agata-air Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Miałem dom, swoich ludzi, swoje podwórko, swoja budkę. Nagle to wszystko mi zabrano, zostałem sam. Błąkałem się po ulicach, błagałem o pomoc- ludzie mnie dokarmiali bo jestem takim słodkim 4 kilowym „jamniczkiem”. Jakieś 10 dni temu przechodziłem jak co rano przez tą sama ulice i nagle poczułem ogromny ból… Obudziłem się w krzakach, wszystko mnie bolało, miałem krew na łapkach i głowie, nie mogłem się ruszyć. Ktoś przyniósł mi kocyk, dał pić, jeść i poszedł. Drugie dnia ktoś znów mnie nakarmił i znów zniknął. Po tygodniu przyszła Pani i ona nie uciekła, zabrała mnie do domu, dała jeść, położyła w cieple. Potem byłem u Pana doktora, zrobili zdjęcie mojej nogi- jest połamana. Wczoraj jakieś dwie Panie zawiozły mnie do innego Pana doktora, u niego poszedłem spać. Gdy się obudziłem moja łapka nadal bolała, do tego mam na niej jakieś dziwne „wzorki”. Panie mówią, że zostałem zoperowany, kość jest złożona i odzyskam sprawność. Podsłuchałem tez, że pilnie potrzebuje domu bo tu gdzie jestem teraz nie mogę zostać- inne zwierzęta mnie nie lubią a są tam 2 duże sunie i jedna mała zadziora, 3 koty których bardzo nie lubię. Tak bardzo chciałbym aby ktoś mnie pokochał na zawsze- tylko o tym marze… AKTUALIZACJA Zenek vel Tomcio Paluch ma super domek:) Quote
fona Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Zdrowiej, malutki! Agata, imię mu nadajcie :) Quote
agata-air Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 wlasnie nie mozemy sie z hania zdecydowac na imie... co jakiegos nie wymyslimy to juz jakis psiak sie tak nazywa:) moze wy zaproponujecie cos:)?? Przydał by się banerek postaramy się jak najszybciej o jego lepsze zdjecia, te robilam telefonem Quote
Coffee&Nera Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Jeny jakie malenstwo... i popieram nadajcie mu imie. Poszukujecie juz domku czy naraie DT? Quote
Coffee&Nera Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Hmmm a ja bym wybrała cos np. włoskiego, greckiego- odmienne a zarazem z nutką romantycznosci, milosci dobra... Quote
MagYa^^ Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 On jest taki slodziudki i jeszcze ta masc.. Pasuje do nieego imie Miodzik ;) ciotki wspaniale jestescie, ze pomoglyscie temu biedaczkowi.. (dlaczego teraz ich tak duzo??:placz: ciagle jakies potracone.. kalekie.. umierajace, ehh..) Quote
malagos Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 fona napisał(a):Józik, Milan albo Honzik ;) może Jożik (jak ten z piosenki) :evil_lol: Quote
ARKA Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 :crazyeye: jeju jak na niego patrze to Kajtus i takie samo zlamanie:placz: I dokladnie ta sama lapka!:crazyeye::-( Quote
fona Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 [quote name='malagos']może Jożik (jak ten z piosenki) :evil_lol: Jożin z Bażin... :evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw Quote
Hanah Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Psiak jest fantastyczny, wczoraj w nocy jak go odwiozłysmy do Pani, u której obecnie mieszka, ledwo otweirał oczy ale kitką pomerdał. Jest bardzo karny, posłuszny, czujny, uczy się chodzić na smyczy i szybko mu to idzie. Załatwia sie na dworzu. On jest młodziutki, ma jeszcze mleczne zęby. Poszukiwany dla niego dom bez kotów. Quote
figa33 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Następna bida ,która błąkała się po ulicy..:shake: Quote
mysza 1 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Cudeńko, na pewno szybko znajdzie domek, malutki trzymam kciuki za Ciebie. Quote
agata-air Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 haniu rozmawialas z Pania ktora sie nim opiekuje?? Quote
Hanah Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Rzomawiałam z Panią, która sie nim obecnie zajmuje i okazuje sie , że Jozin jest idealnym psiakiem. Chodzi ładnie na smyczy, jest grzeczny, karny, posłuszny. Ma apetyt i pije ładnie. Zjada proszki. Nie piszczy , nie skomle , nie szczeka jak zostaje sam. Jest przymilny ale nie natrętny. Z nozka juz lepiej, wszystko sie ładnie goi, nie ropieje , nie paprze sie, wszystko ok. Zaczął juz na nia stapac i nawet utrzymuje sie na łapach jak sika z tylna noga w gorze. Chciałby biegac , ale jeszcze nie moze. Siusiu i kuuu wyłącznie na dworzu. Kto chce idealnego pieska? Quote
fona Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Haniu, a jaki byl koszt operacji? Bo rozumiem, ze pani go nie pokryła... Quote
agata-air Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 co do grosza to nie wiem bo hania płaciła ale coś ok. 500zł. Płaciłyśmy my Quote
Hanah Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 co jest. chyba posty zjadło. Taki kawaler i brak zaintereswania, no niemozliwe!!!! Ciotki pomozcie, taka bieda cudowna. Przez to idealny psiak. Quote
Hanah Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No ladnie, nawet nikt nie podnosi biedaka. Ma na imię Zenek. Po operacji wszystko ok, jest po kontroli i RTG wszystko cacy. Łapka juz w dobrej formie, za jakis tydzien zostanie puszczony ze smyczy. Jest cudny, ma bursztynowe oczka, nikt nie chce takiego cuda? Quote
Alicja Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 No to Zenuś ;) teraz już koniecznie domeczek Quote
Recommended Posts