Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Apacz-owczarek bez odrobiny szczęścia - A JEDNAK MA DOM

Recommended Posts

• Replies 713
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Apacz to mix owczarka niemieckiego z owczarkiem belgijskim - wiek oceniany jest na ok. 7 - 8 lat. Poproszono mnie, więc wrzucam tę prośbę na wątek, o inne fotki Apacza ( to wazne dla osob, z ktorymi rozmawiała Mikea na temat psiaka). Pojawiło się też pytanie: "czy ten psiak potrafi pilnowac terenu, czy raczej jest bardzo lagodnym i lgnie do ludzi?"
Nie potrafię na to pytanie udzielić odpowiedzi. Liczę tu na Was dziewczyny, mające bezpośredni kontakt z tym cudnym psem...

Posted

Apacz jest dużym psem i swoim wygladem juz mowi "Uwaga ja tu jestem"
Ja osobiscie nie odważylam sie go sama "wyjąć" z boksu nie dlatego ze byl agresywny tylko dlatego ze taki postawny. Zrobił to za mnie pracownik Azorka.
Na spacerku to było wszystko Ok. z takim psem napewno nie bała bym sie iśc nocą. Dla opiekuna to bedzie taki przytulak ale obcy to lepiej niech ma sie na baczności.

Posted

Dokładnie to samo powiedział mój TZ. Napiszę tu też, co od siebie napisałam na PW w związku z pytaniem. Jak rozumiem pies był w schronie, został z niego zabrany i powtórnie oddany (wyjazd Pana), a nic tak nie postarza psa, jak ten rodzaj nieszczęścia. On tego nie rozumie i nie zrozumie...Traci w takiej chwili wszystko. :-( Zmierzam do tego, że on może mieć mniej lat i powtórnie rozkwitnie w dobrych rękach. Ja, bez zaglądania mu w pychola, oceniłabym go na 6lat.

Poza tym, jejku, z takim wyglądem, niepowtarzalną urodą, gdy będzie zadbany, wzbudzi respekt to raz, co więcej, za prowadzonym na smyczy, niejedna zazdrosna głowa się odwróci !!!

Posted

to wrzucam resztę fotek, które mu zrobiłam, bo ktoś prosił
(a co do wieku to wg mnie on z 8 ma na pewno już - zęby bardzo zniszczone, po pysiu też na młodzieniaszka nie wygląda, ale kochany jest)

Posted

Teraz futerko Apacza jest zaniedbane, posklejane i brudne. To jeszcze bardziej sprawia, że wyglada na starszego niz jest faktycznie. Ale jesli odzyska swój piekny wygląd ( a wystarczy go dobrze wyczesać) będzie znów piekny jak na zdjeciach asiamm, to i lat mu ubędzie.

Posted

Patrzę na zdjęcie, które wkleiła wczoraj Asiamm i na jednym ze zdjęć nie widzę, żeby miał aż tak bardzo spróchniałe zęby - ale może zdjęcie tego nie pokazuje jak w rzeczywistości - Ja mu w pysk nie zaglądałam :shake:

Posted

Czy to takie ważne jakie ma zęby? co on ma służyć za dziadka do orzechów> Pies to pies - niedość że wierny , przemiły to jeszcze piękny. Zaraz mu w paszczę jopić :shake:

Posted

luka1 napisał(a):
Czy to takie ważne jakie ma zęby? co on ma służyć za dziadka do orzechów> Pies to pies - niedość że wierny , przemiły to jeszcze piękny. Zaraz mu w paszczę jopić :shake:

No poprostu nie mogę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:...Już mnie kupiłaś dowcipem (w żadnym razie nie piszę tego złośliwie !!!)...Faktycznie nie będzie dziadkiem do orzechów, bobrem do ścinania drzew też pewno nie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:...Sprawa zębów wylazła, tego jestem pewna, z określania wieku psa...o co prosiła Mikea na PW. Odzewu jednak od niej już nie było ale dobrze, że zostało to uzupelnione na wątku...(WIEK, NIE STAN ZĘBÓW)...
Nie no, popłakałam się ze śmiechu :lol: :lol: :lol:....
Jak dla mnie Apacz mógłby mieć tylko 2 siekacze a i tak by był piękny!

Posted

luka1 napisał(a):
Ach o wiek chodziło :evil_lol:. Młody ( dziewczyny azorkoskie wiedzą że dla mnie wszystkie są młode - im starszy tym piękniejszy):evil_lol:

Dokładnie tak ale kupiłaś mnie dowcipem i to tak poprostu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:, a nie myśl sobie, że taka łatwa jestem ;) !!!
Dla mnie też wiek nie ma znaczenia, liczy się sam pies, a jeśli ma to "coś" w sobie jak Apacz...Jejku, normalnie się modlę by mu się udało!!!
Apaczeńku, ja squaw, modły zanoszę do Manitou o Twoje szczęście!!!
Pędź po swoje tipi na samą górę !!!
Luka dziękuję, miałam dziś doła a tu jak za pociągnięciem pędzla, Twój post i świat się uśmiechnął !!! :multi:

Posted

[quote name='luka1']No to popatrz jaki piekny jesy Amil i Zytka. Moje ulubione z łódzkiego schroniska.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=92496&page=38

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77293&page=71
Amil jest uroczy, znam ten wątek choć się tam nie udzielałam. Biedna ślicznota. Ja mam embargo na psa od TZ, aktualnie też nie otrząsnęłam się jeszcze po rotusiu Amorku z innego wątku. W święta walczyłam o jego życie i przegrałam :-(. Świąt nie było, została rozpacz i 13 psów, 8 kotów
i jeden na dochodne. Aktualnie funkcjonuję na dwóch frontach - póki co, jeszcze w piwnicy mojej mamy na małej powierzchni (tu przeniosłam się dla dobra Amorka - jego biedne stawy) i w bloku w Łodzi na 30tu paru metrach z przygarniętymi 2 kotkami i bitą kiedyś sunią. Ciągle więc na walizkach. Reszta zoo jest boksowo-budowa u mojej mamy ale jakby nie było to też moje. Uff... Była jeszcze jedna suńka ale zeżarła mi w 3 lata dosłownie wszystko i cóż, ma teraz mega daczę i swój boksik u mamy. Tu też przegrałam z tym małym tornadem. To ona ustawiła mnie i "załatwiła" kieszeń dziełem zniszczenia :evil_lol:.
Zycia też jest bajeczna, tylko jak wziąć wszystkie i nie skończyć w "głupiejówku"??? A skoro już jesteśmy przy łodzkim schronie to sen mi spędza stamtąd smutny Sun.
Przepraszam czytających za mimowolnego offa ale to wszystko przez szelmę Lukę!!! :cool3:
Luka - jak tak naprawdę i tak się jeszcze nie poddałam i co jakiś czas robię podchody wobec TZ...tyle mogę narazie...

Posted

Niemal wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji, ale tak sie cieszę .że ich los chod troszeczkę - po wyciągnięciu z boksu- sie poprawił, że chwalę się nimi na lewo i prawo.