andzia69 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sunia koczowała na jednym z kieleckich osiedli jakies ok. 3 tygodni... Koniecznie chciano, by sukę zabrało nasze "kochane" schronisko - na całe szczęscie sunia bała się ludzi więc udało się jej 2 razy uniknąć chwytaka. Jedni ją dokarmiali, inni odganiali!:-( Spadł śnieg, przyszedł mróz..... Na szczęście pani, która ja dokarmiała ulitowała się nad nią i zabrała ją do siebie - ale nie może jej zostawic w 1 pokoju z kichnią ma juz swoje dwa spore psiaki i nie da rady... Pomózcie suni znaleźć dobry domek! Sunia ma ok. 1,5-2 lat. tu złapała kiełbaskę, którą jej rzuciłam: a teraz po kapieli i czesanku wygląda tak: Quote
DuDziaczek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Hop sunieczko!!! Naprawde ona jest cudowna... :loveu: Quote
qarina_77 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Śliczna mordka :loveu:, nie powinna długo czekać na domek, na pewno ktoś się w niej zakocha:loveu: Quote
andzia69 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 [quote name='qarina_77']Śliczna mordka :loveu:, nie powinna długo czekać na domek, na pewno ktoś się w niej zakocha:loveu:[/QUOTE] Oby...jakoś u nas te adopcje idą jak krew z nosa...:shake: Mała czeka na dom od listopada..... Quote
Folen Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sunia jest prześliczna ;) Nie wiem co mogę zaoferować w ramach pomocy..hmm.. banerek..allegro... Quote
andzia69 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Folen - a co chcesz!:lol: Za każdą pomoc podziękujemy!!!!:p Quote
Folen Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Chcę allegro ;) Już nie jestem zła :lol: Tylko poproszę kwałek tekstu i na kogo namiary... Quote
andzia69 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 myslę, że tekst można skopiować z 1 postu (bez słowa "kochane") i daj jak mozesz namiary do mnie: [email protected] i tel. 604275553 Dzięki!!!:lol::loveu: Quote
Folen Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Allegro będzie jutro, bo dziś to mi tak net "wymiata", że pół roku bym wystawiała sunke :/ Quote
erka Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sunieczka jest w domu bardzo grzeczna, podobno bardzo mądra:lol:. Pani, która ja przechowuje juz jest w niej zakochana, ale niestety nie może jej zostawic, w jednym maleńkim pokoiku ma w tej chwili trzy psy. Powiedziała,że odda ja tylko do bardzo dobrego domu. Quote
andzia69 Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 wiec szukamy tylko bardzo dobrego domku dla naszej "briardzicy":lol: Quote
majqa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Witaj Andziu! :lol: Dopytaj mi proszę o sunię w znaczeniu: - grzeczna w domku - czyli - nie niszczy niczego? czy daje ognia szczekiem i rabanem? sygnalizuje potrzebę wyjścia? można ją zostawić samą na 5-6 h bez uszczerbku dla domu i linczu sąsiadów? - chodzi na smyczy? - znosi zabiegi pielęgnacyjne? - jechała autkiem? - jeśli tak, jak to znosi (nie chodzi mi o szaleństwo w aucie tylko zwrot papu ;)) - jak dogaduje się z psami u tej pani, gdzie jest? - no i prio - zniesie kota, czy kot to jedzonko ? Sunia jest cudna więc może i cud by się zdarzył i ubłagałabym mojego TZ? Im więcej in plus tym więcej dla mnie argumentów. Miałaby jak u Pana Boga za piecem ze spaniem w łóżku włącznie, byle tylko, byle tylko... Czekam na info... Quote
erka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Sunieczka raczej nie zostawała w domu sama na długo, bo ta pani nie pracuje, więc nie wiadomo, jak by to było, a jak zostawała na trochę, to z dwoma jeszcze psiakami. Ale podobno jakiegos trepa ma na swoim koncie:cool3:. Kota w domu nie ma, więc nie wiadomo, jak do kotów, ale pewnie by go nie zjadła. Jak jest u tej pani, autem nie jechała. Na smyczy chodzi bardzo ładnie, z psami dogaduje sie bardzo dobrze. Bardzo miła, uwielbia pieszczoty. Tyle wiem, mogę podac telefon do pani , u której jest. Quote
majqa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 OK. Podaj mi erko tel. na PW. Porozmawiam z Panią. Dziękuję! Quote
andzia69 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 no to gdyby się coś wyklulo to moze 2 psiunki by do Łodzi pojechaly:lol: Quote
majqa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 A byłaby szansa na pomoc w transporcie? Przewidujecie, że wezmę 2 ;)??? A na poważnie, któremu się może jeszcze udać ? Quote
Folen Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Sunka na allegro - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=295121291 Quote
andzia69 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Folen - dzięki!!!:loveu: Majga - CZarodziejka ma jakiś domek w okolicy Łodzi dla szczeniorka albo malej wysterylizowanej, mlodej suni - wysłałyśmy propozycje i czekamy - może cos z tego wyjdzie;) Quote
RudaPaskuda Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Jejku!Sunia jest całkiem jak moja podopieczna Sisa ze Szczecińskiej z Wro!!!Dorosła kopia!!To MUSI być jakaś rasa!(ja obstawiam briard sredni) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103009 nie mogłam się powstrzymać al cała Sisa z niej :)) Quote
andzia69 Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='RudaPaskuda']Jejku!Sunia jest całkiem jak moja podopieczna Sisa ze Szczecińskiej z Wro!!!Dorosła kopia!!To MUSI być jakaś rasa!(ja obstawiam briard sredni) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103009 nie mogłam się powstrzymać al cała Sisa z niej :)) no faktycznie - mini-briardy:cool3: Quote
majqa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Rozmawiałam z TZ, powiedziałam, że będzie miał prezent urodzinowy (ot, mój czarny humor) i zbadałam grunt. Potem długo musiałam wrzeszczeć w słuchawkę "halo, halo!" :evil_lol:. I...to nie był problem na łączach tylko mi chłopa zamurowało. Będę próbować. Najważniejsze to jutro zafonić do tej Pani, uznałam, ze dziś było już za późno i nie wypada. Wszystko jest do przełknięcia byle niunia nie polowała na koty i nie robiła rabanu sama (bo jak wrócimy do dziadowskiego bloku ze ścianami jak karton :shake:). Nie ma tego złego...jak napisałam Erce. Im więcej pozyska się info tym większy atut w szukaniu psince domku... Quote
Recommended Posts