Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Staś powinien skakać na początek przez cały czas, w tej chwili ma tylko jedną szansę, tę w niedzielę, nikt więcej się o niego nie pyta, telefon milczy, właściciel zapomniał o nim, a my martwimy sie, co z nim będzie dalej... Pomóżcie troszkę cioteczki, podtrzymajcie ten wątek, może...

Posted

nata od jadzi napisał(a):
olga, a ten ewentualny domek to w Łodzi? czy mam być przygotowana na podróż? :razz:

Jesli ewentualny domek dojdzie do skutku to sam po niego przyjedze.
Nie trzeba bedzie stasia nigdzie wiesc.

Posted

...
, do 14 00,Zaczynamy odliczanie...Staś może być w tymczasowym domku jeszcze tylko 27 godzin...do niedzieli a co będzie z nim, jeśli potencjalny dom, który załatwia Olga nie wypali?
A tak przy okazji, Olga, ja wiem,że dopóki nic pewnego to nie chcesz mówić, ale proszę, to nie ciekawość przeze mnie przemawia, tylko zwyczajna troska o Stasia, czy mogłabyś udzielić mi choć kilku informacji o tym domku? I czy mogłabym wiedziec gdzie ten ewentualny domek będzie, czy w Łodzi, czy poza nią? Przepraszam, że pytam ale to są informacje, które chciałabym znać...Siedzimy z Natalią ,jak na rozżarzonych węglach bo wszystko wisi w próżni. Na pewno nie oddamy Stasia do schroniska, hotelik to ostateczność bo on potrzebuje obecności i bliskości człowieka,to pies, który darzy ludzi bezgranicznym zaufaniem, jest po prostu wyjątkowy

Posted

jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to Stas pojedzie do katowic do przyjaciół Gabrysi która zaadoptowala Krówke z naszego schronu, Juz zreszta o tym gdzies na tym watku pisalam.
Nic wiecej ponad to, nie wiem oprocz tego, ze musze czekac na info od gabrysi, ktora z koleii dopiero dzis bedzie cokolwiek wiedziala. Jest to małzenstwo, mieszkaja w domku z ogrodkiem, Stas bedzie oczywiscie w domu, tylko wybieg do pełnej dyspozycji. Pan jest absolutnie zdecydowany, zreszta jest rozkochany w astach i jest wiernym fanem krówki - szyszki. Czeka tylko na powrot małzonki dzis wieczorem i na jej aprobate.
Co do transportu to usłyszalam tylko "jesli wszystko pojdzie dobrze, to widzimy sie w niedziele, przyjezdzamy po Stasia." Gabrysie i jej maz Paweł to cudowni ludzie, którzy nawet na moment nie zawachali sie nad decyzja adopcji krówki, a mogli wybierac wsrod wielu innych, zwlaszcza, ze krowka nie nalezala wtedy do najpiekniejszych i najzdrowszych. Jestesmy w ciagłym kontakcie, ciagle wysylaja zdjecia, suka ma u nich super. Zreszta kochaja ja nad zycie. Mysle, ze grono ich przyjaciól to ludzie podobni do nich, w innym przypadku Gabrysia nie oddalaby im psa, gdyby nie miala pewnosci.
Oboje z Pawlem (mezem), krowka i mezem tej pani postanowili dzis przeprowadzic zmasowany atak, tak zeby odrazu nastapila kapitulacja. Oczywiscie to sa zarty, decyzja napewno bedzie przemyslana, oni maja tylko pomoc w jej podjeciu.

Posted

a ja siedze w pracy, tez jak na szpilkach, telefon mam w zebach caly czas zeby przypadkiem czegos nie przeoczyc, zaraz nie wytrzymam i napisze smsa.
Tak, tak wlasnie zrobie. Pisze...

Posted

dostałam wiadomosc, ze ta dziewczyna wraca jutro, jest jakis poslizg. Gabrysia juz jest z nimi umowiaona na jutro i napisala, ze natychmiast sie odezwie, sledzi watek denerwuje sie tak samo jak my, ale niestety nie moze nic przyspieszyc, napisala tylko, ze jest dobrej mysli i ze natychmiast jak tylko cos bedzie wiedziala odrazu sie odezwie.
ja wieczorem i rano bede tylko pod telefonem wiec wysle ci wiadomosc, jak tylko cos sie ruszy.

Posted

dzisiaj miałam telefon od pana, któremu zaginął podobny amstaff 2 tygodnie temu. niestety tamten miał kopiowane uszy.
gadałam właśnie z katyą, że to aż nieprawdopodobne że nikt by tego psa nie szukał... TAKI genialny pies...