Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no nie dokładnie na szafce zawsze są najlepsze rzeczy on już kombinuje jak lodówkę otworzyć a shilla stoi małpa za nim i czeka " a nóż mu się uda i coś mi skapnie..." no chłopak wpełni rozwinięty psychicznie nie dają sam sobie weźmie

Posted

faktycznie przeszedl samego siebie ;D
pieski -rewelacja. moglabys zbic niezla kase na jakims kalendarzu z ich zdjeciami jak sobe tak razem chrapia. :)
od razu sie zaakceptowaly?

Posted

M&M bardzo serdecznie cie witam zawsze miło jest widziec kolejne nowe osoby u nas w galerii
Shilla jest z nami od stycznia zeszłego roku a Seth przyszedł we wrześniu i w sumie od razu się zaakceptowały jak przywieźliśmy setha ze schroniska prosilam zeby TZ poszedł po Shille i z nia wyszedł na dwór i tak na neutralnym gruncie najpierw była dominacja i warkoty a za kilka chwil wspólny spacer i powrót do domu zabrałam wszystkie miski i zabawki żeby nie było awantur i w sumie był spokój tylko Seth na początku był strasznie zazdrosny o moje uczucia względem Shilli ale jakoś to sobie ułożyli a teraz tak jak na zdjęciu myją się,śpią i bawią razem nie chca już osobno chodzić na spacery wszystko robią razem sa niesamowite

Posted

dziewczynki dziś znów się napłakałam - opowiem od początku
po zakupach rano wróciłam do domu w południe jak już miałam wyjść z psami za dwór przyszła sąsiadka zna przeciwka i mówi:"daria nie wychodź teraz z psami bo przed naszą bramą leży zabity pies...."słabo mi się zrobiło wyszłam do okna a tam....?
Mojej Shilluni córka (wspomne że Shille wziełam ze strasznej patologii gdzie bili ją młotkiem i była tam jeszcze jedna suczka w tym domu Saba-córka Shilli) słabo mi się zrobiło zbiegłam z pierwszego piętra aby sprawdzić co się stało ale już było za późno...ona nie żyła
wróciłam do domu zapłakana przytuliłam shille i wziełam telefon do ręki zadzwoniłam do byłej właścicielki Shilli rozmowa wyglądała tak:"Ewka pod moim blokiem leży Sabcia ona nie żyje przyjdź po nią nie wiem co się stało,a ona na to że nie może bo obiad gotuje ",no myślałam że mnie szlak trafi ,jacy to są ludzie nie ważne było co się stało jak kiedy gdzie ? w tym momencie nie wytrzymałam :" Ewka jeśli w tej chwili się nie zainteresujesz i nie przyjdziesz po nią dzwonię po straż miejską i podaje im twoje namiary adres nazwisko jeśli ty nie masz serca to ja na pewno też nie będę miała"wystarczy ze shille wykonczyli psychicznie i od roku ja staram sie ja wyprowadzic na prosta a nie jest to łatwe...Na mój krzyk stwierdziła że przyjdzie...po chwili ....przyszła na podwórko wzieła Sabunie jak jakąś szmatę od podłogi za obroże zarzuciła na plecy i tylko powiedziała sama do siebie:"K....się zesrała pewnie z bólu...."powiedźcie mi jacy to ludzie ....?to jakis koszmar to było w południe a ja nadal chodzę jak ścięta....wiem że za kilka dni będzie znowu jakiś pies i znowu bedzie sie błąkał po dzielnicy aż wpadnie pod samochód prawdopodobnie jak malutka Sabcia miała 1,5 roku i całe życie przed sobą....jakbym nie zabrała stamtąd shilli ona też by tak skończyła

Posted

oj napłakałam się ja strasznie napłakała za sabunią oni są ludzką znieczulicą i to mnie tak boli bo za dzień dwa znajdą sobie innego psa do znęcania się nad nim a potem on albo zginie w męczarniach albo nagle zniknie w niewytłumaczalnej sytuacji....
mam nawet na pamiątkę zrobiony krótki film shilli i sabci taki kilku sekundowy

Posted

czytalam w watku na wop i tu wpadlam jacy ludzie to debile ja bym pania Ewka zjechala od gory do dolu... nie oszczedzalabym przeklenstw moze by wtedy dotarlo ja bym wlascicielce naszczelala... nienawidze takich ludzi...

Posted

kasiu nie słyszałaś mnie jak ja ją z góry na dół zjechałam ale po niej spłynęło wiesz jak laska codziennie na nalewkach to ma mózg przeżarty i nie kontaktuje boże jakie szczęście w nieszczęsciu że ja moją Shillunie od nich zabrałam ona by już nieżyła dawno....a płaczę bo to była jej córeczka i to tak jakby część mojej malutkiej zginęła

Posted

oj na szkoleniu swietnie ale troszke drastycznie bo uczenie nie brania przez psa z prawej reki pokarmu i uderzanie go w pysk a potem dawanie z lewej to dla mnie za duzo wiem to mu moze kiedys uratowac zycie ale ....ajajajaj
nie bolało go to bo sie stawiał ale ja bylam przerazona
artur stwierdził ze psiak bardzo madry i szybko sie uczy ale jest uparty i sie stawia no caly seth nic dodac nic ujac shilla jest przeze mnie szkolona w domu i jest na tym samym poziomie co seth pokazywalam wczoraj arturo co oboje potrafia i był w szoku
on jest naprawde profesjonalny i bardzo bardzo mily i cieply czlowiek z niego
a zszokował mnie tez cena za szkolenie setha - szkolenie PT + dodatkowo elementy PO gratis = 300zł w dwóch ratach i za darmo będę miała jeszcze wyciągnięcie z shilli tych jej strachów czyli dodanie jej pewności siebie przez elementy szkolenia dodatkowo dostaliśmy prezent w postaci łańcuszka zaciskowego dla setha który artur wczoraj kupił
szkolenie bedzie trwało 2 miesiące i zakończy sie egzaminem we wrocku mamy spotkania 4xw tygodniu wiec jestem chyba w niebie

Posted

łańcuszek zaciskowy do szkolenia w naszym przypadku Kasiu niezbędny
a branie z prawej ręki to dlatego że większość ludzi jest praworęcznych i może naszemu psiakowi podać coś co sprawi że się na przykład zatruje ludzie są podli a u mnie na dzielnicy to już strach mnie wziął o moje psy bo mnie koleżanka ostrzegała żebym uważała na swoje psy bo ludzie się odgrażają że mi je potrują a uwierz mi że nie sprawiają żadnych kłopotów wród ludzi bo zawsze są na smyczy i zawsze z boku od wszystkich nie wchodzimy ludzią w drogę jesteśmy typowymi samotnikami ale myśle że to z zawiści one są naprawde piękne i mądre a ludziom stoi to kością w gardle co mnie bardzo boli Kacperka mi już otruli więc nie zatrzymają się przed niczym dlatego to uczenie a jeszce będzie uczenie zakazu brania z ziemi czegokolwiek bo to się skończy bardzo źle a ja bym tego nie wytrzymała

Posted

wiesz zawsze mozecie sobie kupic takie szelki policyjne jak my mamy wciskac kit ze wstapiliscie do policji i nikt ich nie otruje:siara: no z ta prawa reka to tak myslalam gorzej jak ktos leworeczny...