Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA E.DEREK , KTÓRA BYŁA DZIŚ U SUNI :loveu:
Suczka może zostać w domu , który ją przygarnął , będzie tam mieszkać w budzie ( nie na łańcuchu) ale nie wiem czy cos lepszego dla niej znajdzie się , bo sunia reaguje agresją na wszystkich oprócz pana , który ją przygarnął .

Rozmawiałam z panem przed chwilą , mówiłam o sterylizacji , pan się obawia czy to jest bezpieczne w zaawansowanej ciąży , suni dowieźć do Krakowa na sterylke nie może z powodu swej choroby .

Poszukam jeszcze wetów w jego rejonie ale kiepsko z tym ponoć .

Pan potrzebuje budy lub pomocy w jej budowie , choroba nie pozwala mu zająć się tymi sprawami.

Posted

Znalazłam budę nową na Allegro za 400 zł z dowozem gratis , ocieplaną styropianem i budę do samodzielnego złożenia za 199 zł + transport 60 zł + dopłata za styropian 35 zł . Zadzwonię do pana czy da radę sam złozyć budę , jesli tak to zamawiam ( oczywiście jesli wymiary będą pasować )

Posted

Patia, skoro pilotujesz sprawę suni, to proszę poinformuj jaką kwotę trzeba uzbierać i podaj nr konta, na które można wpłacać kasę. Przeleję coś od siebie i założę bazarek.

Posted

Sterylizację zasponsoruje E.Derek , za co serdecznie dziękuję :loveu:

Dziś po konsultacji z panem wybiorę budę i zamówię , mam nadzieję , ze ta tansza nie bedzie za mała .

Potrzebne są pieniądze na budę ok 300-400 zł .Zaraz jak tylko porozmawiam z panem , napiszę ile dokładnie potrzeba.

Chyba , ze ktos ma dostęp do tańszych bud ?

Potrzebny jest też bardzo transport suni do weta do Krakowa w sobotę wczesnie rano.

Posted

Dopłacę do budy 50zł. Kto może zadeklarować jakąś wpłatę? Proszę o podanie sumy. Brakuje jeszcze 350 zł. Czy sunia po sterylce wróci do pana? Jeśli tak, to trzeba pokazać mu jak robi się zastrzyk. Musi jej podać antybiotyk.

Posted

Kiwi udało się przełożyc termin sterylki juz na srodę . Znów ratuje nas E.Derek , która sunię zawiezie do Krakowa . Jest potrzebna osoba , która będzie mogła sunię po zabiegu odebrać i odwieźc do domu.

Ja tez dołożę do budy .

Posted

Sunia chyba wyczuła nasze niecne zamiary wobec jej brzucha i zaczęla rodzic dziś wieczorem. Jutro rano będę dzwonić dowiedziec się jak się czuje i ile maluchów przyszło na świat.

Posted

[quote name='Patia']Kiwi udało się przełożyc termin sterylki ... Jest potrzebna osoba , która będzie mogła sunię po zabiegu odebrać i odwieźc do domu...

A czy po zabiegu sunia będzie mogła być w domu co najmniej do czasu wyciągnięcia szwów ? Myślę, że jest to konieczne. Trzeba zwracać często uwagę co robi, żeby sobie czasem nie wyjęła zbyt wcześnie szwów. Ja swoją pilnowałam, a i tak udało się jej (chyba w nocy) wyciągnąć jeden szef. Na szczęście rana zdążyła się już zrosnąć na tyle, że nie doszło do nieszczęścia. Czy ten pan będzie w stanie zapewnić suni należytą kontrolę i pozwoli jej przebywać w domu ?

W okresie od wiosny do jesieni jeżdżę tam co tydzień i mogłabym wstępować i ewentualnie pomagać panu w opiece nad psinką.
Na dzień dzisiejszy mogę kupić budę i razem z mężem zawieziemy i wykonamy jej montaż. Mam namiary chyba na tą samą tanią budę jak Pati.
SUPER BUDA DLA PSA wymiary 100x77x75
Sądzę, że byłaby odpowiednia - będzie ocieplana styropianem.
To link do producenta - zobaczcie, są tam fotosy.
http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/super_buda_dla_psa_producent_100x77x75_135327_13340.html

Posted

Patia napisał(a):
Sunia chyba wyczuła nasze niecne zamiary wobec jej brzucha i zaczęla rodzic dziś wieczorem. Jutro rano będę dzwonić dowiedziec się jak się czuje i ile maluchów przyszło na świat.

No to się spóźniłam z tą obawą o opiekę posterylkową - przynajmniej na razie, bo jak myślę, ciachnięcie i tak suni nie ominie.
Czy ktoś ma ją teraz na oku ?? Miejmy nadzieję, że obejdzie się bez problemów

Posted

Tak sunia jest pod dobrą opieką . Ci państwo , u których sunia jest zawsze mieli psy domowe , kanapowe . Problem z tą sunią jest taki , ze ona akceptuje tylko męża , warczy nawet na żonę i odpada mieszkanie w domu . Może z czasem się przekona , taką mam nadzieję .

Elik , super z tą budą ! Ile potrzeba na nią pieniedzy ?

Posted

[quote name='Patia']Tak sunia jest pod dobrą opieką . Ci państwo , u których sunia jest zawsze mieli psy domowe , kanapowe . Problem z tą sunią jest taki , ze ona akceptuje tylko męża , warczy nawet na żonę i odpada mieszkanie w domu . Może z czasem się przekona , taką mam nadzieję .

Elik , super z tą budą ! Ile potrzeba na nią pieniedzy ?

Pati wysłałam Ci priwa, zobacz proszę.
Czy sunia teraz jest w domu ?
Buda to chyba ta sama oferta, którą Ty prezentowałaś. Popatrz na mój post nr 46 - dopisałam link do ogłoszenia producenta. Kwota to łącznie z ociepleniem - styropian 2 mm - 295 zetów.
Myślę jednak, że przydałby sie styropian 5 mm, to może być drożej o około 30 zł.
Docieplenie styropianem 2 mm, to dodatkowy koszt 35 zł więc styropianem 5 mm to może być dodatkowy koszt o około 60 zł, czyli pełny koszt: buda 199 + ocieplenie 60 + transport 60 = 319 zetów.
Mogę dać 200.

Posted

Patia napisał(a):

Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Czekam na wieści.