ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ida47 napisał(a):, moze on tak powoli zdrowieje , jest pod opieka 2 lekarzy i to niezlych , chcialabym juz powiedziec ze jest dobrze , Tymus zdrowy , jutro sciagamy mu szwy z jaderek , ,i jeszcze ten stres dla niego , czasmi oczko krawi, kicha juz mniej , goi sie to wszytko , naprawde , troche prowadze monolog ze soba , ale mnie to uspokaja , ale chyba nie Was ciotki , Quote
nata od jadzi Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 no, takie nastawienie to ja rozumiem ;) Tymuś tyle przeżył, więc jest bardzo silny i bardzo chce żyć. mógł się poddać już dawno. bądźmy dobrej myśli. Quote
xxxx52 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 jak serduszko jest zdrowe,i nie ma ogolnego zatrucia to piesek bedzie dlugo zyl:lol:to normalne ,ze starsze pieski spia duzo,a wyglad o niczym nie swiadczy ,przeciez i tak cudownie wyglada w porownaniu w jakim stanie byl. Piesku glowa do gory ;) Quote
szajbus Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Jesli lekarz mimo jego stanu , po zrobieniu wyników w Łodzi zdecydował o leczeniu, powiem więcej o operacji i podaniu narkozy a nie o eutanazji to chyba wiedział co robi prawda? Pies zdrowieje i to widać , ma wole zycia, co tez widać, wiec niech ten pan doktor z łaski swojej powstrzyma się póki co przed złym prognozowaniem, Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 xxxx52 napisał(a):jak serduszko jest zdrowe,i nie ma ogolnego zatrucia to piesek bedzie dlugo zyl:lol:to normalne ,ze starsze pieski spia duzo,a wyglad o niczym nie swiadczy ,przeciez i tak cudownie wyglada w porownaniu w jakim stanie byl. Piesku glowa do gory ;)jak wrocilismy terazze spaceru , to skacze ,cieszy sie chce sie bawic:p Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 szajbus napisał(a):Jesli lekarz mimo jego stanu , po zrobieniu wyników w Łodzi zdecydował o leczeniu, powiem więcej o operacji i podaniu narkozy a nie o eutanazji to chyba wiedział co robi prawda? Pies zdrowieje i to widać , ma wole zycia, co tez widać, wiec niech ten pan doktor z łaski swojej powstrzyma się póki co przed złym prognozowaniem, racja przedzej zmienie lekarza , niz dam cokolwiek Tymkowi zrobic , Tymus walczy , ,mimo ze mysle iz to oczko goboli, dostaje leki przeciwbolowe , Quote
Panca Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Idalia,zgadzam sie z Szajbusem, skoro psina przezyl operacje to znaczy ze ma silne serducho i wole zycia silniejsza niz wszelkie chorobska.Weterynarze czasem mowia tak specjalnie zeby przygotowac wlasciciela do najgorszego...moj pies mial krytyczny stan po babeszjozie i szans wlasciwie mu nie dawano tzn dyskretnie mi wet tlumaczyl ze wszystko jest mozliwe...potem jak Gap wyszedl z tego powiedzial ze tak naprawde to stal sie cud bo pies w takim stanie nie powinien dawno zyc...a zyl ..wprawdzie rok ale zawsze mialam go ten rok dluzej,tak jaby na kredyt..bo mial zniszczone nerki i chora watrobe:-(:-(:-(dlatego wierz ze bedzie dobrze i Tymek jeszcze wyzdrowieje ...nie jest mlody i pewnie bedzie zawsze wymagal opieki weterynaryjnej ale bedzie dobrze zobaczysz!! Quote
hanka456 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Starszy organizm dłużej dochodzi do zdrowia niz młody. Mój pies ma 5 lat, a ostatnio tez spi i spi. Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Panca napisał(a):Idalia,zgadzam sie z Szajbusem, skoro psina przezyl operacje to znaczy ze ma silne serducho i wole zycia silniejsza niz wszelkie chorobska.Weterynarze czasem mowia tak specjalnie zeby przygotowac wlasciciela do najgorszego...moj pies mial krytyczny stan po babeszjozie i szans wlasciwie mu nie dawano tzn dyskretnie mi wet tlumaczyl ze wszystko jest mozliwe...potem jak Gap wyszedl z tego powiedzial ze tak naprawde to stal sie cud bo pies w takim stanie nie powinien dawno zyc...a zyl ..wprawdzie rok ale zawsze mialam go ten rok dluzej,tak jaby na kredyt..bo mial zniszczone nerki i chora watrobe:-(:-(:-(dlatego wierz ze bedzie dobrze i Tymek jeszcze wyzdrowieje ...nie jest mlody i pewnie bedzie zawsze wymagal opieki weterynaryjnej ale bedzie dobrze zobaczysz!! tak to co piszsz jest optymistyczne , tylko meczy mnie jedna rzecz , naprawde meczy , jutro sie rozmowie z lekarzem prowadzacym Tymka , meczy mnie ten ropien , ktory jes taki skumulowany , dostaje ten sumamed , to silny antybiotyk , a le przrciez jest ropa ktora zbiera sie wzatoce i powinna miec ujscie , bo \w koncu oko straci ,zastanawiam sie czy nie powinien miec jeszcze raz czyszcenia tej zatoki Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ida47 napisał(a):tak to co piszsz jest optymistyczne , tylko meczy mnie jedna rzecz , naprawde meczy , jutro sie rozmowie z lekarzem prowadzacym Tymka , meczy mnie ten ropien , ktory jes taki skumulowany , dostaje ten sumamed , to silny antybiotyk , a le przrciez jest ropa ktora zbiera sie wzatoce i powinna miec ujscie , bo \w koncu oko straci ,zastanawiam sie czy nie powinien miec jeszcze raz czyszcenia tej zatoki jutro o tym porozmawiam , , bo nie daje mi to spokoju Quote
Panca Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 jesli jutro bedziesz u weta to na pewno zdecyduje o to ciac czy nie...nie martw sie :buzi:robisz wszystko co mozesz a takie schorowane,zaniedbane psisko potrzebuje czasu zeby ozdrowiec Quote
Poker Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Ja mam wrażenie,że Tymuś jest młodszy niż weci myślą tylko bardzo zniszczony warunkami w jakich żył.Ząbki ma białe ,bez kamienia o dziwo. Jak go widziałam we wtorek to miał potężny obrzęk pod okiem, a własciwie to ropa się zebrała.Może coś się dzieje w zatoce po usunięciu zęba.Często się zdarza sródoperacyjne przebicie zatoki i to jest powazne powikłanie.Może porozmawiaj Idalio z wetem o tym jutro. Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Poker napisał(a):Ja mam wrażenie,że Tymuś jest młodszy niż weci myślą tylko bardzo zniszczony warunkami w jakich żył.Ząbki ma białe ,bez kamienia o dziwo. Jak go widziałam we wtorek to miał potężny obrzęk pod okiem, a własciwie to ropa się zebrała.Może coś się dzieje w zatoce po usunięciu zęba.Często się zdarza sródoperacyjne przebicie zatoki i to jest powazne powikłanie.Może porozmawiaj Idalio z wetem o tym jutro.napewno jutro porozmawiam a na te zabki tez zwrocilam uwage , Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ida47 napisał(a):napewno jutro porozmawiam a na te zabki tez zwrocilam uwage , jak Tymus do mnie przyjechal to mial spory ropien teraz jest o polowe mniejszy ale jest , nadal jest i to mnie niepokoi Quote
Moriaaa Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Iduś, te zdjęcia to miód na serce!!! Uwierz...Tymuś zdrowieje:) Pięknieje:) Taki stan do jakiego został doprowadzony ten psiak, nie zniknie z dnia na dzień..on potrzebuje tygodni..miesięcy, aby to co zaniedbał były "właściciel" doprowadzić do porządku. Ale wiem, że się uda:) Głowa do góry, Tymiątko ma u Ciebie raj na ziemi, którego nigdy nie miał:) Uściski dla Was :buzi: Quote
nata od jadzi Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 idalia, przecież Tymuś jest dopiero tydzień po operacji. nawet starszy człowiek, z wyniszczonym organizmem, po takiej operacji długo by dochodził do siebie. głowa do góry! bardzo mnie ucieszyło jak napisałaś, że prędzej zmienisz lekarza niż się poddacie z Tymkiem ;) widzę, że nabierasz trochę sił i bardzo dobrze, bo Tymuś na pewno też czuje Twoje nastroje i przejmuje je od Ciebie. a on teraz potrzebuje wsparcia, jak nigdy dotąd. Quote
ida47 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 nata od jadzi napisał(a):idalia, przecież Tymuś jest dopiero tydzień po operacji. nawet starszy człowiek, z wyniszczonym organizmem, po takiej operacji długo by dochodził do siebie. głowa do góry! bardzo mnie ucieszyło jak napisałaś, że prędzej zmienisz lekarza niż się poddacie z Tymkiem ;) widzę, że nabierasz trochę sił i bardzo dobrze, bo Tymuś na pewno też czuje Twoje nastroje i przejmuje je od Ciebie. a on teraz potrzebuje wsparcia, jak nigdy dotąd. bardzo madrze to wszytko piszecie , chyba teraz usne spokojniejsza , musze to czytac i czytac ,,bardzo tego pieska pokochalam Quote
xxxx52 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 ida47-dobranoc -spiuchnaj dobrze w otoczeniu Twoich wlochatych kaloryferkow;)Jutro rozpocznie sie wspanialy dzien dla Ciebie i wspanialej menazeri na czele ze Tymusiem Wspanialym;) Quote
Zosia4 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Spokojnej nocy Wam wszystkim. A Wspaniały to moje powiedzenie. Quote
nata od jadzi Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 ja również życze dobrej nocy wszystkim Tymkowym ciotkom. a idalii zadaję pracę domową, a co: czytać wątek, łapać nasze pozytywne fluidy i przekazywać je Tymkowi. a w chwilach zwątpienia spoglądać na tego dzielnego psa, który cudem zwiał śmierci i podziwiać za to, że pomimo całej krzywdy jakiej doznał od człowieka, potrafi nadal kochać. :sleep2: Quote
Wiedźma Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A pamiętacie Kerna "Ferdynanda Wspaniałego"? Jak to się kiedyś czytało... Quote
ida47 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Wiedźma napisał(a):A pamiętacie Kerna "Ferdynanda Wspaniałego"? Jak to się kiedyś czytało...witajcie , Tymus spal calanoc , i ja usnelam troszke spokojniejsza , Tymka nie moglam dobudzic , nie chcial isc , ale udalo sie go postawic na lapy , przy ruchach piszczal , mysle ze to te jaderka , , kazdyszew mozna sciagna c po10 dniach od operacji , dzisiaj zrobimy to u tymka , , Tymusia wyprowadzalm dzisiaj osobno , ale mialAM dzisiaj sTres , mam go caly czas na smyczce , i zamykam juz dzwwi na zamek a tymus jak nie wyrwie mi sie ze smycza , i zaczal uciekac po schodach , mieszkam na 8 pietrtze , a ja za tymkiem , biegl po wszytkich pietrach szybko a ja za nim , i zlapalm go na trawce przed domem, machal ogonem , w tymka jakby diabel wstapil , a biega szybko , ,wrocilismy , zjadl sniadanko i poszedl spac Quote
*zaba* Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 To artysta z tego Tymusia,biedna idalia,taki bieg z rana po schodach z 8-go pietra... Zakonczyl sie moj bazarek dla Tymcia,powinno byc 49,,50zl Nie wiem,czy wszystkie ciotki juz wplacily: irysek - 6.50 ludwa - 16 madziamn - 27 Dziekuje za wziecie udzialu i tym samym wsparcie Tymka. Idalio i Tymusiu,duzo zdowka i samych pomyslnych wiadomosci u weta. Quote
Recommended Posts