luka1 Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 Nie rozpieszcza cie piesku los oj nie rozpieszcza. Quote
maggiejan Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Jest bardzo efektowny, trudno byłoby przeoczyć na ulicy takiego psa. Quote
luka1 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Właściwie sprawia wrażenie strasznego smutasa, ale gdy sie go wyprowadzi z boksu i idzie na spacer w psa jakby wchodziło powietrze. Prostuje sie, ozywa, nabiera energii - PIĘKNIEJE Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Apacz odżyje i nabierze wiatru w żagle gdy tylko pojawi się docelowy, jego własny człowiek.:-( Quote
luka1 Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 pokazuję psa z nadzieją że ktoś się nim zainteresuje Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Czy myślicie, że byliby chętni na tworzenie domów zastępczych dla psób, gdyby sfinansować koszty żywienia i leczenia? Aby pies mógł czekać na adopcje w kulturalnych, przytulnych warunkach... Quote
asiamm Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 maggiejan napisał(a):Czy myślicie, że byliby chętni na tworzenie domów zastępczych dla psób, gdyby sfinansować koszty żywienia i leczenia? Aby pies mógł czekać na adopcje w kulturalnych, przytulnych warunkach... ale wg mnie umieszczanie w dt zdrowych (w sensie nie wymagających leczenia) czy też w miarę radzących sobie w schronisku psów nie jest dobre, bo pies się przyzwyczaja do człowieka, a potem cierpi rozstanie z nim gdy się znajdzie dom stały... Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 asiamm napisał(a):ale wg mnie umieszczanie w dt zdrowych (w sensie nie wymagających leczenia) czy też w miarę radzących sobie w schronisku psów nie jest dobre, bo pies się przyzwyczaja do człowieka, a potem cierpi rozstanie z nim gdy się znajdzie dom stały... Ale jak jest w schronisku to cierpi cały czas, a nie tylko w czasie rozstania z dt... Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Obie dziewczyny załatwiłyście mnie na tyle skutecznie argumentami, że, co normalnie się nie zdarza, zdębiałam i nie mam zdania. Te różne punkty widzenia się równoważą, a wybór przypomina mi wybór mniejszego zła... Tak źle i tak źle...Mimo wszystko hm...rozstrzygająca może tu być indywidualna psychika każdego pojedynczego psa. Są takie, które odnajdą się w każdym domu, inne, łapiąc Pana Boga za nogi i trafiając do innego równie dobrego, a docelowego domku, będą tęsknić za tymczasem. Jejku, ciężki temat...:shake: Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Do schronu się raczej nie przywiążą...:roll: Quote
majqa Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 maggiejan napisał(a):Do schronu się raczej nie przywiążą...:roll: ...a to istotnie jest prawda...i trudno z nią polemizować... Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Ja na miejscu psa jednak wolałabym iść do dt, nawet gdybym miała jakiś czas tęsknić za nim po adopcji, niż siedzieć w schronie, samotna, często głodna, podgryzana, przeraźliwie znudzona szarym życiem...:roll: Quote
Aggie Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ja z innej beczki - czy ktoś go Anasharowi podrzucił na stronke Owczarki w Potrzebie? sorka jesli nei zauwazylam.. i co on ma z oczkiem slicznota? Jesli cos bylo wczesniej to przepraszam ale nie mam czasu na czytanie całego wątku.:p A tak w ogóle - przepiękny jest...:-( Quote
Ziutka Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Aggie ja go nie dawałam na stronkę do Anashara, Luka też raczej nie :shake: Więc jeśli możesz to...:lol::loveu: A z oczkiem powiadasz - został pogryziony przez psa z boksu obok. Pies rottweilerowaty przeskoczył przez płytę betonową, która dzieli boksy i go pogryzł. Quote
Aggie Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ok, rozumiem, ale to rana - czy nie ma oczka ? wiecie jacy sa ludzie - dla niektórych to rzecz na nie, moze kogos innego własnie wzruszy./... podeslij mi na priv - dokladny opis (ile lat, jaki do zwierząt, jaki do ludzi, test kotowy(?), adres Azorka a na maila zdjecia (zaraz pisze do Ciebie priv). Zawsze to jedna stronka wiecej gdzie Apacz bedzie. Moze jeszce go na owczarka? tam miłośnicy rasy.. ale tam znajomych nie mam , chociaz mam 3 owczarki.. jakoś tak wyszło..:p Quote
Ziutka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Aggie już idzie mail do Ciebie :cool3: Oczko ma - tylko te zdjęcia były robione zaraz po pogryzieniu :roll: Ile ma lat to nie wiem - każdy mówi co innego - 5-6-8-9 :cool1: nie mam zielonego pojęcia i nie określę tego bo się na tym po prostu nie znam. Do zwierząt - pamiętam, że siedział sam w boksie więc nie wiem jaki miał stosunek do innych zwierząt a tym bardziej do kotów :shake: Do ludzi jest OK....On już raz był adoptowany ze schroniska a potem znowu trafił do Azorka - jego Pan wyjeżdżał i taka to historia Apacza :-( Quote
Edi100 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Ziutka napisał(a):Aggie już idzie mail do Ciebie :cool3: Oczko ma - tylko te zdjęcia były robione zaraz po pogryzieniu :roll: Ile ma lat to nie wiem - każdy mówi co innego - 5-6-8-9 :cool1: nie mam zielonego pojęcia i nie określę tego bo się na tym po prostu nie znam. Do zwierząt - pamiętam, że siedział sam w boksie więc nie wiem jaki miał stosunek do innych zwierząt a tym bardziej do kotów :shake: Do ludzi jest OK....On już raz był adoptowany ze schroniska a potem znowu trafił do Azorka - jego Pan wyjeżdżał i taka to historia Apacza :-( To On wcale nie staruszek! Ale bieduś, raz dom, raz won...:placz: Quote
luka1 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Pies jest wspaniały, po wyprowadzeniu z boksu obojetnie spoglądał na kumpli - nie wydawał sie nimi zainteresowany w sposób agresywny. Quote
Aggie Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 juz posłałam opis i zdjecia do Maćka. chyba do was jednak naprawde w koncu zawitam dziewczyny,,, Huzar, teraz Apacz - same skarby w tym Sochaczewie Quote
Ziutka Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Aggie napisał(a): chyba do was jednak naprawde w koncu zawitam dziewczyny No ja mam taką nadzieję :cool3: Quote
Recommended Posts