Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='G.Lindenberg']Mam nadzieję, że w ciągu następnego miesiąca uda się ustalić ostatecznie tekst nowelizacji. Ale żeby w Sejmie posłowie mogli to złożyć musimy jeszcze przygotować projekty nowelizacji wszystkich innych ustaw, które trzeba zmienić oraz projekty rozporządzeń wykonawczych, o których jest mowa w Ustawie...
I zgłaszajcie się do pomocy przy przekonywaniu posłów do nowej ustawy.
[FONT=Verdana]Ja mam pytanie co do przekonywania Posłów. [/FONT]
[FONT=Verdana]Czy ten Pan Poseł, który zajmuje się hodowlą dogów jest już przekonany?[/FONT]

[FONT=Verdana]Andrzej Halicki - Hobby [/FONT]

[FONT=Verdana]Chodzi mi o to, że wszystkie dogi, którymi on się zajmuje mają oberżnięte uszy, co jest niezgodne z ustawą o ochronie zwierząt, i jest wykroczeniem lub przestępstwem.[/FONT]

[FONT=Verdana]A teraz Pan Poseł przeszedł do KOALICJI i optuje za karami za dręczenie zwierząt:[/FONT]
[FONT=Verdana]„Będą też surowe kary za dręczenie zwierząt - 50 tys. zł grzywny i dożywotni zakaz posiadania jakichkolwiek zwierząt. To drakońskie, ale celowe rozwiązanie, bo jeśli ktoś znęca się nad swoim psem albo trzyma go w skandalicznych warunkach, wówczas oczywiste jest, że zwierzę może <wybuchnąć> i w końcu zaatakować" - mówi TVP Info poseł PO Andrzej Halicki.[/FONT]

[FONT=Verdana]Dziennik - Wydarzenia - PO zabierze zwierzęta dręczycielom [/FONT]

[FONT=Verdana]Stad pytanie: czy Pan Poseł sam już nie dręczy zwierząt, a jeżeli tak, to od kiedy przestał obcinać uszy dogom?[/FONT]

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niceravik, ten temat nie dotyczy tak naglasnianego przez ciebie tematu kopiowania. Poruszana jest tu kwestia bezdomnosci zwierzat, tego jak cierpia porzucane, a pozniej osadzane w schroniskach zwierzeta. Chodzi tu o walczenie z ludzka nieczuloscia- kiedy w schronisku lezy przez kilka dni pies z wylamana szczeką i nikt nie chce mu pomoc ( historia Hasana). Moze bys swoja energie spozytkowala na pomaganie, a nie na siedzenie na dogomanii i wscibianie gdzie tylko mozna swojego zdania o kopiowaniu.

Powiedz mi, czy kopiowane psy, ktore grzeja sobie teraz dupki w kochajacych domkach, sa tak strasznie maltretowane?? Czy nie wazniejsze nie wydaja Ci sie problemy zwierzat w schroniskach i znecajacymi sie nad nimi ludzmi. Przede wszystkim z tym trzeba walczyc i rozwiazywac te problemy.

Nie odpisze Ci juz, wiec mnie nie prowokuj.

Posted

[quote name='osobek']Nie odpisze Ci juz, wiec mnie nie prowokuj.
Za to Ty mnie sprowokowalas :mad:

Niceravik, ten temat nie dotyczy tak naglasnianego przez ciebie tematu kopiowania.

Moze i nie dotyczy ale ma duzy zwiazek !!!!!!
Uwazasz jezeli ktos sam psy swoje maltretuje w tym przypadku Posel czy cos sie zmieni ?? nie ma prawa sie zmienic ,cierpienie obojetne jakie jest takim ludziom obce.
Poruszana jest tu kwestia bezdomnosci zwierzat, tego jak cierpia porzucane, a pozniej osadzane w schroniskach zwierzeta.

Jezeli ktos sam maltretuje swoje psy a zajmuje sie kwestia maltretowania w schroniskach to ten problem nie zmniejszy sie:shake:
Bo to sa hipokryci . Wiesz ja juz poznalam takich co pomagaja w schroniskach , zwlaszcza hodowcow :angryy:
Oni sami przyczyniaja sie do zapelniania schronisk a mydla oczy swoja pomoca. Hodowca ktory szumnie sie tak nazywa rozmnaza psy nieprzebadane lub odbiegajace od wzorca ( wady sprytnie ukrywa).
Chodzi tu o walczenie z ludzka nieczuloscia

W jaki sposob ??? jezeli potrafisz dzielic ludzka nieczulosc na stopnie to walczyc bedziesz stojac w miejscu ;)
A moze uwazasz ze wystarczy napietnowac schronisko gdzie zle traktuja zwierzeta ??
Syzyfowa praca !!!!!!!!!
MOZE OSOBEK NIE POWINNAS ZACZYNAC OD KONCA A OD POCZATKU.
NAPIETNOWAC :
Polska nie podpisała Konwencji !!!!!!:angryy:
A Konwencja przewiduje wyłącznie charytatywny, niedochodowy charakter opieki schroniskowej. I TU JEST PROBLEM !!!!!!!!!!!
A KOMU NIE PASOWALO PODPISAC ??

"Rządzący wolą trwonić publiczne pieniądze na rzekomą opiekę,
a zadania prewencji zostawiać bezradnym miłośnikom zwierząt.
Takie postawienie sprawy na głowie jest bowiem wygodne i zyskowne.
Istniejącego modelu broni splot interesów urzędników,
weterynarzy i różnych organizacji działających za gminne pieniądze. Szerzy się korupcja i urzędowe zakłamanie. "
By zerwać z barbarzyńskim modelem traktowania bezdomnych zwierząt niezbędne są zmiany przepisów prawa.
PODPISAC KONWENCJE POWINNA POLSKA - od tego zaczac !!!!!!
( w Konwencji nie ma stopniowania okrucienstw, tam tez jest zakazane kopiowanie psow !!!!!!!)
A Tak na zakonczenie bys moze lepiej zrozumiala ze na takich zasadach jak do tej pory nie powinny istniec schroniska a wyłącznie charytatywny, niedochodowy bo zobacz jak potrafia maltretowac zwierzeta tylko dlatego :

"Kto zarabia na zwierzętach?

- Fundacja z Niemiec przyjeżdża raz - dwa razy w tygodniu i zabiera po kilkanaście zwierząt.

Anna Kątna załatwia paszporty, wszystkie formalności, sama też chipuje te pieski, które mają wyjechać za granicę. – Mówi Bartłomiej Martyka.

- Robiąc pierwszy materiał o tym schronisku trafiliśmy akurat na członków tej organizacji. Szefowa schroniska, chcąc uwiarygodnić się w naszych oczach, zaczęła prowadzić przez tłumacza rozmowę o formach pomocy, jaka płynie z Niemiec dla jej stowarzyszenia. Okazało się, że kolega dźwiękowiec, który był ze mną na miejscu, doskonale zna niemiecki, dlatego udało nam się porozmawiać z Niemcami niezależnie od Kątnej. – Mówi Sebastian Furtak. W rezultacie tej rozmowy wyszło na jaw, że członkowietej fundacji mają zupełnie mylne przeświadczenie o schronisku, któremu pomagają. - Płacili Kątnej 30 EURO za jednego psa, a tych psów szło nawet 30 miesięcznie. Poza tym, z samego Wejherowa, na mocy zawartej z miastem umowy, schronisko dostawało miesięcznie 2 tys. zł.

Szefowa schroniska przyznaje się do umów z czterema gminami, Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt "Animals", podaje, że tych gmin było siedemnaście."

Łukasz Biieszke piątek, 18 styczeń 2008

Posted

Dokladnie mozna przeczytac no moze nie o psie jednym ktory ma szczeke rozerwana ale o :

"KULAWE PRAWO
W Polsce co roku hycle wyłapują tysiące psów. Wiele z nich ginie bez śladu.
...........
W Sejmie trwają prace nad zmianą ustawy o której zwolennicy i przeciwnicy instytucji hycla wiedzą, że nie spełnia swego zadania.
- Jednak bez zapału - jak powiedział nam jeden z ekspertów. - Podczas posiedzenia komisji zajmującej się tą sprawą po godzinie okazało się, że większość POSLOW już gdzieś sobie poszła."

Viva! Walczymy o konie i inne zwierz�ta : Bezkarno�� hycla [KULISY 04/02/2005]

Dalej nie widzisz zwiazku OSOBEK ?? Jezeli posel potrafi juz nie pisze o lamaniu prawa ale maltretowac wlasne zwierze to czy on bedzie sie cudzym przejmowal ??

Posted

[quote name='osobek']... Niceravik, ten temat nie dotyczy tak naglasnianego przez ciebie tematu kopiowania

Temat dotyczy zmiany prawa o zwierzętach.
Niceravik pisze na temat. Zakaz obcinania psom uszu, ogonów jest zawarty w wielu europejskich ustawach dotyczących ochrony zwierzat. W polskim prawie też, niestety nie jest przestrzegany. Zwolennicy amputowania zwierzętom uszu i ogonów bez uzasadnionej zdrowotnie potrzeby twierdza także, co nie dziwi, że przepis "nie jest jednoznaczny". Czas zatem i to zmienić.

[quote name='osobek']...Poruszana jest tu kwestia bezdomnosci zwierzat, tego jak cierpia porzucane, a pozniej osadzane w schroniskach zwierzeta. Chodzi tu o walczenie z ludzka nieczuloscia- kiedy w schronisku lezy przez kilka dni pies z wylamana szczeką i nikt nie chce mu pomoc ( historia Hasana). Moze bys swoja energie spozytkowala na pomaganie, a nie na siedzenie na dogomanii i wscibianie gdzie tylko mozna swojego zdania o kopiowaniu...

Prosze, nie pouczaj:shake: Przecież też jesteś na DM. To nie wyklucza "pożytkowania energii" Zapraszam na Psy w potrzebie, bazarki , akcje itp...

[quote name='osobek']... Powiedz mi, czy kopiowane psy, ktore grzeja sobie teraz dupki w kochajacych domkach, sa tak strasznie maltretowane?? Czy nie wazniejsze nie wydaja Ci sie problemy zwierzat w schroniskach i znecajacymi sie nad nimi ludzmi. Przede wszystkim z tym trzeba walczyc i rozwiazywac te problemy...

Dla mnie obcinanie psu ogona albo uszu dla widzimisię jest jego okaleczaniem , czyli znęcaniem się nad zwierzęciem.
U dogów niemieckich po amputacji części uszu , którą przeprowadza sie pod narkozą stanowiącą przeciez zagrozenie dla zdrowia i zycia psa, trzeba jeszcze te pozostawione kikuty miesiącami kleić plastrami, usztywniać. Czasami trwa to nawet do roku.
A wzorzec doga niemieckiego FCI ? Od 14 lat ! uznaje ucho cięte za niezgodne z wzorcem.
Po co ludzie to robią? Bo taką mają wizję, tak im się podoba :-( Traktują psa jak rzecz, dopasowują do swoich upodobań za pomoca skalpela i pozostawiając blizny ( to nie jest nieczułośc ?) Potem piszą, że psa kochają bo on "grzeje dupkę" na dobranej według takich samych upodobań - kanapie.
Co do ważniejszych problemów....
Moim zdaniem wszystkie są ważne. Zarówno te, o których napisano na stronie Koalicji jak i te, o których piszą dogomaniacy na tym watku i wielu innych.

[quote name='osobek']Nie odpisze Ci juz, wiec mnie nie prowokuj.
Mnie możesz odpisać. Zapraszam.

Posted

[quote name='osobek']Niceravik, ten temat nie dotyczy tak naglasnianego przez ciebie tematu kopiowania...
Nie odpisze Ci juz, wiec mnie nie prowokuj.

Cytuję:
[FONT=Verdana]„Główne postulowane[/FONT][FONT=Verdana] przez nas (KOALICJA) zmiany prawne są następujące: [/FONT]
[FONT=Verdana]Podpisanie i ratyfikowanie przez Polskę Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych; dostosowanie przepisów dotyczących zwierząt do tej Konwencji...”[/FONT]
[FONT=Verdana]Konwencja:[/FONT]
[FONT=Verdana].[/FONT]
Artykuł 10 - Operacje chirurgiczne
[FONT=Verdana]1. Operacje chirurgiczna mające na celu zmianę wyglądu zwierzęcia w celu innym niż lecznicze powinny być zabronione, a zwłaszcza: przycinanie ogonów, przycinanie uszu, pozbawianie głosu, usuwanie pazurów lub kłów. [/FONT]

[FONT=Verdana]A jest to ważne z wielu powodów, choćby dlatego, że ELITESSE pisze tak:[/FONT]
[FONT=Verdana]„a ja wczoraj rozmawialam z naszym poslem obecnej kadencji ( majacym aktualnie 4 kopiowane psy) jak tam idza w sejmie prace nad zmiana przepisow regulujacych kopiowanie ... i mam powody do radosci :eviltong:”[/FONT]

Całość jest tu:
[FONT=Verdana]http://www.dogomania.pl/forum/11044203-post19.html [/FONT]

[FONT=Verdana]To jak to jest?[/FONT]
[FONT=Verdana]KOALICJA ściemnia?[/FONT]
[FONT=Verdana]Osobek, weź ty się doucz, bo jak na razie sama siebie prowokujesz, niewiedzą.[/FONT]

Posted

[quote name='niceravik']Cytuję:
[FONT=Verdana]„Główne postulowane[/FONT][FONT=Verdana] przez nas (KOALICJA) zmiany prawne są następujące: [/FONT]
[FONT=Verdana]Podpisanie i ratyfikowanie przez Polskę Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych; dostosowanie przepisów dotyczących zwierząt do tej Konwencji...”[/FONT]
[FONT=Verdana]Konwencja:[/FONT]
[FONT=Verdana].[/FONT]
Artykuł 10 - Operacje chirurgiczne
[FONT=Verdana]1. Operacje chirurgiczna mające na celu zmianę wyglądu zwierzęcia w celu innym niż lecznicze powinny być zabronione, a zwłaszcza: przycinanie ogonów, przycinanie uszu, pozbawianie głosu, usuwanie pazurów lub kłów. [/FONT]

[FONT=Verdana]A jest to ważne z wielu powodów, choćby dlatego, że ELITESSE pisze tak:[/FONT]
[FONT=Verdana]„a ja wczoraj rozmawialam z naszym poslem obecnej kadencji ( majacym aktualnie 4 kopiowane psy) jak tam idza w sejmie prace nad zmiana przepisow regulujacych kopiowanie ... i mam powody do radosci :eviltong:”[/FONT]

Całość jest tu:
[FONT=Verdana]http://www.dogomania.pl/forum/11044203-post19.html [/FONT]

[FONT=Verdana]To jak to jest?[/FONT]
[FONT=Verdana]KOALICJA ściemnia?[/FONT]
[FONT=Verdana]Osobek, weź ty się doucz, bo jak na razie sama siebie prowokujesz, niewiedzą.[/FONT]

Niceravik:) myślę, że Koalicja nie ściemnia i niebawem to wytłumaczy. Może poseł się "nawrócił", a ściemnia ktoś inny :)

Posted

[quote name='onek']Niceravik:) myślę, że Koalicja nie ściemnia i niebawem to wytłumaczy. Może poseł się "nawrócił", a ściemnia ktoś inny :)
Teoretycznie to jest możliwe, bo nie on jest właścicielem hodowli dogów, jak ktoś tu sprytnie pisał. Być może to żona go zdominowała :evil_lol:, trybunek robi w domu za popychadło i wyraźnie wbrew jego woli, to ona każe rżnąć psom uszyska. Taka hetera, wiecie... :mad:. Nie jest również wykluczone, że pojawił nam się tu drugi trybun ludu - sadysta. Zauważyliście, że do tej pory dogi były dwa, a Elitesse pisała o czterech psach obciętych :shake:?

Zaczekajmy zatem na zeznania KOALICJI.

• 2 months later...
Posted

Melduję się na wątku z jakże cenna inicjatywą. Cięzko się jest przebić przez kilkadziesiąt stron wątku ze słabym łaczem więc niesmiało spytam. Było coś o zakazie pozahodowlanego rozmnażania i obowiązkowego ewidencjonowania np?

Posted

Zbójini napisał(a):
Było coś o zakazie pozahodowlanego rozmnażania i obowiązkowego ewidencjonowania np?

Cytuję wybrane postulaty ze strony Koalicja dla Zwierząt

"Rozmnażanie zwierząt domowych na sprzedaż i obrót nimi powinny być rejestrowane i nadzorowane przez organ państwowy działający niezależnie od związków hodowców."

"Hodowla i obrót zwierzętami domowymi muszą być poddane rygorom zwykłej działalności gospodarczej, w tym rygorom podatkowym. Handel zwierzętami domowymi powinien być ograniczony zasadniczo do miejsc ich stałego pobytu (np. hodowli), psy i koty powinny zniknąć z targowisk, hurtowni i sklepów."

"Zgodnie z Europejskiej Konwencją Ochrony Zwierząt Domowych, powinien powstać rządowy organ właściwy do spraw ochrony zwierząt domowych, którego zadaniem byłoby:

• udzielanie zezwoleń i nadzór nad hodowlą i obrotem zwierzętami domowymi;"

"W zakresie ograniczania nadpopulacji wprowadzenie:

1. wyraźnego zakazu handlu zwierzętami domowymi poza ich miejscem stałego pobytu wraz z karami za nieprzestrzeganie tych przepisów;
  2. wymogu rejestracji hodowli i handlu (w rozumieniu Konwencji) zwierzętami domowymi jako działalności gospodarczej wymagającej zezwolenia;
  3. przepisów dotyczących upowszechnienia w ciągu kilku lat sterylizacji;
  4. przepisów dotyczących upowszechnienia w ciągu kilku lat oznakowania zwierząt."

Posted

Bamboo ® napisał(a):
Cytuję wybrane postulaty ze strony Koalicja dla Zwierząt

"Rozmnażanie zwierząt domowych na sprzedaż i obrót nimi powinny być rejestrowane i nadzorowane przez organ państwowy działający niezależnie od związków hodowców."

wykreslilbym słowo sprzedaż bo w tej formie zapis nie zmienia w zasadzie obecnego porządku prawnego. Przeciez nikt nie hoduje obecnie na sprzedaż a jedynie jako hobby i oddaje za darmo prawda?:diabloti:

W tej chwili równiez jesli ktoś się przyzna ze sprzedał np szczenię to podlega pod obowiązek podatkowy. NAleży stworzyć stan prawny w którym samo rozmnażanie jest niejako "koncesjonowane" oraz podatkowo szacowane przez aparat fiskalny celem obciążenia np domiarem podatkowym w przypadku wykrycia pseudohodowli. Nie wiem czy jasno się wyrażam ale osoby prowadzące działalnośc gospodarczą powinny mnie zrozumieć.

mamy cos o obowiązkowym znakowaniu i ewidencjonowaniu poporzez co możnaby "rozliczyć" z posiadanego zwierzęcia ( uśmiercanie, niewłasciwy nadzór) , jego pochodzenia ( pseudohodowola ) i sprawowac nadzór nad szczepieniami i ewentualnie opieką weterynaryjną itd?

Posted

Zbójini napisał(a):
wykreslilbym słowo sprzedaż bo w tej formie zapis nie zmienia w zasadzie obecnego porządku prawnego. Przeciez nikt nie hoduje obecnie na sprzedaż a jedynie jako hobby i oddaje za darmo prawda?:diabloti:

W tej chwili równiez jesli ktoś się przyzna ze sprzedał np szczenię to podlega pod obowiązek podatkowy. NAleży stworzyć stan prawny w którym samo rozmnażanie jest niejako "koncesjonowane" oraz podatkowo szacowane przez aparat fiskalny celem obciążenia np domiarem podatkowym w przypadku wykrycia pseudohodowli. Nie wiem czy jasno się wyrażam ale osoby prowadzące działalnośc gospodarczą powinny mnie zrozumieć.

Cytuję "Jeśli w jakikolwiek sposób możecie pomóc - piszcie. Czekamy też na uwagi, komentarze i pomysły."

Chociaż nie wiem, czy już nie za późno na wprowadzanie zmian. Ale napisz, najwyżej nie skorzystają.:p

Zbójini napisał(a):

mamy cos o obowiązkowym znakowaniu i ewidencjonowaniu poporzez co możnaby "rozliczyć" z posiadanego zwierzęcia ( uśmiercanie, niewłasciwy nadzór) , jego pochodzenia ( pseudohodowola ) i sprawowac nadzór nad szczepieniami i ewentualnie opieką weterynaryjną itd?

"W zakresie ograniczania nadpopulacji wprowadzenie:

1. przepisów dotyczących upowszechnienia w ciągu kilku lat oznakowania zwierząt."

"Ad. 1. Ograniczenia ilości

• Gminne programy rejestrowania zwierząt domowych powinny być dostosowane do rządowego programu sterylizacji w celu identyfikowania zwierząt wysterylizowanych."

"Przekazanie przez gminę zwierzęcia nowemu właścicielowi powinno mieć za podstawę jego publiczne zobowiązanie się wobec gminy do opieki nad zwierzęciem, przez co adopcja będzie jawna i sprawdzalna, jak każda inna korzyść czyniona przez gminę obywatelowi."

"Standardy publicznej opieki zastępczej dla. wszelkich form schronisk powinny dotyczyć:

• ewidencji i obiegu informacji,"

"Nowe i zmodyfikowane rozporządzenia:

rozporządzenie o zasadach stopniowego wprowadzenia powszechnego oznakowania zwierząt domowych."

Konkretniejsze info powinno być tu Europejska konwencja ochrony zwierząt domowych, którą to Polska ma podpisać i ratyfikować.

Posted

Szczeniaki ze schroniska w Olkuszu:

Napisał Ulaa

Szczeniaczki z Olkusza... :placz:

------------------------------------
[SIZE=2][SIZE=5]Rodzeństwo mixy Berneńczyki:
[SIZE=2]zabrane 2 stycznia

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 680x463, rozmiar 48KB.
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 680x463, rozmiar 48KB.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 56KB.
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 56KB.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 67KB.
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 67KB.

WIOLA
W najlepszym stanie ze wszystkich zabranych szczeniaków. Podana surowica przeciw parwo.
Dzielnie się trzymała do 14.01 - znany scenariusz- wymioty, różowa biegunka.
W Arce (szpitalik).

BIRKA
Świerzb i glisty (wyleczone)Podejrzenie parwo -> surowica, mimo to pogorszenie, obecnie szpitalik.

KABIR
Świerzb i glisty (wyleczone)Podejrzenie parwo -> surowica, mimo to pogorszenie, obecnie szpitalik.

Nie wiem kim był tata, ale mama napewno była bernusiem. Myślą, że Abra jest mamą. Na psy o innym wyglądzie tak nie reagują :razz:

Rodzeństwo mixy ONków:

LUCJAN
Podana surowica przeciw parwo.
Dzielnie się trzymał do 14.01 - znany scenariusz- wymioty, różowa biegunka.
W Arce (szpitalik).

PUCHATEK
Podana surowica przeciw parwo.
- w szpitaliku

LUSIA

• W nocy 10/11 stycznia odeszła za TM :-( w szpitaliku

• [SIZE=2]2 ONkowate na DT u Halbiny - pod opieką Fundacji Szara Przystań - dziękujemy! :loveu:

Szanta i Szaman

Małe kundelki

PRALINKA

w szpitaliku - nosówka!

glisty i pchły - wyleczone

Bezimienny Maluszek

• Zabrany 30 grudnia, żył tylko kilka godzin... Parwowiroza.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 643x462, rozmiar 48KB.
    Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 643x462, rozmiar 48KB.

CZARUŚ

• Zabrany 30 grudnia, miał domek i poznał miłość człowieka. Mimo heroicznej walki jego nowej rodziny - odszedł 10 stycznia...

SkĄD JE MAMY: OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Szczenięta z OBOZU ZAGŁADY - walka o życie maluszków!!!

bezmyślne, szkodliwe i tragiczne w skutkach działania... :placz::angryy:

• 2 weeks later...
    Posted

Prezydium PO nie widzi problemu bezdomnych zwierząt jako problemu społecznego:shake::shake::shake:, który trzeba rozwiązać i za którym opowie się opinia publiczna.

Powołanie Inspektoratu ds. Zwierząt nie jest zgodne z linią ideologiczną partii.

Ludzie!!!!......w jakim kraju my żyjemy????:-(

Posted

mariamc napisał(a):
    Prezydium PO nie widzi problemu bezdomnych zwierząt jako problemu społecznego:shake::shake::shake:, który trzeba rozwiązać i za którym opowie się opinia publiczna.

Powołanie Inspektoratu ds. Zwierząt nie jest zgodne z linią ideologiczną partii.

Ludzie!!!!......w jakim kraju my żyjemy????:-(
    Ciekawe, kiedy ten problem zaczna postrzegać jako społeczny...Gdy watahy wygłodzonych, niechcianych i na wariata rozmnażanych psów zaczna zjadać im elektorat?:diabloti:

Posted

Przewidziałam "to" już latem ,zeszlego roku, jak przeczytałam projekt ustawy.

Nowa ustawa jest zbiorem pobożnych życzeń poszczególnych organizacji:mad:\

w sumie jest to napisane dobrze ale nie na Polskę:shake:
    U nas zmiany są potrzebne na wczoraj a nie określanie liczby zwierząt w schroniskach i ilość ludzi ,którzy mają tam pracować np.

Gdzie te wszystkie psy umieścić .Paranoja:shake:

Posted

Wedlug PO to barbarzynstwo jakie panuje w naszym kraju wzgledem zwierzat na oczach calego spoleczenstwa dla nich nie jest problemem. Po jakiego diabla :diabloti: pchali sie do Unii, skoro zarowno myslami jak i czynami sa na wschodzie.:mad:

Posted

Wieści są ode mnie , ponieważ moja organizacja jest członkiem koalicji i jak przeczytałam ostatni mail o zastoju prac i powodów tego zastoju trafił mnie .........:-(

Posted

Czyli jednak...ta cisza była niepokojąca. Ostatni wpis w "Aktualnościach" na stronie koalicji - z 22 września.
    No tak, oto Polska właśnie! To było zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe...A tak na to liczyłam :shake: Brak mi słów po prostu...
    Chol*** jasna!:angryy: :angryy: :angryy:

Czy już wszystko przesądzone? Czy będą jeszcze jakieś pertraktacje?

mariamc napisał(a):

Nie widzi problemu...Nie tego spodziewałam się po PO.

A gdyby zebrać 100 tys podpisów, to dostrzegą problem "który trzeba rozwiązać i za którym opowie się opinia publiczna" ?

Te 100 tys podpisów to chyba byłby wystarczający sygnał, że jednak społeczeństwo jest zainteresowane sprawą...:roll:

Czy są jakieś inne możliwości, aby otworzyć im oczy na problem? Zasypać ich statystykami albo mailami i zdjęciami jak w Olkuszu? Nagłośnić w mediach?

CO MOŻNA JESZCZE ZROBIĆ???

Posted

Tez mysle o naglosnieniu tej sprawy, wysylac meile do poslow, premiera i prezydenta :diabloti: lacznie z fotkami, nie mozemy tak latwo sie poddawac, jezeli lista z podpisami pomoze trzeba o tym pomyslec, kazdy wariant ktory moze byc nasza bronia popieram.

Posted

Jest pomysł powołania Koła PRzyjaciół Zwierząt, które miałoby wystąpić do premiera o powołanie Pełnomocnika do spraw zwierząt.
    Mam wrażenie ,ze Oni traktują nas jak idiotów.

Moją propozycję ustawy jako projektu obywatelskiego - odrzucili.