Jump to content
Dogomania

Cierpiał potwornie! Był w hoteliku. Teraz ma DOM ten jeden jedyny!! HURAAA!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Przepraszam za offa, ale nie mogę się powstrzymać.

Dziewczyny, skoro tak pięknie poszło z Timem, to może teraz za Konga się weźmiecie? Błagam!

http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyjatkowy-czekoladowy-labrador-kongo-jak-dlugo-jeszcze-tychy-104113/index45.html

Agatko, juz wcześniej zauważyłam Konga, to straszne, że taki młody psiak siedzi już ponad 3 lata w schronisku...

Mam jednak jedno zasadnicze pytanie, czy nie ma możliwości zrobić mu nowych zdjęć? Nie przeczytałam dokładnie całego jego wątku, ale wygląda na to, że ten psiak przez tyle czasu doczekał sie tylko trzech zdjęć...i może będę brutalna, zdjęć nie tyle marnej jakości co takich, że Kongo zlewa sie na nich z tłem. Może jakieś zbliżenie mordki dałoby się załatwić? ...ludzie bardzo patrzą na zdjęcia.

Posted

bumel, z tego co wiem, w Tychach nie wyprowadza się psów z boksów, nawet do zdjęć. Timo też nie miał sesji zdjęciowych w schronie (patrz avatarek). Trzeba by pogadać z grażyna 9915. Zdjęcia Konga i tak nie są najgorsze - przynajmniej krat nie widać. Chociaż widok krat też może poryszyć ludzkie serca. Ja mieszkam w Łodzi, nie jestem zorientowana. Kongo to taka moja "stara miłość". I piękny jest!

Posted

agata51 napisał(a):

Zdjęcia Konga i tak nie są najgorsze - przynajmniej krat nie widać. Chociaż widok krat też może poryszyć ludzkie serca. Ja mieszkam w Łodzi, nie jestem zorientowana. Kongo to taka moja "stara miłość". I piękny jest!

sorki za jeszcze jednego offa, ale właśnie sęk w tym, że zdjęcia są b. słabe...z rozmytym tłem, z dużej odległości, itd. Też czytałam przy okazji Timusia, ze tam nie ma spacerów, ale chyba do psiaka można jednak się zbliżyć...

I dokładnie, uważam, ze kraty mogą bardzo poruszyć, taka prawda, że każdy szczegół "medialny" może pomóc, Timek miał zdjęcia w schronisku, przecież to zdjęcie z bliska Timusiowych oczu spoglądających gdzieś w bok zza niebieskich krat miało taką wymowę, moc, że szok...

Poprostu zdjęcie powinno miec to coś...

Posted

Na wątku Timka są dziewczyny z Tych. Może one coś mogą?
No dobra, zostawmy ten wieczór Timowi i jego fankom. I cieszmy się,
bo to wiellie wydarzenie! :multi::multi::multi:

Posted

Przepraszam, że się wcinam, ale..

SOS DLA MARLEYA!

Marley, to pies, który w swoim krótkim, jak dotąd życiu przeszedł bardzo wiele..
Kiedyś miał dom, rodzinę, własny kąt i własną miskę.. Potem, wyrzucony jak zabawka, nieudany prezent, na ulicę, długo się błąkał.. Szukał swojego Pana.. Pana, który porzucił go, w sposób okrutny, pozostawiając na pastwę losu.. Po długiej tułaczce, jacyś ludzie zgłosili do schroniska informację o błąkającym się w gminie Milejewo psie.. I zaczął się jakże przerażający dla Marleya okres czasu.. Ile on trwa? 5, może 6 miesięcy.. Okres, w którym trzeba walczyć, o miskę, o jedzenie.. Zamknięty w małym boksie, nieszczęśliwy, utęskniony.. Każdy dzień w azylu nabawił Marleya stresem, pustką i żalem.. Ciągłe zmiany otoczenia, psów, kojców.. Pies wpadł w depresję.. Każda chwila spędzona w 'przechowalni psów' zostawiła uszczerbek na psychice Marleya.. Znienawidził inne psy.. Czy mimo to, znajdzie się ktoś, kto obdarzy Marleya niespożytym uczuciem, opieką, troską i bezpieczeństwem? Czy znajdzie się osoba, która pokocha 2 letniego Marleya i wyciągnie go z tej okrutnej niedoli, w której powoli odchodzi.. ?
Prosimy o pomoc, Marley tak bardzo kocha ludzi..Pomóżmy, póki nie będzie za późno!

SOS DLA MARLEYA !

SOS DLA MARLEYA ! ! ZOSTAŁO MAŁO CZASU ! ! Pomocy, DOGOMANIA ! !

Bannerki:

Posted

jestem, już jestem :)

Timo.. w samochodzie pewnie jest jeszcze, jedzie do domku.
Cudownego domku, jak sądzę - naprawdę marzy mi się, aby jeszcze kilka takich domków "wpadło" ;)

Na więcej musicie poczekać, bo z mojej strony to chyba już wszystko. Nowa Pani Timka obiecała jeszcze dziś wejść na dogo i coś niecoś napisać ;)

...cieszę się, że tak się ułożyło, Timo trafia w bardzo kochającę ręce. Jestem bardzo dobrej myśli, tym bardziej, że opiekować się nim będzie "moja" lecznica ;)

Wet, o jakim wspominam prowadzi Klinikę na Toszeckiej w Gliwicach - ktoś tutaj wcześniej o to pytał ;)

Dziękuję Wam za pomoc Timkowi - bez Was my nie moglibyśmy zrobić absolutnie nic :rose:

Posted

Ale dogomaniacy podpadają z tymi podpisami u siebie, Agatko ale masz czerwony napis u siebie:crazyeye:.

A jak Timo przyjął Panią? I jak zareagował na to, że znowu gdzieś jedzie? Sa zdjęcia?

Posted

Naprawdę nie wiem, dlaczego usunieto mi podpis. Tak się pilnowałam! I jeszcze walnęli takie coś! Czuję się napiętnowana! Nic to, najważniejsze, że Timek do domku jedzie!

Posted

ja pytałam o weta, dzieki za info choć tam właśnie chodze z moja gadziną ;) zazwyczaj do dr Bielawskiej

śledziłam wątek Timo, ciesze sie że znalazł domek i to jeszcze w moim mieście w Gliwicach, mam nadzieje ze domek będzie cudowny.

pozdrawiam

Posted

dorotab53 napisał(a):
Szczęśliwie dojechalismy. Byliśmy na spacerku, potem zwiedził mieszkanie. Zjadł "małe co nieco" i poszedł spać.

Ludzie kochane, śledziłam watek Timo, kibicowałam mu, pomstowałam:mad: na jego wcześniejszych "psełdowłaścicieli", nie było mnie tu parę dni, wchodzę, czytam i TIMO MA JUŻ DOMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazyeye:

to cudowne wieści, jestem uradowana i zachwycona!!!!!!!!!!
Oby teraz wszytko poszło dobrze, oby Timo był szczęśliwy i kochany i jego nowi Państwo również:loveu::loveu::loveu:

TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:laola:
:cunao: :klacz::klacz::bigcool::bigcool:

Wszystkim, którzy pomogli Timkowi w najgorszych momentach, wspierali go finansowo i duchowo, jego opiekunom wirtualnym i realnym, Wiośnie z całego serca gorąco dziękuję:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Dziękuję także nowy Właścicielom Timo za danie mu szansy na normalne życie:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Czekamy na nowe wieści z nowego domku:loveu::loveu::loveu:

Posted

[FONT=Impact]YEEE! YE! YE! YE! YE! [/FONT]
:laola::klacz::laola:

... i to by było na razie na tyle w tym temacie, bo jestem spózniona do pracy :D

Timo, pani Doroto - wszystkiego najlepszego... na nowej drodze życia :D

Posted

Normalnie wątek pachnie mi totalnym odjazdowym szczęściem. Ja również dołączam się do gratulacji i podziękowań dla wszystkich.
Oby każdemu pieskowi tak się poszczęściło!!! :lol:

Grzecznie poprosimy Made aby zmieniła tytuł. ;)