Asior Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Bajka.. a ten psiak z tylu to on tak dla zabawy biega za tym ogonem czy chory ????? Quote
Peter Beny Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Bajka ( Baraccuda ) to ta mała sunia , bez nóżki , jest z Wieluńskiego schronu , ta sunia co się kręci w kółko za ogonem , to Bona , też stamtąd , niestety ma padaczkę i chorą trzustkę ( podobnie jak Brajl ) , to zachowanie niestety ma jako pozostałość ze schronu :shake: Acha i bardzo jest zainteresowana Brajlem :razz::razz: Quote
BajkaB Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Moi Kochani,dzisiaj się coś zaczęło do d.. W nocy złamał mi się ząb pod koronką,Bartek ma wysypkę na brzuchu i jest niemiłosiernie niespokojny,Brajlowi zrobiło się coś na grzbiecie,wygryza to i nie bardzo da dotknąc,Bajce trza zdjac szwy,Bona też coś sie ciamka i drapie..Chyba osiwieję..Nie wiem co najpierw:dentysta czy wet.. Dalsze wieści potem,bo będzie trochę rozliczeń. Quote
irenaka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Przychodzą takie dni, że wszystko się wali. Ale proponuję takie rozwiązanie z humorem : wezwać stomatologa do gabinetu weta lub odwrotnie i "załatwić" całą rodzinkę w jednym miejscu. Głowa do góry, jesteśmy z Wami i zawsze będziemy. Quote
Poker Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Asiorku! a co Ty robisz o 2,30 przy kompie :crazyeye: zamiast malucha w łóżku,w brzuszku hodować?? :mad: Quote
Peter Beny Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nooo, reprymenda się należy :cool3::cool3::cool3: A ja dziś byłem u cioteczki Edyty :loveu: Brajluś leżał w moich nogach :loveu: Wymiziany na zapas , od was cioteczki i wujkowie ;) Oczywiście przeze mnie :razz: Quote
BajkaB Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Moi Kochani,stadko opanowane,choróbska też.Wygląda na to,ze przyplątała się jakaś alergia,byc moze na proszek do prania,być może na płyn do płukania.Brajluś musiał gdzieś sie skaleczyć,jeszcze w schronie i potem wdała się jakaś infekcja.Na szczęście już uchwycone. Niestety,z uwagi na wizytę u weta,mój złamany ząb musi poczekac do jutra Jak juz Peter powiedział,odwiedził nas dzisiaj przed południem.Brajl od razu go poznał i połozył sie na jego nogach.Widać,ze bardzo kocha tego Wujka,który zabrał go z koszmaru.Będzie mu wdzieczny całe psie życie. Z pomocą kolegi zeskanowałam wczoraj dwie faktury,które Wam przedstawię.Jedna jest za leczenie weterynaryjne,druga za zakupy dla Brajla i częściowo dla Moriska. I tu Moi Kochani od razu wytłumaczenie:Zanim wogóle pojawił się temat Brajla,zobowiązałam się zabrać ze schroniska w Ostródzie szczeniaka.Potrzebny był mu chociaz DT,z uwagi na koniecznosc operacji zniekształconej łapki.Wada jest prawie taka sama,jak u Łapki,która była u mnie na przełomie 2006/2007r Jej historia jest tu: http://www.wielun.fora.pl/aktualnosc...polnie,473.htm W momencie,kiedy pojawił się dramat Brajla,uznałam,że to on powinien przede wszystkim dostać szansę.W chwili kiedy por raz pierwszy zobaczyłam fotki Brajla,wiedziałam,ze po prostu musze mu pomóc.Nie mogłam już spać,pracować,funkcjonować,bo myslałam tylko o nim. Kiedy Brajl był już w domu,czułam się jednak w obowiazku wobec Moriska.Opowiedziałam o nim Peterowi i wspólnie postanowiliśmy znaleźc mu DT,a ja obiecałam wszelką pomoc.Dzięki staraniom Petera,Morisek trafił do Agnieszki,któa mieszka dosłownie kilka ulic ode mnie. To młoda 20-to letnia,rozsądna dziewczyna,ale niezamożna.Ma już dwa koty i psa,również przygarnięte.Uczy się jeszcze i dorabia kilka groszy.Mieszka tylko z ojcem,gdyz matka kilka lat nie żyje.naprawde jest zaradna,ciepła i dobra.Nie stać jej jednak na kolejnego psiaka,nawet na tymczasie.Zatem zobowiązałam się do wszelkiej pomocy,przede wszystkim zawożenia i przywożenia jej i Moriska do weterynarza.Postanowiłam również,ze cześć funduszy Brajla,zgromadzona na koncie AFN-u zostanie przeznaczona na zaopatrzenie malucha i jego leczenie.Niestety mały Morisek nie ma wielu sponsorów i na jego koncie jest niewielka kwota.Bez pomocy mojej,Petera,a dzięki wpłatom ,takze Waszej,Agnieszka nie byłaby w stanie utrzymac Morisa.To słodki szczeniol i zasługuje na dobre życie. Sami popatrzcie: Cała zaś historia Moriska jest tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85486 Mam nadzieję,iż nie będziecie mieli zastrzeżeń,iż Brajl podzielił się nieco ze swoim malutkim kolegą z drugiego końca Polski. Dzięki Waszym indywidualnym wpłatom,Brajl ma zapewnione wszystko co jest mu potrzebne.Morisek ma tylko wsparcie AFN-u i nas. Jesłi ktokolwiek chciałby go wesprzeć,będziemy ogromnie wdzięczni.Czeka go operacja,być może dwie.Zabieg jest koniecznością,aby łapka mogła słuzyć w miarę prawidłowo. Dalsze faktury wkleję po zeskanowaniu,bo dopiero dzisiaj odebrałam od weta kserokopie.Pieniążki idą od razu na konto wystawców faktur,to znaczy AFN ma je im przelać. A za chwilkę bedzie niespodzianka... Quote
Asior Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Poker napisał(a):Asiorku! a co Ty robisz o 2,30 przy kompie :crazyeye: zamiast malucha w łóżku,w brzuszku hodować?? :mad: no jakoś spać nie mogłam.. a dziś same złe wieści... chcieli mnie w szpitalu zostawić :( mój młody ma zapalenie płuc i tez powinien być w szpitalu.... ehhhh jak nie urok to ....przemarsz wojsk.. :roll: Quote
BajkaB Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 No to na dobry humorek.. Czy jakiś psiak jest może niewidomy? http://bajkab.wrzuta.pl/film/dbD3bW7q9R/ http://bajkab.wrzuta.pl/film/vd8AxCuwt7/ http://bajkab.wrzuta.pl/film/uX64hUZYjT/ Quote
Asior Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 jejkuu to nie możliwe :o jak on to robi??????? Quote
olenka_f Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 ten ciemny kruciak to chyba najlepszy kompan do zabawy Brajla, cudnie cudnie cudnie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Peter Beny Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Edytko po prostu brak słów :loveu::loveu::loveu::loveu: Kochany Brajluś :multi::multi::multi::multi: Quote
SZPiLKA23 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 I kto by powiedział ze ten pies nie widzi ?? :D Skok baardzo karkołomy - cyrkowiec z niego ;) Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Brajlina zapewnia niezapomniane wrażenia :D Quote
Agnieszka5 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Edytko, po prostu brak słów, to szok, że niewidomy Pies tak biega, bawi się, to miód na serca, oczy, sama radość:loveu: Szkoda jednak wielka, że takie przykre przygody spotykają Ciebie i Psiaki. Moim zdaniem pieniądze śmiało można podzielić pomiędzy Moriska i Braila, w miarę potrzeb. Pozdrawiam bardzo serdecznie, Agnieszka. Quote
Agnieszka5 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 No i Asior, oszczędzaj się Kochana!!!:-) Quote
BajkaB Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Dzisiaj poranek lepszy.Leki na odrobaczenie zadane całemu stadku.Brajlusiowe paskudztwo opatrzone.Przy okazji polecam chusteczki do higieny dla zwierząt: Nasączone rumiankiem i innymi środkami.Sprawują sie doskonale. A teraz proszę popatrzeć na wzajemną miłośc Pańcia i Brajla: Moi Kochani,Brajl jest niewątpliwie gwiazdą w stadzie,ale przecież jest jeszcze pozostała czwórka.W końcu się na mnie obrażą.. Skoro dzisiaj Mikołajkowo,to i u nas zawitały Mikołaje... Moi Kochani,Brajl jest niewątpliwie gwiazdą w stadzie,ale przecież jest jeszcze pozostała czwórka.W końcu się na mnie obrażą.. Skoro dzisiaj Mikołajkowo,to i u nas zawitały Mikołaje... Kto zgadnie,który jest który? Nasze Mikołaje życzą Wszystkim duuużo prezentów,a czterołapkom samych szczęśliwych domków. Quote
israel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Zdjęcia jak zwykle prześliczne ale najbardziej wzruszające te Brajla z Panem... Czy te śliczne Mikołaje też przyjdą wieczorem? Byłem bardzo grzeczny :) Na wszelki wypadek zostawię drzwi uchylone ;) Pozdrawiam serdecznie Quote
olenka_f Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 ten uśmiechnięty mikołaj to Brajl ale ale Edytko gdzie mikołajek z tego małego czarnego pyskacza:evil_lol:, szalenie fajny piesio:loveu: Quote
rita60 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Wow jakie sliczne Mikołaje:multi::multi::multi:dziekujemy za zyczenia i temu kochanemu stadkowi zyczymy zdrowia/bo miłosci im nie zabraknie:lol:/. Quote
halcia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ladniejsze i mniej zmeczone ,niz stary prawdziwy Mikolaj.Duzo prezentow zycze,domownikom i psiakom. Quote
Recommended Posts