Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj była u nas Ewusek z synkiem i Malizna tak skakała mu po nogach, że się biedak wystraszył i popłakał... a ona buzi tylko chciała...

Posted

Ja zawsze myślałam, że jej do dzieci dać nie można, bo ma charrrrakterek. Ale po wczorajszym wydaje mi się, że mogłaby iść do domu z dziećmi!

Posted

Neris napisał(a):
Dzisiaj była u nas Ewusek z synkiem i Malizna tak skakała mu po nogach, że się biedak wystraszył i popłakał... a ona buzi tylko chciała...

kochana psinka buziaka chciała od fajnego chłopaka:loveu:

Posted

Fajny, 4,5 roku, tacy najapetyczniejsi, śliczne tłuściutkie nózie, kolaneczka takie okrąglutkie, pstrykał zdjęcia, niestety obiektyw kierował na pralkę przy której leżała sterta prania albo na kocią kuwetę :diabloti:

Posted

Witam Was,

szukam do adopcji sunię jamniczka. Mam już jamniczka przywiezionego z Hong Kongu- także adoptowanego, trochę jest samotny ale jak to każdy jamniczek zwłaszcza po piekle jakie przeżył kocha mnie nad życie ale jest przez to zaborczy. Już dawno myslałam o adopcji następnego jamniczka - koniecznie suni do towarzystwa dla mojego Bazolka.
Moj Bazolek jest wykastrowany wiec nie istnieje żadne zagrożenie.
Ponieważ nie podajecie numerów telefonów tu jest mój adres emaliowy
[email protected].

Mieszkam w Milanówku koło pod Warszawą.

pozdrawiam
Magdalena

Posted

Żabulec wzbudził zachwyt w klinice, jak zwykle zresztą, ona wzbudza cachwyt gdziekolwiek się pojawia.
W drodze do weta oberwała Karolinie gałkę do otwierania okna, jak jej tę cudowną zdobycz odebrałam to zabrała się za pożeranie klamki. Kiedy wyszłam do bankomatu, Karolina tak ją rozbawiła że wróciłam i zastałam oszalałego, skaczącego po aucie pitbula który obgryzał ręce Karoliny.
Zabawa została zakończone skokiem na głowę Karoliny

BYŁO NIE ZACZYNAĆ, mówiłam ze to groźna rasa!!!!

Sterylkę mała zniosła dobrze, teraz śpi.
Wróciłyśmy o 23,30 :shake: bo kazałam nie dawać wybudzacza, po co ta dodatkowa chemia.

Posted

A tak w ogóle to Żabulec jedzie do Merzet :) i o ile dogada się z jej psem będzie miała domek!!!

Niczego nieświadomy pitbul:

i biedny nieprzytomniak...

Posted

Jestem totalnie walnięta, przeżyłam chwile grozy!
Posżłam z Malizną na dwór, żeby zobiła siku, dotknęłam jej i poczułam coś obłego, ruchomego wiszącego pod brzuchem! Serce mi stanęło, już widziałam wszystkie wnętrzności wlekące się po ziemi...
Zajrzałam uważniej... a to OGON!!!!!!!!!! Schowany pod brzuchem, bo mała zmęczona i trochę ją pewnie boli.

Posted

Chyba się żabulec źle czuł w nocy, bo nasikał do łózka tuż obok mojej poduszki...
Wczoraj w ciągu 5 minut spuchła jej buzia, nie było w pobliżu żadnej osy króta mogłaby ją dziabnąć, nie wiem skąd się to wzięło, ale po podaniu leków minęło. Mały żabulec wyglądał jak sharpei...:shake:

Posted

Witam Was Kochani - bo wszyscy Ci którzy kochają prawdziwe wszystkie futerka są kochani. To ja merzet - czyli Magda - z Bazolkiem najkochańczym pieskiem na świecie - właśnie z nim pertraktuje że będzie miał nową siostrzyczkę Malizne - może Malinke - na razie patrzy na mnie śmiesznym wzrokiem i biegnie po najlepszą zabawkę -

Mam nadzieje że uda mi się stworzyć udany duet Buzzie czyli Bazolek to bardzo wesoły jamnik urodzony Hong Kongu - po traumatycznych przeżyciach udało mi się spowodowac by znów uwierzył w czlowieka - teraz mnie nie odstępuje na krok nawet nie mogę zamyknąc drzwi od łazienki gdy biorę kąpiel - bo Bazolek musi kontrolować co "Mamunia" robi .......

Trzymajcie zatem kciuki by to pierwsze spotkanie nam się udało -
umówimy sie tylko z Agnieszką (Noris) na wizytę.
Pozdrawiamy wszystkich bardzo mocno i Norisku czy mogłabyś jakoś dołaczyć zdjęcie mojego Bazolka do tego wątku bo zupełnie nie wiem jak się to robi .......a wysłałam Ci na emaila obraz jak wyglądamy ......

pozdrawiamy i ściskamy wszystkich

Magda i Bazolek

Posted

Hmm... nie wiem jak Książe Bazolek będzie się czuł przy damie swego serca Księżniczce Maliźnie, której czubek głowy będzie nieco wyżej niż najjaśniejszego Księciunia ;)

Posted

Bazolek jest bardzo wesołym pieskiem pełnym energii. Trzymajcie kciuki - randka umówiona wstępnie na piątek - Malizna pozna swoją nową Mamę i braciszka .
Mam wielką nadzieję że jakoś sie poukłada. A proszę powiedzcie jak wyglądały Wasze pierwsze dni jak się pojawił nowy - "drugi" pies w Waszym domu. U Neriski bidulki to chyba już sto lat temu było bo ona ma już ich tyle......

:cool3::multi::multi:
magda i bazolek

Posted

U mnie drugi pies w domu pojawił się z matki swej Ofki, więc nastał jakby naturalnie. A potem to się zaczęło...

Malizna jest w ogóle nieinwazyjna, nie będzie rządzić Bazolkiem, sądzę że bardziej będzie mu ustępować. I tego się na razie trzymajmy - Bazolek wie że jest najważniejszy i nowa lokatorka nic nie zmieni.

Posted

merzet napisał(a):
Bazolek jest bardzo wesołym pieskiem pełnym energii. Trzymajcie kciuki - randka umówiona wstępnie na piątek - Malizna pozna swoją nową Mamę i braciszka .
Mam wielką nadzieję że jakoś sie poukłada. A proszę powiedzcie jak wyglądały Wasze pierwsze dni jak się pojawił nowy - "drugi" pies w Waszym domu. U Neriski bidulki to chyba już sto lat temu było bo ona ma już ich tyle......

:cool3::multi::multi:
magda i bazolek

Drugi to była młodociana rottka katowana przez Alfę - jamnicę zołzę. Wychowała rottka, który do końca swoich dni jamnicę poważał ponad wszystko. Zołza kiedyś narobiła bydła potwornego: przyszedł sąsiad po wodę, jamnior jazgotał, sąsiad w stronę jamniora wiaderkiem plastikowym machnął co by dziób zamknęła - pisk urażonej dumy rozległ sie po całej okolicy. MOOOOOOOOOOOOOORDEEEEEEEERCA na mnie wiaaaaaaaaaderkiem. No i co? No i rottka wraz z karniszem na glowie rzuciła się oknem matce przybranej na ratunek.......Sąsiad wiaderko porzucił i furtkę górą wziął .......bo sądził ze otworzyć już nie zdoła. Okoliczni przychodzili podziwiac wysokosć furtki ( bo sąsiad dobrze po 50 wtedy byl........z brzucholem ze ho ho )......No:-).

Mam takich historii bez liku......

Kochana wesoło to się zaczyna robić dopiero po trzecim psie i drugim kocie:-)