Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wstawiam po raz pierwszy krótki filmik z wariactwa Shiro

[video]<embed src='http://img707.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pjbclugmyvtbdyzpeyhwrdb' width='640' height='380' allowFullScreen='true' wmode='transparent' type='application/x-shockwave-flash'/><br>Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us</a>[/video]

Posted (edited)

[video]<embed src='http://img831.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Pwksuntwxyrboyczzcuycvn' width='640' height='380' allowFullScreen='true' wmode='transparent' type='application/x-shockwave-flash'/><br>Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us</a>[/video]

filmiki coś mi się nie otwierają więc jednak nie umiem ich wstawiać

Edited by darunia-puma
Posted

kochana dziś jest dzień kota a że ja jak zwykle nie mogę spać więc oglądam polsat 2 wiadomości i wysłałam zdjęcia moich zwierzaków no i .... pokazywali je przed chwilką w tv mała rzecz a cieszy ;-)
była Shilla i Seth z kociakami ;-)

Posted

[quote name='darunia-puma']

Grzybowo - Kotki2 - prowadzi to Andzia69 z dogo ;-) ma 2 psy ast i owczarek, mile nastawiona na psiarzy, jedziemy do niej w czerwcu na 2tyg. ;-) http://www.kotki2.com.pl/ warunki świetne, z każdego pokoju osobne wyjście na ogród ;-) bosko !!!

Dobrze wiedzieć;)

Aż żal serce ściska:loveu:
http://i49.tinypic.com/34650lv.jpg

Witaj kochana:loveu:
Co u Was dobrego??
Jak młody po szkoleniu? Są duże rezultaty?

Posted

cześć słońce moje najukochańsze czemu ciebie tutaj nie ma małpo? co to ma znaczyć ? ;-) co do szkolenia hhhmmmm zna i wykonuje komendy ale każdego psa nawet najmniejszego i nie ważne jakieś płci chce zabić najgorsze jest to że on nawet nie chce się gryźć tylko zagryźć ;-(
a jak u Majlo uspokoił się troszkę ? Wymiziałabym go strasznie mocno jest piękny...i nawet ciotki nie zagryzł haha andzia się chwaliła że na nią warczał ;-)

Posted

no witaj słońce tak , tak shiro mały morderca ale jakoś akceptuje wszystko co się rusza w domu a poza nim niestety nie, dziś nawet szwagier był z dziećmi i niestety shiro został wyprowadzony na smyczy i co....zaczął się rzucać i szczekał na nich i na dzieci i na dorosłych...więc został zamknięty z całą ekipą w drugim pokoju..

Posted

darunia-puma napisał(a):
cześć słońce moje najukochańsze czemu ciebie tutaj nie ma małpo? co to ma znaczyć ? ;-) co do szkolenia hhhmmmm zna i wykonuje komendy ale każdego psa nawet najmniejszego i nie ważne jakieś płci chce zabić najgorsze jest to że on nawet nie chce się gryźć tylko zagryźć ;-(
a jak u Majlo uspokoił się troszkę ? Wymiziałabym go strasznie mocno jest piękny...i nawet ciotki nie zagryzł haha andzia się chwaliła że na nią warczał ;-)

A jakoś czasu, chęci brak ;) Ale zamierzam to zmienić :)
To widzę wdał się w starszego braciszka Maila:evil_lol:
Mailo jest dalej agresywny, raz ma lepsze dni, raz gorsze :niewiem:
Powiem Ci szczerze kochana, ja już się nauczyłam z tym żyć;)
Tylko cały czas oczy dookoła głowy, no i wyobraźnią staram się zawsze być pięć minut przed Mailem (od tak bawię się we wróżkę, co też Mailo może zrobić):evil_lol:

Posted

darunia-puma napisał(a):
no witaj słońce tak , tak shiro mały morderca ale jakoś akceptuje wszystko co się rusza w domu a poza nim niestety nie, dziś nawet szwagier był z dziećmi i niestety shiro został wyprowadzony na smyczy i co....zaczął się rzucać i szczekał na nich i na dzieci i na dorosłych...więc został zamknięty z całą ekipą w drugim pokoju..

Hmmm to troszkę pewnie irytujące. Nie wiem skąd biorą się takie zachowania, trzeba z tym walczyć ale przecież nikt nie "pożyczy" swojego psa czy dziecka do tresowania nerwusa więc koło zamknięte:shake: Taki śliczny on jest... Dobrze że poszłaś na szkolenie. Tam nie zaczepiał psów?

Posted

na początku młody był w kagańcu bo chciał się z każdym gryźć po drugim spotkaniu chodził już koło nogi grzecznie natomiast niestety jak były chwile przerwy między zajęciami to szukał zwady z innymi psami dominował i jak jakiś pies się nie chciał poddać było źle... niestety jest to strasznie irytujące jak przechodzisz obok babci z dwoma yorkami ( u nas na ulicy ) a on zachowuje się jak wariat i rzuca się na te maluchy...
nie pomaga bicie, krzyczenie, nauka że nie wolno teraz chodzi przynajmniej w kolczatce i jest o niebo lepiej bo jest ślisko i nie może już mnie przeciągnąć za psem ....
niestety Shiro nakręca również Setha i dwa samce rzucają się na smyczy tylko Shilla jest kochana i nic nie robi tylko popiskuje za psami ...
wychodzę z nimi na jeden dłuższy spacer, rano mąż idzie z nimi razem , potem ja koło południa a wieczorem znowu mąż ze mną ale idziemy razem bo jak jest ciemno to już w ogóle mu odwala palma ... trzeba jakoś z tym żyć

Posted

kochani mam do Was pytanie moja znajoma zaproponowała żebym oczywiście pod swoją kontrolą w kagańcu ale spróbowała podejść z Shiro do suki w cieczce i pokazać że psy wcale nie są takie złe, co Wy o tym myślicie czy to dobry pomysł? przecież jak on widzi z daleka psa to już się spina kuca a jak pies jest w miarę blisko atakuje, ale to nie jest atak w zabawie ....tylko czy to coś da przecież pies czuje hormony i bedzie wiedział jak następnym razem będzie to pies a nie suka no już sama nie wiem ...
ciocia linki zobaczyłam przeczytałam ale niestety szkolenie pozytywne najbliższe nam to opole a to już odpada bo jest za daleko ...aaccchhhhh

Posted

darunia-puma napisał(a):

ciocia linki zobaczyłam przeczytałam ale niestety szkolenie pozytywne najbliższe nam to opole a to już odpada bo jest za daleko ...aaccchhhhh

A nie chcesz spróbować sama? Z tego co piszesz, gorzej raczej nie będzie. A jak tak dalej pójdzie, to może zacząć przenosić agresję na Was, jak się nakręci na innego psa, a nie będzie miał do niego dostępu.

Ja Ci mogę napisać, co możesz spróbować zrobić, zobaczysz czy są efekty, czy Ci się podoba i chcesz iść w tę stronę.

A co do suki w cieczce, to nie wiem czy to dobry pomysł.

Posted

A on lubi smakołyki? Czy raczej jest niejadkiem? A może woli zabawki?

Po pierwsze staraj się przechodzić łukiem jak z naprzeciwka idzie jakiś pies.

Jak widzisz, że idzie pies, to rzucaj mu smakołyki pod nogi z komendą np. "szukaj" zanim się zdąży nakręcić, a jak zagrożenie minie, to przestań rzucać.

Kolczatka w tym momencie robi nie najlepszą robotę, ponieważ on inne psy kojarzy sobie z bólem. Pewnie nie chcesz jej na razie zdejmować, więc musisz zrobić wszystko, żeby się na niej nie uwiesił.

Jeśli jest tak pobudzony, że nie szuka smakołyków (w ogóle to najlepiej poćwiczyć na sucho - bez innych psów to najpierw, żeby wiedział co od niego chcesz) to będzie Ci potrzebny właściciel z innym psem, który będzie z Tobą ćwiczył na odpowiednim dystansie.

Wychodziłabym z nim bez innych psów, żeby się wzajemnie nie nakręcały.

Następny etap to smaczki do pyska, a kolejny - już tylko "dobry pies", jak ładnie przejdzie obok innego zwierzaka - ale ile to potrwa - nie wiem. On jest młody, w wieku rozemocjonowanego nastolatka - też mu ciężko ;)

Posted

donica bardzo Ci dziękuję na pewno sprawdzę on uwielbia smaczki ale również uwielbia piłki tenisowe jak i patyki więc mam jakieś pole do popisu ;-) u nas jest pełno psów w lasach więc na pewno będę mogła wypróbować tą metodę. Dziękuję
od dziś wypróbujemy sposób mam nadzieję że da chłopak sobie i mi szanse aby było inaczej? on jest ogólnie nabuzowany na wszystko, tak samo bardzo mocno skanuje teren na spacerach, a jak już idziemy wśród domków to już koszmar....
w lesie go puszczam i biega z patykami ale znowu ja skanuje teren żeby nie doszło do jakiejś tragedii a on na szczęście trzyma się blisko mnie tak samo suka jest puszczana więc oba biegają tylko samiec malamuta nie jest puszczany, bo on jest prawie nie do odwołania i na psy i na dziką zwierzynę...

Posted

tak młody jest jajeczny drugi samiec nie ma jajek ale co do tego mój mąż nie chce się zgodzić aby mu uciąć ( i tak go nie dopuścimy i tak ale wiem że by się uspokoił no ale cóż spokój rodzinny ważniejszy a mojemu z nie da się tego przetłumaczyć )