Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

figa33 napisał(a):
To się Rudolf ucieszy , bo zwiewa jak tylko widzi ,że szykuję mu strzykawkę:cool3:

A Ty mu dajesz zastrzyki ? Ja daje doustnie , strzykawką oczywiście :cool3:

Posted

doustnie jak najbardziej, oj tylko nie zastrzyki , człowieka mogę kuć :cool3: , ale ze zwierzakiem mam problem
Rudolf tylko usłyszy szelest wyjmowanej strzykawki , wcale nie musi jej widzieć to ucieka, musiałam zmieniać miejsca przygotowań , a ostatni w łazience przy zamkniętych drzwiach:evil_lol: , no nie wiem co on wyczynia, to chyba musi być ohydne w smaku

Posted

figa33 napisał(a):
chyba musi być ohydne w smaku

Spróbuj :evil_lol: To ma bardzo przyjemny smak , Zawsze próbowałam leki doustne , które podawałam dzieciom i to mi zostało :cool3:
Rudolfek ma fobię na strzykawki :roll:

Posted

w sumie nic takiego , jedna mała fotka z dzisiejszego spaceru:lol:
ja niestety byłam w pracy ,ale spacerek dłuższy pieskom się należał , chociaż trochę poźniej

Posted

nie tak do końca jak bym chciała , kaszel momentami został , takie resztki , suchy ,powtórzę mu potem biostyminę , ale powinnam go teraz odrobaczyć i Figę

• 2 weeks later...
Posted

dzisiejszy spacerek, bardzo udany , przeszliśmy próbę nawet z huskim , który lekko uderzył zębami Rudolfa po grzbiecie, ja na szczęście tego nie widziałam , tylko mój Tz, widziałam tylko jak Rudy ucieka z podkulonym ogonem , a on raczej taki bohater...
No i się okazało ,że jednak Figa to szefowa w tym teamie , która tylko pozawala młodemu porządzić , a myślałam ,że to taka melepeta:cool3:

Moje ulubione:loveu::loveu: jaki jestem grzeczny

bardzo przyjazny wyżełek :lol:

Posted

jeszcze troszkę
jest cała gromadka

a to już jedziemy na późniejszy spacerek ,światło już nie takie , a Rudolf lubi tak jeździć samochodem , choć przypięty do pasów , nie wiem jak mu wygodnie , musi mieć baczenie na wszystko:lol:

zbieramy liście

i ostatnie , już prawie ciemno choć jeszcze nie ma 18.00:placz:
wracamy do domu na michę:lol:

Posted

Rudzik na tle rudych lisci wyglada fantastycznie :loveu:
Fajnie że jest taka piekna jesień . Oby jak najdłużej .Ja nie moge puszczac psów miedzy inne , bo Kropka robi zadyme , a reszta pędzi jej pomagac :cool3:

Posted

No tak , też muszę ich pilnować i ostrożnie wprowadzać do innych psów, jak jedno choćby "miauknie" to drugie leci w obronie , a już Figa to przoduje w narzekaniu:mad: i Rudolf daje się podpuszczać

Posted

figa33 napisał(a):
No tak , też muszę ich pilnować i ostrożnie wprowadzać do innych psów, jak jedno choćby "miauknie" to drugie leci w obronie , a już Figa to przoduje w narzekaniu:mad: i Rudolf daje się podpuszczać

U mnie tez tak . Wszyscy biegna Kropce z odsieczą , i awantura gotowa . Wczoraj mnie facet zrugał . " jak pani wychowała te psy " . Jełop jeden , nie zna postępowania sfory . Wlazł na mnie znienacka , i zamiast sie wycofac , to szedł prosto na mnie . Moje psy nie pozwola nikomu mnie minąc . Stoja wokoło mnie i warczą . Jak ktos się nie wycofa , to się rzucają . Musze mieć czas , żeby je pozapinać i przytrzymać . I miec siłe na to . Ale obcemu zwykle wystarczy jedno takie spotkanie . Potem wybiera inna scieżke . Ja nie chodze po parku , tylko bladym świtem po nadodrzańskich polderach . Tam zwykle nikogo nie ma . Ale czasem trafi się oszołom , co raz na rok poszedł pobiegać z pieskiem :shake:

Posted

większość ludzi rozumie albo może posiada instynkt samozachowawczy:razz:,czasem trafi się "odważny" -co tam psy mu będą wchodzić w paradę, dwa psy to już sfora , a co dopiero taka drużyna obrońców Bianko jak Twoja:lol:
ja nawet do tych sąsiednich z podwórka podchodzę ostrożnie a może nawet bardziej , zwłaszcza jak idę z Figą lub Rudkiem , wiadomo konkurencja

Posted

Tratamm !! Będę się chwalić , dostałam pozwolenie!!

Nasz Rudolf i Figa wzięli udział w sesji fotograficznej na rzecz propagowania sterylizacji zwierząt.:loveu:
Miałam stracha i podobno było widać po mnie ( słowa mojego Tz), zwłaszcza jak zobaczyłam jak grzecznie i karnie zachowywali się nasi poprzednicy , hmm..
Ale jedynie na początku został obszczekany pan fotograf ,a potem było ok.
A teraz chodzę dumna jak paw :bigcool: , a Rudolf o tak
Oto dowód

Posted

wszedzie ! :)
kampania sterylizacyjna zakrojona jest na duza skale, juz niedlugo ulotek z Rudolfem i innymi mozna szukac w sklepach zoologicznych, u weterynarza, w urzedzie miasta .... :p
mała ruda gwiazda rośnie :razz:

Posted

dzięki cioci LittleMy , która uznała , że się nadajemy do pokazania:sweetCyb:
a plakaty mają być też w autobusach!
kotki też miały być fotografowane , podobno są grzeczniejsze od piesków jak im się robi zdjęcia:cool3:

a to już normalne gwiazdorskie;) zdjęcie Rudolfa relaksującego się na trawce:evil_lol: