Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkim ciociom duuuuużo zdrówka ( i.. pieniędzy:cool3: , a co tam)

życzy Rudolf wraz z rodziną

(czy to prawda ,że teraz życzenia na dogo są źle widziane?:cool3:)

Posted

Pogoda faktycznie do kitu , nie co prawda kurzawy , ale w sobotę to nie wiadomo było czy choinkę rozstawać czy z jajkami do kościoła lecieć:cool3:
Brzuszki przejedzone ,a jakże i to nie tylko pieskowe..:evil_lol:

Psy miały rozpustę jak robiłam nóżki , siedziały obok mnie i co chwilę dostawały fuchę , ale bez kostek , nauczona przykrym doświadczeniem z Figą , nie daję im wcale kości . Dla zębów źle ,ale jelita bezpieczne.
Jestem mile zaskoczona zachowaniem Rudolfa względem gości , miło wszystkich wita , nie szczeka , liże po rękach . Naprawdę , to miłe. Za to na dworze tygrys :diabloti:, zwłaszcza zaraz po wyjściu , szczeka na każdego widzianego w promieniu 100 m faceta. Tylko na mężczyzn . Pewnie właśnie tacy mu robili krzywdę:mad:.
Jeszcze przed nami nauka chodzenia na smyczy , czyli początki , ale w parku bardzo dobrze , słucha się , toleruje inne psy , małe i duże , a i Figa przy nim śmielsza do psów ( w końcu co dwa kumple to nie jeden).

A nasz pan Rudosław waży już 10 kg , czyli odkąd u nas jest przytył 3 kg. Myślę,że teraz już trzeba uważać z jego dietą,bo znowu wet powie - u państwa te zwierzęta jakieś takie grubaśne:cool3:

Trochę fotek z ostatnich dni:lol:

Rudolf w swoim łóżeczku , z którego powoli zostają strzępy , jak się denerwuje to w pierwszej kolejności wyżywa się na łóżku:mad:

zdjęcie historyczne

No baaardzo jestem zmęczony po tych świętach..

A tu Figa przymierza mój beret na wypadek mrozów:cool3:

A to dwa sierściuchy mojej siostry , mój TZ twierdzi ,że są to szkielety w porównaniu z naszymi tłuściochami, hmm:roll:

U pana na kanapie stanowczo najlepiej , zastanawiam się tylko dlaczego pan trzyma nogi na poduszce i jeszcze twierdzi ,że przecież skarpetki ma czyste:diabloti:

Posted

Pokażemy się ciociom w sobotni deszczowy dzień

Jak widać bardzo jestem przytulaśny , choć zdjęcie znów niestety niewyraźne..:mad:

[IMG]http://img301.imageshack.us/img301/91/dsc00948dc2.jpg[/IMG]

Posted

Nie , nie , pracujemy i to długo niestety .Czasem w pracy podglądam sobie dogo:cool3:

Z Rudolfem w porządku , uczymy się posłuszeństwa na dworze, bo w domu no to cud-miód. Grzeczny , nie szczeka , kładzie się spać prawie zawsze o tej porze co Figa . Ona do swojego łóżeczka , on do swojego, które już prawie całkowicie rozwalił:mad:
Nie wiem co on z tym łóżkiem :roll:, jak jest zły albo zaniepokojony to leci i je rozwala . Prawie już jest w strzępach. Kupię mu wiklinowe , może nie da rady.
Mówię mu ,że będzie na gołych deskach spał , a on przekręca śmiesznie tą swoją główkę i śmieje się ,łobuz jeden.
A jak się zaokrąglił..:oops:
Daję mu już mniejsze porcje , bo ma już takie fajne boczusie..
Jemu przyjemnie jest dawać jedzenie , bo wszystko mu smakuje.
Chociaż zdarzyło się,że jedzenia z puszki nie chciał tknąć , więc wiedziałam ,że to jakieś świństwo.
Na podwórku jest gorzej z posłuszeństwem , staram się go uczyć, noszę smakołyki, chodzę z nimi osobno , bo razem sie nakręcają:mad:. Ale tak naprawdę na to mam czas w wolne weekendy i to jak nie pada:cool3: W większości to mój Tz z nimi wychodzi ,a ja mu nie wierzę ,że go uczy:cool3:
W tygodniu to szybko , szybko , taka prawda.
Bardzo fajnie wita gości , widziałyście psa który nie szczeka na listonosza a hydraulika liże po rękach?:cool1:
Ale na dworze to już tygrys i dlatego się uczymy. Może mu przejdzie ta niechęć do mężczyzn. Przy okazji widzę ,że Figa to też niezłe ziółko , czyli mam psy średnio wychowane .
Ale trudno... co tam , mam psy po przejściach , niech się powoli uczą , nic na siłę , bez krzyków.
Powinnam zrobić Rudolfowi badania krwi , trochę kaszle od czasu do czasu i ma taką małą gulkę z boku , przy biodrze...Raz ma , raz nie ma , może tłuszczak. Weterynarz twierdzi ,że okaz zdrowia.
Muszę zrobić trochę nowych zdjęć , pokażę wam uśmiechnięte pysio Rudolfa.

Posted

Wiklinowy koszyk też da się zjeść . Wszystko się da , jak się chce .U mnie też potrzebna jest wymiana legowisk ...........ech .......ciągle coś niszczą :roll:

Posted

hihi, bo to swietna zabawa i sposob zeby ciagle dostawac nowe lozeczka :evil_lol:

moje sunie na szczescie zalapaly,ze nie mozna i wiedza, ze to zle. a jak sie im zachce to robia to z wielkim poczuciem winy, patrza spode lba jakby mowily "wcale nie chce tego robic, wiem,ze to zle, ale co ja poradze " :p

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
no ładnie! To przynajmniej rozumieją.
Paweł powiedział ,że Rudolf wcale nie rozwala tego z poczuciem winy , ale jak Rambo !!