Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy macie wpływ by załatwic siano?
czy rozmawiałyście już odnośnie zmiany jego boksu?
P.S. pytam bezimiennie -bo nie wiem która ma jakie możliwości i jaką władzę w schronisku.

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oktawia6 napisał(a):
czy macie wpływ by załatwic siano?

siano to raczej się nie nadaje, a co do słomy to ... w zeszłym roku przed zimą był poruszany ten temat w schronisku, ale został odrzucony na wstępie, bo przecież ile to więcej roboty by było ze sprzątaniem jakby słomę do bud powkładać :cool1: więc niech lepiej marzną :mad:

Posted

asiamm napisał(a):
siano to raczej się nie nadaje, a co do słomy to ... w zeszłym roku przed zimą był poruszany ten temat w schronisku, ale został odrzucony na wstępie, bo przecież ile to więcej roboty by było ze sprzątaniem jakby słomę do bud powkładać :cool1: więc niech lepiej marzną :mad:

Ot....cała prawda :angryy:

Posted

asiamm napisał(a):

tak załatwia się prawę....Krzyczki też miały swoją politykę-widzę że każde ma na naturalną selekcję-bo inaczej tego nie nazwę-jeśli będą mrozy po -20 i na gołym betonie psy będą bo ruszyc zada im się nie chce do sprzątnia-a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze tak poza tym....
teraz jest prawie 0 stopni! a zimy nie ma

a koca nie możecie mu podrzucic? lepszy koc niż nic! zróbcie dziewczyny zdjęcie jego budy i boksu

Posted

dziewczyny przenieście go i zróbcie foty jakie ma królestwo-na betonie-jak nie pozwolą a boksie-to powiedźcie że to do szybkiej adpcji-że tak trzeba-tak jak robiłam to w Krzyczkach-pilna adopcja i koniec-dacie radę

Posted

to królestwo kierowniczki Zyty, a ona niechętnie ulega sugestiom wolontariuszy. prędzej zrobi odwrotnie żeby pokazać kto tam rządzi :cool1:
no ale może luka jakoś ją nakłoni...

a zapytam na tym wątku o malutą, krótkowłosą Seti (z wątku http://www.dogomania.pl/forum/f85/sochaczew-seti-ma-dom-108493/index7.html ) co została adoptowana do budy na działce bo na jej wątku luka nie odpowiada na moje ciągłe pytania - byłaś na tej wizycie poadopcyjnej wtedy co pisałaś że pojedziesz? albo później? czemu nie nic nie napiszesz? :placz:

Posted

asiamm napisał(a):
to królestwo kierowniczki Zyty, a ona niechętnie ulega sugestiom wolontariuszy. prędzej zrobi odwrotnie żeby pokazać kto tam rządzi :cool1:

przecież to w interesie schroniska leży, żeby piesek szybciej domek znalazł

Posted

zpewniam cie że pracownicy sie starają by psy znajdowały domy - jak najlepsze domy. Udostępniają nam wszytkie informacje odnośnie adopcji i pomagają jak potrzebujemy np. przygotowac psa do srogi.

Posted

[quote name='asiamm']to królestwo kierowniczki Zyty, a ona niechętnie ulega sugestiom wolontariuszy. prędzej zrobi odwrotnie żeby pokazać kto tam rządzi :cool1:

a zapytam na tym wątku o malutą, krótkowłosą Seti (z wątku http://www.dogomania.pl/forum/f85/sochaczew-seti-ma-dom-108493/index7.html ) co została adoptowana do budy na działce bo na jej wątku luka nie odpowiada na moje ciągłe pytania - byłaś na tej wizycie poadopcyjnej wtedy co pisałaś że pojedziesz? albo później? czemu nie nic nie napiszesz? :placz:

no to skąd takie wypowiedzi?
i może warto pomyśleć o tym kocyku?

Posted

Jest tak, że zawsze gdy mam jakieś odmienne zdanie na jakis temat dyskutujemy czy to z Zyta czy z innym pracownikiem schroniska. Nie wiem mam wrażenie że licza sie z moim zdaniem i zawsze staraja się słuchać moich sugestii.
Co do kontroli poadopcyjnych - nie zawszw jestem w stanie wszystko zrobić tak jak sobie zaplanuję. Nie zawsze mam tyle czasu bo musze jeszcze troche pracowac zawodowo. Dalsze kontrole robimy z Ziutką ale na paliwko też trzeba kase zdobyć. Narazie jeżdzimy na koszt Ziutki.
A moze ktoś z Sochaczewa przyłączy sie do nas - bedzie rażniej.

Posted

Rybka_39 napisał(a):

No to rzeźnia...na betoie i w nieocieplonej budzie...zajeb***

nie to jest sprytne Rybka-bardziej niż myślisz-piesków się nie bije, nikt się nad nimi nie znęca.....same się wykończą-bo beton i brak siana zrobi to za innych. a potem cóż piesek się pochorował, stawy wysiadają, przeziębienie, gluty gorączka to trzeba uśpic - ni może się męczyc...

tak samo jak budynek kwarantanny-nie wiem jaki jest teraz-ale jak byłam tam 2 lata temu-to ogólnie schronisko wyglądało jak drugie Krzyczki-blaszak prześwitujący, zero słomy, rozdygotane psy w środku, psy koło siebie przypiętę do czegoś co można nazwac kompostownikiem nie budą-w błocie.

To schronisko miejskie-z tego co się dowiadywalam-więc kto odpowiada za taki stan rzeczy-kto może coś zmienic-i kto zatrudnia tam pracowników-to też ciekawe pytanie.

Posted

ja pierwszy raz byłam tam 1,5 roku temu. wtedy już kwarantanna była murowana. w środku boksy z budami. niestety ciemno bo okna małe i prawie pod sufitem.
poza tym ja nigdy nie porównywałabym tego schroniska do Krzyczek :crazyeye:
reszta boksów murowana, w większości zadaszona, budy ok, w boksie 1, góra 3 małe psy (zwykle 2 średniej wielkości), schron otwarty 7 dni w tygodniu od rana do godzin wieczornych, żeby wszystkie polskie schroniska miały minimum taki poziom to było by już coś. zastrzeżenia to mam tam przede wszystkim do "opieki" weterynarynej :angryy:, braku słomy w budach i różnych dziwnych widzimisię kierowniczki
a to zdjęcie boksów ogólnych z zeszłego roku:

EDIT: no i co ważne - wszystkie suki są sterylizowane

Posted

luka1 napisał(a):

no to ja zapraszam oktawie do schroniska ( czynne kazdego dnia od 7,00 do 17,00)

to foty trzeba dodawac luka-bo tamten obrazek sprzed 2 lat mam przed oczami-i dodatkowo-jeszcze jak dziewczyny mówią że siana nie będą psom dawac bo sprzątac sie nie chce to dopełniło mój obraz.

asiamm-owszem bo moja matka też pamięta co widziała-budy po środku klepowiska z błota-rozklekotane i poprzypinane psy nałńcuchach krótszych niż metr-brodziły w błocie-tak dokładnie było wtedy gdy byłam.
porównałam tak-miałam na myśli warunki (nie obsługę czy głodzenie psów)-naprawdę warunki były zbliżone.

a do schroniska tym bardziej położonego kilkadziesiąt kilometrów ode mnie na pewno teraz nie pojadę-jakbym miała 2 /3 pieski to owszem nie 6 psów w bloku taki efekt jeżdżenia właśnie ale do Krzyczek i nie tylko:evil_lol:

Posted

[quote name='oktawia6']to foty trzeba dodawac luka-bo tamten obrazek sprzed 2 lat mam przed oczami-i dodatkowo-jeszcze jak dziewczyny mówią że siana nie będą psom dawac bo sprzątac sie nie chce to dopełniło mój obraz.

asiamm-owszem bo moja matka też pamięta co widziała-budy po środku klepowiska z błota-rozklekotane i poprzypinane psy nałńcuchach krótszych niż metr-brodziły w błocie-tak dokładnie było wtedy gdy byłam.
porównałam tak-miałam na myśli warunki (nie obsługę czy głodzenie psów)-naprawdę warunki były zbliżone.

Wiele razy słyszałam takie zdanie o n/schronisku. Wiele razy słyszałam że nie pojedzie tam bo na to patrzec nie może. Rzuca mnie takie gadanie, tak jest najprościej - nie widzę nie ma sprawy. I paluchem sie nie chce kiwnąć żeby coś zmienić, najłatwiej jest narzekać i krytykować. A rękawy zakasać, uderzyć pięścia w stół - to niech inni robią.

Posted

[quote name='luka1']
Wiele razy słyszałam takie zdanie o n/schronisku. Wiele razy słyszałam że nie pojedzie tam bo na to patrzec nie może. Rzuca mnie takie gadanie, tak jest najprościej - nie widzę nie ma sprawy. I paluchem sie nie chce kiwnąć żeby coś zmienić, najłatwiej jest narzekać i krytykować. A rękawy zakasać, uderzyć pięścia w stół - to niech inni robią.

nie o patrzenie mi chodziło-doskonale rozumiesz zapewne co powyżej Ci napisałam-nie o patrzenie (bo widziałam jak trupa się wali po łbie by wstał , psy umierające na moich oczach, i różne ciekawe tego typu w Krzyczkach-więc nie mów mi o "zakasaniu rękawów"-swoje też najeżdziłam w efekcie obecnie zakasuję rękawy przy swoich 6 psach w kawalerce) to co widziałam 2 lata temu-to napisałam z resztą powyżej-i sianko nie ma tutaj nic do tego że im się sprzątac nie chce czy to jakie warunki bytowe widziałam 2 lata temu-bo jak napisałaś zmieniło się.

to że psy powinny miec siano w budach, zmieniane by nie było wilgotne-a co rozsypywanie można też to rozwiązac-powkładac w worki parciane na przykład i nie neguj tego bo to nie jest jakiś luxus.
i bardzo dobrze że psy są kastrowane/sterylizowane-to jest zaleta.

Posted

lilith27 napisał(a):

dostałam zapytanie na maila o batmana
napisałam wszytsko co pamietam wysłałam zdjęcia
poprosiłam koniecznie o odpowiedź nawet jeśli będzie negatywna

bez euforii podchodzę-była tutaj już taka panna co miała jechac po niego że niby zainteresowana i jakoś do dziś nie dojechała