Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Na dogo jestem od 13.03.2008r., z Patosem od 24.03.2008r. Mój Boże, prawie całe moje dogomaniackie życie! Też się czuję trochę odpowiedzialna. Wciąż wierzę, że Patos wreszcie znajdzie cudowny, cieplutki domek. Oby jak najprędzej!

Agatko wszystkie w to wierzymy dlatego tu jesteśmy :loveu: Muszę sę w końcu zmobilizować i odwiedzić patosa u p.Bożenki i oczywiście resztę ferajny. Panie Boże daj mi trochę czasu, tak bardzo go potrzebuję :lol:

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):

Agatko wszystkie w to wierzymy dlatego tu jesteśmy :loveu: Muszę sę w końcu zmobilizować i odwiedzić patosa u p.Bożenki i oczywiście resztę ferajny. Panie Boże daj mi trochę czasu, tak bardzo go potrzebuję :lol:

Wiem, ale muszę to sobie powtarzać, żeby nie przestać wierzyć. :evil_lol:

Oby dobry Bóg cię wysłuchał!

Posted

marysia55 napisał(a):

Doczekałam się w końcu:multi::multi::multi:.
Będzie wizyta Marysi:loveu: w Niepołomicach :multi::multi:
Ja myślę Marysiu, że Pana Boga możesz prosić o trochę czasu, ale najpierw daj mi numer do swojego szefa.
Spróbuję tu na dole coś zadziałać:mad::-x

Posted

Witaj Patosku.:loveu:Wpadłam Cię odwiedzić.Nic mądrego nie przychodzi mi do głowy więc się tylko powtórzę.Gdzieś tam jest ten Twój jedyny wymarzony domek tylko musisz jeszcze trochę poczekać.:lol:

Posted

[quote name='irenaka']Doczekałam się w końcu:multi::multi::multi:.
Będzie wizyta Marysi:loveu: w Niepołomicach :multi::multi:
Ja myślę Marysiu, że Pana Boga możesz prosić o trochę czasu, ale najpierw daj mi numer do swojego szefa.
Spróbuję tu na dole coś zadziałać:mad::-x

będzie na pewno, tylko juszę jak zwykle ogarnąc te swoje wstrętne papierzyska:evil_lol: telefonu do mojego szefa Ci nie dam Irenko, bo nie mogę Cię narażać na kolejne stresy( masz ich i tak za dużo) dzięki za chęci, jeszcze trochę a sama mu przyłożę i pójdę w świat:mad::mad:. Przelałam kasiorke dla Patoska na lipiec :buzi:
O wizycie oczywiście uprzedzę, bardzo mi się chce go zobaczyć w realu:loveu:

Posted

Zapraszam Marysiu:loveu: serdecznie, poznasz wszystkie psiaki z Krzyczek i nie tylko. Byle nie 25-26 lipca.
Mam zmianę terminu wyjazdu na operację z Aresem:loveu:.

Posted

[quote name='Freya73']Irenko, ja zawsze korzystam z PayPal. Wystarczy zalozyc konto, co jest bardzo proste. Oplaty przelewow sa doslownie symboliczne (5zl do £100). Poza tym transfer pieniazkow trwa od 2 do 4 dni. Przelicznik jest wedlug NBP (czyli sredniej krajowej, co uwazam za dobry przelicznik). Polecam, a ponizej link z dokladniejsza informacja.

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=p/ema/index-outside

Jak sie miewa Patos?
PayPal najlepszy jak nie masz konta w Polsce, nieraz korzystam z niego.Licza lepiej niz banki ale musisz pilnowac kiedy waluta idzie go gory wiecej dostaniesz.
Zalezy tez z jakiego kraju przesylasz walute..

Posted

irenaka;
Na początku lipca czeka go jeszcze wizyta weta. Trzeba skontrolować Jego stan zdrowia, ewentualnie zmniejszyć dawkę luminalu. W tej chwili dostaje 3/4 tabletki dwa razy dziennie.
Okropnie przeżyłam jego zwrot, ataki padaczki i pobyt w klinice, ale czuję w tej chwili ogromną ulgę, że już jest dobrze. Tylko domku nie widać. Tak bym chciała, żeby ktoś w końcu docenił Jego delikatność i wrażliwość.
To pies bezproblemowy

Czy oprocz Luminalu, Patos dostaje czopki w czasie ataku, nie pamietam co ale pomaga.
Kuzyn ma psa Jukiego (duzy bialy Albinos jak wilk) na dodatek gluchy.
Bylam pare razy w czasie ataku i oprocz pigulek (chyba wet zmienil z Luminalu na cos innego) dostaje czopki do pupy. Atak trawa krocej.
Pies dochodzi do normy bardzo szybko...podziwiam kuzyna trwa to tyle lat.. Oj zeby jakis domek sie znalazl..

Posted

Ja tylko chciałam napisać, że w pierwszym poście jest mylna informacja jakoby na stronie 171 było więcej informacji... bo od 171 strony sie czyta o jeżu i ketchupie...

Posted

Jagienka napisał(a):
Ja tylko chciałam napisać, że w pierwszym poście jest mylna informacja jakoby na stronie 171 było więcej informacji... bo od 171 strony sie czyta o jeżu i ketchupie...

Proponuję oczyścić wątek. Wyłącznie suche informacje, konkretne i sprawdzone.I tak na wszystkich wątkach. Ani słowa na inne tematy. Będzie przejrzyście i pusto. Ani grama miejsca na uczucia.

Posted

Jagienka napisał(a):

:evil_lol::evil_lol:

Posted

Neigh napisał(a):
Proponuję oczyścić wątek. Wyłącznie suche informacje, konkretne i sprawdzone.I tak na wszystkich wątkach. Ani słowa na inne tematy. Będzie przejrzyście i pusto. Ani grama miejsca na uczucia.

Olaboga...
Ależ Neigh, uczuciujcie się ile wlezie, tylko chodzi o to, że włazi ktoś z zew taka ja na ten przykład i się nie łapię... proponuję tylko żeby zmienić numer strony w pierwszym poście, a nie żeby nie pisać o jeżu i ketchupie ;)

Posted

Przelew na Patoska zrobiony.
Niestety okazalo sie,ze Na polskim koncie jest obecnie 69 zl:shake: i przelalam 65zl.
Uzupelnimy konto kaska i za sierpien wplace 75 zl(te 5 zalegle):oops:
Przepraszam ,ze nie sprawdzilam tego wczesniej:oops:.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
bazarek super, a juz mialam nic nie kupowac na zadnych bazarkach:evil_lol::evil_lol:

Dzięki za licytację Ciotka - normalnie jesteś szybka jak torpeda :evil_lol:

Posted

[quote name='coronaaj']
Czy oprocz Luminalu, Patos dostaje czopki w czasie ataku, nie pamietam co ale pomaga.
Kuzyn ma psa Jukiego (duzy bialy Albinos jak wilk) na dodatek gluchy.
Bylam pare razy w czasie ataku i oprocz pigulek (chyba wet zmienil z Luminalu na cos innego) dostaje czopki do pupy. Atak trawa krocej.
Pies dochodzi do normy bardzo szybko...podziwiam kuzyna trwa to tyle lat.. Oj zeby jakis domek sie znalazl..

Przyznaję szczerze, że nie pamiętam wszystkich leków które proponowano na wątku i w rozmowach telefonicznych, kiedy Patos wrócił z adopcji z powodu padaczki. Byłam tak zdenerwowana, że musiałam wszystko zapisywać na kartce. Lekarze w klinice konsultowali ze mną każdy ten lek i zdecydowali się na Luminal. W tej chwili dostaje 3/ 4 tabletki 100 mg( dwa razy dziennie) + Essentiale. W przypadku ataku hotel ma podawać środek który nazywa się Relsed ( doodbytniczo). Ale ( o ile to można stwierdzić w hotelu) Patos ataku padaczki po powrocie z kliniki nie miał.
I niech tak zostanie.

Posted

[quote name='irenaka']Zapraszam Marysiu:loveu: serdecznie, poznasz wszystkie psiaki z Krzyczek i nie tylko. Byle nie 25-26 lipca.
Mam zmianę terminu wyjazdu na operację z Aresem:loveu:.

mogę dać słowo, że to nie będzie w tych dniach :p:p:p

Posted

Rozliczenie konta Patoska do dnia 01.07.2009:
Wpłaty:
Zofia P. Warszawa 50,00
Iwona P. Warszawa 100,00
Magda M. Kraków 50,00
Bolesław M. Łódź 50,00
Justyna K. Dąbrowa Górnicza 100,00
Ewa G. Warszawa 200,00
Małgorzata K. 30,00

Razem wpłaty: 580,00

Wydatki:
Pobyt Patosa 3x15=45,00
Badanie krwi 100,00
Relfed 10,00
Razem wydatki : 155,00

Stan konta Patoska na dzień 11.05. 425,00

Pobyt Patosa w klinice Arka 504,00
Wpłaty do dnia 15.05
Maria D. 50,00
Andrzej S. 80,00
Bolesław M. 50,00
Razem wpłaty : 180,00
425,00 +180,00= 605,00
Rozliczenie pobytu Patosa.
Ponieważ w momencie przyjazdu Patosa z Wrocławia do momentu zabrania do kliniki Bożenka policzyła trzy dni, w tej chwili to skorygowałyśmy, ponieważ było równe 48 godzin.
Wobec czego rozliczyłyśmy w tej chwili pobyt Patosa do 31.05 uwzględniając korektę o 15,00
20dni x15= 300,00 -15,00 = 285,00
Stan kasy na dzień 15.05 320,00
Ponieważ boję się jak będzie z wpłatami, to 504,00 jeszcze nie rozliczyłam z Bożenką.
Musimy mieć na leki i wizytę weta w tym tygodniu.
Zła wiadomość jest taka, że niestety tak jak uprzedzałam, od 01.06.2009 Patos w hotelu będzie liczony po 20,00. Zwiększa to ogromnie koszty pobytu i dochodzi leczenie
Wpłaty od dnia 16.05.2009 do dnia 31.05
Andrzej S. 100,00
Anna S-L ( bazarek) 8,00
Maria M. 30,00
Urszula K. 28,00
Iwona P. 50,00
Razem wpłaty : 216,00
Saldo z dnia 15.05 320,00+ 216,00= 536,00
Wydatki : wizyta weta 50,00
Leki (Essentiale + olej z wiesiłka) 54,00
Razem wydatki :104,00
536,00 -104,00= 432,00
Saldo na dzień 01.06.2009 432,00
Kolejne wpłaty:
Jola Z( albo Ż) Kraków 50,00
Maria Sz.Tychy 50,00
Maria D( wiadomo) 40,00
Zofia P. ( wiadomo) 50,00
Andrzej S ( wiadomo) 70,00
Irenaka 20,00 + 30,00 zwrot dla hotelu za transport Patosa do kliniki
Saldo na dzień 09.06.209 742,00
Mam nadzieje, że zostanie mi to wybaczone, co teraz napiszę, ale nie mam wyjścia.
Ponieważ na wątku ogólnym Krzyczek zrobił się mały „dramacik” finansowy, postanowiłam, że nie będę odbierać tych pieniędzy za klinikę Patosa, tylko je podzielę.
100,00 zostanie na koncie Patosa, ( ta kwota nie ma wpływu na stan konta, bo najpierw ją odejmuję a później dodaję) a 400,00 przerzucę na konto piątki psów z drugiego wątku. Nie mam wyjścia dziewczyny, bo tamte psy są bez kasy.
Wybaczcie.
Gdybyście zaakceptowały moją decyzję, to od salda 742,00 odejmę 400,00 i na dzień 09.06.2009 Patos będzie miał 342,00 -30,00 za transport do kliniki czyli 312,00. Ten transport też nie ma znaczenia, bo go zapłaciłam.
Kolejne wpłaty na Patoska:
Agnieszka O. ( Gusia) bazarki 187,00
Hanna G. ( Smyku) bazarki irenaka 220,00
Razem wpłaty: 407,00
Wydatki : 4 op Luminalu 25,00
Saldo na dzień 15.06.2009 312,00 +407,00 -25,00= 694,00
Wpłaty do dnia 01.07.2009.
Bolesław M. ( Agatka51) 50,00
Agnieszka O. Gusia ( bazarek) 32,00
Iwona P. Myszka( bazarek + deklaracja miesięczna) 200,00
Ewa M. 219,84 ( wpłata przeniesiona z konta Fundacji)
Coronaaj 150,00
Razem wpłaty : 651,84
Poprzednie saldo 694,00 + 651,84 =1345,84
Pobyt Patoska w hotelu za czerwiec:
18 dni x20= 360,00
12dni x15= 180,00
Razem pobyt 540,00
Saldo na dzień 01.07.2009 1345,84 -540,00= 805,84
Jeszcze mam 25 Euro do wymiany od Iwony z Monachium + 19 PLN.

Posted

irenaka napisał(a):
Będę drążyć temat;)
Rozumiem, że wcześniej?:mad:;)

Oczywiście, że wcześniej :eek:( bo chyba??? dostane parę dni urlopu od mojego boskiego bossa:lmaa:).
I jeszcze w sprawie formalnej nie widzę swojej wpłaty:crazyeye:na zestawieniu z 1.07.2009 .... chyba, że Magda M. z Krakowa to ja czyli Maria M. z Krakowa :cool3::evil_lol: