Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rewelacja ..piękna..zakochać się można :loveu: chciałam nawet dać ocenę oczywiście najwyższą ale nie jestem zalogowana :/
Śliczności :loveu:
Magya nie gniewaj się tylko ale nie jest troszkę za zimno żeby ona do wody wchodziła, bo taka słaba, ledwo co się wykurowała i żeby jakiejś infekcji sie nie nabawiła, nie chcę broń boże pouczać :oops: ..ja tak z troski piszę ...boksie to bardzo wrażliwa rasa... im niewiele trzeba do choroby ..niestety

Posted

ciotki, ale ona pobiegla i sama wskoczyla do wody :oops: moje psy nie wlaza do wody bez pozwolenia (ba! one wogole nie wchodza) a ona uciekla na dol nad staw i chlusnela. pozniej jak juz weszla i zaczela brodzic to szybko wykapalismy T. i poszlismy do domu.

bylismy dzisiaj u doktora i na szczescie nic sie nie dzieje. dostala odrazu witaminy i jest ok.

Posted

jakoś nie ma wielu chętnych :( malo ludzi zaglada na allegro
to juz 6 letni grubiutki Rufus ma wiecej odsłon
promuje jak mogę, domy za granica tez dobre
w koncu nie chcemy ,żeby Was eksmitowano Magya :cool3:

Posted

Wy lepiej trzymajcie kciuki, bo dobrze Wam idzie :)
Dziecko zdrowieje, na wadze przybywa, uspokoilo sie (ciut-dzisiaj np. spimy wszyscy w 1 pokoju-tzn. ja i 3 psy..). Mama (tfu tfu) rowniez sie uspokoila (albo robi takie wrazenie).
W ogole powoli powoli z panem dr zaczynamy myslec nad wycinaniem guzkow i nad sterylka-bo to wg mnie po wyzdrowieniu jest nr 1!

ps. a propos ilosci odwiedzin czy ilosci chetnych - to ludzie naprawde nie wiedza co traca. Dzisiaj nasz pan wet wypytywal sie o Dyzie.. a poniewaz pracuje w jednej z najwiekszych lecznic we wrocku i ma wielu zajomych psiarzy, weterynarzy, dogomaniakow (etc..), to moze cos pomoze - bynajmniej obiecal wybadac teren :cool3:

(chyba, ze szybciej trafie w totka i wybuduje sobie wymarzony malutki drewniany domek i ogrodze go pozadne, posadze duzo kwiatow i D. bedzie moja! :evil_lol: -ale tu chyba kciuki musialby za mnie trzymac caly glob :-? )

Posted

psy ze mna w moim malutkim domku :) :) :)
nawet nie macie pojecia jak ja marze o wlasnych 4 scianach.. ehh.. pewnie kazdy z nas marzy.. gdzies gdzie ja i moj zwierzyniec bedziemy mogli robic (prawie) wszystko i nikt nam paluchami nie bedzie wytkal, ze cos robimy nie tak.. tylko bedziemy cieszyc sie z tego, ze jestesmy.

a propos guzkow/gruczolakow/narosla (bo w sumieniewiadomo co to jest poki co), to dr powiedzial, ze jej charakterek czy rozdraznienie, moze byc spowodowane raz - cieczka, a dwa - wlasnie tym czym wypelniony jest ten woreczek na brzuszku.. chormony swiruja i pies razem z nimi..

Posted

ciekawe, czy mozna za jednym zamachem wykonac sterylizację i usunąć ten guzek? ale to trzeba poczekać 2-3 mies. po cieczce.
A marzenia sie spelniają, ja wreszcie mam domek i mogę robić co mi sie podoba :p

Posted

ewatonieja bardzo dobrze, że ją promujesz tym bardziej zagranicą, u nas w polsce niestety nadal najpopularniejsze są psy młode, ładne, rasowe i zdrowe, zagranice właśnie często jadą staruszki, w polsce niewielkie zainteresowanie psami w wieku daisy choć to dla mnie pies w kwiecie wieku a nie stary, kiedyś przecież nawet pisała tutaj osoba z holandii, ja bym mimo wszystko choć to daleko napisała na niej gg, przecież psa nie musimy jej od razu wydawać, można wybadać teren, porozmawiać a pani wydaje się ok, chciała naszą bydgoską amstafkę ale w końcu nie pojechała, bo to niedozwolona rasa w holandii, jakieś zawiłości prawne, że pies musi być tylko z rodowodem, urodzony w holandii itp choć przecież dogomaniacki sadam pojechała właśnie do tego kraju no ale doddy psa nie wydała w końcu bo się bała że suńkę tam uśpią...
Magya...ja wiem co Ty czujesz, bo też mieszkam z rodzicami i niestety przez ich zakazy, nakazy mam tak mało zwierząt..rany jak ja bym miała dom to chyba z 5 psów na tymczas bym wzięła, z 5 by było moich i jeszcze kotki...ehh..tak sobie marzę :roll: i na tym chyba poprzestanę ...
A z bazarków wyszło na daisy 105 zł :) i dziś mam zamiar jakiś jeszcze nowy zrobić ;)

Posted

..uf... ale mnie panna wymeczyla, skakanie, przeciaganie, ganianie, kopanie... ile ona ma werwy....ludzie swieci :-o
ja z moja zadyszka ledwo za nia nadazam..
teraz idziemy cos zjesc i przed wieczorkiem znowu pedzimy polatac..

D. dzisiaj na porannym joggingu pogonila moja suke, bo ta podazala do jej patyka ... ja juz nie wiem jak przemowic tej dziewczynie do rozsadku, ze to to to male, cieplkowate (tak jak ona jej nic nie zrobi), no ale wmiare szybko sytuacje opanowalam, D. dostala kaganiec na pysk i sie obrazila, o! :lol:

Posted

no tak foch.. normalka..przecież co mnie będą w kagańcu trzymać..oj ta panna Dyzia...a Magya Ty tak nie lataj z nią za dużo, bo Ci tak zatoki przewieje, że będziesz cierpiała, rozchorujesz się nam jeszcze na dobre ..

Posted

:-? ja juz jestem chora i chyba mam goraczke, bo mnie w uszy i kark jakos tak zagoraco.. no i wezly bola..
Wlasnie z D. wyszlysmy z kuchni.. towazyszyla mi przy gotowaniu fasolki i myciu naczyn.. szkoda, ze wyreczyc nie potrafi :evil_lol:

D. ma szczescie, ze taka pogoda zimowa jest jaka jest.. bo gdyby byla naprawdziwo zimowo to byloby siku i do domu w moim stanie :roll:
Zaraz jeszcze przyjedzie umilowany D. moj TZ i pewnie polatamy za patykiem..

Posted

kochani mam nadzieję, że się nie gniewacie a szczególnie Ty Magya ale wstrzymam się jeszcze z kolejnym bazarkiem dla daisy, bo chciałam dzisiaj wystawić ale zrobię to jutro bądź w czwartek, bo oto takie pw dostałam od Ani z linkiem przed chwilą: www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106455
pies podobno stan tragiczny, będzie jechał do dt w bydgoszczy, nie maja na paliwo, na weta :placz: już obiecałam, że finansowo coś pomogę i chcę też właśnie dla tego psa wystawić również bazarek, dlatego się wstrzymuje, bo rozłożę fanty bazarkowe pomiędzy psiaki... nie wiadomo już co tu robić tyle tych bid :(

Posted

martik pomagaj gdzie bardziej potrzebuja pomocy, my sobie jakos radzimy.
D. dostala od ciotki pare dni temu 100zl, idzie na leki i na jedzonko.

ewatonieja napisz mi na gg cos wiecej o tym dt z Jeleniej..

Posted

martik.. przestan, z ta wyrozumialoscia, przeciez to jest jasne, ze jesli jest sytuacja podbramkowa to sie pomaga tym bardziej potrzebujacym - ja robie tak samo.. (i zawsze wszyscy mi mowia, ze mam chore ambicje, ze wszystkim nie pomoge..)

Posted

Magya masz racje ale jak coś się obiecuje to się to powinno robić, obiecałam kolejny bazarek dziś więc się tłumaczę..tak już mam..i to nie chore ambicje nami kierują a bardziej rozwinięta empatia, wrażliwość czy poczucie obowiązku za słabsze istoty...a i logicznym jest, że wszystkim nie pomożemy..niestety :( mi Daisy zapadła bardzo w serduszku od pierwszego wejrzenia, czasami tak jest więc się i nią i Tobą przejmuję ...i nie krzycz tu na mnie :eviltong:

Posted

ba! ja jeszcze zaraz bic zaczne :evil_lol:

..niestety inni, ktorzy nie maja rozwinietego zmyslu "empatii" uwazaja, ze moje ambicje sa chore i ze powinnam odpuścić. (np. moja siostra "kazala" mi uspic mojego Cześka po wypadku - a ten z dnia na dzien czuje sie coraz lepiej. i jeszcze sie dowiedzialam, ze jestem glupia..)

Posted

jak do rękoczynów ma dojść to ja uciekam :lol:
jeśli chodzi o rodzinkę i innych podobnych bez zmysłu empatii to się nie ma co przejmować, ja ogólnie jako miłośniczka zwierząt, wegetarianka, nie nosząca niczego ze skóry, nie używająca kosmetyków testowanych na zwierzętach i nie tylko biegam za tż/rodzicami/siostra/koleżankami/kolegami/sąsiadami a i nawet szefem(który o dziwo chyba mnie najlepiej rozumie) i propaguje mój styl życia za co większość puka się w głowę a i mnie niekiedy nawet :/ ale zawsze jest jakiś procent który coś zapamięta, zastanowi się nad problemem i zmieni postępowanie...i to też jest sukces...świata całego przecież nie zmienię ;)