Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki ciotki...
D. czuje sie dzis poszkodowana, chodzi do kazdego sie zalic, ze pancia zalozyla zapinke na pychol..

..a jak widze cos takiego, to mna zuca: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1013361_bokserki_sa_juz_na_swiecie.html
malenstwa w jakiejs hodowli, na starej wykladzinie..w jakims sklejkowanym boksie.. ehh..:mad:

..nastepna pseudohodowla http://ale.gratka.pl/ogloszenie/984400_szczenieta_rasy_bokser.html

• Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magya ona też musi wiedzieć co jej wolno a co nie...w schronisklu nie była negatywnie nastawiona do innych psów, teraz lepiej ze zdrowiem a i dodatkowo sie poczuła pewniej psychicznie i różki pokazuje :mad: nie daj się jej na te piekne, duże, smutne oczy...choć to ciężkie będzie, bo ja się tak daję odkąd pamiętam swoim zwierzakom i robia co chcą :roll: ona musi wiedzieć gdzie są granice, bo ci dom przewróci do góry nogami, musi byc posłuszna choćby trochę, krzywda się jej nie stanie jak bedziesz wobec niej konkretna..tak przecież nie może być, że atakuje Twoje inne zwierza i mama się denerwuje :(

Posted

Dyziowa chyba przez wczorajsze noszenie kaganca zrozumiala, kto tu ma pierwsze zdanie w tym domu... Dzisiaj jest potulna jak baranek, chodzi i przytula sie do mojej mamy.. moim psom nie robi nic (odpukac w niemalowane!), a najlepsze jest to:

Dyzia ma cieczke, moze te buzujace hormony byly sprawca nieporozumien? :-?
Chcialabym w to wierzyc, bo okazaloby sie, ze jest psem bez wad!!!! I zlego slowa nie dam o niej powiedziec!
Zaraz idziemy pobiegac po dworze - mam nadzieje, ze mi psa wiatr nie zabierze :lol:

Posted

malagos napisał(a):
Taaa, ciekawy latawiec z niej by był, takie fafle na wietrze rozwiane :diabloti:

:lol: dala rede! nie porwalo jej :)
musze przyznac,ze Dyzia nauczyla mojego Terrora noszenia patykow ;)

Posted

to jest bardzo częste u suk ze reagują na wszystko agresja gdy maja cieczke, wiem to na przykładzie astkowatej Zeldy (i nie tylko) miała ochote rozszarpac suki i psy małe i duze ,gdy tylko za blisko podchodziły a potem zero problemów na spacery z psiakiem "patykiem" wychodziła

Posted

Magya Twój psiak nazywa się Terror a Dyzi się daje..no co z nim..imię przecież zobowiązuje :eviltong: mam nadzieję, że Dyzia już takim aniołkiem zostanie jak na tych zdjęciach i że te ataki były wynikiem cieczki..

Posted

Dyzi znowu dzisiaj pokazala zabki... :angryy: no i doigrala sie - chodzi w kagancu i udaje mocno pokrzywdzona..
Moja Terek wytarzal sie w ludzkim gownie! I tak smierdzial, ze musielismy isc nad staw zeby to z niego zmyc! A smrod byl niemilosierny!!!
Dyzi kozystajac z okazji wykapala sie rowniez...
Zrobilismy qpe zdjec.. i filmikow ;) jak znajde dluzsza chwilke jutro to wstawie.

Posted

oj ta Dyzia..trudno, ma kare to niech chodzi w kagańcu :shake: drugi psiak też dał popis, współczuje a wiem bardzo dobrze co to jest, bo mieszkam na obrzeżach miasta, gdzie lasy, łąki, sąsiad ma koniki i nie powiem żeby piesek tam nigdy nie dotarł, raz wrócił wymorusany z wyprawy i jeszcze wskoczył od razu na łóżko...myślałam, że go uduszę śmierdziucha brudasa :angryy:

Posted

Hej cioteczki nasze najukochansze!
Bylismy dzisiaj cala nasza trójcą:
-Dyzia
-Cześ
- i ja
na wizycie kontrolnej. A wiec (i wiem, ze nie rozpoczynas ie zdania od "a wiec"!), Czesio narozbabial spieprzajac z domu 2 dni temu.. i troche nasm sie ranka rozbabrala, ale jest ok!
Dyzia ma jeszcze kaszel. Pan dr wybadal jej tchawice i podejrzewa u niej schodzenie, ktore czesto zdarza sie malutkim psom - zapadanie/zalamywanie sie tchawicy.. U duzych psow to pomoc sie czesto nie zdarza (na rtg tez zwezona tchawica..) Kupilismy nowy lek, na kaslanie i na podrazniona tchawice (encorton-steryd). Pozatym przybrala 1,5kg na wadze :multi:
Codziennie smarujemy oczyska detreomecyna i kupilam kwas borny do przemywania spojowek, bo zaczyna pylic i kurzyc na dworze i worki spojowkowe robia sie zaczerwienione, wiec bedziemy myc.
Dzisiaj D. miala "ostra" rozmowe z Cześkiem! :-o ..dobrze, ze kot byl w kontenerku..
D. wogole robi sie bestia, ciagnie na smyczorze jak cos ja zainteresuje, a poniewaz ja prawie stracilam glos i nie mam jak krzyknac - ciagne ja za obrorze, co konczy sie herlaniem.. :roll:
A pozatym takie moje pytanko - poniewaz D. karczycho przytylo i obrozka od cioci Imbirki zrobila sie przymalawa- moze ma ktoras ciotuchna po swoich psiurach jakies szelki lub wieksza obroze? (obroza jest dobra, bo wieszan na niej adresowke, zasz o szelkach pomyslalam dlatego, aby jej nie zgniatac tej nieszczesnej tchawicy.)

..a co do trzeciego pacjenta (czyli mnie)... choram :-?

Zdjecia wrzuce pod wieczor ;) -a bedzie co ogladac!
Pozdrawiamy
D&C&M

Posted

my też pozdrawiamy :) i dużo cierpliwości życzymy z takim zwierzyńcem :evil_lol: i szybkiego, wspaniałęgo domku dla Dyźki.

moja schroniskowa boksia też różki pokazywała jak poczuła się lepiej, zresztą nadal niezłe z niej "ziółko" :evil_lol: ale potrafi być również aniołkiem jak czegoś chce ;)
takie to już te boksie..........

Posted

kochana ja mam obroże dla dyzi, bo kolega ma hurtownie z akcesoriami psimi i kocimi i czasami mi daje, zawoże to do schroniska w którym pomagam badź mam na bazarki ...więc mogę Ci wysłać, szeleczek nie mam niestety :(

Posted

martik b napisał(a):
napisz mi ile ok by musiała mieć cm żebym dobrze dobrała ;)

dziekuje martik :multi:, teraz nie mam jak zmierzyc cm-trem ale pozniej napsze jaka bylaby akurat.
jak pisalam, na obrozy zaczepiam adresowke, ale w szelki trzeba bedzie zainwestowac, bo nie chce jej gniesc tej tchawicy..

malagos :P a cholera wie, ja sie wogole zapadam :-? ale nie mam czasu sie leczyc u lekarza :roll: