Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiesz wiola my idąc na spacery latamy po lasach, po łąkach,ona nakręca się tylko na razem z sethem,on zaczyna walkę na niby i tak się szarpią i turlają po ziemi , no i trop to jest to co je kręci

Posted

kup jej bieznie widzialam taka specjalna dla psow hehe ;-)

lolek tez je jagniecine i ryz

psa mozna nauczyc nakrecania na zabawke na poczatku za samo trzymanie zabawki ja nagradzaj potem jak rzucisz i sie ruszy potem jak wezmie w zabki i na koncu za przyniesienie :-)

Posted

wiola tak teraz w lutym jedziemy na wyścigi psich zaprzęgów do jakuszyc na kilka dni i chce się jak najwięcej dowiedzieć co i jak no i podepnę najprawdopodobniej psiaki do próbnego zaprzęgu w zeszłym roku jak ktoś miał ochotę sprawdzić psa to ludzie zajmujący się tym proponowali taką próbę z ich psami w profesjonalnym zaprzęgu

Posted

kasiu nie jest to wcale takie łatwe bo psy najpierw trzeba trenować ja cały czas to robię , uczyć kierunków,różnych komend pomocnych podczas ciągnienia zaprzęgu a do tego muszę jeszcze kogoś zatrudnic do zrobienia mi zaprzęgu kołowego takiego niby rowerka tyle ża na trzech kółkach i desce do stania dla mnie mogłabym wtedy już zacząć jeździć wiosną no i potrzeba by mi było jeszcze zaprzęg zimowy ale to już na kolejny sezon

Posted

to tym bardziej konducha powinna byc zrobiona na luty.
Nie puscilam bym "suchego" psa nawet na probe .

Porob koniecznie foty jakieś , jak beda latały ;)

Komendy kierunkowe sa dosc latwe , jak z sorem na saniach jade to sa najbardziej przydatne .
Trzymanie tepa u nas najgorsze bo zanim wpadnie w rytm to musi sie wyszaleć i zawsze to troche trwa , tzn , jezdziny po zaspach , pyskiem w zaspy znaczy sie ja zawsze ryje ;)

Zycze powodzenia! :)

Posted

darunia-puma napisał(a):
u a do tego muszę jeszcze kogoś zatrudnic do zrobienia mi zaprzęgu kołowego takiego niby rowerka tyle ża na trzech kółkach i desce do stania dla mnie mogłabym

taki wózek jak do WPS pewnie , koszt okolo 2000 ale to juz na lata ,i naprawde profesjonalny.

Posted

ja mam kumpla złotą rączkę więc bez problemu zrobi za 100,200zł ale tzreba jeszcze jechać i załatwiać a ja przywiązana jestem w domu ale uprę się i podjadę
one kondycję mają świetną biegam z nimi naprawdę dużo i się przygotowujemy o nie się nie martwię dadzą spokojnie radę w zaprzęgu są silne,szybkie i bardzo wytrzymałe więc nie boję się
aha mam dzisiejsze foty już wklejam i się poprawiam

Posted

piękna galeria i historia ;) a psiaki cuda dwa:loveu:!! i jakie podobne, mizianko dla nich;). Niestety nie przebrnęłam przez całą waszą galerie dlatego pytam : w pierwszym poście napisałaś, że masz jeszcze 3 koty i pinczerke miniaturke, czy można gdzieś na fotkach je zobaczyć?:cool3:

Posted

nie pralam...ja jak cokolwiek dla niego piore to w szarym mydle, reszta go uczula...
ja mam teraz bardzo powazny problem z Timem....lecze jego skore juz ponad pol roku...wyglada jakby mial grzybice, swierzba, nuzyce i wszytko co mozliwe na raz....potwornie jego skora wyglada...stro razy wetow zmienialam...i w koncu trafialm na takiego ktory nie strzelal na oslep lekami tylko zrobil mu badania...i okazalo sie ze to alergia kontaktowa i bakteryjne zapalenia skory...
on juz w szczeniectwie mial kiedy taka akcje, ze musial miec metalowy lancuszek bo jakakolwiek obroza go uczulala...

Posted

wiola dzieki za słowa a czapa kupiona na straganie za 8zł hihihihihihi
hala no pewnie ty tam dzwon do polanicy i w maju najazd na pensjonat i 3 husiory hihihihi ale zdziwko bedzie u ludzi jak nas zobacza 3 klony (no shilla i seth to nie husie ale malamut i czw)
niki-lidko tak mi przykro z powodu tima wiem co to znaczy bo nasza poprzednia suczka miala alergie praktycznie na wszystko

Posted

kasiu troszkę to karnacja troszkę pomoc tabletek opalających + marcheweczka do picia ale bardzo dziekuje za miłe słowa
hala załatwiaj ten termin bo my sie juz szykujemy i zacieramy rączki i łapki na ten wyjazd