Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 przeciez zabawke mozesz zastapić czym kolwiek a moz zaczać czas ja nakrecać ?:) Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 wiesz wiola my idąc na spacery latamy po lasach, po łąkach,ona nakręca się tylko na razem z sethem,on zaczyna walkę na niby i tak się szarpią i turlają po ziemi , no i trop to jest to co je kręci Quote
Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 No to taki keep'ik z dwoma psami hihihihihi - a swoją drogą , pisalaś cos o zaprzegach? masz zamiar podpinać swoje aniołki? Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 kup jej bieznie widzialam taka specjalna dla psow hehe ;-) lolek tez je jagniecine i ryz psa mozna nauczyc nakrecania na zabawke na poczatku za samo trzymanie zabawki ja nagradzaj potem jak rzucisz i sie ruszy potem jak wezmie w zabki i na koncu za przyniesienie :-) Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 wiola tak teraz w lutym jedziemy na wyścigi psich zaprzęgów do jakuszyc na kilka dni i chce się jak najwięcej dowiedzieć co i jak no i podepnę najprawdopodobniej psiaki do próbnego zaprzęgu w zeszłym roku jak ktoś miał ochotę sprawdzić psa to ludzie zajmujący się tym proponowali taką próbę z ich psami w profesjonalnym zaprzęgu Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 a nie myslalas o zrobieniu wlasnego zaprzegu ? Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 kasiu nie jest to wcale takie łatwe bo psy najpierw trzeba trenować ja cały czas to robię , uczyć kierunków,różnych komend pomocnych podczas ciągnienia zaprzęgu a do tego muszę jeszcze kogoś zatrudnic do zrobienia mi zaprzęgu kołowego takiego niby rowerka tyle ża na trzech kółkach i desce do stania dla mnie mogłabym wtedy już zacząć jeździć wiosną no i potrzeba by mi było jeszcze zaprzęg zimowy ale to już na kolejny sezon Quote
Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 to tym bardziej konducha powinna byc zrobiona na luty. Nie puscilam bym "suchego" psa nawet na probe . Porob koniecznie foty jakieś , jak beda latały ;) Komendy kierunkowe sa dosc latwe , jak z sorem na saniach jade to sa najbardziej przydatne . Trzymanie tepa u nas najgorsze bo zanim wpadnie w rytm to musi sie wyszaleć i zawsze to troche trwa , tzn , jezdziny po zaspach , pyskiem w zaspy znaczy sie ja zawsze ryje ;) Zycze powodzenia! :) Quote
Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 darunia-puma napisał(a):u a do tego muszę jeszcze kogoś zatrudnic do zrobienia mi zaprzęgu kołowego takiego niby rowerka tyle ża na trzech kółkach i desce do stania dla mnie mogłabym taki wózek jak do WPS pewnie , koszt okolo 2000 ale to juz na lata ,i naprawde profesjonalny. Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 ja mam kumpla złotą rączkę więc bez problemu zrobi za 100,200zł ale tzreba jeszcze jechać i załatwiać a ja przywiązana jestem w domu ale uprę się i podjadę one kondycję mają świetną biegam z nimi naprawdę dużo i się przygotowujemy o nie się nie martwię dadzą spokojnie radę w zaprzęgu są silne,szybkie i bardzo wytrzymałe więc nie boję się aha mam dzisiejsze foty już wklejam i się poprawiam Quote
kasia14 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 piękna galeria i historia ;) a psiaki cuda dwa:loveu:!! i jakie podobne, mizianko dla nich;). Niestety nie przebrnęłam przez całą waszą galerie dlatego pytam : w pierwszym poście napisałaś, że masz jeszcze 3 koty i pinczerke miniaturke, czy można gdzieś na fotkach je zobaczyć?:cool3: Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 witam cie kasiu14 oj musiałabyś przebrnąć przez te strony na pewno pinczerek miniaturka jest i kacperek co jest juz za teczowym mostem tez (kotek otruty) Quote
Hala Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 coś czuję, że spotkamy się na wiosnę :cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 oooo widze takie szeleczki jak ma moj Tim:) niestety musze je wywalic (oddac?) ...alergia kontaktowa:( Quote
Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Lidka a prałaś szele ostanio? Daria klony klony !!!!:razz: dobrze Ci w tej czapce hrhrhrhr Quote
sacred PIRANHA Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 nie pralam...ja jak cokolwiek dla niego piore to w szarym mydle, reszta go uczula... ja mam teraz bardzo powazny problem z Timem....lecze jego skore juz ponad pol roku...wyglada jakby mial grzybice, swierzba, nuzyce i wszytko co mozliwe na raz....potwornie jego skora wyglada...stro razy wetow zmienialam...i w koncu trafialm na takiego ktory nie strzelal na oslep lekami tylko zrobil mu badania...i okazalo sie ze to alergia kontaktowa i bakteryjne zapalenia skory... on juz w szczeniectwie mial kiedy taka akcje, ze musial miec metalowy lancuszek bo jakakolwiek obroza go uczulala... Quote
Apbt_sól Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 lipa, tylko plastiki na zapieciać Was ratuja. dobrze ze przynajmniej zdiagnozowane a nie walenie sterydu na pale.... jak robi to wiekszosc wetów.... Quote
darunia-puma Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 wiola dzieki za słowa a czapa kupiona na straganie za 8zł hihihihihihi hala no pewnie ty tam dzwon do polanicy i w maju najazd na pensjonat i 3 husiory hihihihi ale zdziwko bedzie u ludzi jak nas zobacza 3 klony (no shilla i seth to nie husie ale malamut i czw) niki-lidko tak mi przykro z powodu tima wiem co to znaczy bo nasza poprzednia suczka miala alergie praktycznie na wszystko Quote
diabelkowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 http://i29.tinypic.com/14v6ys0.jpg jak wilk sliczne fotki wygladasz troche na nich jak Lara Croft ;-) ale masz ciemna buzie :-) Karnacja ,podklad ? Quote
Hala Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Darunia. to ja rano pogadam z TZ i potem zadzwonię. Koniecznie chce w tym samym terminie co wy. Moja Sonia sie wreszcie wychasa. Quote
darunia-puma Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 kasiu troszkę to karnacja troszkę pomoc tabletek opalających + marcheweczka do picia ale bardzo dziekuje za miłe słowa hala załatwiaj ten termin bo my sie juz szykujemy i zacieramy rączki i łapki na ten wyjazd Quote
darunia-puma Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 słuchajcie wstawiam kilka filmików z psiakami a pierwszy film to dla hali pensjonat w polanicy http://tinypic.com/player.php?v=52jodu&s=3 Quote
Recommended Posts