Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajcie, trzymajcie... pan jest zdecydowany (przyjechał dzisiaj z Modliborzyc zobaczyć nasze pieski i Rufi bardzo mu się spodobał), ale wiadomo jak to jest...
Myślę, że Rufi miałby tam świetne warunki (duże gospodarstwo, kur nie ma ;), pan to typowy psiarz, bardzo dbający o swoje zwierzaki, żadnych łańcuchów).
Dzisiaj zauważyłam, że coś się rozśliwia pośladek Rufiemu, wygryza się tam Rufi i jest mała łysa czerwona łatka. Zapryskałam to dezynfektem (wygląda mi to na zapalenie skóry połączone z grzybkiem). Pan nie robi z tego żadnego problemu, sam z siebie stwierdził, że i tak pojedzie z Rufim do weta, przecież trzeba go wykastrować itp. :crazyeye:

Tymczasem robię spóźnione rozliczenie:

Stan konta na 26 czerwiec wynosił +183,40 zł
Wpłaty:

200 zł Malibo57
50 zł agata51
Razem: 433,40 zł

Koszty:
450 zł hotelowanie

433,40 zł - 450 zł = -16,60 zł
Stan finansowy na 26 lipiec wynosi -16,60 zł.

Posted

rufi trzymam kciuki chloaku za ciebie. zycze ci jak najlepiej, a zwolnisz miejsce cudnemu potrzebujacemu olbrzymowi ;)

juz nie moge doczekac soboty. chyba zwariuje...

Posted

Suka mojego syna miała ostatnio coś takiego na pośladku. Okazało się, że to Klebsiella pneumoniae.

Rufiku, jeszcze się nie cieszę, ale ot tak, po cichutku, kciuki potrzymam.

Posted

Jutro ok. południa TZ zawozi Rufiego do Modliborzyc. Pan jeszcze nie skończył budy, ale nie zrezygnował. A my chcemy zobaczyć jakie będą relacje z psem, który już tam rezyduje i w ogóle zobaczyć warunki, jak to wszystko wygląda. Nawet jakby Rufi miał wrócić do hoteliku do czasu ukończenia budy do przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoimy ;)
Także kciuki nadal potrzebne ;)

Posted

Niestety Rufi nie dał się zaprzyjaźnić z kotami, których tam jest aż pięć :shake: Reagował na nie bardzo żywo, a kiedy pan podstawił mu jednego kota pod nos, to... ugryzł go w ogon! :placz:
Dom jest ok, ogrodzenie super. Pan chce wziąść Rudkę (już ją u nas widział), pytał nas też o Brawurkę, więc prawdopodobnie któraś z tych panienek do niego trafi. Ma się naradzić z synem i dać znać.

Rufi nadal szuka domu :-(