Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ida47 napisał(a):
, moze on tak powoli zdrowieje , jest pod opieka 2 lekarzy i to niezlych ,
chcialabym juz powiedziec ze jest dobrze , Tymus zdrowy , jutro sciagamy mu szwy z jaderek , ,i jeszcze ten stres dla niego , czasmi oczko krawi, kicha juz mniej , goi sie to wszytko , naprawde , troche prowadze monolog ze soba , ale mnie to uspokaja , ale chyba nie Was ciotki ,

• Replies 952
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jak serduszko jest zdrowe,i nie ma ogolnego zatrucia to piesek bedzie dlugo zyl:lol:to normalne ,ze starsze pieski spia duzo,a wyglad o niczym nie swiadczy ,przeciez i tak cudownie wyglada w porownaniu w jakim stanie byl. Piesku glowa do gory ;)

Posted

Jesli lekarz mimo jego stanu , po zrobieniu wyników w Łodzi zdecydował o leczeniu, powiem więcej o operacji i podaniu narkozy a nie o eutanazji to chyba wiedział co robi prawda?
Pies zdrowieje i to widać , ma wole zycia, co tez widać, wiec niech ten pan doktor z łaski swojej powstrzyma się póki co przed złym prognozowaniem,

Posted

xxxx52 napisał(a):
jak serduszko jest zdrowe,i nie ma ogolnego zatrucia to piesek bedzie dlugo zyl:lol:to normalne ,ze starsze pieski spia duzo,a wyglad o niczym nie swiadczy ,przeciez i tak cudownie wyglada w porownaniu w jakim stanie byl. Piesku glowa do gory ;)
jak wrocilismy terazze spaceru , to skacze ,cieszy sie chce sie bawic:p

Posted

szajbus napisał(a):
Jesli lekarz mimo jego stanu , po zrobieniu wyników w Łodzi zdecydował o leczeniu, powiem więcej o operacji i podaniu narkozy a nie o eutanazji to chyba wiedział co robi prawda?
Pies zdrowieje i to widać , ma wole zycia, co tez widać, wiec niech ten pan doktor z łaski swojej powstrzyma się póki co przed złym prognozowaniem,
racja przedzej zmienie lekarza , niz dam cokolwiek Tymkowi zrobic , Tymus walczy , ,mimo ze mysle iz to oczko goboli, dostaje leki przeciwbolowe ,

Posted

Idalia,zgadzam sie z Szajbusem, skoro psina przezyl operacje to znaczy ze ma silne serducho i wole zycia silniejsza niz wszelkie chorobska.Weterynarze czasem mowia tak specjalnie zeby przygotowac wlasciciela do najgorszego...moj pies mial krytyczny stan po babeszjozie i szans wlasciwie mu nie dawano tzn dyskretnie mi wet tlumaczyl ze wszystko jest mozliwe...potem jak Gap wyszedl z tego powiedzial ze tak naprawde to stal sie cud bo pies w takim stanie nie powinien dawno zyc...a zyl ..wprawdzie rok ale zawsze mialam go ten rok dluzej,tak jaby na kredyt..bo mial zniszczone nerki i chora watrobe:-(:-(:-(dlatego wierz ze bedzie dobrze i Tymek jeszcze wyzdrowieje ...nie jest mlody i pewnie bedzie zawsze wymagal opieki weterynaryjnej ale bedzie dobrze zobaczysz!!

Posted

Panca napisał(a):
Idalia,zgadzam sie z Szajbusem, skoro psina przezyl operacje to znaczy ze ma silne serducho i wole zycia silniejsza niz wszelkie chorobska.Weterynarze czasem mowia tak specjalnie zeby przygotowac wlasciciela do najgorszego...moj pies mial krytyczny stan po babeszjozie i szans wlasciwie mu nie dawano tzn dyskretnie mi wet tlumaczyl ze wszystko jest mozliwe...potem jak Gap wyszedl z tego powiedzial ze tak naprawde to stal sie cud bo pies w takim stanie nie powinien dawno zyc...a zyl ..wprawdzie rok ale zawsze mialam go ten rok dluzej,tak jaby na kredyt..bo mial zniszczone nerki i chora watrobe:-(:-(:-(dlatego wierz ze bedzie dobrze i Tymek jeszcze wyzdrowieje ...nie jest mlody i pewnie bedzie zawsze wymagal opieki weterynaryjnej ale bedzie dobrze zobaczysz!!
tak to co piszsz jest optymistyczne , tylko meczy mnie jedna rzecz , naprawde meczy , jutro sie rozmowie z lekarzem prowadzacym Tymka , meczy mnie ten ropien , ktory jes taki skumulowany , dostaje ten sumamed , to silny antybiotyk , a le przrciez jest ropa ktora zbiera sie wzatoce i powinna miec ujscie , bo \w koncu oko straci ,zastanawiam sie czy nie powinien miec jeszcze raz czyszcenia tej zatoki

Posted

ida47 napisał(a):
tak to co piszsz jest optymistyczne , tylko meczy mnie jedna rzecz , naprawde meczy , jutro sie rozmowie z lekarzem prowadzacym Tymka , meczy mnie ten ropien , ktory jes taki skumulowany , dostaje ten sumamed , to silny antybiotyk , a le przrciez jest ropa ktora zbiera sie wzatoce i powinna miec ujscie , bo \w koncu oko straci ,zastanawiam sie czy nie powinien miec jeszcze raz czyszcenia tej zatoki
jutro o tym porozmawiam , , bo nie daje mi to spokoju

Posted

jesli jutro bedziesz u weta to na pewno zdecyduje o to ciac czy nie...nie martw sie :buzi:robisz wszystko co mozesz a takie schorowane,zaniedbane psisko potrzebuje czasu zeby ozdrowiec

Posted

Ja mam wrażenie,że Tymuś jest młodszy niż weci myślą tylko bardzo zniszczony warunkami w jakich żył.Ząbki ma białe ,bez kamienia o dziwo.

Jak go widziałam we wtorek to miał potężny obrzęk pod okiem, a własciwie to ropa się zebrała.Może coś się dzieje w zatoce po usunięciu zęba.Często się zdarza sródoperacyjne przebicie zatoki i to jest powazne powikłanie.Może porozmawiaj Idalio z wetem o tym jutro.

Posted

Poker napisał(a):
Ja mam wrażenie,że Tymuś jest młodszy niż weci myślą tylko bardzo zniszczony warunkami w jakich żył.Ząbki ma białe ,bez kamienia o dziwo.

Jak go widziałam we wtorek to miał potężny obrzęk pod okiem, a własciwie to ropa się zebrała.Może coś się dzieje w zatoce po usunięciu zęba.Często się zdarza sródoperacyjne przebicie zatoki i to jest powazne powikłanie.Może porozmawiaj Idalio z wetem o tym jutro.
napewno jutro porozmawiam a na te zabki tez zwrocilam uwage ,

Posted

ida47 napisał(a):
napewno jutro porozmawiam a na te zabki tez zwrocilam uwage ,

jak Tymus do mnie przyjechal to mial spory ropien teraz jest o polowe mniejszy ale jest , nadal jest i to mnie niepokoi

Posted

Iduś, te zdjęcia to miód na serce!!!
Uwierz...Tymuś zdrowieje:) Pięknieje:)

Taki stan do jakiego został doprowadzony ten psiak, nie zniknie z dnia na dzień..on potrzebuje tygodni..miesięcy, aby to co zaniedbał były "właściciel" doprowadzić do porządku. Ale wiem, że się uda:)

Głowa do góry, Tymiątko ma u Ciebie raj na ziemi, którego nigdy nie miał:)
Uściski dla Was :buzi:

Posted

idalia, przecież Tymuś jest dopiero tydzień po operacji. nawet starszy człowiek, z wyniszczonym organizmem, po takiej operacji długo by dochodził do siebie. głowa do góry! bardzo mnie ucieszyło jak napisałaś, że prędzej zmienisz lekarza niż się poddacie z Tymkiem ;) widzę, że nabierasz trochę sił i bardzo dobrze, bo Tymuś na pewno też czuje Twoje nastroje i przejmuje je od Ciebie. a on teraz potrzebuje wsparcia, jak nigdy dotąd.

Posted

nata od jadzi napisał(a):
idalia, przecież Tymuś jest dopiero tydzień po operacji. nawet starszy człowiek, z wyniszczonym organizmem, po takiej operacji długo by dochodził do siebie. głowa do góry! bardzo mnie ucieszyło jak napisałaś, że prędzej zmienisz lekarza niż się poddacie z Tymkiem ;) widzę, że nabierasz trochę sił i bardzo dobrze, bo Tymuś na pewno też czuje Twoje nastroje i przejmuje je od Ciebie. a on teraz potrzebuje wsparcia, jak nigdy dotąd.

bardzo madrze to wszytko piszecie , chyba teraz usne spokojniejsza , musze to czytac i czytac ,,bardzo tego pieska pokochalam

Posted

ida47-dobranoc -spiuchnaj dobrze w otoczeniu Twoich wlochatych kaloryferkow;)Jutro rozpocznie sie wspanialy dzien dla Ciebie i wspanialej menazeri na czele ze Tymusiem Wspanialym;)

Posted

ja również życze dobrej nocy wszystkim Tymkowym ciotkom.
a idalii zadaję pracę domową, a co: czytać wątek, łapać nasze pozytywne fluidy i przekazywać je Tymkowi. a w chwilach zwątpienia spoglądać na tego dzielnego psa, który cudem zwiał śmierci i podziwiać za to, że pomimo całej krzywdy jakiej doznał od człowieka, potrafi nadal kochać.
:sleep2:

Posted

Wiedźma napisał(a):
A pamiętacie Kerna "Ferdynanda Wspaniałego"? Jak to się kiedyś czytało...
witajcie , Tymus spal calanoc , i ja usnelam troszke spokojniejsza , Tymka nie moglam dobudzic , nie chcial isc , ale udalo sie go postawic na lapy , przy ruchach piszczal , mysle ze to te jaderka , , kazdyszew mozna sciagna c po10 dniach od operacji , dzisiaj zrobimy to u tymka , , Tymusia wyprowadzalm dzisiaj osobno , ale mialAM dzisiaj sTres , mam go caly czas na smyczce , i zamykam juz dzwwi na zamek a tymus jak nie wyrwie mi sie ze smycza , i zaczal uciekac po schodach , mieszkam na 8 pietrtze , a ja za tymkiem , biegl po wszytkich pietrach szybko a ja za nim , i zlapalm go na trawce przed domem, machal ogonem , w tymka jakby diabel wstapil , a biega szybko , ,wrocilismy , zjadl sniadanko i poszedl spac

Posted

To artysta z tego Tymusia,biedna idalia,taki bieg z rana po schodach z 8-go pietra...

Zakonczyl sie moj bazarek dla Tymcia,powinno byc 49,,50zl
Nie wiem,czy wszystkie ciotki juz wplacily:
irysek - 6.50
ludwa - 16
madziamn - 27
Dziekuje za wziecie udzialu i tym samym wsparcie Tymka.

Idalio i Tymusiu,duzo zdowka i samych pomyslnych wiadomosci u weta.