Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jasne ze interesuje.
Kobix, co do wplat - za hotel deklarowalam 70 zl narazie. U mnie to bédzie zawsze 28-mego kazdego miesiáca na kolejny miesiác (z góry) na konto Potter, z odpowiednim dopiskiem.
Transport- a wez spytaj mrówé czy Rybcié, jezdzá za zwrotem paliwa, ale nie widze innej opcji jak platny transport.

Posted

[quote name='emilia2280']No jasne ze interesuje.
Kobix, co do wplat - za hotel deklarowalam 70 zl narazie. U mnie to bédzie zawsze 28-mego kazdego miesiáca na kolejny miesiác (z góry) na konto Potter, z odpowiednim dopiskiem[/quote]
dzieki Emilia za odzew-taka cisza,myślałam że wątek Wam się znudził:evil_lol:
co do wpłat też tak myślę że bedzie najlepiej jak każdy ,kiedy mu pasuje wplaci pieniążki na konto azylu z dopiskiem...

nie martw się:evil_lol:wczoraj wysłałam wszystkim takie "interesowne" pw...;)
jutro bedę w azylu(nawet nie wiem czy Potter bedzie)-z psem czy bez to sie jutro okaże;)obiecuję że jak się uda to info bedzie wieczorem.

też tak myślę,że zostaje płatny(koszty przejazdu).chyba że mój molestowany kolega bedzie jechał przez Kielce(wstępnie się zgodził,zobaczymy czy pies się da zapakować,bo będzie jechała jeszcze jego sunia)...ale konkretnego dnia nie znam jeszcze.

jutro napiszę-tak czy inaczej-jak się Franio czuje w azylu:razz:

Posted

[B]mtf zalesie [/B]dziękuję za odpowiedź-ledwo ja wyczytałam;)
jak zwykle krótko i na temat;)prosimy o udzielanie się na wątku...:cool3:

Posted

udało się :loveu:dzis do azylu dojechał Tuptek...strasznie fajne psisko :)madre,spokojne,zrównoważone...

dziś był zgarniety przed 14 (bo zamykają)z budki...i poszedł(na własnych długaśnych łapach) do mnie do domu.a ponieważ ja mam "agresora" w domu,wzięłam Tuptka na spacer i poszliśmy do mojej "wściekłej suki" działkowej(ta o której pisałam)...ona zawsze do psów jakby zeżreć chciała-więc Tuptek poczatkowo w ciężkim stresie...:evil_lol:.kompletnie inne temperamenty...ale potem już nabrały zaufania do siebie.mam fajne fotki Tuptka i Flory-wielka,wielka miłość:loveu:...wszędzie go wyniuchała:evil_lol:wstawię jutro bo dziś jestem padnięta

transport Tuptka...nic nowego:diabloti: busem(tyle że zapowiedziałam się u młodego -fajnego kierowcy;)że będę jechać z psem,itd.)pech chciał że ten kurs był przepełniony,nie tylko psa ale i człowieka nie dałoby się wcisnąć,następny na szczęście mnie zabrał bez problemu,sympatyczny kierowca-nawet nie był zdziwiony że pies nie chce wejść sam,tylko mu TROCHĘ pomagam:evil_lol:

Tuptek ku mojemu zdziwieniu(jeździł samochodem?)był bardzo spokojny,położył się na podłodze(wygodnicki jest próbował się posadzić na siedzeniach:cool3:)i miejscami nawet kimał...

żadnych ekscesów,paniki czy wymiotów-oczywiście nie dałam mu wcześniej jeść-zapobiegawczo,zresztą miał okazję wyżreć suce na działce ...i nie był zainteresowany.
nie miał choroby lokomocyjnej,nawet sie nie przegrzał...miał zimny nos i nie dyszał.tak więc transport zniósł dobrze.

potem w oczekiwaniu na Potter-mały spacerek na siku i woda do dyspozycji.Po wsadzeniu do samochodu też był spokojny-tak więc myślę że dalszy odcinek podróży minął też bezproblemowo:)

po godz.20 Tuptek dotarł już do azylu i na moją prosbę został umieszczony z Frankiem(bo się znają ,lubią i nie zjedzą się nawzajem,poza tym Tuptkowi na pewno dobrze zrobi towarzystwo "starego kompana")

co do stanu zdrowia Tuptusia-to na pierwszy rzut oka widać że odciąża jedną z tylnych łap...myślę że trzeba bedzie to w najbliższym czasie zdiagnozować-może da się mu pomóc.wiem,że kuleje na tą łapę co najmniej od kilku miesięcy:shake:poza tym ma zaniedbaną sierść,co nie dziwi u psa bezdomnego i jest zapchlony(drapie się)uzębienie(wstępnie)ma starty jeden kieł(zęby do wglądu po paru dniach na spokojnie)

jest dużo większy od Frania,smukły wręcz chudy(ma wystające kości biodrowe i widoczne żebra)ma długie łapy i jest taki charciasty:evil_lol:...mimo to wygląda i zachowuje sie jak zdrowy pies...acha i jest z pewnoscią starszy ma co najmniej 3lata.po odrobaczeniu można spróbować go podtuczyć parę kg(przydałoby się:evil_lol:)

za to ma cudowny zrównoważony charakter-łagodny,spokojny,zero agresji - trochę bojaźliwy,niepewny...trzeba go uspokajać i dotykać -wtedy nabiera zaufania.ładnie chodzi na smyczy,no może troszkę ciągnie...ale gdzie miał się nauczyć.nawet jak się uwolni- szarpnął się i odpiął ze strachu przed suką-to nie ucieka i można go spokojnie złapać ponownie.

naprawdę kochany psiur...zasługuję TYLKO I WYŁĄCZNIE na wspaniałego ,jak on człowieka.

Posted

[quote name='emilia2280'] wyslalam Potter deklarowane 70 zl za hotel (23 euro)[/quote]
dziękuję Emilia w imieniu psiaków.:loveu:..jak już widzisz 2;)
akcja 3 planowana na nast tydzień...:roll:

Posted

[quote name='kobix']dziękuję Emilia w imieniu psiaków.:loveu:..jak już widzisz 2;)
akcja 3 planowana na nast tydzień...:roll:[/QUOTE]
kobix, no- to rozumiem, dobra robota. cieszé sié ogromnie. juz prawie odetchnelam (jeszcze tylko 1 do zlapania).

Posted

a oto obiecane fotki Tuptka i Flory :loveu:na działce-a niech się suka popromuje do adopcji:cool3:
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/3309/im000650dx9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img247.imageshack.us/img247/9931/im000629rp3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/2636/im000649rc4.jpg[/IMG]
zdjęcia oczywiście takiej jakosci jak mój złom;)
jutro wstawię wiecej zdjęć TUPTKA samego...
choć do ogłoszeń zrobi Potter lepsze swoim aparatem-mam taką nadzieję Potter;))

Posted

Tuptek jest w boksie razem z Frankiem. Dostał fiprex i paratex. Dzisiaj nie dam rady zrobić żadnych zdjęć, najwcześniej w poniedziałek. Aha, bo w poniedziałek jestem cały dzień w azylu.

Posted

[quote name='Potter']Emila2280, dzisiaj na konto wpłynęło od Ciebie:

- 64,58 zł dla Franka -doslé nastépnym razem, bo brakuje troché do
deklarowanych 70zl
- 157,57 zł dla innych psów naszego Stowarzyszenia - tyle zostalo z 50
euro...

Dzięki :loveu::Rose:.

Musze sobie zalozyc konto w Polsce, bo prowizje sá szalone!!!!!!!

Posted

kobix napisał(a):
bierzcie i kupujcie...albowiem to jest kasa na jędrzejowskie stadko psów:loveu:

Szkoda tylko, że są to bazarki na konkretne psiaki, ale na żadnego z "naszych" psiaków z tego wątku :cool1:
Kobix, na jakie konto mam wpłacić obiedcane 50 zetów ? Będę wpłacać zawsze po 23 każdego m-ca - tak dostaję forsę.

Posted

elik napisał(a):
Szkoda tylko, że są to bazarki na konkretne psiaki, ale na żadnego z "naszych" psiaków z tego wątku :cool1:

No sorki,ale mamy stadko 40 swoich psiaków do utrzymania i skąd na to kasę brać? Zachęcam do robienia bazarków na psiaki z tego wątku :p