eliza_sk Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 kobix napisał(a):dzięki wielkie:loveu: fajnie że to charytatywna,bo można wystawiać ponownie...aż do skutku Daj znać jak coś do zmiany Emilko:) Quote
kobix Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 nie ma takiej potrzeby-jest ok:) najważniejsze że są do wypatrzenia i pooglądania-dużo fotek:razz: ewentualnie można by coś napisać więcej o Borysie-ale jak coś nowego zaobserwuję i dowiem się więcej o jego charakterze.Frania i Tuptka już chyba rozgryzłam...Borys-jaki naprawdę jest i do jakiego domu(warunki,człowiek itd)powinien trafić-jeszcze nie do końca. przy moim poprzednim pobycie w azylu Borysa oglądała(inne psiaki też) pewna pani-mówiła że Borys wpadł jej w oko.liczyłam że się odezwie i może coś wyniknie:roll:ale chyba cisza...spytam Potter Quote
Potter Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ci ludzie się niestety więcej nie odezwali. Ale dałaś im mój nr telefonu? Quote
kobix Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Potter napisał(a):Ci ludzie się niestety więcej nie odezwali. Ale dałaś im mój nr telefonu? ta kobieta sama mówiła że ma Twoj numer telefonu i sie skontaktuje. ja jej nie dałam kontaktu do siebie(a mogłam:roll:),ma tylko do Ciebie. mówiła że jest zainteresowna Borysem,ale też mówiła o mixie huskiego,więc...:roll: ma namiar ,więc jeśli się zdecyduje wie gdzie iść i gdzie dzwonić:p Quote
eliza_sk Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Kobix jest wpłata 50 zł: elik na psy targowickie - kwiecień 2008 Quote
kobix Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 eliza_sk napisał(a):Kobix jest wpłata 50 zł: elik na psy targowickie - kwiecień 2008 wiem,Elik napisała mi pw dziękuję w imieniu trojaczków:loveu: motko bosko:mad:-tylko ja nie wpłaciłam jeszcze:oops:jak tylko przewiozę te psy nadrobię Quote
kobix Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 najnowsze wieści z azylu-czyli dzisiejsze. Psiaki są razem w dużym boksie-cooraz pewniejsze siebie,wypuszczone lecą "napyskować" do innego boksu-to taki zwyczaj azylowy:evil_lol: O Borysie wiem coraz więcej-ale mnie to niezbyt cieszy:shake:skacze przez wysokie siatki i ogrodzenia,dziś przeszedł bez trudu (tęskniąc za moim towrzystwem)2 bramy-wjazdową i tą dalszą-na wybieg.One mają z 2 metry!!:crazyeye: nie ułatwi to adopcji Borysa:shake:poza tym dziś o mało nie powybijał mi zębów-dla jasności on nie jest agresywny ,tylko rozpuszczony i działa siłowo.Wymaga "twardej ręki" w prowadzeniu-nie mam na myśli broń boże bicia-to by dało efekt odwrotny w skutkach,bo ok.40 kg pies nauczony agresji byłby nie do opanowania-wydaje mi się że Borys ma coś z charakteru psów ras agresywnych,tzn.usiłuje dominować nad człowiekiem,a wiec nie może trafić do kogoś,kto pozwoli mu na wszystko-pies to wykorzysta i zacznie rządzić. Borys patrzy w człowieka jak w obrazek,widać że go potrzebuje i się z nim liczy.Ważne jest by był to człowiek który będzie potrafił go wychować,ograniczyć jego samowolę i nauczyć posłuszeństwa.Po prostu Borys musi czuć że to nie on rządzi...jest rozumny i inteligentny,wydaje mi się że przy odpowiednim postępowaniu szybko powinno dać się skorygować jego pewne zachowania. tylko taka nauka powinna być stała i codzienna...:shake:a to w azylu niewykonalne...chyba że przy większej ilości wolontariuszy,którzy zajmowaliby się danymi psami... Quote
ewelinka_m Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 psiaki są ogłoszone na: www.psy.pl www.drobne.centrumofert.pl www.kupiepsa.pl www.ale.gratka.pl http://www.gumtree.pl www.blox.pl http://ogloszenia.yellowpages.pl/ http://www.pineska.pl/ http://www.eoferty.com.pl/ Quote
kobix Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 prawdę mówiąc zauważyłam,że niejaka "ewelinka" poogłaszała trojaczki:lol:psiaki są wdzieczne...jak przyjdziesz i sie tylko nadstawisz Franek chętnie wyliże po buźce:eviltong: Quote
kobix Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 to bedzie off...oj i to jaki OF;)chciałam się podzielić dobrą nowiną-udało mi sie zawieźć te 2 psiury do Milanówka. na dzień przyjęcia wyglądały na całkiem zadowolone z pobytu i warunków;)dostały zaraz michę z suchą,wodę,czekał na nie duży boks z budami wyścielonymi słomą(normalnie 1 pies jest w 1 boksie-ale tu były ustalenia że 2 w 1 bo psy zaprzyjaźnione i z boksami kiepsko). a najważniejsze że psiaki będą miały wkrótce porobione zdjęcia(dostanę socjalkę weterynaryjną i będą obejrzane przez weta)i wstawione na stronę schroniska do adopcji.mają rówież do dyspozycji wybieg-polankę i spacery z wolontariuszami do lasku:) teraz najważniejsze-psy w tym schronie nie zostaną uśpione ze względu na nieadopcyjność lub przepełnienie-by zrobić miejsce nowym:angryy:będą miały opiekę aż do momentu adopcji...lub dożywotkę(ale tego im nie życzę) to był straszliwy optymistyczny off....:evil_lol: Quote
emilia2280 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 ale masz wejsica kobix- nie pytam nawet co zaoferowalas za przyjécie tych dwóch nieszczésników do Milanowka :evil_lol: Wyslalam dzis swojá dzialké za trojaczki na konto Stowarzyszenia. Quote
kobix Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 emilia2280 napisał(a):ale masz wejsica kobix- nie pytam nawet co zaoferowalas za przyjécie tych dwóch nieszczésników do Milanowka :evil_lol: Wyslalam dzis swojá dzialké za trojaczki na konto Stowarzyszenia. szczerze...nie oferowałam pieniędzy,bo na chwilę obecną mnie nie stać,a mam tu długi i zobowiązania,a kasę potrzebowałam i tak na ich przewóz.samochód po przjeździe cały zasra..obsikany i obrz...ale psy całe(1 miał strasznego stresa). tam jak i wszędzie indziej wszystko rozbija się o miejsca...a pod koniec marca poszedł do adopcji mój poprzednio wstawiony psiak powiedzmy że znam tam jedną wspaniałą kobietę o wielkim sercu:cool3: Quote
eliza_sk Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Emilko, właśnie wpłynęło 93,84 zł na konto SOZ od Emilii :loveu: Quote
Potter Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Sugeruję kastrację Borysa: ze względu na jego amstafowaty wygląd i skłonność do dominacji w boksie. Quote
Potter Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 emilia2280 napisał(a):ale masz wejsica kobix- nie pytam nawet co zaoferowalas za przyjécie tych dwóch nieszczésników do Milanowka :evil_lol: Wyslalam dzis swojá dzialké za trojaczki na konto Stowarzyszenia. Emilio, wpłynęły pieniądze od Ciebie na psy koneckie. Ale przy okazji bank potrącił nam z konta 15 zł tytułem: OPŁATY Z TYTUŁU POLECEŃ WYPŁATY W OBROCIE DEWIZOWYM ZLECENIE NR.... Podobnie zresztą stało się przy Twojej wpłacie za bazarek. Tak że skasowali nas w sumie na 30 zł. Nie wiem o co chodzi, bo przy Twoich wcześniejszych wpłatach takich potrąceń nie było... Czy bank obcina to nam z naszych pieniędzy, czy z Twoich wpłat? Quote
emilia2280 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Potter, niestety, ale to polskie banki zzerajá- sprawdzalam i po irlandzkiej stronie to jest przelew bezplatny i powiedziano mi ze powinno tak byc po obu stronach, niestety polskie banki rzádzá sié swoimi prawami i kradná bezczelnie na kazdym moim przelewie- jedne 4 zl, inne 22. Molestujé siostré, zeby zalozyla mi konto w mbanku na siebie i przeslala wszystkie kody do mojej dyspozycji. Tym sposobem skoncze z tym zdzierstwem, bo nic lepszego nie wymyslé. Quote
kobix Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Potter napisał(a):Sugeruję kastrację Borysa: ze względu na jego amstafowaty wygląd i skłonność do dominacji w boksie. pomysł nie jest głupi a napewno warty rozważenia-kastracja obniża poziom testosteronu-więc (podobno)po psy łagodnieją a suki wrednieją:evil_lol: Jeśli Borys nadal się "rządzi" w boksie,lub dominuje okazując agresję jest to wręcz wskazane-poza tym dochodzą istotne wzgledy zdrowotne-ryzyko nowotworu jąder w starszym wieku. poza tym chyba nie tylko mnie??? jego łeb przypomina amstafa-ma taki owalny,masywny łeb i jeśli to mix równie silne szczęki...:p Quote
kobix Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 po wczorajszym(środa) pobycie w azylu mamy z Potter wspólne stanowisko co do kastracji Borysa...on się zrobił bardzo peny siebie,zdominował pozostałe psiaki w boksie...i o ile Franka-głupawka toleruje i znosi jako młodszego,słabszego to z Tuptkiem już się raz zdążyły pogryźć... Widać że Typtek ustąpił i unika Borysa(Tuptuś to ogólnie spokojny,kompromisowy pies -nie szuka konfliktów)-wiadomo że w zamkniętej przestrzeni ma ograniczone możliwości "unikania". Borys przebija go zdecydowanie siłą i agresją,tzn.one się nadal lubią i tolerują,ale jak to u zwierząt stadnych bywa gdy jest zamknięta powierzchnia zawsze musi ktoś być "alfa"-i Borys wywalczył sobie taką pozycję w boksie-niech mu tak bedzie:evil_lol: obawiam się tylko żeby kiedyś nie doszło do "poważniejszego"incydentu-tzn.pogryzienia pozostałych dwóch-stąd pomysł kastracji-powinna ona zmniejszyć poziom agresji-bo zmnieszy sie poziom testosteronu u Borysa. przyznam się że zawsze podchodziłam z rezerwą do kastracji psów(suk nie)bez wyraźnej konieczności-ale tu widzę taką potrzebę! mam też kastrata w domu(od niedawna stracił cnotę:evil_lol:)i nie widzę żadnych negatywnych efektów,poza pozytywnym-mniej się jeży na psy i jakby mniej go obchodzą a jakie Wasze zdanie drogie panie?? żeby nie było że sama się rządzę i podejmuję decyzje:roll: Quote
kobix Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 zastanawiam sie czy ktoś tu jeszcze zagląda?? a psiaki czekają na wydanie...no nic,pedzę do azylu... Quote
Potter Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Jak wiesz, ja mam dostęp do netu okazjonalnie. Dzisiaj o 15-tej kastracja Borysa. Kobix - czy nie zgubiłaś ostatnio w azylu swojej kunsztownej, zielonej bransoletki ;) ? Dzisiaj widziałam ją na ręce Leszka... Quote
ewelinka_m Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 kobix napisał(a):prawdę mówiąc zauważyłam,że niejaka "ewelinka" poogłaszała trojaczki:lol:psiaki są wdzieczne...jak przyjdziesz i sie tylko nadstawisz Franek chętnie wyliże po buźce:eviltong: :eviltong: to proszę ode mnie się nadstawić Frankowi :diabloti: trzymam kciuki za kastrację ;) Quote
Recommended Posts