Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki Agatko:lol:
to Rudolfik daje nam dużo radości
powoli szykujemy sie do wakacji i bardzo jestem ciekawa jak on zareaguje na wyjazd, na nowe miejsce ( nie bardzo lubi zmiany) , mam nadzieje ,że mu sie spodoba.Specjalnie wybieralismy odludne miejce , aby psy ( i my z nimi:cool3:) mieć spokój.

Posted

takie poziomki zbieralismy w lesie:lol: okazało sie ,że poziomki Rudolf tez lubi i to bardzo

I jagódki tez , moga byc z krzaczka:lol:

Znów kazali mi pozować:cool3:

ale ja sie nie dam...:diabloti:

Posted

Kochane ciotki , wyjeżdżamy nad morze, mam nadzieję,ze Rudolfowi sie spodoba:lol:
Żarcie, posłania dla psów przygotowane ( nasze rzeczy jeszcze nie:cool3:). kaganiec zakupiony ( pierwszy raz w życiu:oops:), baaardzo nie podoba się Rudolfowi , a Figa to wręcz histerii dostaje jak ma go na pyszczku...
Chciałabym abyśmy wszyscy wypoczęli.
Ucałowania!:lol:
J.

• 4 weeks later...
Posted

Witamy po powrocie!!:loveu:

Pełni wrażeń i doświadczeń wakacyjnych z psami:cool3:
Mam pełno zdjęć , już zrobiłam ostrą selekcję , wstawię sporo i mam nadzieję,że nie dostanę za to bana:cool1:

Co do Rudolfa.
Przebywając z nim 24h na dobę wiem już ,że życie musiało mu dobrze dopiec.Generalnie uczyliśmy się , duuuużo ciasteczek na to poszło , jest postęp , widać po powrocie.Ale to są małe kroczki. Powolutku , to bardzo mądry pies. Ma takie lęki,że na większy dźwięk zrywa się na równe nogi i leci albo gryzie się w bok:shake: . Kiedyś nie mogłam nawet kichnąć,żeby nie gonił..
Generalnie kochany misio:loveu:, uwielbia morze i plażę ,aż piszczy ,żeby tam pójść, nawet poranione poduszki łapek od piasku go nie zniechęciły.

Czyli wiem już,że nie lubi pojedynczych , gwałtownych dźwięków. Bardzo.No i młodych mężczyzn.
Teraz ładniej chodzi na smyczy, nie szczeka tak bardzo na podwórku , daje się lepiej opanować nerwusek jeden.Najgorzej z przychodzeniem na zawołanie z dalekiej odległości, przyjdzie ,jest postęp, już znam parę sztuczek:cool3:
No cóż , ja tez nie lubię krzyczących bez powodu ludzi , wydzierających się na podwórku dzieci, tyle, że nie wybiegam na balkon aby pokazać co ja o tym myślę:evil_lol: ( a może powinnam:hmmmm: )

Było super nad morzem , psy wybiegane, wykąpane,roześmiane, sierść piękna , a apetyt jaki!
A teraz Rudolfek smutny troszkę , naprawdę , widzę , nie ma morza , fal , na które można naszczekać...

A to początek podróży

Podoba nam się ?

Oj tak!!:loveu:

Niektórzy śpią na plaży:cool3:

Posted

no wakacje fajne a teraz normalka..:cool3:

zastanawiam się czy psy mają coś na kształt naszego pępka?
Rudolf ma taką małą gulkę w miejscu gdzie myślę powinna być kiedyś pępowina
a może zrobiła mu się przepuklina..?
wygląda to jak mała okrągła blizna i widać gulkę

Posted

No ciotki , okulary na nos i gdzie jest Figa?:cool3:

tak mniej więcej pośrodku, niewiele się różni od kaczek

goniła dookoła tego stawu nieprzytomnie , a kaczki i tak sobie nic z małej nie robiły, wyglądało w wodzie ,że maja niezłą zabawę

Utrudzony wojownik..:lol:

Tylko Figa ma przyjemność z ganiania kaczek w wodzie

Uda mi się teraz ,uda.. , proszę , proszę, ten patyk jest tak blisko:cool3:

A potem to juz burza nas wygoniła i ratowaliśmy Rudolfa z leków burzowych

Posted

Chciałam pokazać co zjada Rudolf i to co zobaczycie nie oznacza ,że nie dostaje u mnie jeść:diabloti:
Sam sobie wziął , jednego zjadł i zabierał się już za drugiego