Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co po tym kolejnym tygodniu? Czwarty domek? Już sama nie wiem, jak mu pomóc żeby jednocześnie nie zaszkodzić, to jest taki przytulaśny słodziak, on tylko wygląda jak amstaff ale z amstaffa ma niewiele, tylko urodę.

Posted

robocze imię? on dla mnie jest taki Gucio... albo Staś, od amstaffa ;)
dzisiaj dzwonił do mnie w jego sprawie facet, z głosu wydaje mi się starszawy... pytał czy już znalazł się właściciel, bo jeśli nie, to on się zaopiekuje staffikiem. i że umarł mu ostatnio stafford wzięty ze schroniska. nie wiem co o nim myśleć. ma się jeszcze odezwać. boję się trochę facetów, którzy dzwonią i chcą bullowate...

Posted

dzisiaj dzwonił do mnie w jego sprawie facet, z głosu wydaje mi się starszawy... pytał czy już znalazł się właściciel, bo jeśli nie, to on się zaopiekuje staffikiem. i że umarł mu ostatnio stafford wzięty ze schroniska. nie wiem co o nim myśleć. ma się jeszcze odezwać. boję się trochę facetów, którzy dzwonią i chcą bullowate...

Posted

No właśnie, Pręgus jest najlepszym przykładem na to, że generalnie asty to super psy. A jego żaden cioł nie zdążył zepsuć. A czy on ma jakieś chociaż robocze imię?
A może mu zrobimy takie 3-dniowe allegro, wtedy będzie na wierzchu. Tylko co z kastracją?
Ja nie wiem czemu Ci ludzie nie szukają swoich psów, albo zaczynają po 6 tygodniach od zaginięcia, tak jak mojego Szogunka, żenua...

Posted

Posted

Ja nie wiem czemu Ci ludzie nie szukają swoich psów, albo zaczynają po 6 tygodniach od zaginięcia, tak jak mojego Szogunka, żenua...[/quote]

:crazyeye: katya ktoś teraz zaczął szaukać Szoguna ???

Posted

Tak, tydzień temu pojawiło się ogłoszenie ze zdjęciem Szogunka w schronisku. Ciapuś je zdjęła. Szogun ma najlepszy dom pod słońcem i nie wróci to tych, ktorzy TAK go szukali...

Posted

No nareszcie chodzi dogo.
Z tymi tymczasmi trzeba ostroznie bo psychika psa jest bardzo wrazliwa, z tym ze nie mamy za bardzo wyboru. Troche ludzilam sie, ze dt zostnie ds, ale coz. Trzeba szukac dalej.
Cioteczki blagam nie piszcie, ze to staffik :) bo staffiki to zupelnie inna rasa, to amstaff. :)
Z walbrzycha dostalam info ze dom ma juz psa i nic z tego, w katowicach szyszka szukala, ale zawisila poszukiwania bo wyczytala, ze juz mamy domek, tak wiec ja juz do niej pisze zeby leciala gdzie moze i dalej szukamy. Karma nadal jak najbardziej aktualna, jesli tylko trzeba bedzie przywoze. Teraz przez 3 dni pracuje po 12 godzin, wiec moze mnie nie byc na necie, ale jestem pod komorka.
A na jak dlubo ta pani wyjezdza? I co jesli wroci czy dalaby rade dalej go u siebie tymczasowac :) ?

Aaa, jesli ktos bedzie dzwonil to mozecie spokojnie podac do mnie telefon, to sobie go troche odrazu przez telefon przeswietle czy wogole warto go brac pod uwage.

Czy ktos ma jakies sprawy do p. Magdy z gorkiego bo jutro o 8 rano bede u niej z suka na zabiegu, wiec przy okazji moge cos zalatwic.

Posted

No właśnie, z tymi rasami ja też mam problem, wiem że amstaff to american staffordshire terrier, no i jest jeszcze pittbullterier, a staffik to co?

Acha, wiedziałam, że Natalka go po ludzku jakoś nazwie, hehe.

Acha, do tego faceta należałoby się przejść, poniuchać, zrobić ankietę.

Posted

krociutko i malo fachowo, ale inaczej nie potrafie :)
-amstaffy- taki jak moj i na przykład ten nasz- bałwanek ze sniegowej krainy

-pit bulle czasem rednosy- roznia sie minimalnie budowa i charakterem, sa bardzo ostre.

-bulleriery- czyli tak zwane swinki,

-i staffiki czyli Staffordshire bull terrier- sa niziutenkie, nie tnie im sie uczu, sa mniej wiecej troszke do polowy łydki, nawet nie.

Posted

Olga, Stasiu raczej tam nie może wrócić(po powrocie opiekunki),ona raczej się nie zadeklaruje a ja jej o to nie mogę prosić...
Sama też się boję kolejnego tymczasu,ten psiak już jest smutny,przecież on też się przyzwyczaja...

Posted

nata od jadzi napisał(a):
Olga, myślisz żeby allegro? a jak jacyś psychole będą się zgłaszać?..
mamy jeden potencjalny domek u pewnej rodzinki - ale to wszystko jest jeszcze płynne...

No wlasnie przed hcwila napisalam tekst na allegro i wcielo kurde no...

Komu moge wyslac, to jedyna sznasa innej nie mamy, bedziemy przswietlac :)