Patia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Elik - 200 zł Tamb - 50 zł Hop -30 zł Patia - 40 zł i mamy na budę :loveu: Jeszcze Hop załozyła bazarki więc mamy nawt nadwyżkę :p Quote
hop! Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Patia napisał(a):Elik - 200 zł Tamb - 50 zł Hop -30 zł Patia - 40 zł i mamy na budę :loveu: Jeszcze Hop załozyła bazarki więc mamy nawt nadwyżkę :p Nadwyżka na pewno się przyda. Na razie z bazarków jest 94 zł. Kończą się 8 lutego to może jeszcze coś się zmieni - na korzyść oczywiście. A jak sunia? I co z małymi? Quote
Patia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Rozmawiałam z panem Piotrem . Sunia czuje się dobrze , wstaje , je , pije , jest 6 maluchów. Quote
elik Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Patia napisał(a):Rozmawiałam z panem Piotrem . Sunia czuje się dobrze , wstaje , je , pije , jest 6 maluchów. Gratulacje :multi: No to ładnie nam dołożyła - 6 szczeniorków, 6 domków potrzeba :evil_lol: Super, że tak sprytnie sobie poradziła. Dzielna dziewczynka. :tort: :laola: Gdzie teraz jest mamuśka i dzieciątka - w domu, czy gdzieś na zewnątrz ? Quote
Patia Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Dziewczyny a moze lepiej uspić 5 i zostawic jednego ?:-( Straszne to ale nie wiem czy nie konieczne , tyle tych psiaków ...:placz: Quote
hop! Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='Patia']Dziewczyny a moze lepiej uspić 5 i zostawic jednego ?:-( Straszne to ale nie wiem czy nie konieczne , tyle tych psiaków ...:placz: Ciężko i trudno podjąć taką decyzję... Jeszcze trudniej to zrealizować... Moim zdaniem trzeba to zrobić a im szybciej, tym lepiej. :sad: Quote
elik Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Patia napisał(a):Dziewczyny a moze lepiej uspić 5 i zostawic jednego ?:-( Straszne to ale nie wiem czy nie konieczne , tyle tych psiaków ...:placz: :placz::placz::placz::placz::placz: :smhair2: :smhair2: :smhair2: :smhair2: :smhair2: Quote
Patia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Jadę dziś po 20 z moją kochaną wetką (dziekuje Agnieszko !:loveu:) do suni . Agnieszka ją zbada i uspi 6 szczeniaków ( okazało sie , ze jest 7 , nie 6 ) , jeden zostanie . Decyzja wiele mnie kosztowała , uwierzcie ale myslę , ze tak bedzie lepiej :-( Quote
maggie1971 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
lavinia Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 dopiero tu zajrzałam....chciałam powiedzieć , że mam do oddania świetną, ocieplaną budę z gankiem, na nogach, prawie nową. Buda jest dla średniego psa, dach kryty papą, całość w bardzo dobrym stanie. Buda do oddania za darmo, trzeba tylko ją odebrać - jest w Wyszogrodzie - 20 km od Sochaczewa, 30 km od Płocka, 60 km od Warszawy. Jeśli przyda się waszej suni, a macie jakis transport - to jest wasza. Buda raczej nie zmieści się do samochodu osobowego, chyba, że będzie to duże kombi. Quote
elik Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Patia napisał(a):Jadę dziś po 20 z moją kochaną wetką ... myslę , ze tak bedzie lepiej :-( Pomimo wszystkich za, to bardzo ciężka do podjęcia decyzja :???: lavinia napisał(a):dopiero tu zajrzałam....chciałam powiedzieć , że mam do oddania świetną, ocieplaną budę z gankiem, na nogach, prawie nową. Buda jest dla średniego psa, dach kryty papą, całość w bardzo dobrym stanie... Buda raczej nie zmieści się do samochodu osobowego, chyba, że będzie to duże kombi. Witaj Lawinia, wspaniała propozycja, myślę, że wymarzona dla sunieczki. Bardzo Ci dziękujemy za pomysł. Czy mogłabyś podać przybliżone wymiary tzn szerokość, głębokość i wysokość ? Quote
Patia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Zostały dwa pieski płci męskiej , czarne , jeden gładkowłosy , drugi ma takie karakułowe futerko . Pozostale szczeniaczki zostaly uśpione ['] Sunia , którą pan Piotr nazywa Bari czuje się dobrze . Agnieszka ją zbadała , osłuchała , udało się połozyć sunię na plecach i zbadać "wymionka" nawet . Dostała Frontline , witaminy a E.Derek podarowała karmę Royala :loveu: . Dziś założę jej książeczkę zdrowia. Pan Piotr bardzo dba o sunię , jestem pewna , że zrobi z Bari kanapowca , bo ma to co w takich przypadkach najważniejsze - cierpliwość i serce. Suczka warczy na ludzi ale , moim zdaniem , to tylko strach , ona musiała wiele wycierpieć , przy badaniu miziałam ją po bródce i brzusiu , ona musi się przekonać , że nikt już jej krzywdy nie zrobi . Z budą nie musimy się tak starsznie spieszyć , bo schronienie jakie przygotował dla suni pan Piotr jest bardzo solidne , bezpieczne i ciepłe , mozemy spokojnie mysleć o transporcie budy od Lavinii , Lavinia :loveu:dziekujemy ! Musimy miec zapas finansowy na odrobaczanie ,szczepienia , sterylkę . Nie możemy pana Piotra z tym zostawić , to są duże wydatki . Quote
elik Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Patia napisał(a):... Musimy miec zapas finansowy na odrobaczanie ,szczepienia, sterylkę. Nie możemy pana Piotra z tym zostawić, to są duże wydatki. Jasna sprawa, nie zostanie sam :razz: Nie może być "ukarany" za to, że przygarnął i pomógł suni. Miała szczęście, że trafiła na pana Piotra. Może palnę głupstwo, ale.... Tak myślę, czy tej budy nie dałoby się przesłać transportem kolejowym do Bochni. Kiedyś koleją można było przewieźć różne towary. Dopytam się. Tylko czy Ty Lavinio, miałabyś możliwość jej nadania ? Quote
Patia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Elik , dziękuję Ci ! Pan Piotr mówił , że Bari uwielbia aportować drewnienka , bawić się z nim , zobaczycie , jeszcze będzie się wylegiwac na kanapie , pan Piotr pokazywał nam zdjecia poprzedniego psa rozwalonego na łóżku w pozie lorda i mówił , ze nie ma nic przeciwko temu , zeby i sunia tak leżała. Czy wiecie , ze Bari , w języku hebrajskim , znaczy zdrowy ? Aha ,jeszcze chcę , zebyscie wiedzieli , ze pan Piotr też zadbał już wczesniej o odrobaczenie , odpchlenie , witaminy , częstsze posiłki a budka , którą sam sklecił jest dobrze przygotowana dla mamusi , sunia ma też wydzielony , ogrodzony teren w ogrodzie , żeby nie wybiegła na drogę gdy brama jest otwarta. Quote
hop! Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Dzisiaj kończą się bazarki. Na razie poproszę o wpłaty na moje konto. Patia, podaj numer konta, na który można wpłacać kasę na sunię i szczeniaki. Quote
elik Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 tamb napisał(a):Ja też poproszę o nr konta. Ja także ;) Quote
Patia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Patrycja Karbińska ul Sebastiana 12 32-020 Wieliczka Małopolski Bank Spółdzielczy w Wieliczce 31 86190006 0010 0234 7729 0001 Przy wpłatach proszę o podanie swojego nick'u z Dogomanii . Dziękuję :loveu: Quote
lavinia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 problem w tym, że budy nie mam jak zabrać z Wyszogrodu - bo żeby ją nadać pociągiem, trzeba jechać do Warszawy lub Płocka. Ja mam 3 drzwiowego Golfa - mogę zapomnieć o próbie zapakowania budy do niego:evil_lol: Jutro podam wymiary, ale buda jest dla psa wielkości owczarka niemieckiego, boksera i podobnych wielkością. Cieszę się, że się przyda..... Quote
hop! Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Bazarki zakończone - powinno wpłynąć (na razie na moje konto) 167 zł. :smile: Quote
Patia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Hop ! Jestes nieoceniona ! Starsznie mi było wczoraj ciężko , mówię Wam , nadrabiałam miną :-( Quote
karusiap Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 ehhh wyobrazam sobie Patia i wspolczuje.... nie wiem czy bym sie zdobyla...jestes bardzo dzielna Quote
hop! Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Patia, ja Cię podziwiam, że wzięłaś to na siebie... Mnie było ciężko o tym napisać i czułam się bardzo podle. :sad: To jest straszne ale... nie było lepszego wyjścia. Rzeczywistość czasami zmusza do takich a nie innych rozwiązań... Quote
elik Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Patia napisał(a):...Z budą nie musimy się tak starsznie spieszyć , bo schronienie jakie przygotował dla suni pan Piotr jest bardzo solidne , bezpieczne i ciepłe , mozemy spokojnie mysleć o transporcie budy od Lavinii , Lavinia :loveu:dziekujemy !... Jeśli z budą nie musimy się spieszyć, dzięki Lavinii, to może mogłabym teraz wpłacić dla Bari na razie 100 zł, a w marcu następne 100. Jestem zobowiązana pomóc finansowo Pani, która przyjęła sunieczkę staruszkę ze złamaną łapką, którą znalazłam na ulicy koło mojego domu, a która wymaga leczenia. Stówe przelewam na Twoje konto jak tylko skończę ten post. Jutro powinna być u Ciebie. Co o tym sądzisz Pati ? Może udami się wykroić jeszcze w lutym resztę, ale jeśli nie, to na pewno w marcu. Tak na marginesie BARI, to raczej imię męskie. Miałam kiedyś suczkę o tym samym imieniu, ale to tylko dlatego, że przygarnęłam szczenię jako psa, no a potem, jak nas obdarzyła potomstwem, okazało się że to sunia hihihi :evil_lol: Quote
Patia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Elik , 100 zł to dużo , z bazarków też jest sporo . Tak , bari znaczy zdrowy , zdrowa to baria , Bari to imię dla chłopaka ale ładne :p A mój mąż nazwał mojego obecnego tymczasowicza Anusiak :placz: i on już na to imię reaguje !:cool1: Quote
Recommended Posts