Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a korzystasz z neostrady czy innego dostawcy?
ja mam kolosalne problemy , wiem ,że wiele osób na dogo też ma, a admini milczą...:shake:

frontline zresztą też nie jest taki dobry , właśnie wyciągnęłam z Figi trzy kleszcze..kurcze , w ubiegłym roku miała babeszjozę..

Posted

o rany ! po frontline 3 kleszcze? u moich nic nie ma, ale kleszczy duzo w tym sezonie... po kotach widze ...

ps. tak, neostrady, kiedys tez czesto mialam z dogo problemy, wiec teraz pewnie wykrakalam i zaraz wroca :evil_lol:

Posted

małe ,a cieszy,tzn . możliwość umieszczenie takiego jednego fajnego zdjątka:cool3:
bo okazja może się nie powtórzyć ( dogo dalej nie łaskawe )

Fajne psiaki z nas , co nie?;)

Posted

a to świetnie! :lol:

a my sobie jemy z Rudolfem truskawki...:-o Ten pies lubi większość owoców , warzyw zresztą też , a właściwie to czego on nie lubi..:evil_lol:

Posted

Rudolf dziś po raz pierwszy wszedł do wody , tzn . został do niej wniesiony ostrożniutko i powolutku ( bardzo się boi) przez mojego Tz. I okazało się ,że instynkt nie zawiódł , umie pływać. Na razie tylko troszkę,ale chyba nigdy nie miał wcześniej okazji. I niestety codziennie wyjmujemy kleszcze. Może jutro uda mi się wstawić zdjęcia , bo dziś dogo znów niełaskawe dla mnie.

Posted

A co tam! Pokażę wam ,że Rudolf umie już pływać i prawie nie boi się wody:loveu:
Chłopak rośnie aż miło , tzn . wszerz :evil_lol:, apetyt ma wciąż nieposkromiony , zjadł nawet całego ogórka ,ze skórką , cichcem wyjętego z zakupów:cool3:.
Właściwie to mało czego nie je, karmić go to cała przyjemność. Lubi być w ruchu , daje głośno znać o swojej przynależności do rodziny , tzn. proszę uważać , ja tu rządzę. Cały czas walczymy z jego lękami , nerwowością. Najlepszym lekarstwem jest spokój , dużo spacerków i regularnie pełna miska.
No i oczywiście wieczorne przytulanie.:lol:

Obszerna relacja z wycieczki:lol:

:diabloti:

Posted

figa33 napisał(a):
A to jeszcze nie koniec :cool3: Zaraz wstawię resztę

Biedak wyciera się w piasku po kąpieli i jest cały szczęśliwy :multi:
Ja mniej.....

No , myślę :evil_lol: Jak go odpiaszczasz ?

Posted

A to Figa tak się tytła w piachu.. Jakoś szczęśliwie pobiega , pohasa i spada to z niej trochę:cool3: Za to samochód później cudnie wygląda , Tz ma co robić..:cool1:

• 2 weeks later...
Posted

Troszkę się przypomnimy . Zdjęcie może mało wyraźne ,ale widać,że się przytyło(4kg!), tzn. mysle w sumie o Rudolfie:evil_lol:

Juz po kolacji a on dalej siedzi w kuchni i czeka na dokładkę..
acha i lubi tez czeresnie i ogorki małosolne...

Posted

Siedzi i czeka ? Ja widzę , że przymuszacie go do siedzenia przy stole . A on biedny wyrywa sie jak może . Pewnie zmuszacie biedaka do jedzenia ogórków :placz::evil_lol:

Posted

No właśnie jak by ktoś zobaczył,co on potrafi zjeść , zupełnie " niepsiowe" rzeczy , to powie ,że mu jedzenia normalnego nie daję.:evil_lol:
WSZYSTKO jest dobre, ŻARCIE to CUDOWNA rzecz na świecie.JEŚĆ!!:evil_lol:

Posted

Relacja z dzisiejszej wycieczki:lol:
Można powiedzieć ,ze psy się wybiegały w tym gorącu , potem szukały wody i były harce w kąpieli ,że miło było patrzeć.

Figa zrobiła się dużo śmielsza odkąd Rudolf z nami zamieszkał. Kiedyś raczej uciekała od psów i skomlała, a teraz mała bździągwa sama daje hasło i podpuszcza Rudolfa. Robi HAU a ten już gotowy i nawet jeśli się bawi to zaczyna atakować. I tak się nakręcają razem. Oddzielnie grzeczne , razem potrafia być diabełkami:diabloti:, w stadzie raźniej.Po za tym chyba jednak przyda sie kilka lekcji profesjonalnych jesli chodzi o posłuszeństwo, zwłaszcza na podwórku. W domu anioły , na wycieczce , w parku , w lesie dobrze, na podwórku przy domu niedobrze. Jakiś błąd popełniamy.
Może tez dlatego ,że Rudolf nienawidzi młodych mężczyzn, lub takich ,którzy kopią , trzymają kija , wędkę , robią hałas. Co musieli mu zrobić , skoro takiemu łagodnemu psu jak Rudolf bardzo źle się kojarzą:shake:
Ale mojego Tz sobie ukochał :multi:
Co oni razem wyczyniają to przechodzi ludzkie pojęcie!