Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca napisał(a):
czy jesli znajdzie sie chetny na Rufiego w Niemczech to nie bedzie problemu z wydaniem psa?

Panca, nie ma nic przeciwko temu, aby Rufi zamieszkał w Niemczech. Warunkiem jest oczywiście sprawdzony dom oraz zapewniony kontakt z nim. Nie ma opcji, żeby po psie po przekroczeniu granicy słuch zaginął.
Czy adopcja odbyłaby się przez jedną z fundacji niemieckich???

Posted

Panca napisał(a):
czy jesli znajdzie sie chetny na Rufiego w Niemczech to nie bedzie problemu z wydaniem psa?

Panca, przedstawilysmy juz Rufiego Fundacji Dobermana, z ktora dlugo juz wspolpracujemy. Fundacja ma umowy adopcyjne, wizyty kontrolne przed i po adopcji oraz wysokie kary za oddanie psa 1600 EUR. Jesli masz podobna Fundacje, to smialo przedstaw Ruficzka.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Panca, przedstawilysmy juz Rufiego Fundacji Dobermana, z ktora dlugo juz wspolpracujemy. Fundacja ma umowy adopcyjne, wizyty kontrolne przed i po adopcji oraz wysokie kary za oddanie psa 1600 EUR. Jesli masz podobna Fundacje, to smialo przedstaw Ruficzka.

:crazyeye: jestem w szoku. Tylko czy te kary mają zmobilizować również do dobrego traktowania psa? Jakbym to cholerka odniosła do Polski, to od razu mam w głowie wizję, że ze strachu przed karą psa nie oddadzą, ale kopniakiem będą mu udowadniać jego miejsce :-(.
Eh jakoś mnie tak natchnęło.

Ruficzku biegnij po domek, za długo się zasiedziałeś.

Posted

Ruficzka poznałam osobiscie,bardzo miły ,piękny psiak,choc chyba troche niezalezny charakter,ale nas było duzo,wiec psiak tez mógł nie wiedziec co to jest grane.Podbiegał sie miziac,ale nie stał godzinami do miziania:lol:

Posted

Halcia prawde pisze :fadein:
[quote name='halcia']Ruficzka poznałam osobiscie,bardzo miły ,piękny psiak,choc chyba troche niezalezny charakter,ale nas było duzo,wiec psiak tez mógł nie wiedziec co to jest grane.Podbiegał sie miziac,ale nie stał godzinami do miziania:lol:

Posted

I....rozkochuje w sobie schroniskowe panienki zamieszkujace u Murki:pAle i pomaga w ich socjalizacji.Erunia,Brawurka mogły by cos o tym powiedziec...:eviltong:

Posted

[quote name='Jo37']Rufik powinien dostać etat psiego terapeuty .

Matko święta, nie wychylaj się z takimi pomysłami, jeszcze stałej pensji zażąda!A przy jego kwalifikacjach, nie będzie ona niska. Niech dalej pracuje społecznie!

Posted

agata51 napisał(a):
Doszła lipcowa wpłata? Bo zaczynam się martwić. ;)

Wpłata (50 zł) oczywiście doszła i to zaraz w poniedziałek ;)
Ostatnio nie sprawdzam codziennie wpłat, tylko co kilka dni spisuję wszystko :oops:

A Rufi się chyba za bardzo przejął swoją rolą, bo już nawet Era interesuje się kurczakami za płotem :diabloti: