Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, to teraz czekamy do końca sierpnia, a nuż coś wypali. Jesli nie, działamy z ogłoszeniem.
Co do wpłaty na ogłoszenie to nie wiem, czy Murka sie podejmie wysłania ogłoszenia, czy też mam to zrobic ja, lub ktokolwiek inny. Tu niech się juz wypowiedzą zainteresowni ;). Wtedy będziemy kombinowac, gdzie wpłacac. A może bezpośrednio do redakcji MP? I tak najlepiej przelewac na poczcie lub w banku, co by miec potwierdzenie przelewu, więc generalnie nie ma znaczenia, kto wpłaci, byle w tytule przelewu był nr ogłoszenia.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Jeśli nikt nie zgłosi się po niego do końca sierpnia, to może jednak warto zaryzykowac. Ogłoszenie to 150zł. Co Wy na to???
Na razie nie ma wiadomosc z Fundacji, ze ktos chce Rufiego. On jest na stronie Fundacji juz od dawna, mial zmieniane zdjecia na nowsze i ladniejsze. Ja tez jestem za ogloszeniem w MP. Juz 2 psy z 3 znalazly w ten sposob domy.

Posted

Rufi był dzisiaj w lecznicy, bo od kilku dni zauważyliśmy coś dziwnego: wcześniej ruchliwy ogonek, zaczął zwisać do dołu :roll: Myślałam, że może w trakcie zabawy z Erą doznał jakiegoś urazu, ale okazało się, że Rufi ma przerost prostaty i ogonek ma podwinięty z bólu :-( Tłumaczy to też jego częste sikanie (wcześniej super zachowywał czystość, a teraz potrafi wysiusiać się w boksie niedługo po spacerze); prostata naciska na pęcherz.
Dostał leki (antybiotyk i coś przeciwbólowego), a jeśli nie pomogą, to trzeba będzie kastrować.

Łatka na pośladku zaschła i porasta sierścią. Potraktowałam ją ostatnio parę razy jodyną, więc cokolwiek to było zostało unieszkodliwione. Jeśli się będzie odnawiać to wtedy będziemy się ratować wetem.
Podaję mu codziennie witaminki na sierść (przesłane od stonki1125), więc mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

Koszty na dziś to 30 zł (przejazd do lecznicy do Stalowej Woli) + 60 zł (wizyta + leki).

Posted

Ja tez jestem za zabiegiem i to w miare szybkim terminie.
Pamietam takiego fajnego psa z boksu 146, Dukat mial na imie, ktory tez mial przerost i po naszej interwencji dopiero doktor go zoperowal.
Wplace 50 zeta na kastracje, gdy bede robic najblizsze przelewy.

Posted

Era przy Rufim jest odwazniejsza, ale kiedy wyczaila aparat od razu chciala zwiewac do boksu. Za to Rufi pelen luz i brykando. Moze mu te leki rzeczywiscie pomagaja i go nie boli.
Czekamy zatem na powrót Beatki z urlopu.

Posted

Rufi skończył antybiotykoterapię. Ogonek bardziej ruchliwy, ale nadal przeważnie "zwisa". W przyszłym tygodniu będzie odjajczenie :razz:

Robię rozliczonko, bo już czas:

Stan finansowy na 26 lipiec wynosił -16,60 zł
Wpłaty:

300 zł Malibo57
50 zł agusiazet
30 zł Justyna z Gryfic
50 zł agata51
Razem: 413,40 zł

Koszty:
450 zł hotelowanie
30 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli
60 zł wizyta + leki
Razem: 540 zł

413,40 zł - 540 zł = -126,60 zł.
Stan finansowy na 25 sierpień wynosi -126,60 zł.