niufa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Patia napisał(a):Telefonów miałam już ze 40 ale same lańcuchy :shake: Tamb czy udało Ci się wysłac je do Dziennika ? Maluchy rosną i potrzebują domków . Patia a może wstawię te maluchy na portal nowofundlanda do sekcji pomocy? Oczywiście nie jako małe niufki tylko niufkopodobne kundelki, ale zawsze to jedno miejsce z ogłoszeniem więcej. Jak będziesz chciała to podam po prostu link do wątku na dogomanii, zawsze to jakaś szansa. Co o tym myślisz? Quote
tamb Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Szczeniaki rosną i pilnie potrzebują domów stałych. Czekam na ogłoszenie w DP. Powinno być w po niedzieli. Może warto pokazać je w "Kundlu burym". Quote
Patia Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 W kundlu mają byc w przyszłym tygodniu . Za szczepienia pisaków zapłaciłam 160 zł , zostało więc 340 . Niestety musimy zacząć zbierać na hotelik , pan Piotr przysłał mi wiadomośc z ultimamtum , trzyma szczeniaczki do końca kwietnia i oddaje do schroniska. Trzeba je zabierać :-( Quote
Patia Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 niufa napisał(a):Patia a może wstawię te maluchy na portal nowofundlanda do sekcji pomocy? Oczywiście nie jako małe niufki tylko niufkopodobne kundelki, ale zawsze to jedno miejsce z ogłoszeniem więcej. Jak będziesz chciała to podam po prostu link do wątku na dogomanii, zawsze to jakaś szansa. Co o tym myślisz? Niufa , dziękuję Ci bardzo :loveu: Oto moje numery 0 602 722 040 , 012 288 24 81 Quote
AMIGA Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 O Bogowie, dlaczego muszą trafić do schroniska:-(??? Nie mam czasu czytac wątku od początku. W jakim wielu są te misiaczki? Nie może ich ten pan przetrzymać jeszcze kilka dni w maju?:-( Quote
niufa Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Patia napisałam na forum pomocy informację z Twoim nr. telefonu. Podaję link: http://www.nowofundland.pl/domino/dyskusjapomoc.nsf/($All)?OpenView Gdybyś coś chciała zmienic to pisz PW bo ostatnio nie mam czasu na dogo:oops:, a o PW dostaję powiadomienia mailem. Quote
hop! Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1238670_dwa_cudne_szczeniaki_pieski_podobne_do.html http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/oddam-do-adopcji/psy/?&add=871 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=25204 http://krakow.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/197009-dwa_cudne_szczeniaki_pieski.html http://www.eoferty.com.pl/id74552_cudne_szczeniaki_pieski_podobne_do_nowofundlandow.html Quote
tamb Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Szczeniaki są dzisiaj w Dzienniku Polskim. Trzymam kciuki za domki.:thumbs: Quote
Patia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Dziękuję Tamb :loveu: ( telefony dzwonią , zobaczymy co z tego wyjdzie) Dziekuję Hop!:loveu: za ogłoszenia ! Szczeniaczki są ogloszone w wielu miejscach , ja wczesniej też robiłam Allegro i Alegratkę i Zwierzaki w Krakowie więc jestem pełna nadziei , ze znajdziemy im najlepsze domki ! W niedzielę przywiozę je do hoteliku , nie wiem ile nam pan Tomek policzy ale może się uda dac je razem i będzie trochę taniej . Quote
Patia Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Jestem wykończona , przejechaliśmy w nocy 600 km wracając do domu z długiego weekendu i zaraz potem pojechaliśmy po szczeniaczki , robiąc w dwie strony 100 km , omijając straszne korki . Psiaki są kochane , kupimy im jutro obrózki , niech się już oswajają z nimi , będziemy w miarę mozliwość przyjeżdżać do hoteliku po pracy , zeby uczyć je chodzić na smyczy i przyzwyczajać do regularnego czesania , które przy ich sierści jest niezbędne. Jutro je też powtórnie odrobaczymy , bo z tego co mi mówiła Tamb , szczenieta nie zostały powtórnie odrobaczone . Jutro wrzucę parę nowych fotek psiaczków . Quote
LeBari Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Szczenięta zostały powtórnie odrobaczone 1 V preparatem Paratex . Quote
rotek_ Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 czytałam wszystko od początku... chyba nie mają allegro ogłosić je a autogielda jest też dobra.... tamb w jakiej miejscowości sa szczeniaki...nie doczytałam chyba Quote
Patia Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Dzięki Rotek ale na razie wstrzymaj się z ogłoszeniami . Dziś jadę sprawdzić jeden domek , wydaje się byc bardzo w porządku , dsm znać jak przyjadę . Quote
Patia Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Własnie wróciłam . Maksio ma dom I D E A L N Y !!!! :multi::loveu::multi: Zawiozlam dziś do domu tego bardziej niesmiałego szczeniaczka . Domek z ogródkiem , w domku mieszka przepiekny , trzyletni szpic wilczy Misza . W domku wszystko przygotowane , posłanko , miseczki , zabawki , jedzonko i gotowane i najlepszej jakości sucha karma dla szczeniąt Państwo cudowni , bardzo mili , wrażliwi z dużą wiedzą o psach , jeżdżą z Miszką na wycieczki , spacerki poza ogród to norma , o Miszkę dbają bardzo , jednym słowem dom , o jakim wszyscy marzymy dla naszych podopiecznych , zostawiłam tam Maksia bez żadnych ale . Mam nadzieję , że Miszka zaopiekuje się Maksiem . Będę namawiać panią Anię i jej rodzinę do zalogowania się na forum . Mam zdjęcia z nowego domku , może uda mi się wstawić jeszcze dziś . :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
tamb Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Bardzo się cieszę. A kiedy poznamy następny domek? Quote
hop! Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Patia napisał(a): Maksio ma dom I D E A L N Y !!!! :multi::loveu::multi: Wspaniale! Teraz trzeba znaleźć równie idealny domek dla drugiego malucha. A jak się miewa sunia? Kiedy sterylka? Czy będzie potrzebna dla niej buda? I czy faktycznie zostaje na zawsze u pana Piotra? Quote
AMIGA Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Byłam dzisiaj w hotelu i widziałam drugiego Niedźwiadka. Cudowność! Właśnie pan Tomek wyprowadzał go na siusianko. Cudo klusiorek :loveu::loveu: Quote
Patia Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 hop! napisał(a): A jak się miewa sunia? Kiedy sterylka? Czy będzie potrzebna dla niej buda? I czy faktycznie zostaje na zawsze u pana Piotra? Ja również czekam na odpowiedzi na te pytania . Quote
Patia Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Tak , będą duże . Wczoraj ważyłam Maksia , waży już ponad 10 kg . Wczoraj jeszcze dzwoniła do mnie pani Ania , że Maksio zjadł , obszedł cały dom, wybrał sobie zabawki , zrobił kupkę i poszedł spać . A oto zdjęcia z nowego domu : Stos zabawek :crazyeye::loveu: Miszce posłanko Maksia bardzo przypadło do gustu Quote
rotek_ Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 o moj bosheeeee:crazyeye: to jest szczeniak....jakiś taki duży:evil_lol: Quote
Patia Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Nie pisałam , żeby nie zapeszyć ale... Jest drugi domek !!! Dzisiaj panstwo zabrali małego puchatka z hotelu . Domku sprawdzać nie musiałam , bo już go kiedyś sprawdzałam :p Wyaoptowałam tam dwa lata temu ogromnego , kochanego Rodzynka , z tego wątku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23402 Rodzynek odszedł niedwano , miał strasznego raka :placz: jak to po śmierci przyjaciela , państwo wahali się czy są gotowi na przyjęcie następnego psiaka ale gdy powiedziałam im , że po szczeniorka dzwonią same łańcuchy zdecydowali się przygarnąć Puszkina ( tak go roboczo nazwała moja córka;) ). Domek jest bardzo , bardzo dobry , jestem szczęśliwa i spokojna o przyszłość malucha . Przed chwilą już miałam telefon , że byli na spacerze , że mały jest przeuroczy i od razu wiedział gdzie jest kuchnia :cool3: A jeszcze mnie rozśmieszyło , pan Maciej dzwoni i mówi , "on taki maleńki " :evil_lol: Wszyscy na widok szczeniaczków Brauni wołali jakie wielkie ! Ale po Rodzynku panu Maciejowi wszystkie psy wydają się małe . W sobotę , może nawet uda mi się w piątek jadę podpisać umowę i przekazać książeczkę . DZIĘKUJĘ ZA POMOC W OGŁASZANIU , SZCZEGÓLNIE BIEDNEJ HOP! , KTÓRA SIĘ BARDZO PRZEZE MNIE ZESTRESOWAŁA :oops::lol::loveu: Quote
Recommended Posts