Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie ma takiej potrzeby-jest ok:) najważniejsze że są do wypatrzenia i pooglądania-dużo fotek:razz:

ewentualnie można by coś napisać więcej o Borysie-ale jak coś nowego zaobserwuję i dowiem się więcej o jego charakterze.Frania i Tuptka już chyba rozgryzłam...Borys-jaki naprawdę jest i do jakiego domu(warunki,człowiek itd)powinien trafić-jeszcze nie do końca.

przy moim poprzednim pobycie w azylu Borysa oglądała(inne psiaki też) pewna pani-mówiła że Borys wpadł jej w oko.liczyłam że się odezwie i może coś wyniknie:roll:ale chyba cisza...spytam Potter

Posted

Potter napisał(a):
Ci ludzie się niestety więcej nie odezwali. Ale dałaś im mój nr telefonu?

ta kobieta sama mówiła że ma Twoj numer telefonu i sie skontaktuje.
ja jej nie dałam kontaktu do siebie(a mogłam:roll:),ma tylko do Ciebie.
mówiła że jest zainteresowna Borysem,ale też mówiła o mixie huskiego,więc...:roll:

ma namiar ,więc jeśli się zdecyduje wie gdzie iść i gdzie dzwonić:p

Posted

eliza_sk napisał(a):
Kobix jest wpłata 50 zł:
elik na psy targowickie - kwiecień 2008

wiem,Elik napisała mi pw
dziękuję w imieniu trojaczków:loveu:

motko bosko:mad:-tylko ja nie wpłaciłam jeszcze:oops:jak tylko przewiozę te psy nadrobię

Posted

najnowsze wieści z azylu-czyli dzisiejsze.
Psiaki są razem w dużym boksie-cooraz pewniejsze siebie,wypuszczone lecą "napyskować" do innego boksu-to taki zwyczaj azylowy:evil_lol:

O Borysie wiem coraz więcej-ale mnie to niezbyt cieszy:shake:skacze przez wysokie siatki i ogrodzenia,dziś przeszedł bez trudu (tęskniąc za moim towrzystwem)2 bramy-wjazdową i tą dalszą-na wybieg.One mają z 2 metry!!:crazyeye:
nie ułatwi to adopcji Borysa:shake:poza tym dziś o mało nie powybijał mi zębów-dla jasności on nie jest agresywny ,tylko rozpuszczony i działa siłowo.Wymaga "twardej ręki" w prowadzeniu-nie mam na myśli broń boże bicia-to by dało efekt odwrotny w skutkach,bo ok.40 kg pies nauczony agresji byłby nie do opanowania-wydaje mi się że Borys ma coś z charakteru psów ras agresywnych,tzn.usiłuje dominować nad człowiekiem,a wiec nie może trafić do kogoś,kto pozwoli mu na wszystko-pies to wykorzysta i zacznie rządzić.

Borys patrzy w człowieka jak w obrazek,widać że go potrzebuje i się z nim liczy.Ważne jest by był to człowiek który będzie potrafił go wychować,ograniczyć jego samowolę i nauczyć posłuszeństwa.Po prostu Borys musi czuć że to nie on rządzi...jest rozumny i inteligentny,wydaje mi się że przy odpowiednim postępowaniu szybko powinno dać się skorygować jego pewne zachowania.

tylko taka nauka powinna być stała i codzienna...:shake:a to w azylu niewykonalne...chyba że przy większej ilości wolontariuszy,którzy zajmowaliby się danymi psami...

Posted

prawdę mówiąc zauważyłam,że niejaka "ewelinka" poogłaszała trojaczki:lol:psiaki są wdzieczne...jak przyjdziesz i sie tylko nadstawisz Franek chętnie wyliże po buźce:eviltong:

Posted

to bedzie off...oj i to jaki OF;)chciałam się podzielić dobrą nowiną-udało mi sie zawieźć te 2 psiury do Milanówka.

na dzień przyjęcia wyglądały na całkiem zadowolone z pobytu i warunków;)dostały zaraz michę z suchą,wodę,czekał na nie duży boks z budami wyścielonymi słomą(normalnie 1 pies jest w 1 boksie-ale tu były ustalenia że 2 w 1 bo psy zaprzyjaźnione i z boksami kiepsko).

a najważniejsze że psiaki będą miały wkrótce porobione zdjęcia(dostanę socjalkę weterynaryjną i będą obejrzane przez weta)i wstawione na stronę schroniska do adopcji.mają rówież do dyspozycji wybieg-polankę i spacery z wolontariuszami do lasku:)

teraz najważniejsze-psy w tym schronie nie zostaną uśpione ze względu na nieadopcyjność lub przepełnienie-by zrobić miejsce nowym:angryy:będą miały opiekę aż do momentu adopcji...lub dożywotkę(ale tego im nie życzę)

to był straszliwy optymistyczny off....:evil_lol:

Posted

emilia2280 napisał(a):
ale masz wejsica kobix- nie pytam nawet co zaoferowalas za przyjécie tych dwóch nieszczésników do Milanowka :evil_lol:

Wyslalam dzis swojá dzialké za trojaczki na konto Stowarzyszenia.

szczerze...nie oferowałam pieniędzy,bo na chwilę obecną mnie nie stać,a mam tu długi i zobowiązania,a kasę potrzebowałam i tak na ich przewóz.samochód po przjeździe cały zasra..obsikany i obrz...ale psy całe(1 miał strasznego stresa).
tam jak i wszędzie indziej wszystko rozbija się o miejsca...a pod koniec marca poszedł do adopcji mój poprzednio wstawiony psiak

powiedzmy że znam tam jedną wspaniałą kobietę o wielkim sercu:cool3:

Posted

emilia2280 napisał(a):
ale masz wejsica kobix- nie pytam nawet co zaoferowalas za przyjécie tych dwóch nieszczésników do Milanowka :evil_lol:

Wyslalam dzis swojá dzialké za trojaczki na konto Stowarzyszenia.

Emilio, wpłynęły pieniądze od Ciebie na psy koneckie. Ale przy okazji bank potrącił nam z konta 15 zł tytułem:

OPŁATY Z TYTUŁU POLECEŃ WYPŁATY W
OBROCIE DEWIZOWYM ZLECENIE NR....

Podobnie zresztą stało się przy Twojej wpłacie za bazarek.
Tak że skasowali nas w sumie na 30 zł. Nie wiem o co chodzi, bo przy Twoich wcześniejszych wpłatach takich potrąceń nie było... Czy bank obcina to nam z naszych pieniędzy, czy z Twoich wpłat?

Posted

Potter, niestety, ale to polskie banki zzerajá- sprawdzalam i po irlandzkiej stronie to jest przelew bezplatny i powiedziano mi ze powinno tak byc po obu stronach, niestety polskie banki rzádzá sié swoimi prawami i kradná bezczelnie na kazdym moim przelewie- jedne 4 zl, inne 22.

Molestujé siostré, zeby zalozyla mi konto w mbanku na siebie i przeslala wszystkie kody do mojej dyspozycji. Tym sposobem skoncze z tym zdzierstwem, bo nic lepszego nie wymyslé.

Posted

Potter napisał(a):
Sugeruję kastrację Borysa: ze względu na jego amstafowaty wygląd i skłonność do dominacji w boksie.

pomysł nie jest głupi a napewno warty rozważenia-kastracja obniża poziom testosteronu-więc (podobno)po psy łagodnieją a suki wrednieją:evil_lol:

Jeśli Borys nadal się "rządzi" w boksie,lub dominuje okazując agresję jest to wręcz wskazane-poza tym dochodzą istotne wzgledy zdrowotne-ryzyko nowotworu jąder w starszym wieku.

poza tym chyba nie tylko mnie??? jego łeb przypomina amstafa-ma taki owalny,masywny łeb i jeśli to mix równie silne szczęki...:p

Posted

po wczorajszym(środa) pobycie w azylu mamy z Potter wspólne stanowisko co do kastracji Borysa...on się zrobił bardzo peny siebie,zdominował pozostałe psiaki w boksie...i o ile Franka-głupawka toleruje i znosi jako młodszego,słabszego to z Tuptkiem już się raz zdążyły pogryźć...

Widać że Typtek ustąpił i unika Borysa(Tuptuś to ogólnie spokojny,kompromisowy pies -nie szuka konfliktów)-wiadomo że w zamkniętej przestrzeni ma ograniczone możliwości "unikania".

Borys przebija go zdecydowanie siłą i agresją,tzn.one się nadal lubią i tolerują,ale jak to u zwierząt stadnych bywa gdy jest zamknięta powierzchnia zawsze musi ktoś być "alfa"-i Borys wywalczył sobie taką pozycję w boksie-niech mu tak bedzie:evil_lol:

obawiam się tylko żeby kiedyś nie doszło do "poważniejszego"incydentu-tzn.pogryzienia pozostałych dwóch-stąd pomysł kastracji-powinna ona zmniejszyć poziom agresji-bo zmnieszy sie poziom testosteronu u Borysa.

przyznam się że zawsze podchodziłam z rezerwą do kastracji psów(suk nie)bez wyraźnej konieczności-ale tu widzę taką potrzebę!

mam też kastrata w domu(od niedawna stracił cnotę:evil_lol:)i nie widzę żadnych negatywnych efektów,poza pozytywnym-mniej się jeży na psy i jakby mniej go obchodzą

a jakie Wasze zdanie drogie panie?? żeby nie było że sama się rządzę i podejmuję decyzje:roll:

Posted

Jak wiesz, ja mam dostęp do netu okazjonalnie.
Dzisiaj o 15-tej kastracja Borysa.
Kobix - czy nie zgubiłaś ostatnio w azylu swojej kunsztownej, zielonej bransoletki ;) ? Dzisiaj widziałam ją na ręce Leszka...

Posted

kobix napisał(a):
prawdę mówiąc zauważyłam,że niejaka "ewelinka" poogłaszała trojaczki:lol:psiaki są wdzieczne...jak przyjdziesz i sie tylko nadstawisz Franek chętnie wyliże po buźce:eviltong:

:eviltong:
to proszę ode mnie się nadstawić Frankowi :diabloti:

trzymam kciuki za kastrację ;)