_ogonek_ Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Elizo, ile jeszcze psów zostało? Adopcyjne i nie adopcyjne? Wyjątkowo zrobię im dziś ogłoszenia. Quote
eliza_sk Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 [quote name='A&S']Elizo, ile jeszcze psów zostało? Adopcyjne i nie adopcyjne? Wyjątkowo zrobię im dziś ogłoszenia.[/quote] Jeżeli zostawimy Melę i uda się adopcja Tysia (być może jutro) to zostają jeszcze: Kora Cygan Poka Remek Horka Maniek Borys od kobix i .... nieadopcyjna 14, z których 3 będą mogły wrócić do ogłoszeń, ale potrzeba im nowych zdjęć - ale to wkrótce, na ten czas trzeba gdzieś "upchnąć" powyższe. [B] Aktualne zdjęcia i opisy psiaków możesz znaleźć na allegro, nasz nick: obrona-zwierzat.[/B] Wystawiam tam również psy "ze świata" - więc nasze są tylko powyższe. Quote
kika22 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='eliza_sk']Dziś do DS pod Lublin zawozimy Melę - ale proszę raczej o kciuki niż o entuzjazm, bo na podwórku są kury ... No nic zobaczymy :roll:[/quote] Kciuki zacisniete;) Oby Mela nie przejawiala zainteresowania kurakmi:razz: Quote
Inez de Villaro Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='jotpeg']moze napiszcie jeszcze do mariamc - uruchamia hotelik lada dzień.[/quote] niestety nie tak lada dzień...jeszcze to potrwa niestety...a i odległość ogromna 600 km w jedna stronę...:( Quote
Majaa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='kika22']Kciuki zacisniete;) Oby Mela nie przejawiala zainteresowania kurakmi:razz:[/quote] Akurat rozmawiałam z Elizą_sk przed chwileczką dosłownie o zupełnie innej sprawie, ale śpieszę uspokoić, że dziewczyny właśnie zostawiały Melę w nowym domku, bo wygląda na to, że ani kury, ani kot nie leżą w kręgu jej zainteresowań. Oczywiście Dziewczyny napewno napiszą więcej! A ja życzę tylko oby tak było dalej ! Quote
kika22 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Majaa']Akurat rozmawiałam z Elizą_sk przed chwileczką dosłownie o zupełnie innej sprawie, ale śpieszę uspokoić, że dziewczyny właśnie zostawiały Melę w nowym domku, bo wygląda na to, że ani kury, ani kot nie leżą w kręgu jej zainteresowań. Oczywiście Dziewczyny napewno napiszą więcej! A ja życzę tylko oby tak było dalej ![/quote] Maju dzieki za pomyslne wiesci;) Ja tez przyłączam sie do tych życzeń:loveu: Quote
irysek Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 z dogomanek hotel ma tez ZuziaM. do niej tez mozecie napisac. Quote
Finetta Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='irysek']z dogomanek hotel ma tez ZuziaM. do niej tez mozecie napisac.[/quote] U ZuziaM brak w tej chwili wolnych miejsc-dziewczyny z Jędrzejowa sprawdzały,informacja jest na poprzedniej stronie. Co z Moretą-zlokalizowana,ale co dalej? Eliza dzięki-r2. Quote
asher Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Czy możecie napisać jakie są losy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/11438743-post1993.html"]dogowatej suczki Cezarii[/URL]? Czy wiedzą o niej osoby zajmujące się adopcjami dogów? Czy jest ogłoszenie o niej na forum molosy? A może ma już dom (w spisie psów na 1 str. wątku nie ma o niej nic)? Mogę pomóc w ogłaszaniu psicy, potrzebuję jednak więcej informacji o niej. Quote
ewelinka_m Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='asher']Czy możecie napisać jakie są losy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/11438743-post1993.html"]dogowatej suczki Cezarii[/URL]? Czy wiedzą o niej osoby zajmujące się adopcjami dogów? Czy jest ogłoszenie o niej na forum molosy? A może ma już dom (w spisie psów na 1 str. wątku nie ma o niej nic)? Mogę pomóc w ogłaszaniu psicy, potrzebuję jednak więcej informacji o niej.[/quote] [B]aktualny spis psów do adopcji, jest na pierwszej stronie. [/B] Cezaria jest już od dość dawna w nowym domku, tu jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/cezaria-jest-juz-w-swoim-kochajacym-domku-127126/[/URL] Quote
eliza_sk Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='kika22']Kciuki zacisniete;) Oby Mela nie przejawiala zainteresowania kurakmi:razz:[/quote] Chyba kciukasy pomogły, bo Mela wkroczyła na kurze podwórko nie przejawiając łowieckiego zainteresowania kurakami. Owszem, była lekko zainteresowana i wręcz zdziwiona, co to za nowe stworzenia, ale nie wykazała się instynktem łowieckim :multi: Biegała po podwórku jak szalona, obwąchując każdy kąt, a kury, jak kury - chodziły sobie, Mela je obserwowała, ale chyba nie miała zamiaru gonić. Podczas dopełniania formalności Melek wszedł z nami do domu, wychodząc natknęła sie na kota, który siedział w drzwiach - początkowo się wystraszyła, wcofała i wyszła dopiero jak kot został zabrany. Mela będzie miała do dyspozycji piękne podwórko z cudną, soczysto-zieloną trawą, w której ku wielkiemu zdziwieniu nie uświadczyłyśmy, ani kepki chwasta :crazyeye: [CENTER][B]Dziękujemy anielicy i mariee za sprawdzenie domku dla Meli:Rose: [SIZE=1]P.S. pani wspominała, że wprosiłyście się już na grilla, więc czekamy na wieści z poadopcyjnej :evil_lol:[/SIZE] [/B][/CENTER] [quote name='Inez de Villaro']niestety nie tak lada dzień...jeszcze to potrwa niestety...a i odległość ogromna 600 km w jedna stronę...:([/quote] Kawał drogi niestety :( [quote name='Majaa']Akurat rozmawiałam z Elizą_sk przed chwileczką dosłownie o zupełnie innej sprawie, ale śpieszę uspokoić, że dziewczyny właśnie zostawiały Melę w nowym domku, bo wygląda na to, że ani kury, ani kot nie leżą w kręgu jej zainteresowań. [/quote] Dzięki Majuu za wcześniejsze wieści. Przepraszam, że musiałam szybko zakończyć rozmowę, ale jak zadzwoniłaś akurat byłyśmy na wyjściu i po wejściu do auta chciałyśmy się szybko ewakuować, żeby Mela nie wisiała za nami na bramie. [quote name='irysek']z dogomanek hotel ma tez ZuziaM. do niej tez mozecie napisac.[/quote] Pisałam do Zuzi - miejsc brak. [quote name='Finetta'] Co z Moretą-zlokalizowana,ale co dalej? Eliza dzięki-r2.[/quote] O witam serdecznie i tutaj :loveu::loveu::loveu: Rozumiem, że dotarło ? Wieści o Morecie na chwile obecna brak. W poniedziałek widziała ją beka, poszła do niej z kiełbaska naszpikowaną sedalinem, ale sunia nie dała do siebie podejść :placz: [quote name='asher']Czy możecie napisać jakie są losy [URL="http://www.dogomania.pl/forum/11438743-post1993.html"]dogowatej suczki Cezarii[/URL]?[/quote] Cezaria już chyba od stycznia lub początku lutego grzeje swoje niemałe doopsko w nowym domku :loveu: A jeżeli mogę wiedzieć to gdzie jeszcze wisi w ogłoszeniach - to zdejme jak coś ? Quote
eliza_sk Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Majuuu, dzwoniłyśmy wczoraj do aquire ws. wspominanego przez Ciebie hoteliku - chodziło o hotelik w Odrowążu ? jeżeli tak, to cena jest niestety zaporowa ... 25 zł za psa wielkości labka. Została jeszcze hodowla buldożków do sprawdzenia i czekam na odp. od Madziek. Dziś wieziemy Tysia. Jednak to czy będzie to udana adopcja nie wyjaśni sie od razu - to będzie kwestia kilku dni i tego czy Pani sobie z nim poradzi :roll: Majuu kiedy mogłabyś przyjąć Horkę ? Quote
irysek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 do Madziek pisalyscie odnosnie hotelu przy opolskim schronisku? miejmy nadzieje, ze uda sie u nich upchnac jakiegos cudaka. mnie za serce chwycil ten maly z jasnym podgardlem, ktorego zdjecie jest nad tym czarnym staruszkiem w klatce. ale jak narazie jednego staruszka mamy (z mielca od reno2001) wiec drugiego raczej nie upchniemy. (poza tym jak jakis wyjazd to problem jest, bo nie ma komu sie Tobikiem zajac - jak np teraz wesela). czasem sobie tak mysle, zeby psy na czas wyjazdu znikaly (tak na 2-3 dni) to moglabym miec i 5 :) a tak to ten jeden jest za duzo, bo zero niezaleznosci tylko czlowiek wiecznie do kogos uwoazany jest. ale ten starunio ma tak slodka mordke, ze moglabym go zjesc. co sie stanie z tymi 14, ktore ma pan jerzy? szuka im czegos? czemu nie sa adoptowalne? gryza? Quote
Beata19 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 dodałam psiaki na n-k [url=http://nasza-klasa.pl/profile/15784566/gallery/album/2/311]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] Quote
eliza_sk Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='irysek']do Madziek pisalyscie odnosnie hotelu przy opolskim schronisku? miejmy nadzieje, ze uda sie u nich upchnac jakiegos cudaka. [/quote] Tak ws. hotelu. Irysku, a nie wiesz czy Poker ma zajęty tymczas - bo chyba obie jesteście z Wrocławia i może wiesz coś. Quote
irysek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 nie wiem co u poker. ale masz ja chyba na gg to pytaj. napisz do demi, ona tez z wrocka. w pon wydala sunie taka sporawa do DS wiec moze sie skusi w zamian za jakas pomoc finansowa na jedzenie czy leki dla tego waszego tymczasowicza. warto jej podeslac na pw zdjecia tych, ktore domu jeszcze nie maja i a nuz sie uda. a od niej psiaki ida jak swieze bulki :razz: (tylko wlasnych ma 10 sztuk hehe, wiec to nic pewnego) Quote
Poker Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 biorę takie psy , jakie mogę. Dużych nie mogę i nie więcej niż 1 na DT. Quote
eliza_sk Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='irysek']nie wiem co u poker. ale masz ja chyba na gg to pytaj. [/quote] Pisałam z pracy, a tam bez gg byłam :eviltong: Quote
irysek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 napisz do demi, ona teraz na dogo siedzi. upakuj w pw psiaki, ktore zostaly bez dt i slij. juz sie jej pytalam czy pisalas do niej :) ale jeszcze nie wie w jakiej sprawie... Quote
eliza_sk Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 Demi jest wolna, ale w weekend jeździ po interwencjach i niestety, ale musi mieć awaryjne miejsce :shake: Quote
irysek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 no to klops, a wklej tu na ostatniej stronie zdjecia psow, ktore nadal czekaja? rzuce okiem i moze cos wymysle. sorki, ze wydziwiam, ale ta pierwsza strona ze zdjeciami mi sie bardzo dlugo otwiera. a tak wkleisz po 1 zdjeciu kazdego psa i juz ;) Quote
Saphira Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 A może poprosic Pajunię? Ona ma przytulisko pod Tczewem [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1153/nasza-fundacja-przytulisko-pusia-129214/[/URL] Quote
mariamc Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Hotel u mnie ruszy dopiero w sierpniu, urzędnicza głupota. Niestety , tak jak napisała Inez , jest to wściekle, daleko.:shake: Quote
andzia69 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='mariamc']Hotel u mnie ruszy dopiero w sierpniu, urzędnicza głupota. Niestety , tak jak napisała Inez , jest to wściekle, daleko.:shake:[/quote] Mariamc - jestem nad morzem - jak będę miała chwilę luzu to mogę się wprosic?:razz::p Eliza - jesli chcecie porozmawiać w sprawie hotelowania psów z hotelikiem kieleckim to mogę podać numer - koszt wynegocjowany za bezdomniaka przeze mnie to 15 zł - ale trzeba twardo przedstawic swoje warunki no i okreslić mniej więcej ile psy będą - a jak z finansami na hotelowanie? to "zje" chyba i tak skromne środki, które macie...w tym na działkę:shake: Quote
Recommended Posts