Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilith przeczytalam twoje PW i jestem. Przejrzalam szybciutko caly watek i cos niecos juz wiem o Batmanie. Zrobie mu oczywiscie jutro tutaj u nas ogloszenie. Ten rodzaj psow jest bardzo popularny tutaj w Holandii. Natomiast do ogloszenia musze miec konkrety, podobnie jak w przypadku Tiko i Tobiego. Ludzie musza wiedziec jak sie zachowuje w stosunku do dzieci, w kazdym domu prawie sa tutaj koty, wiec jaki ma stosunek do kotow. Z tego co przeczytalam ma okolo 4 lata i problemy ze stawami, z psami dogaduje sie bez problemu i nie jest wykastrowany. To malo informacji tak naprawde, moze cos jeszcze waznego pominelam, jesli tak to napiszcie.

Posted

no to postaram sie troche bardziej poznać jego osobę. To co pisane jest na watku jest mało szczegółowe bo na podstawie moich obserwacji - często mało fachowych. Poprosze o przebadanie Batmana przez schroniskowego weta. Niech on określi wiek psa i stan zdrowia. Zachowanie - moge sama zbadać tylko z tymi kotami bedzie problem - wszystkie ganiaja po dachu albo po polu z drugiej strony parkanu. Są trudne do uchwycenia - to dzikie koty.

Posted

luka1 napisał(a):
no to postaram sie troche bardziej poznać jego osobę. To co pisane jest na watku jest mało szczegółowe bo na podstawie moich obserwacji - często mało fachowych. Poprosze o przebadanie Batmana przez schroniskowego weta. Niech on określi wiek psa i stan zdrowia. Zachowanie - moge sama zbadać tylko z tymi kotami bedzie problem - wszystkie ganiaja po dachu albo po polu z drugiej strony parkanu. Są trudne do uchwycenia - to dzikie koty.

Problem polega na tym, ze gdy decyduje sie na oglaszanie psa tutaj jestem w 100 % odpowiedzialna za jego los nawet po adopcji. Gdyby okazalo sie , ze ktos ma z nim problemy pies trafia do mnie na tymczas , robie wszystko , zeby tak sie nie stalo. Poza tym nie chce nikogo wprowadzac w blad. Pytania sa a ja czuje sie niezrecznie jak nie znam na nie odpowiedzi. Nie dziwie sie tym ludziom poniewaz w gre wchodzi tutaj spokojne zycie np. ich kota czy dzieci. Wiem, ze nie jest latwo sprawdzic takie rzeczy w schronisku, ale prosze Was sprobujcie.

Posted

oczywiście, że tak! osoba adoptująca powinna wiedzieć jak najwięcej o swoim przyszłym zwierzaku, a nie tylko mieć nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży i będzie dobrze. przy samych nadziejach to psy potem wracają do schronisk i cierpią jeszcze bardziej. unikajmy adopcji w ciemno

Posted

Gonia13 napisał(a):
Taki ładny i dostojnie wyglądający pies byłby ozdobą niejednego domu no i przede wszystkim istotką do kochania.A i sam by napewno serce oddał nowym opiekunom.

W zupełności się z Tobą zgadzam ;)

Posted

Gonia takich jak Batman psów są setki-ja mam takiego również-tylko że ma inne uszy-u samej EMIR jest około 10 klonów-duże czarne psy, gładkowłose, tu na dogo też i u Izy na tymczasie jest rodzeństwo: jeden czarny duży gładkowłosy-około roczek, domowy, zaszczepiony wydmuchany i też nikt nie chce-siedzą pół roku czekając na dom:shake:

Posted

Ja miałam przez dłuugie lata sunie w typie Batmana, o wiele mniejszą- to była świetna sunia, wychowałam się z nią:loveu:
[*]

Luka i co dowiedziałas się cos więcej o Batmanku?

Posted

oktawia6 napisał(a):
aa nawet pierwszy z brzegu widzę Lilith ma też takiego "Batmana" - w avku:razz:

tak
pisałam nawet, że batman to taki starszy bratmojej szelki
starszy i szczuplejszy

czarnuszki rzondzom:eviltong: