Kate I Luka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ja też mam doła... W zeszłym tyg zaliczyłam pierwsze urodziny na obczyźnie, z dala od rodziny i przyjaciół, do tego od 3 tyg biegam za praca i nic nie ma. Trzeba czekać aż wyjadą Ci co zjechali na wakacje, może będzie lepiej.... Mam nerwy, bo ludzie z gorszym angielskim załapali się do pracy a ja chodze i się proszę i nic nie ma :shake: I do tego pogoda do niczego :shake: Quote
Devis&Marta Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 w tym roku to cos w ogole ciezko z praca, w Londynie nigdy tak nie bylo jak teraz, wiele osob nic nie moze znalezc, stawka minimalna tez obnizona, a o pogodzie to w ogole nie ma co gadac,bo lata w tym roku w ogole nie bylo, ale dosc marudzenia, bedzie dobrze:p Quote
osho Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Devis&Marta']w tym roku to cos w ogole ciezko z praca, w Londynie nigdy tak nie bylo jak teraz, wiele osob nic nie moze znalezc, stawka minimalna tez obnizona[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]eh, dobrze to nie brzmi, bo jeśli wyjadę to chciałbym mieć lepszą pracę niż tutaj, na szczęście kwarantanna krowy zakończy się na początku marca, jak sądzę (jak sądzę, bo krew pobieramy w niedzielę) więc termin chyba nie najgorszy. no i na szczęście pracuję w firmie która obecnie jest irlandzka i w uk też ma oddział. może to będzie zachęcające, zobaczymy...[/COLOR] Quote
osho Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Devis&Marta']...stawka minimalna tez obnizona...[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]to jaka teraz jest ta stawka (netto) ? [/COLOR] Quote
Kate I Luka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Devis&Marta']stawka minimalna tez obnizona, [/QUOTE] nawet nie mów... ostatnio byłam u pewnego ciapaka co mi pracę u siebie w sklepie zaproponował... stawka: 3,5 za godzinę bo nie mam doświadczenia :mad: zwyzywałam go na maxa, debil myślał ze idiotkę znalazł. 5 lat w Polsce w obsłudze klienta pracowałam, a ten mi, że nie mam doświadczenia w obsłudze klienta. W czym? w pomocy w wyborze makaronu czy chleba :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: [quote name='osho'][COLOR=DarkSlateGray]to jaka teraz jest ta stawka (netto) ? [/COLOR][/QUOTE] 5,35 Ł :roll: Quote
Devis&Marta Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 jesli chodzi o to doswiadczenie to angole sie naprawde wybredni zrobili, teraz juz nie wystarczy ,ze sie dogadasz po angielsku,musisz mowic dobrze, za duzo emigrantow nazjezdzalo i tyle Quote
osho Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 [quote name='Devis&Marta']teraz juz nie wystarczy ,ze sie dogadasz po angielsku,musisz mowic dobrze[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]no właśnie, tylko mieszkając tutaj, ciężko jest ocenić czy twój angielski to "dobrze" czy dużo poniżej. chyba trzeba zawczasu powysyłać cv i sprowokować paru headhunterów do kilku rozmów telefonicznych, żeby się sprawdzić. bo rozmowy z niemcami po angielsku to żaden wyczyn.[/COLOR] Quote
furciaczek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 ZOSTALO NAM DOKLANIE 2 MIESIACE DO ZAKONCZENIA KWARANTANNY... niewiem czy sie cieszyc ze to tylko 2 miechy czy ryczec ze az 2:placz: Quote
brazowa1 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Trzymam za Ciebie kciuki furciaczku-to TYLKO 2 miesiace. Quote
furciaczek Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='brazowa1']Trzymam za Ciebie kciuki furciaczku-to TYLKO 2 miesiace.[/quote] mam nadzieje ze szybko zleci... ale stresa to zaczynam powoli miec pozadnego:shake: Quote
karjo2 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Bedziemy wszyscy kibicowac, coby czas zlecial! Fajnie sie czyta, jak powoli sie wszystkim ukladaja wyjazdy i coraz wiecej naszych psiakow "tam". Moze dla zabicia czasu porozgladasz sie za dobrym wetem w poblizu, ubezpieczeniem, sklepem z karma (zajmuje to troche czasu i niezle potrafi zaabsorbowac :evil_lol:)? Ech, latwo mi mowic, jak juz jutro jedziemy, a po raz n-ty przegladam odzyskany psi paszport i lapy mi sie trzesa, czy wszystko ok. Quote
jefta Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [COLOR=DarkOrange][SIZE=3][B]szerokiej drogi !!!![/B] :multi: [SIZE=1] wszystko będzie dobrze [/SIZE] [/SIZE][/COLOR] Quote
brazowa1 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 karjo,przesylam Wam pozytywne mysli-wszystko bedzie dobrze,piesek jest z Toba,to jak nie ma byc dobrze? Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='karjo2']sklepem z karma (zajmuje to troche czasu i niezle potrafi zaabsorbowac :evil_lol:)?[/QUOTE] o tak... zamówiłam przez neta w zeszły czwartek, do dziś karmy nie mama, a Gastek od 3 dni coraz chudszy mi sie robi na domowym żarciu :shake: Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 No i oczywiście : [B]karjo2[/B] [U]powodzenia[/U], i daj znać po przyjeździe jak się tam chłopaki na swój widok ucieszyli :) Quote
agusiazet Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 A czy po tych wszystkich badaniach to trzeba od razu wyjeżdżać i czy one są już potem cały czas ważne, bo ja zamierzam z psem jeździć tam i z powrotem! Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 są ważne już stale, z tym, że trzeba przestrzegać przepisów odnośnie szczepienia p/wściekliźnie. Tzn - jeśli pies siedzi stale w UK - szczepi się go co 2 lata bo tak zalecają na szczepionkach. Jeśli pies będzie kurswoał UK-PL-Uk - musi mieć szczepienia co rok, bo takie są przepisy w PL. Jednodniowe opóźnienie ze szczepieniem w PL zmusza Cię do odbycia całej procedury od początku :shake: Quote
Habibi Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [COLOR=pink][SIZE=8][B]karjo2[/B] POWODZENIA TRZYMAMY KCIUKI I PRZESYŁAMY POZYTYWNE WIBRACJE !!!![/SIZE][/COLOR] Quote
Aaliyah1981 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='Devis&Marta']ales sobie termin wybrala no:mad: ale za to i tak Cie nawiedze na obiecanego grilla we wrzesniu :diabloti: tylko,zeby pogoda byla no,bo ilez mozna:-o Aaliyah1981 - bez neta to tu ani rusz, powiem szczerze,ze mi bedzie smutno wyjezdzac, mam tyle znajomych w parku i z wieloma psami sie zaprzyjaznilam (jakby ktos nie wiedzial to pracuje w hotelu dla psow), ale za to zabieram sie znow ostro za szkolenie mojego Deviska:lol: Mi w ogole jest smutno,ze w Polsce jest taka kiepska sytuacja,ze wielu ludzi MUSI wyjezdzac, cale rodziny widuje na ulicach, ludzie w roznym wieku, wykonujacy rozne zawody, ale czytalam ,ze ta emigracja bedzie najlepsza w historii Polski jesli chodzi o zmiany jakie za soba musi pociagnac, wiec oby tak bylo!!![/quote] o rany ale ja ci zazdroszcze ,ze masz taka wspanmiala prace (oczywiscie w sensie pozytywnym). Ja bardzo tutaj chcialam zalapac sie do schorniska dla zwierzat ale sprawa nie jest latwa i nadal nie udalo mi sie zrealizowac planow :-( do tego chyba czeka nas przeprowadzka mamy problemy z lokatorami w domu wiec same zmartwienia :shake: Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='Aaliyah1981']o rany ale ja ci zazdroszcze ,ze masz taka wspanmiala prace (oczywiscie w sensie pozytywnym). Ja bardzo tutaj chcialam zalapac sie do schorniska dla zwierzat ale sprawa nie jest latwa i nadal nie udalo mi sie zrealizowac planow :-( do tego chyba czeka nas przeprowadzka mamy problemy z lokatorami w domu wiec same zmartwienia :shake:[/QUOTE] też złozyłam papiery do schronu, zobaczymy co i jak wkrótce... choć pewnie nie mam co liczyć :shake: Quote
pati Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ja tez bez psów... straszne to ... suczka u mnie zostala po tymczasie teraz tzreba jej znowu domu szukac telefony milcza ale moze tak ma byc.... rozumiem was ja tu przynajmniej z polowa rodziny jestem. male bezpieczne miasteczko. tylko mysle jak sie pzreniesc do Londynu tyle tam dogomaniaczek bylo by towarzystwo. :p ja jeszzce kwarantanny nie zaczelam czekam po szczepieniu na wscieklizne. zdecydowalam sie robic badania juz dawno temu ale potem zrezygnowalam myslac ze dlugo w angli nie posiedze a tu niespodzianka szykuue sie pobyt jeszcze pewnie z rok wiec psy musza byc ze mna albo pies jak uda sie znalezc domek dla zojci. choc w glebi duszy nie chce jej oddawac. ale zycie czasem zmusza nas do roznych rozwiazan... o matko ale strzelilam posta dziewczny muimy trzymac sie razem wtedy i czas tu szybciej nam zleci buziaki ode mnie Quote
Aaliyah1981 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='Kate I Luka']Ja też mam doła... W zeszłym tyg zaliczyłam pierwsze urodziny na obczyźnie, z dala od rodziny i przyjaciół, do tego od 3 tyg biegam za praca i nic nie ma. Trzeba czekać aż wyjadą Ci co zjechali na wakacje, może będzie lepiej.... Mam nerwy, bo ludzie z gorszym angielskim załapali się do pracy a ja chodze i się proszę i nic nie ma :shake: I do tego pogoda do niczego :shake:[/quote] cioteczko nie martw sie z tym brakiem prace jest tez u mnie w southampton przynajmniej do konca wrzesnia bo przyjechalo duzo studentow i agencje nawet nie chca rejestrowac ale mam nadzieje ,ze po wrzesniu cos sie ruszy z okazji urodzin wszystkiego naj naj naj :BIG: :new-bday: :tort: Pati ja juz o zwierzetach to nawet nie wspominam bo przez brak konttaktu z nimi to nic mi sie nie chce ..dom bez zwierzat to nie dom :shake: moze kiedys jakis zlocik sobie zrobimy tutaj gdzies w polowie drogi:cool3: Quote
pati Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='Aaliyah1981']..dom bez zwierzat to nie dom :shake: moze kiedys jakis zlocik sobie zrobimy tutaj gdzies w polowie drogi:cool3:[/quote] wlasanie dom bez psa to nie dom ale cuz musimy to jakos zretrzymac ja wlasnie jestem na etapie pertraktacji w sprawie zalozenia netu moze sie uda co do zlotu ja jestem chetna :p Quote
Aaliyah1981 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='pati']wlasanie dom bez psa to nie dom ale cuz musimy to jakos zretrzymac ja wlasnie jestem na etapie pertraktacji w sprawie zalozenia netu moze sie uda co do zlotu ja jestem chetna :p[/quote] no ja wlasnie walcze z netem bo mialam juz podlaczony staly ale teraz wyszla ta sprawa z przeprowadzka i znowu nie mamy internetu to musimy cos z tym zlotem pomyslec :cool3: Quote
Kate I Luka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 [quote name='Aaliyah1981']cioteczko nie martw sie z tym brakiem prace jest tez u mnie w southampton przynajmniej do konca wrzesnia bo przyjechalo duzo studentow i agencje nawet nie chca rejestrowac ale mam nadzieje ,ze po wrzesniu cos sie ruszy z okazji urodzin wszystkiego naj naj naj :BIG: :new-bday: :tort: [/QUOTE] no niestety chyba trzeba będzie poczekać. A za życzenia dziękuję serdecznie :loveu: Quote
Recommended Posts