luka1 Posted January 12, 2008 Author Posted January 12, 2008 Apacz ze smutkiem patrzy na świat, a pogoda dzis była taka spacerowa.:-( Quote
majqa Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 luka1 napisał(a):Ha i tak jest. W całej swej dobroci pozwalają gnić psom w schroniskach, zdychać w lesie, dusić się w workach... Widziałam takie psy w zapyziałych schroniskach, psa przywiązanego w lesie też ratowałam, trafił do dobrych ludzi, a w domu mam psa, który był wyrzucony w zawiązanym worze do kontenera zsypowego na śmieci...Znam te realia :-(. Quote
maggiejan Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Tyle pięknych, madrych i grzecznych psów marnuje sie w schronach...:-( A ludzie narzekają, że są samotni i nikt ich nie kocha...:shake: Weź psa, nie będziesz samotny i ktoś napewno będzie cię kochał! Quote
majqa Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 maggiejan napisał(a):Tyle pięknych, madrych i grzecznych psów marnuje sie w schronach...:-( A ludzie narzekają, że są samotni i nikt ich nie kocha...:shake: Weź psa, nie będziesz samotny i ktoś napewno będzie cię kochał! Człowiek ma "wygodę" wpisaną w naturę. Stosowałam taką jak powyżej argumentację, zachęcając samotników (jeśli narzekaniem wywołali mnie do odpowiedzi) i sedno tego, co usłyszałam było takie "być kochanym tak, ale żeby nie oznaczało to obowiązków", albo argument innych, już nie samotnych "Po co Pani tyle psów, zjeść się nie da, trzeba utrzymać i za darmo pyski wietrzą?"...Brak punktu zaczepienia by dotrzeć do takich ludzi. Quote
luka1 Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 Nawet tu nikt nie zagląda. Przenosimy sie do góry. Quote
majqa Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 luka1 napisał(a):Nawet tu nikt nie zagląda. Przenosimy sie do góry. Juz się pojawiam :lol:...W górę, w górę Apaczu !!! Quote
luka1 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 poranne powitanie z nadzieją w oczach Quote
luka1 Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 A dzis miałam bardzo miłe "zapytania" o Apacza. Quote
majqa Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 luka1 napisał(a):A dzis miałam bardzo miłe "zapytania" o Apacza. O :crazyeye: !!! Szczegóły !!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę !!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ziutka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 No i nie napisała nam nic ciotka o tym zapytaniu o Apacza :mad: :mad: :mad: Quote
luka1 Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Pisała Pani z okolic Sochaczewa, że jej się Apacz podoba i chetnie go zobaczy na jawie. Podałam linki do wątku, i do strony Azorka - pytała gdzie jest schronisko, a tam jest napisane jak dojechać. I tyle w skrócie. Apacz dziebnij tego swojego anioła niech sie bierze do roboty i domu szuka. Quote
majqa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Już wygarbowałam temu aniołowi skrzydła !!! ;) Quote
majqa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 luka1 napisał(a):A piórka całe sie ostały? Zostawiłam tylko lotki...reszta odpierzona ;). Może i biedak nie dowidzi, wspomogłam go więc mibalinem :evil_lol:. :shake: :shake: :shake:...my tu śmichy, a biedak...:-(... Apaczu, gdzie ten Twój domek...i ta tragedia, wzięty ze schronu = uśmiech nieba i oddany = wtórne piekło...Jak pomyślę, że moje "schronki" (bo reszta uliczna) miałabym odwieźć i zostawić...Yezooo, we łbie się nie mieści. Miałam ostatnio propozycję wyjazdu, lokal, pracę w zawodzie, wsparcie...Znajomi stukali się w głowę ale odmówiłam, choć daleko mi do oceny byłego właściciela Apacza...nie wszystko jest biało -czarne, a szkoda... Quote
majqa Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Przynajmniej kolorowych snów Apaczu, o wolności u boku ukochanego człowieka !!! :-( Quote
majqa Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Cały dzioneczek minął Apaczu, biedaczku !!! Twój, kolejny w schronie !!! :-( Quote
Ziutka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Na pytaniach sie skończyło wiec szukamy dalej :roll: Quote
majqa Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Ziutka napisał(a):Na pytaniach sie skończyło wiec szukamy dalej :roll: ...nie ma innego wyjścia...:-( Quote
Ziutka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 majqa napisał(a):...nie ma innego wyjścia...:-( Ano nie ma - ale znajdzię się i to prędzej niż myślimy - mam taką nadzieje :roll: Quote
luka1 Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Ziutka, oby twoje słowa w domek sie zamieniły Quote
majqa Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Po tych Waszych wrzutach foto, serce się rozkawałkuje...:-( Quote
Recommended Posts