Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basia0607 napisał(a):
Podaję numer konta na które można wpłacać pieniądze . Prosimy o dopisek"dla Pazurka"

WARM-MAZ.STOW. OBR. PRAW ZWIERZĄT IM.ŚW.FRANCISZKA Z ASYŻU
UL.PLAC GRUNWALDZKI 8
14-400 PASŁĘK
62 1020 1752 0000 0502 0096 5400
PKO BP O/ELBLĄG

Świetne fotki. On jest śliiiiczny :loveu:

OK. Wystawię bazarki :)
basia0607 wysyłam PW :)

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']:cool3: o jojoj, nikt nie zaglada do pieknego, poszkodownego Pazurka..

Rybc!a moze aukcje ciegielkowa na allegro, na leczenie zrobic?
Myślałam i to jest bardzo dobry plan, tylko myślę, jak to zrobić, co sprzedawać i kto by się tym zajmował?
Ja nie mam konta na Allegro, nie mam też 18 lat i nie umiem robić aukcji.

[quote name='Sharona']Bazarek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9221231#post9221231

:)
Dzięki.

Posted

madzia828 napisał(a):
najlepiej zrobić kartkę - cegiełkę ze zdjęciem Pazurka z podziękowaniami za pomoc ;)

A kto się zajmie wysyłaniem i drukowaniem?

Posted

Rybc!a napisał(a):
A kto się zajmie wysyłaniem i drukowaniem?

Aniu ja zawsze dostaje taką kartkę na poczte przez e-mail Lucy robiła allegro cegiłekowe dla Presta moze tym razem tez pomoze napisz do niej Pw;)

Posted

Wróciłam od Pazurka ,leżal sobie w garażu przy napalonym piecyku wokół niego 6 kotów, widok kojący duszę ! wylizal mnie dokladnie , cieszył sie , że przyszlam. Rana wokół palca już nie jest zaogniona .Chyba go juz mniej boli bo zaczyna na nią stawać ale to nie jest normalne stawanie , poloży ją tak jak ona sie uloży, często podwinięta. Ja uważam ,że niech kuleje ale niech zachowa łapę. Mam kotkę z wypadku .Sytuacja identyczna, po pewnym czasie kotka zaczęła na łape stawać, kuleje ale wiem że dobrze zrobilam , że nie zdecydowalam sie na amputacje.

Dziewczyny same decydujcie co do bazarku ja nic a nic na tym się nie znam, jestem z epoki języka rosyjskiego w szkolach !
Rybcia dzisiaj robi dobra robote , wiezie w Polske schroniskowego psa.
Dzwonila do mnie z Korabiewic , gdyby tam byla jakaś bieda ,ktorej szanse byly by marne wziełybyśmy ale na szczęscie nic takiego nie znalazła.
Na pewno takie tam są ale przy takiej ilości psow trudno wszystko wypatrzec !

Posted

Szukamy kogoś kto poprowadziłby akcję cegiełkową! Ja mogłabym zrobić kartki, wystarczyłoby je jedynie wydrukować i wysyłać. Ale kto się tym zajmie?

Posted

[quote name='Rybc!a']A możeby napisać poruszający tekst, wkleić zdjęcia i numer konta na Allegro, bez żadnych cegiełek?[/quote]

Można, ale przy cegiełkach widaomo, że zbieramy pieniążki na psiaka... Przy zwykłej aukci, będzie sie wydawało, że to "szukam domu" i nic więcej. Ale jak uważacie.

Poruszający text faktycznie by się przydał...;)

Dziewczyny, pomóżcie z podnoszeniem bazarku!!!

Posted

Okej, Beatka zrobi Allegro cegiełkowe.
Poproszę dziewczyny zajmujące się grafiką komputerową o kartki dla Pazurka,
sama też spróbuję coś wymodzić. Narazie napisałam tekst wstępny do Allegro, jak się podoba?

Tytuł: Zbieramy pieniądze na poszkodowanego psa! Pazurek szuka domu!
Treść:
Pazurek to młody, kochany pies. Do schroniska trafił jako podrośnięte szczenię z bardzo zdeformowaną, przednią łapą. Najprawdopodobniej przyczną jego kalectwa jest wypadek samochodowy. Przez wiele długich, samotnych i smutnych miesięcy, Pazurek żył w schronisku dla bezdomnych zwierząt. Łapa nie zrastała się, zaczęła lać się ropa i krew. Nie udzielono mu pomocy, w tej chwili, z łapą nic nie da się zrobić. Pazurek do końca swoich dni, będzie lekko na nią utykał. Nie przeszkadza mu to jednak w codziennym życiu. Bez problemu może się bawić, chodzić. Po sprawnej interwencji wolontariuszy, pies trafił tymczasowo do hotelu STOWARZYSZENIA OBROŃCÓW PRAW ZWIERZĄT w Pasłęku (woj. warmińsko-mazurskie). To niestety kosztuje, musimy płacić za jego leczenie, jedzenie i pobyt w hotelu, stąd też nasz gorący apel o wsparcie finansowe.

Allegro ma na celu uzbieranie funduszy na dalsze utrzymanie psa, jak i znalezienie mu tego jedynego, wspaniałego domu, w którym będzie do końca swoich dni.
Pomóżmy mu, on tak dużo, mimo swojego wieku przeszedł.
Odmieńmy jego los, kolorując życie na żółto i niebiesko! Niech i do niego szczęście się uśmiechnie. Tak bardzo zasługuje na SWOJEGO CZŁOWIEKA!

Pazurek nadaje się do domu z kotami i innymi psami, nawet tej samej płci.
Początkowo jest nieco nieśmiały, ale po krótkim czasie spędzonym z daną osobą nabiera pewności siebie i chętnie się przytula.

Te psie dziecko potrzebuje miłości!

JAK SIĘ PODOBA?

I jeszcze napisałam tekst do ogłoszeń, w razie ktoś by chciał ogłosić gdzieś :

Pazurek to około półtoraroczny pies, który w swoim krótkim życiu bardzo wiele przeszedł. Mimo swych przeżyć, jest przyjacielsko nastawionym do ludzi i zwierząt psem. Do schroniska trafił jako podrośnięte szczenię ze zdeformowaną przednią łapą, prawdopodobnie po wypadku samochodowym. Nie udzielono mu odpowiedniej pomocy i teraz nic nie można z nią zrobić, jednak nie przeszkadza ona Pazurkowi w normalnym życiu. Potrafi biegać, szaleć i bawić się. Po sprawnej interwencji wolontariuszy trafił do hotelu, w którym czeka na SWOJEGO człowieka- czas nas goni!

Posted

Proszę koniecznie dopisać małymi literami :
tekst: FUNDACJA MEDOR
Żeby nie było widać, ale żeby było, bo to ich tekst.
A psem nie zajmuje się Medor, tylko Wamr.-Mazur. Stowarz. Obrońców Praw Zwierząt im. św. Franciszka z Asyżu :)
A ogólnie, to ładna! Popróbuj jeszcze, może jakieś jeszcze ci wyjdą?