Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

trututututu, powoli nudzą mnie takie mądre rozmowy gzie nikt nie wie o co chodzi ale wszyscy się kłócą :diabloti:

Byliśmy dzisiaj na agi i Gramuś ślicznie pracował :loveu:

w ogóle mądrusie mam te psy, ale zupełnie różne i w tym temacie pani przewodnik :grins: zawala sprawę, bo jak np. do Grama muszę gadać ciągle to Brumie wystarczy że powiem raz i ona zrobi to o co mi chodzi, a jak powiem za dużo razy to przestaje wiedzieć :grins: efekt jest taki że się trochę nabiegałam dzisiaj :diabloti:

Posted

Masakra mieć w domu dwa tak różne psy :lol: nie zdarza Ci się nie przestawić z "trybu" Brumy na "tryb" Grama (i odwrotnie) i traktować go tak, że nie rozumie ? :razz:

Posted

[quote name='Unbelievable']trututututu, powoli nudzą mnie takie mądre rozmowy gzie nikt nie wie o co chodzi ale wszyscy się kłócą :diabloti:
[/QUOTE]

Dokładnie. :diabloti: Ja właśnie sobie wpadłam, żeby popatrzeć na te cudowne zdjęcia i utknęłam, na którejś stronie inspirujących dyskusji.

A propos. Ślicznie proszę o nowe foto. ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']trututututu, powoli nudzą mnie takie mądre rozmowy gzie nikt nie wie o co chodzi ale wszyscy się kłócą :diabloti:
[/QUOTE]

do tego służy forum :evil_lol:

Posted

[quote name='Luzia']Masakra mieć w domu dwa tak różne psy :lol: nie zdarza Ci się nie przestawić z "trybu" Brumy na "tryb" Grama (i odwrotnie) i traktować go tak, że nie rozumie ? :razz:[/QUOTE]
zdarza się ;) np. zaczynam Grama księciunia tarmosić jak Brumę i jak widzę że się kuli i próbuje uciec to się ogarniam, że coś tu jest nie tak :evil_lol: albo niuniam do niego a on patrzy gardzącym wzrokiem :diabloti: albo Brumie każę coś przynieść- Gram mi przyniesie wszystko, a ona nie do końca czai i np. upuszcza jakąś rzecz miliony razy aż w końcu i tak sama muszę po nią iść
[quote name='Olson']Dokładnie. :diabloti: Ja właśnie sobie wpadłam, żeby popatrzeć na te cudowne zdjęcia i utknęłam, na którejś stronie inspirujących dyskusji.

A propos. Ślicznie proszę o nowe foto. ;)[/QUOTE]
nie mam nowych :( oszczędzam aparat na specjalne okazje, bo nie pociągnie już długo a ja na nowy nie mogę sobie aktualnie pozwolić :roll:

[quote name='motyleqq']do tego służy forum :evil_lol:[/QUOTE]
ale ile można :diabloti:

jakieśtam stare, ale może jeszcze tu nie było

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421192_530343316981383_715646886_n.jpg[/IMG]

Posted

To ja mam jeszcze jedno pytanie :diabloti: Jak nauczyłaś grzecznego leżenia jednego psa podczas gdy szkolisz drugiego? :razz: O ile mój Pam i Funia to ogarniają to Strofę muszę wywalać z pokoju :evil_lol:

Posted

Podłączam się pod pytanie, u mnie jak Frankiem chcę się zająć (i są smaczki) to zaraz Eris podbiega i też chce i ciapie, mimo że przed chwilą to nim się zajmowałam. A jak go wywalę z pokoju jeszcze gorzej ciapanie.

Posted

nie uczyłam tego specjalnie, uczyłam raczej spokojnego zostawania w rozproszeniach, siedzenia w otwartej klatce w rozproszeniach. Brum też leży na "zostań"na agility czy flyballu, jak inne psy biegają, jak przeszkody roznoszę etc. Czasem zerwie, albo próbuje oszukiwać i jak nie patrzę przysuwa się albo zmienia pozycję :grins: ale zazwyczaj grzecznie siedzi dopóki jej nie pozwolę. Gram jest trochę bardziej porywczy, ale generalnie też nagradzałam go po prostu za grzeczne leżenie/siedzenie w rozproszeniach, czasem dawałam opierdziel przy nachalnym wtrynianiu się :evil_lol: no i jakośtam wyszło

Posted

kocham dogo :loveu:

dostałam ostrzeżenie za "chamskie wpisy" na tym wątku

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/148725-Obro%C5%BCe-szelki-smycze-vol-2?p=20072099#post20072099[/url]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

prawie 6 lat na dogo, tyle kłótni i dostać swoje pierwsze ostrzeżenie za coś takiego, czuję się oburzona :evil_lol:

na wielkanoc? czemu tak wcześnie? moje pobiegają na wakacjach, w sierpniu jedziemy na tydzień w góry :) może będzie jakiś ogrodzony placyk :loveu::evil_lol:

fakt, obroży strasznie by było szkoda :/ ja swoje spuszczam bez obroży żeby nie zgubiły :)

Posted

serio dostałaś ostrzeżenie ?

a to jestem w szoku , bo po przeczytaniu postów , raczej skłaniam się by wydać zakaz posiadania psa temu dziewczęciu :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']serio dostałaś ostrzeżenie ?

a to jestem w szoku , bo po przeczytaniu postów , raczej skłaniam się by wydać zakaz posiadania psa temu dziewczęciu :evil_lol:[/QUOTE]

ej ale tez bez przesady.. ma psa dopiero tydzien, nie wiesz ile ma lat i czy to ni jest jej pierwszy pies. takim trzeba tłumaczyc :mdrmed:

Posted

[quote name='motyleqq']ja w ogóle nie przewiduje, bo u nas nie wolno :evil_lol: tzn wolno, tam gdzie jest wyznaczony teren, czyli NIGDZIE :diabloti:[/QUOTE]
ja Brumy czasem nawet na smycz nie zapinam wychodząc z domu :siara:
[quote name='Vectra']serio dostałaś ostrzeżenie ?

a to jestem w szoku , bo po przeczytaniu postów , raczej skłaniam się by wydać zakaz posiadania psa temu dziewczęciu :evil_lol:[/QUOTE]
serio serio :) i 5 punktów karnych, z adnotacją że, cytuję "Jeszcze jeden chamski wpis na jakimkolwiek wątku i Ty odpoczywasz do wiosny." :diabloti:

Victoria, ja jak brałam pierwszego psa wiedziałam że go trzeba czegoś nauczyć bo sam wiedział nie będzie ;) i wiedziałam że musi czasem pobiegać. A miałam marną wiedzę.

Posted

[quote name='Unbelievable']serio serio :) i 5 punktów karnych, z adnotacją że, cytuję "Jeszcze jeden chamski wpis na jakimkolwiek wątku i Ty odpoczywasz do wiosny." :diabloti:[/QUOTE]
:mdleje: :mdleje: :mdleje:

Posted

Niedługo strach będzie pisać cokolwiek :evil_lol:
Co do puszczania zawsze lepiej bez obroży, a już broń boże z adresówką, wtedy jest zawsze szansa, że jak pies zginie to się nie znajdzie :lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']j

serio serio :) i 5 punktów karnych, z adnotacją że, cytuję "Jeszcze jeden chamski wpis na jakimkolwiek wątku i Ty odpoczywasz do wiosny." :diabloti:
[/QUOTE]

ciekawe , bardzo ciekawe ... ktoś chyba się dziś nie wyspał.

Swoją drogą , zobaczymy czy będzie więcej punktów , bo tak większe chamidło pisze :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']z adnotacją że, cytuję "Jeszcze jeden chamski wpis na jakimkolwiek wątku i Ty odpoczywasz do wiosny." :diabloti:[/QUOTE]

Porażka totalna :)

[quote name='Unbelievable']jak brałam pierwszego psa wiedziałam że go trzeba czegoś nauczyć bo sam wiedział nie będzie ;) i wiedziałam że musi czasem pobiegać. A miałam marną wiedzę.[/QUOTE]

A ja nie. Farta miałam, że to był taki pies a nie inny, no ale człowiek uczy się na błędach ;)