Jump to content
Dogomania

Libra u mnie na DT!Gronkowiec w uszach, egzema na skórze,uśmiech na pysku-Libra za TM

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bachnach']To w całej Polsce , wieś taka sama? :mad: Ja już siły nie mam :angryy: .Może ksiądz by coś rzekł w Niedzielę. U mnie to jak "U pana Boga za piecem" :cool3:[/quote]
ja mysle ze ksiądz tez wiesniak i na sprawie sie nie zna:shake:
a moze by pomógł bo całego swiata nie zbawi od plagi pastwiących sie na zwierzetach- spasionych wiesniaków:mad:ale może dla niektórych zwierząt byłoby to światełko w tunelu ...a przynajmniej miska wody w upały :roll::-o:mad::oops:

Posted

proszę mi się tutaj nie lenić, tylko pomóc bazarek podnosić:mad:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9680592#post9680592[/URL]

Posted

Zdrowiej Librusiu...Ciekawe, jaki wyjdzie ten Twój wynik zeskrobinowy.
Dorothy, panu wetowi podsuń bilobil na pamięć.;)
Co do personelu naziemnego Pana Boga, najpierw większość powinno się wyegzorcyzmować, a dopiero potem zwracać się do nich o pomoc z ambony.:diabloti:

Posted

hm... u mnie , kiedy pan Ksiądz był ostatnio , miałam sunię na DT,nieprzytomną do garażu przytargałam :roll: , ale Pan Ksiądz posiadał 2 koperty na budowę kościoła i na kolędę :p , na los suni nawet zainteresowania nie posiadał.:placz:

Posted

Bachnach, trzeba mu było pokazać, że i Ty masz 2 koperty (podpisane - "z przeznaczeniem na...") i zapytać, czy się dorzuci. To, co opisujesz to standard, a jak się trafia chlubny wyjątek to zachłystujemy się nim jak 8 cudem świata.

Liberuś witaj i otwieraj oczka. Pobudka!!!;)

Posted

To jak się sytuacja z Librą wyjaśni i będziecie chciały, to Wam mogę opowiedzić, jak JA zeznawać na policji musiałam - oskarżona o kradzież psa biegającego po 4 pasmówce....Bardzo pouczająca historia.

I co może człowiekowi zrobić sąsiad, którego psom się przez płot jedzenie przerzuca.......

ech

Posted

[quote name='Bachnach'] , ale Pan Ksiądz posiadał 2 koperty na budowę kościoła i na kolędę :p , na los suni nawet zainteresowania nie posiadał.:placz:[/quote]
Bo z zainteresowania losem suni kasy nie ma, a z kopert jest :evil_lol: Wiedział co mu się bardziej opłaca. :diabloti:

Posted

[quote name='Olena84']U mnie ksiądz zapytał się, czy stać nas by dać mu koperte i nie chciał przyjąć, bo powiedział, że może bardziej potrzebujemy:) szok[/quote]
U mnie też powiedział, że od samotnej matki to nie weźmie, bo by go "jego szef" pokarał:-).

Posted

[quote name='Dorothy']facet ktory
- sam z siebie zrobi zakupy i wie co kupic OPROCZ PIWA??
- GOTUJE :-o
- WYKONUJE PRACE DOMOWE :mdleje:
- sprzata po sobie
- wykonuje drobne remonty w domu (o grubych nie mówie):lying:
- nie przesypia weekendów i wolnych popołudni:plzdie:
- zabiera ukochaną połówke gdziekolwiek fundując jej niezapowiedziane MILE atrakcje (nie mam na mysli wpadania samochodem do rzeki co ostatnio spotkalo w ramach atrakcji mnie):flaming:
- chętniej niż w TV patrzy na SWOJA kobietę
i tak dalej-
i tak dalej-

jest to egzemplarz rzadki, niedostępny na rynku, a na mój gust funkcjonuje jedynie w mitologii i umysłach bujających w obłokach kobiet które nigdy nie liznęły małżeństwa. Generalnie jest jak legenda- wiele ludzi o tym mówi a nikt nie widział.
Jak macie gdzieś pod ręką takiego faceta koniecznie zróbcie mu zdjęcie, będzie tak samo cenne jak zdjęcie yeti. Albo potwora z Loch Ness. I poslijcie do mnie, powiesze sobie na scianie. Obok zdjęcia jednorożca.[/quote]

Dorothy, zgadzam się z Tobą, ale nie do końca. Jest to gatunek rzadki, nawet baaaardzo rzadki, ale okazuje się, że nie całkiem wymarły...

Posted

[quote name='Neigh']U mnie też powiedział, że od samotnej matki to nie weźmie, bo by go "jego szef" pokarał:-).[/quote]

..hm.. to może zwrócić się do Kościoła o pomoc finansową na schron. lub fundację.:oops: Kto ma oczywiście lepsze wejścia.:cool3: Dobry pomysł?:multi:

Posted

Ja też posiadam prawie idealny egzemplarz od 41 lat !!!
Kocha zwierzęta i dał się namówić na DT,nawet chodzi z wszystkimi psami na spacery,kota nosi na rękach i całuje.A dzieci i wnuki mamy,wiec nie jest to zastępcze.2 dni temu dostałam bukiet z 41 frezji z okazji kolejnej rocznicy i oczywiście załaczniki.
Jest takie powiedzenie,że kobieta ma tyle ile żąda.
I to jest prawda w 100%,ale trzeba żądać umiejętnie i dawać z siebie też dużo.
POczytajcie sobie książkę "Kobiety są z Venus,mężczyźni są z Marsa", naprawdę dużo pomaga zrozumieniu facetów.
Dorothy,nie rezygnuj tylko się upewnij czy on jest singlem.

Posted

Nic sie nie martw :-)
nie jest źle
Miałam telefon z lecznicy :loveu:
sluchajcie obśmiałam się jak norka, po pierwsze wstąpił we mnie nowy duch, jesli idzie o facetów,no skoro mówicie że sa...:evil_lol:
po drugie- nie wiem czy jest singlem ale jak będziemy go tak obgadywać tu to obawiam się na widok mojego auta będzie chyłkiem opuszczał lecznice tylnym wyjściem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo on czasem zagląda na dogo :cool3:

po trzecie- pan ksiądz u mnie na wsi jest tu proboszczem od 40 lat, i jest pierwszy po Bogu a wójt mu buty czyści. Co do pieniążków to oczywiście Dom Boży potrzebuje ich nieustannie :evil_lol:
ja teraz mam schizy bo moja Jula idzie do komunii w maju i od roku jest szantażowana dwa razy w tygodniu na religii że jej NIE DOPUSZCZOM do tej komunii bo... i tu następuje szereg powodów. Pół roku dziecko leczyłam z bólu brzucha, wymiotów, strachu, bezsenności, płaczu itd itp, aż jej obiecałam że komunie w razie czego załatwie gdzie indziej, a znajoma terapeutka zakodowała dziecku że to tylko ludzie i że nie musi sie ich bac (pan ksiadz, pani katechetka). Owa pani odpuściła dopiero wtedy gdy pani z angielskiego wyjechala na nia "prosze pani prosze z tym cos zrobic ja nie moge prowadzic swoich lekcji to jest skandal, caly angielski dzieci zamiast sie uczyc i sluchac to wkuwaja katechizm placza siedza w ubikacji wymiotuja albo trzesa sie ze strachu. Zloze skarge!"
No i sie troche uspokoilo.
Takze- u mnie jak na wsi. TYPOWO. ;]

a po najwazniejsze:

LIBRA NIE MA GRZYBA!!! ANI SWIERZBA!!!
Jest po wszelkich badaniach, i tak:
- zeskrobina wykazala tylko wtórne zakażenie grzybicze będące powikłaniem łojotokowego zapalenia skóry, które Libra ma bardzo nasilone.
Co drugi dzień jest kąpana w specjalnych leczniczych szamponach.
- wygląd skóry łojotok itd najprawdopodobniej są wynikiem alergii (pchły, dziadowskie żarcie, itd)
- ma powiekszone serce- ale w tym wieku to częsta przypadłość
- nie ma ropomacicza
- zostala ponownie odrobaczona
- niestety ma przewlekłe rozległe zapalenie oskrzeli i górnych dróg oddechowych, zaniedbane i z pewnością stare. Jest leczona, dostaje antybiotyki, powinno za jakiś czas przejść.
- zapalenie uszu jest leczone.
-siusia juz nieco mniej, ale ciągle w pomieszczeniach...:-(
-ma zwyrodnienia w kregoslupie, mimo ze nie widac zeby jej dokuczal jakos specjalnie, rtg wykazalo mostki kostne na kregach typowe dla spondylozy. Leczenie- podawanie preparatow na stawy.
- potrzebuje specjalistycznej karmy dla emerytów tzn zawierajacej witaminy mikroielementy (jest bardzo wynedzniala) oraz substancje wspierajace aparat ruchu- stawy kości.Zaszalalam i kazalam jej kupic w lecznicy (oni handluja) eukanube. Lekarz polecil, a ja uznalam ze... zlozymy sie??:oops: to drogie jest, ale czy tej psicy nie nalezy sie cos porzadnego? Dziadowanie juz przezyla...
- pozostaje kwestia sterylki i wyciecia guza jak Libra sie wzmocni.

Libra ma ok 12 lat, choc tens zacunek moze zaburzyc fakt ze zyla w bardzo zlych warunkach. Takie psy starzeja sie szybciej.
Poza tym- kocha psy, chcialaby z nimi cokolwiek, pomiziac, powachac, macha do nich zawziecie ogonem. Koty raczej kompletnie ignoruje.
Jest mila, spokojna, straszny glodomor wiec czlowieka najpierw obszukuje pod katem smakolykow, no i widac ze jest zszokowana wolnoscia, nie tak bardzo czlowiek ja interesuje, co mozliwosc SPACERU, WACHANIA, MASZEROWANIA, SPOTKANIA PSOW, I W OGOLE W OGOLE :loveu:

dziewczyny- jutro dostane specyfikacje kosztow, to zaraz wkleje,
ale musze sie przyznac, ze jestem szczesliwa :iloveyou:
Libercia, życie się do Ciebie uśmiecha :-)

Posted

Super wiesci!!!! czy przelewy od nas do Ciebie dotarly? Mozesz posprawdzac?
sadze, ze niedlugo znow cos wysle i z pewnoscia inni tez. To bardzo mily akcent, ten Twoj poscik w ponurym nadmorskim dniu :lol:

Posted

Wplynelo na Libre
Elżbieta Wa-wa 100 zl
Basia i Barni 45 zl
Iza Tuszyn - 50 zl
Lidan 60 zl
Tosia - 50 zl
Małgosia Grabowska 25 zł
maggiejan 30 zl
Danuta Romanowska 50 zl
ALMA2 - 20 zl
Dea - 50 zl
Emilia (Świdnik) 50 zł
Dawicki Grzegorz (??? kto to niech sie ujawni :-) ) - cale 200 zl!!!
Bachnach - Basia - 50 z\l
Emilia (Dublin) 69,19 zl
Olena84 i Selenga- 50 zl

Razem - prawie 850 zl :mdleje:
dziewczyny tego sie nie spodziewalam :oops:
jestescie absolutnie cudowne, ide sobie obiegac ze szczescia, naprawde :loveu:
w takim razie nie mam sie co bac jutrzejszego rozliczenia z lecznicy
kocham Was :calus:

Posted

[quote name='Dorothy'](...) moja Jula idzie do komunii w maju i od roku jest szantażowana dwa razy w tygodniu na religii że jej NIE DOPUSZCZOM do tej komunii bo... i tu następuje szereg powodów. Pół roku dziecko leczyłam z bólu brzucha, wymiotów, strachu, bezsenności, płaczu itd (...)[/quote]
Doruś, masz wspaniałe, inteligentne dziecko!!! :loveu:Już je ubóstwiam!!! Cóż za przemyślność!!! :roll:Zazdroszę Ci, co piszę mega poważnie!!!
Julcia w górę!!! Dawaj dyla Kochanie na widok kropidła, a jakby co, chodu do cioci majqi!!!;)

Bardzo, bardzo jestem uszczęśliwiona wynikami Libry!!!:multi:

Posted

[quote name='Dorothy']
Poza tym- kocha psy, chcialaby z nimi cokolwiek, pomiziac, powachac, macha do nich zawziecie ogonem. Koty raczej kompletnie ignoruje.
Jest mila, spokojna, straszny glodomor wiec czlowieka najpierw obszukuje pod katem smakolykow, no i widac ze jest zszokowana wolnoscia, nie tak bardzo czlowiek ja interesuje, co mozliwosc SPACERU, WACHANIA, MASZEROWANIA, SPOTKANIA PSOW, I W OGOLE W OGOLE :loveu:
:-)[/quote]
Wzruszyłam się... Biedna starowinka tak kocha życie...

Posted

Ja przepraszam, że z opóźnieniem (różne [I]psiowe[/I] sprawy mnie pochłonęły oczywiście), ale tak jak obiecałam - zapraszam na bazarek dla Libry:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107556[/url]
:p

Posted

Libra, kochana psico dziekujemy Ci za takie dobre wyniki.:multi:

Dorothy, dziekujemy za to, ze Libra jest tam gdzie jest.

Co do sprawek przenajswietszego naszego przywodcy duchowego to mam tez baaaardzo mieszane uczucia. Córci Dorothy się nie dziwię ani ani.
Gdybym teraz musiala chodzic na te nauki mogłoby sie rowniez skończyć sensacjami żołądkowymi.

A z wioską trzeba walczyć jak się da. Ja próbuję po dobroci, tłumaczę i przepraszam że się wtrącam. Zawsze się boję, że się będą mścić na zwierzakach...