Jump to content
Dogomania

9 letnia ZARAPI z Radomia MA NOWY DOMEK u Rafała!!! Zarapi za TM ...

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To link bezpośredni by przeczytać i , lub , wysłać petycję ...[URL]http://skocz.pl/dakys[/URL] wystarczy podac e-mail .... Podpisać się trzeba ale można zakreślić opcje by dane nie zostały ujawnione .... potem tylko potwierdzenie z poczty e-mail ....
Są też dwa kwadraciki do zakreślenia by uniknąć powiadamiania o kolejnych akcjach , jeśli ktoś nie będzie zainteresowany ....

Szczegółowe dane na stronie [URL="http://www.wolfpunk.most.org.pl/ulve/"]ULV - ratuj wilki! cyberkampanie przeciw odstrzałom wilków[/URL]
Tam znajdziecie przetłumaczoną na język polski petycje ( by wiedzieć co się podpisuje ) jak i wskazówki dotyczące technicznej strony wyrażenia sprzeciwu względem zaistniałej sytuacji ....

W razie pytań jestem do dyspozycji na priva czy gg ....

Jeszcze raz pozdrawiam
Zarapi & rafał inc .

ps . Wiem że to nie Polska , że być może sprawy dalekie , może i nie psie ..... ale mam nadzieje że nie tylko dla mnie ważne ..... są to bądź co bądź przodkowie psiaków które są dziś waszymi przyjaciółmi ....

Posted

pomagać trzeba ... Z murów postawionych przez nas schronisk własnego zagubienia ... adoptuja nas zwierzęta...

dzisiaj na to wpadłam - póżno ... wciąż stara a głupia ...

Posted

Na wątku " żałosnych " zobaczyłem pewne zdjęcie .... tłumaczenie tylko zmienić bym musiał .... " Nie kocham pieniędzy , kocham coś co jest ważniejsze " ..... może się kto domyśli co jest ważniejsze i o co mi chodziło ..... nagrody nie będzie ..... chciałbym kiedyś ..... nieważne .... byle na takim zdjęciu ....

ps . Dokładne tłumaczenie ... pewnie brzmiało by coś jakoś tak ....." Pieniądze nie są ważne ... miłość jest ważna " ....lub ważniejsza .....
Ale ja głuptak bez wykształcenia i angielski znam tylko z własnego poznania nie ze szkoły więc się mylić mogę .... choć ....
Byle na takim zdjęciu

Posted

No pięknie...Mnie nie ma, a oni sobie pieczonki...:shake: Pewnie nawet nie pomysleli o gagacie....
A ja w tym czasie cierpiałam bez Was wszystkich..

No dobra, nie do końca cierpialam - uczyłam swego psa latać:
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fb06b6ff4efabec.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/193/5fb06b6ff4efabecm.jpg[/IMG][/URL]

Poznajecie? To Fred - briardziasty synek jamniorkowatej Musi od pani Romy:p

Posted

[quote name='Rafal StWola']Na wątku " żałosnych " zobaczyłem pewne zdjęcie .... tłumaczenie tylko zmienić bym musiał .... " Nie kocham pieniędzy , kocham coś co jest ważniejsze " ..... może się kto domyśli co jest ważniejsze i o co mi chodziło ..... nagrody nie będzie ..... chciałbym kiedyś ..... nieważne .... byle na takim zdjęciu ....

ps . Dokładne tłumaczenie ... pewnie brzmiało by coś jakoś tak ....." Pieniądze nie są ważne ... miłość jest ważna " ....lub ważniejsza .....
Ale ja głuptak bez wykształcenia i angielski znam tylko z własnego poznania nie ze szkoły więc się mylić mogę .... choć ....
Byle na takim zdjęciu[/quote]

Tłumacz by to tak przełożył: ,,Pieniądze nie są ważne, liczy sie tylko miłośc''.
A zdjęcie faktycznie przejmujące do szpiku kości....aż dreszczy dostałam...:roll:

Posted

Witaj Gagata , nikt tu o Tobie nie zapomina :) Zastanawiam się ile żyłki zużyłaś do podwieszenia psicy hehe

Beciu nie wiem co by napisał tłumacz :) ja tylko umiem czytać , gadać i pisać :) ponoć jestem komunikatywny hehe niestety w tej dziedzinie samoukiem byłem, jestem i chyba będę , bo za moich czasów w szkole jedynym językiem obcym był rosyjski :)

Posted

[quote name='Rafal StWola']
za moich czasów w szkole jedynym językiem obcym był rosyjski :)[/quote]

za moich czasów tym bardziej.....:eviltong: ja tam się nie wymądrzam bo mój angielski tez tylko komunikatywny choć kilka kursów zrobiłam ale niestety głowa już nie ta....:evil_lol:
Moje osobiste przetłumaczenie to ,, Nieważne sa pieniądze, miłośc jest najważniejsza '' - to chyba coś w stylu like you....:eviltong::evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Z Zarką wszystko w porządku .... teraz myślimy pojechać w cholerę gdzie nam zaśpiewają :)
" Hej góry ... hej góry ....czemu w sercu smutek , skoro w niebie zagrają na góralską nutę ?
Hej góry hej góry czemu w sercu trwoga .... skoro z wierchów ciut bliżej jest do pana boga ? "
Hehe a tam to my już wiemy gdzie wilków szukać :) możecie szukać ... ok życzymy sukcesów :) papatki

Posted

Ano odświeżył hehe jakoś nam tu z Zarką najbardziej swojsko :) a że na ten czas rykowisko się w Bieszczadach zaczyna czas przeto wybyć z domu i się dotlenić ociupinę .... przy okazji zaś i wilczki odwiedzić warto bo i pora sposobna i chęci sporo :)

Posted

Gagatko .... My z Zarką to już dawno "zbójniki " więc ostrzeżenia zbyt późne hehe mieliśmy jechać ale chwilowo czas nie pozwolił .... tzn byłem dwa dni ... z Zarka oczywiście ....
Ponoć mają orzechowski wolontariat ...hmmm reaktywować ale to wiesci z innego hmmm "wątku " hehe popytaj cioteczki może tajemnice zdradzą :)
Ja się osobiscie do zdrady upoważniony nie poczuwam ...ale tak myślę że rozmowa z Cioteczką Kaśką wszystko wyjaśni :)
Zarty oczywiście mojego poziomu więc sorry ,,,,
Na powaznie mogę tylko powiedzieć ..." Zarek ok , eszystko w porzadku " :)

Posted

Ponoć nastroje w dupnym wolontariacie dziwnie lepsze hehe o to mi chodzi Cioteczko Halciu :):)
Miałem coś dopisać ale ponoć powinniśmy się opamiętać z jęzorem ... może to i słuszne .....
Kurde ja nie potrafię :):):diabloti:

Posted

hej wujaszku! hej!
:D z wielką zazdrością przyznaje, przeczytałam, że z Zareczką urody przecudnej wybywacie hej!
Tylko na tym rykowisku uważaj, co by Ciebie dotyczyć bezpośrednio nie chciało :D

Pozdrawiam Was GORRRRĄCO! :)

Posted

[quote name='gagata']Tiaaa, no to już wiem, od czego te rogi w avatarku.....:cool3: r-y-k-o-w-i-s-k-o...Zdrapka broń Rafcia....jeszcze mu rogów przytrą..[/quote]

i tu mnie masz! Nigdy nie wygram z Twoja siła dedukcji :shake: :lol:

Posted

Haha jakby nie było spędziliśmy z Gagatą dwa dni hehe
Rykowiskiem proszę się nie martwić .... moje rogi są w doskonałej formie :)
Nie wiem czy widzieliście byka o dwa metry od siebie :) naprawdę fajny widok , przebić go może tylko widok wilków o metr od namiotu a o ...hmmmm 30 cm od twarzy , co też przeżyłem kiedyś a co jest osobliwością niezwyczajną :)....
Pozdrawiamy Ciotki serdecznie
Zarapi & Rafał inc .

ps... Zarciu tutaj jesteśmy naprawdę w domu .........

Posted

Z bliska to widziałam koziołki walczące na rogi/do krwi/ze strasznym zacietrzewieniem.A dzis rzeszowskie dogo polazło do teatru na feminisyyczna sztukę:evil_lol:Dwie troche capiły po schronisku,ja po Mielcu,majuska po Orzechowcach...:eviltong: