Rybc!a Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 PIESEK TRAFIŁ DO PŁATNEGO DT! Zdjęcie z DT: Schronisko: Prosimy o wsparcie finansowe (konto poda Basia). Pazurek- bo tak teraz nazywa się ówczesny Krzywuś- rzeczywiście był bardzo przestraszony. Zwymiotował w samochodzie ok. 2 kilogramów suchej karmy! Musiał najeść się przed samym wyjazdem. Gdy łapa ostatecznie się zagoi, będziemy szukać mu docelowego domu. Pazurek może mieszkać z innymi psami, suczkami, a nawet kotami. Jest miłym psem, bardzo wszystkim przypadł do gustu. Prosimy o wsparcie! Musimy zapewnić Pazurkowi bezpieczne życie, a to kosztuje! W schronisku: Krzywuś to robocze imię młodego pieska przebywającego od kilku miesięcy w schronisku dla bezdomnych zwierząt. Jego dość nietypowe imię wywodzi się ze skrzywienia przedniej łapy. Być może uległ wypadku samochodowemu, rana wygląda naprawdę paskudnie. Zdjęcia są z przed ok. 2 miesięcy, teraz wygląda to lepiej, ale nadal jest opuchnięte, zaczerwienione i widać żywe mięso. :shake: Krzywuś jest młodym pieskiem, ma niespełna rok i cudowne uosobienie. Jest przyjacielskim, kochanym pieszczoszkiem. Sięga do kolanka i jest naprawdę ładny! Spójrzcie, jaki jest śliczny! :loveu: Quote
Rybc!a Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Podbijam, on naprawdę potrzebuje domu. Quote
Edi100 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Żmigrodzki Dżekuś( stary onek) miał takiego guza tylko że ogromnego bo to rośnie:( Ocierał biedaczek nim chodząc aż do żywego mięsa. Kiedy były mrozy to pękało i jeszcze bardziej bolało.Kiedy Go zabraliśmy od baby by jechał do nowego domku, kochana wrocławska wetka ( chirurgia miękka) zoperowała Go zupełnie za darmo! I pięknie się wszystko zagoiło i pies szczęsliwy. To co ten bidus ma na łapce bardzo jest podobne i boje się że Go boli,będzie się paprało i rosło!!!!!!:shake: Konieczny jest zabieg usunięcia tego! Ratunku! Quote
Edi100 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 I On taki młodziutki!!!!!!!!!!!!!!!!:placz: Quote
Rybc!a Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Ja też podnoszę, sprawa jest naprawdę pilna. Z całej tej rany wychodzi teraz ogromny, czarny pazur, a jaki jest długi i wisi tak... jakby na włosku... POMÓŻCIE Quote
Sharona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Rybc!a napisał(a):Ja też podnoszę, sprawa jest naprawdę pilna. Z całej tej rany wychodzi teraz ogromny, czarny pazur, a jaki jest długi i wisi tak... jakby na włosku... POMÓŻCIE ojej....:shake: mogę tylko podnieść :placz: POMOCY!!! On jest śliczny! :loveu: Quote
Rybc!a Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Do góry rudy, domek pilnie potrzebny Quote
ARKA Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Rybc!a napisał(a):Podbijam, on naprawdę potrzebuje domu. :shake: nie domu co wizyty u dobrego weta! Moze mial polmany palec, odlamki kosci i stan zapalny sie zrobil..palec moze trzeba taraz juz amputowac, przy takim stanie zapalnym!? Co wetka na to??:mad: Quote
Rybc!a Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 ARKA napisał(a)::shake: nie domu co wizyty u dobrego weta! Moze mial polmany palec, odlamki kosci i stan zapalny sie zrobil..palec moze trzeba taraz juz amputowac, przy takim stanie zapalnym!? Co wetka na to??:mad: Wetka to kierowniczka.. Pies jest już od dawna w schronisku i nic. Mówiłam pracownikom o jego stanie. A oni wiedzą. I na tym się kończy. Quote
madzia828 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 mają to głęboko w d... na to wygląda:angryy::angryy: pies potrzebuje pomocy Quote
basia0607 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 On potrzebuje tymczasu a potem leczenia ! Quote
Rybc!a Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Nowe zdjęcia: Jak widzicie, ten beżowy pies nie odstępuje go na krok. I nie jest to troskliwość, a ciągła chęć dominacji. Krzywuś leje pod siebie, jest gwałcony. Quote
Rybc!a Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=1144225&cid=170 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/817323.html Quote
Edi100 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Matko kochana!:placz::placz::placz::placz: Quote
Rybc!a Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Edi100 napisał(a):Matko kochana!:placz::placz::placz::placz: Proszę, poogłaszajcie go gdzie się da- albo napiszcie mi jakiś poruszający tekst, a ja zajmę się resztą-sama z tyloma psami nie wyrabiam! Quote
jestem_wredna Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ratujmy go! Moze jakis hotelik? Mozna zebrac pieniadze, porobic bazarki. On nie moze tak zyc! Quote
Rybc!a Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 jestem_wredna napisał(a):Ratujmy go! Moze jakis hotelik? Mozna zebrac pieniadze, porobic bazarki. On nie moze tak zyc! Ja nie mogę być później koordynatorem w sprawie pieniędzy. Jestem za młoda, mam teraz jeden dług za transport i naszczęście mam bardzo dużo czasu by go spłacić. Wysyłanie psów do hoteli jest bardzo kosztowne... Quote
Edi100 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Piesek ma chorą łapkę i to się będzie powiększało i paprało:( On cierpi i błaga o DT:( Quote
Recommended Posts