Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']
bawiła mnie , irytacja o brudne nogi Frania :evil_lol: dziś przybył cały czarny ... ale w środę ma był pół metra śniegu , więc będzie znów wykąpany i bialutki :diabloti:[/QUOTE]
nie wiem o co chodzi, ale mnie zwrócono kiedys uwagę, ze to wstyd z tak brudnym psem na miasto wyjsc...chodziło o mojego wyżła, z którym wracałam akurat ze spaceru, na ktorym aportował po świeżo zoranym polu, wiec sie tyci tyci upindolił w błocie hihi no a poźniej trzeba było wrocic prze pol miasta do domu:-)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']nie wiem o co chodzi, ale mnie zwrócono kiedys uwagę, ze to wstyd z tak brudnym psem na miasto wyjsc...chodziło o mojego wyżła, z którym wracałam akurat ze spaceru, na ktorym aportował po świeżo zoranym polu, wiec sie tyci tyci upindolił w błocie hihi no a poźniej trzeba było wrocic prze pol miasta do domu:-)[/QUOTE]

To moja koleżanka pojechała za miast ze swoim psem na całodniową wycieczkę, pod koniec pies wpadł , a raczej chciał , zabawić się w meeeega śmierdzącym bagnie, stawie, czy czymś tam, caaaały się w nim wykąpał, a potem z radością skoczył na swoje Pana, więc wracali tacy cali zmazani, czarni i śmierdzący na kilometr do domu. Niestety trzeba było potem wsiąść w tramwaj:diabloti::diabloti:

Posted

Mniejsza o Frania łapkę :diabloti: znów jest czarna , Terrierka łapka też jest czarna , Rekia też i nie wiem jak sąsiedzi ich rozpoznają :(
Bo wczoraj sąsiad radośnie mi orzekł , że on rozpoznaje to Emile i Frania ... Frania po czarnej łapce i grze w piłkę ... wskazałam ręką w stronę naszego lasu , gdzie Terrier , Rekin i Franio , darli każde za swoją piłką .. i poprosiłam o wskazanie Frania. No i doopa :diabloti: Domek z kart rozsypany.Akurat ci sąsiedzi , mają okna na mój las ... mają darmową TV - pennstaff-euro 2012

Ważniejsze tu jest teraz ... Klementyna i kliker i przełom.
No więc zaklikanie jej klikerem przez łeb zadziałało :evil_lol: uznała że to fajowa zabawa .... musiałam troszkę zmodernizować , nowoczesne bezstresowe nauczanie i dołożyć do klikera kolczatkę :diabloti: Kliker pobudza , kolczatka studzi i mamy mały kompromis ... Egon zawarował kilkanaście razy .... HA pomijam że mam zdrapane ręce , bo ona nauczona doświadczeniem , wydziera z ręki swoimi łapkami przedmioty , jak nie może ich dopaść :grins:
Po 10 minutowym klikaniu i kolczatkowaniu , gdzie Egon stał, warował , dawał łapki i nawet dwie i siadał ... pół godziny ganiał dookoła podwórka jak dziki koń ... pościgi to u niej , rozładowanie emocji :)
Kliker u niej też ma sens , bo się nie pobudza ... znaczy z kolczatką działa znakomicie.

W związku z tym , że macie więcej doświadczenia w klikaniu , będę wpadać na korepetycje .. mam teraz za dużo czasu wolnego , za dużo innych na głowie .. a to klikanie mnie bawić zaczęło :evil_lol:

Jedyny słuszny smakołyk dla Klementyny , to chleb :diabloti:

Posted

A ja widziałam Szczura i Miotłę! :multi:
Zaproponowałam nawet Martynie że jak się znudzi jej Miotła to przygarnę ją :cool3: Szczura też bym mogła ale on by mi zjadł Teodora więc wolę nie ryzykować :evil_lol:

Vectra, ja też na początku kolczatkę miałam przy klikerze...po kilku 'sesjach' nie była już potrzebna (w domu), Salsa zaczęła potem trochę ogarniać o co chodzi w klikaniu i że ma być wtedy w miarę możliwości stabilna :evil_lol:

Posted

[url]http://i1178.photobucket.com/albums/x373/pundel/amorki.jpg[/url]

Najlepsze życzenia od brata amorka xDDDD
PS. zamówiłam karmę w czw. dziś już pieski ją jedzą xDD <3

Dawaj zdjęcia CAŁEJ Miotły!

Posted

wlasnie co tak mało zdjęć:shake:

kurier dzisiaj tez nie dojechał??

co do klikania to jak Wam starcza rąk na to wszystko?:eviltong: ja mam problem jak chce nauczyć aportowania.... kliker, smakołyk, aport, i jeszcze tego wariata stopować, żeby nie leciał na łeb na szyję, jak rzucam piłkę tylko grzecznie czekał na komendę

Posted

Smakow nie musisz miec w garsci przeciez w momencie jak wyrzucasz aport:-) co dokladnie mu klikasz w tej chwili?
Ja jak cos z psami cwicze w domu to smaki lezą gdzies, na meblach, na ławie, albo na podlodze hihi kliker w jednej rece a drugą mam wolną. Jak klikniesz to nie musisz psu dac natychmiast zarcia, jak kliker jest dobrze wprowadzony to pies rozumie ze klikniecie jest zaznaczeniem zachowania poządanego przez ciebie i ze dostanie nagrode ale nie musi byc ona w momencie klikniecia podana przeciez;-)
Moze naucz go najpierw dobrze zostawania, to nie bedziesz musiała go trzymac przy wyrzucaniu aportu.

Posted

ja mam np. kliker i smaki w jednej ręce ;) da się :diabloti:

paczka ciągle status "w magazynie" :loveu:

wieczorkiem wrzucę zdjęcia

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/426909_298183873568351_100001302231612_719745_1559532122_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Vectra']a ja wczoraj złożyłam przed 12 zamówienie , paczkę mam już w domu :diabloti:

gdzie Wy mieszkacie ? bo ja w lesie , gdzie fale radiowe zanikają :cooldevi:[/QUOTE]

chyba musze zaczac też rozdawac dyszki, to i mnie nagle zaczna znajdywac szybko;-)

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']chyba musze zaczac też rozdawac dyszki, to i mnie nagle zaczna znajdywac szybko;-)[/QUOTE]

niestety , bez tego się nie da :diabloti:
ostatnio wymieniali mi wodomiar , w czynie społecznym ... czyn społeczny kosztował mnie 150zł .. no ale mam do panów monterów już telefony prywatne i w razie awarii , mogę dzwonić i w nocy.
Niestety , w naszym kraju , zmienia się tylko dzień, miesiąc i rok , ustrój , smarowanie zwane napiwkami po nowoczesnemu ... zostało z dziada pradziada :diabloti:

ale wiesz , jak przychodzą paczki nie płatne , to też mam je od ręki ;) dziś listonosz , przybył specjalne do mnie ... no wczoraj przywiózł mi płatną paczkę ;)

ale wolę dać te 5 czy 10 zł górką .... niż myśleć co psom do żarcia dać i czy przyjedzie kurier na czas :diabloti:

Posted

[quote name='gops']
Miotła coraz ładniejsza :lol:[/QUOTE]
ladna to moze dopiero bedzie za kilka miesiecy :diabloti:
ale fajną maske ma:loveu:

co do klikania i zostawiania to on przynosi aport dosc dobrze, ale nie moge u niego wypracować zostawania po rzuceniu, bo zrywa się od razu do biegu.
komende zostań zna, ale jak widzi piłkę to nagle piesek staje sie głuchy

Posted

teraz też jest śliczna, szczególnie jak na szczeniaczka który zaczyna fazę wzrostu :diabloti: a przynajmniej mi się podoba, zwłaszcza że to border i do tego jeszcze czarno-biały :diabloti:

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/406527_298175643569174_100001302231612_719727_282197445_n.jpg[/IMG]

kupiłam 500g josery junior (podobno, wygląda jak ta bo gramowi dawałam kiedyś) za 6zł, znośnie ;) starczy dla młodej na dwa dni, szczur dostanie jakiegoś barfowego ochłapa, bo mam w zamrażarce na czarną godzinę ;)

Posted

[quote name='motyleqq']ja tam nie wiem, jak oni sobie ustalają trasę, ale powtórzę-skoro są tacy, którzy dzwonią, tzn że nie jest to problem i można to zrobić. jasne, że można zostawić u sąsiada, ale wypadałoby najpierw zapytać adresata, czy sobie życzy.[/QUOTE]
Kiedys kurier RAZ zostawił paczkę u sąsiada, któego nie lubię. I przy oddawaniu paczki uslyszałam, jak to kurier się do mnie dobijał do domu, mnei nie bylo, to potem zaczął się dobijać do niego... blebleble....
Więc uprzejmie poprosilam, żeby na porzyszłośc nie brał nie swoich paczek, a szczególnie dla mnie. Pomogło! Pan sasiad krzywym ryjkiem patrzyl sie na mnei ponad 2 tygodnie...
Pana kuriera tez poprosilam o oddawanie paczek TYLKO do moich rak. Wymienilismy sobie t4elefony i teraz mam taka sytuacje, że jak jest dla mnie paczka, to pan kurier dzwoni i pyta sie, kiedy będe w domu. I ustalamy, czy dojedzie czy ja mam jutro na pocztę dymać. Sprawa jasna:)

[quote name='Vectra']
Kleik kochana KLEIK , ew rozgotowany ryż na papkę ... szczeniakowi głodówkę ? aaaaaaaaaaa , nie wolno tego robić !!!!
nie dość że nie pomoże na biegunkę , to ją wzmocni i będzie rzygać jeszcze bardziej.
Kleik/ryż , podawaj dosłownie po łyżce z ręki .. tak by nie połknęła .... nawet co 15-20 minut. By żołądek zaczął pracę.[/QUOTE]
Dokładnie!!!!

pzdr.

Posted

U bordera to mi się takie uszy podobają:

[IMG]http://img.webme.com/pic/h/hodowla-rewolucja/nasze_psy_1.jpg[/IMG]

Stojące radary, niet... To chyba można podklejać, żeby takie były? Albo i nie... bo to boli pieska, uszka się odparzają :diabloti: