań. Nie miejmy pretensji, że niektórzy robią bardzo dużo, a inni prawie nic jak takie coś w ogóle nie istnieje.
.

Istnieje Laro...istnieje.
Joma robi grafik a ja powinnam ogarniać domy tymczasowe Niestety domy tymczasowe powinny przesyłać dane Hebanowej by wstawiła je na stronkę fundacyjną. Dlaczego tego nie robią- nie wiem. Jak wyobrażasz sobie skąd Joma czy ja, mamy wiedzieć co u kogo w danym momencie jest? Rozumiem ze te które nie są na stronie nie są fundacyjne- więc czekają w kolejce aż bedzie miejsce by je do silesii wcisnąć.
O tym który fundacyjny pies pojedzie na akcję decyduje Janeczka i Aneta ponieważ są nie bieżąco w kwestii zdrowia , kastracji itd. wiedzą który jest gotowy do adopcji.Jak są luzy to jadą jeszcze inne psiaki z DT które deklarują swą obecność na wątku kto będzie mógł przyjechac.
Psy które są z fundacji wiem gdzie się znajdują ponieważ mam z Anetą kontakt, ale jest tak, ze jeden dom weźmie psa z dogomanii, inny ze schroniska jeszcze inny znajdzie na ulicy, a fundacyjne siedzą u Anety bo nie mają gdzie.
W konsekwencji okazuje się ze mamy na akcje dwa razy tyle psów niż pierwotnie zakładano.
Chcesz przydzielimy ci jakieś zadanie. Potrzebna osoba która będzie pilnowała ogłoszeń, podnosiła wątki- wszystkim psom. Chcesz?

Danusiu mam nadzieję ze z psiskiem wszystko ok. Daj nam znać.

Posted

Glutofia napisał(a):
Istnieje Laro...istnieje.
Joma robi grafik a ja powinnam ogarniać domy tymczasowe (też mam inne zajęcia uwierzysz?) Niestety domy tymczasowe powinny przesyłać dane Hebanowej by wstawiła je na stronkę fundacyjną. Dlaczego tego nie robią- nie wiem. Jak wyobrażasz sobie skąd Joma czy ja, mamy wiedzieć co u kogo w danym momencie jest? Rozumiem ze te które nie są na stronie nie są fundacyjne- więc czekają w kolejce aż bedzie miejsce by je do silesii wcisnąć.
O tym który fundacyjny pies pojedzie na akcję decyduje Janeczka i Aneta ponieważ są nie bieżąco w kwestii zdrowia , kastracji itd. wiedzą który jest gotowy do adopcji.Jak są luzy to jadą jeszcze inne psiaki z DT.
Psy które są z fundacji wiem gdzie się znajdują ponieważ mam z Anetą kontakt, ale jest tak, ze jeden dom weźmie psa z dogomanii, inny ze schroniska jeszcze inny znajdzie na ulicy, a fundacyjne siedzą u Anety bo nie mają gdzie. Jak sobie nie wyszperam to nie wiem. Problem w tym ze na to szperanie nie mam zbyt wiele czasu.
W konsekwencji okazuje się ze mamy na akcje dwa razy tyle psów niż pierwotnie zakładano.
Chcesz przydzielimy ci jakieś zadanie. Potrzebna osoba która będzie pilnowała ogłoszeń, podnosiła wątki- wszystkim psom. Chcesz?

Danusiu mam nadzieję ze z psiskiem wszystko ok. Daj nam znać.

Nie wiem czemu do mnie pijesz. Chodziło mi o grafik poza - silesiowy. Żeby jedne i te same osoby nie były non stop obciążone.

Co do ostatniego pytania - spytaj się może maciaszek ile ja robię ogłoszeń, ile mam wątków,a potem pytaj. I to nie tylko katowickie. Bazarki też. Więc może znajdź kogoś innego do rozładowywania złych emocji. BO ja nie narzekam na brak zajęć.

Posted

Grafik poza -silesiowy istnieje ale jest nas zbyt mało by zrobic wszystko...
Sądziłam ze skoro masz pomysł dzielenia zadaniami to jest to deklaracja pomocy z twojej strony. Emocje u mnie jak najbardziej pozytywne :)

Posted

Glutofia napisał(a):
Grafik poza -silesiowy istnieje ale jest nas zbyt mało by zrobic wszystko...
Sądziłam ze skoro masz pomysł dzielenia zadaniami to jest to deklaracja pomocy z twojej strony. Emocje u mnie jak najbardziej pozytywne :)

A gdzie ten grafik istnieje? jest dostępny dla ogółu? :hmmmm:

Posted

Glutofia napisał(a):
Laro...po co ci nasz grafik skoro i tak nie masz czasu...?

No widzisz... takimi pytaniami nigdy sobie nie pomożemy i psom. Są odpychające. Niestety. Zawsze chętnie pomogę jak zobaczę co mogę zrobić. Ale Ty widocznie wolisz tkwić w konflikcie. Powodzenia.