sacred PIRANHA Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 no no daruniu...wet konieczny:( na pocieszenie powiem Ci ze moj debil tak umiejtenie przeskakiwal przez row ze sie wywalil i nawet nie stawal na ta lape, przeswietlenie wykazalo ze wszytsko oki a on jeszcze dwa tygodnie kulal...francuski piesek hihi...do tej pory jak chce mnie wziasc na litosc to sobie kuleje i przychodzi i mi lapke do wymasowana daje:D w koncu pani wtedy tylko nim sie zajmuje nie:D Teddy...dowiedz sie...ja sprobuje wszytskiego aby tylko mu pomoc! Quote
darunia-puma Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 cwaniak z niego ale to dobrze chłopak jest przedsiębiorczy shilla też udaje taką bidulkę ale jak myśli że jej nie widzę to tłucze setha a tak ojojojoj mama ratuj bo seth mnie bije....gadzina jedna a potem seth obrywa po łbie bo ona taka bidulka Quote
darunia-puma Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 wstawię jeszcze kilka zdjęć sprzed czasu kiedy zaczęłam odchudzać shillunię dokładnie widać jaka jest różnica tutaj w maju zeszłego roku tutaj na początku listopada 2007 jak sypnęło śniegiem na 3 dni i tutaj po naszych staraniach żeby misia wyglądała i czuła się lepiej Quote
Apbt_sól Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 zrób rtg- zeby wylewu w stawie nie miała - dodatkowo zaopatrz sie coś na stawy , bo jak maja zamiar terenować w przyszłości to jest nie zbędne. Mam nadzieje ze wszystko bedzoe ok z jej łapą:) Quote
darunia-puma Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 wiesz wiola chodzi o kasę jakby jej spuchła łapka to pożyczę od kogoś i natychmiast pójdę ale jeśli nie będzie kulała i nie będzie spuchnięta ani nic się nie będzie działo to dam spokój a wiesz może ile to kosztuje i czy robią to w lecznicy na wysockiego naprzeciw Qubusa? Quote
Apbt_sól Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 tam nawet nie idz - bo nie potrafią odczytać porzadnie rtg.... :( Jak juz to jedź do swidnicy do kliniki tam przyjnajmniej weci sie znają na rzeczy . Daria to ona niebedzie kulała i nie miala opuchlizny nie znaczy ze nie ma zadnych uszkodzen w stawie - rtg kolo 40,50 zl kosztuje. Quote
darunia-puma Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 dzieki wiola za zainteresowanie no zobaczymy jak będzie zawsze tylko pieniądze wchodzą w grę jakby nie one to jutro jechałabym do kliniki ale może się obejdzie bo nie mogę sobie na to pozwolić nie teraz jak kupiłam 15kg karmy i czeka mnie szczepienie 6+ czyli komplet a to znowu kosztuje 45zł ohhhh a ja dopiero w pracy 2 tygodnie Quote
sacred PIRANHA Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 dokladnie...psiak moze nagle niby przestac kulec, niby oki...ale uszkodzenia moga byc...i to po jakims czasie wyjdzie...a jak chcesz z nia trenowac to o zdrowie trzeba dbac szczegolnie...niedoleczone "cos" bedzie jej wychodzic przy kazdym wiekszym wysilku... ja swojego wyzla trenuje bardzo duzo i wet zawsze mnie uczulal na to, ze w przypadku psa pracujacego dbanie o zdrowie jest szczegowlnie wazne...nei mozna sobie pozwolic na niedoleczenie czegos, bo to wyjdzie i tak w przyszlosci tylko ze wtedy moze juz byc za pozno... moj kumpel ma wyzla,ktory po takim naciagnieciu stawu skokowego,ktoro mu samoistnie "przeszlo" niestety musial wylaczyc psa ze wszytskiego w zasadzie...nie ma mowy juz o polowaniach ani agility...pies musi byc caly czas pilnowany zeby sie za duzo nie ruszal....dla aktywnego wyzla to jak wyrok:( Quote
darunia-puma Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 byłam na prześwietleniu i u weta i nic nie zauważył stwierdził że jest oki i nie ma czym się przejmować a tak się bałam uufffff Quote
Apbt_sól Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 widzisz i teraz masz czyste sumienie ze suka cała ;) Quote
darunia-puma Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 oj mam czyste mam seth przeszedł wczoraj samego siebie przyniosłam do domu po pracy babkę z ciasta i położyłam na stół wyszłam na chwilę bo ktoś dzwonił do drzwi i oczywiście jak wróciłam babki nie było tylko sam papier ja go kiedyś powieszę potem przez pół wieczoru odbijało mu sie tą babką nawet shilla kawałka nie dostała bo jak weszłam to stała obok i miała mokre kudełki czyli od niego musiała dostać po łbie on przez kilka miesięcy był bezdomny i uczył sie sprawnie jak kraść żeby przeżyć i teraz go próbuje tego oduczyć ale jak na razie idzie nam średnio no diabeł jeden sam sobie kolacje zrobił a ja miałam taką ochotę na tą babkę w sklepie ....mogłam zjeść po drodze holender jasny dobrze że nie była z czekoladą ....aaahhhh cały seth Quote
Teddy Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 darunia-puma napisał(a):oj mam czyste mam seth przeszedł wczoraj samego siebie przyniosłam do domu po pracy babkę z ciasta i położyłam na stół wyszłam na chwilę bo ktoś dzwonił do drzwi i oczywiście jak wróciłam babki nie było tylko sam papier ja go kiedyś powieszę potem przez pół wieczoru odbijało mu sie tą babką nawet shilla kawałka nie dostała bo jak weszłam to stała obok i miała mokre kudełki czyli od niego musiała dostać po łbie on przez kilka miesięcy był bezdomny i uczył sie sprawnie jak kraść żeby przeżyć i teraz go próbuje tego oduczyć ale jak na razie idzie nam średnio no diabeł jeden sam sobie kolacje zrobił a ja miałam taką ochotę na tą babkę w sklepie ....mogłam zjeść po drodze holender jasny dobrze że nie była z czekoladą ....aaahhhh cały seth Moje potwory kilka dni temu włamały się do lodówki. Wyżarły wszystko, szynke, białą kiełbasę na żurek, sery, nawet mleko wylały na podłogę i zlizały je. Podejrzewam, że to sprężyna Brutusa ale pomysł na pewno był dziewczyn.. Quote
darunia-puma Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 no to wiesz o czym teddy mówie u mnie i do złodziejstwa i do takich i innych pomysłów wychodzi zawsze od chłopaka,seth jest bardzo przedsiębiorczy a shilla to jak zwykle życiowa sierota Quote
darunia-puma Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 wkleje kolejne zdjęcia Shilla robi czasem takie groźne miny hihiihihiihhi ciamajda moja kochana Seth zawsze ponad wszystko jest czujny nawet jak śpi Piękne widoki jeszcze ze Szklarskiej ....już za nią tęsknię Quote
Teddy Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 darunia-puma..jeśli lubisz ładne "widoczki" to wklejam Ci kilka z naszego ostatniego urlopu na Kaszubach. Quote
darunia-puma Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 teddy jaki raj na ziemi aż zazdroszczę bardzo mi sie podoba dziekuje a pieseczki masz prześliczne gratuluje Quote
Martens Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Oj mi też się marzą wakacje, takie z psicą i TZtem.. Tylko nie wiem czy w tym roku kasy starczy. Ale zawsze jest namiot ;) Coś się Dogo wczoraj popsuło... Quote
darunia-puma Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 oj ja wczoraj nie mogłam wogóle wejść na dogo kompletnie zwariowało ale na szczęście dziś już jest ok my mamy zaklepany pokój z tarasem w niechorzu na czas między 1 a 12 sierpnia więc odliczam już tylko tygodnie a wcześniej jedziemy na 4 dni do polanicy zdrój do naszego domku z ogrodem do znajomej która ma pensjonat na majowy weekend i oby był już maj ...... Quote
darunia-puma Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 martens w twoim podpisie jest psiak identyczny jak shilla weszłam na jego wątek przeczytaj proszę i spójrz na jej zdjęcie z dnia w którym ją wziełam taki sam wzrok ma on ten bidek Quote
Teddy Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Martens napisał(a):Oj mi też się marzą wakacje, takie z psicą i TZtem.. Tylko nie wiem czy w tym roku kasy starczy. Ale zawsze jest namiot ;) Coś się Dogo wczoraj popsuło... Rzeczywiście są jeszcze namioty ale nie podddawaj się. Czasem warto skromniej ale razem.. Faktycznie, wczoraj dogo wścieklizy dostało..:crazyeye: Quote
darunia-puma Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 witam serdecznie wszystkich naszych przyjaciół i tych na dwóch i na czterech nóżkach Quote
NightQueen Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Śliczne te wilki :loveu::loveu: strasznie podoba mi się imie Seth :p Quote
darunia-puma Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 a bardzo ci dziekuje smallpati seth - a raczej jego imię zostało mu wybrane przez przypadek - seth to bóg egiptu uosobienie zła , okrucieństwa i makabry jest diabłem w psiej skórze więc do niego to imię pasuje a shilla to jego przeciwieństwo uosobienie spokoju i dobra Quote
NightQueen Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 darunia-puma napisał(a):a bardzo ci dziekuje smallpati seth - a raczej jego imię zostało mu wybrane przez przypadek - seth to bóg egiptu uosobienie zła , okrucieństwa i makabry jest diabłem w psiej skórze więc do niego to imię pasuje a shilla to jego przeciwieństwo uosobienie spokoju i dobra to rzeczywiście fajne imię :p nie wiedziałam co oznacza ale do psiaka bardzo pasuje ;) Quote
Recommended Posts