Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bajka ( Baraccuda ) to ta mała sunia , bez nóżki , jest z Wieluńskiego schronu , ta sunia co się kręci w kółko za ogonem , to Bona , też stamtąd , niestety ma padaczkę i chorą trzustkę ( podobnie jak Brajl ) , to zachowanie niestety ma jako pozostałość ze schronu :shake: Acha i bardzo jest zainteresowana Brajlem :razz::razz:

Posted

Moi Kochani,dzisiaj się coś zaczęło do d..
W nocy złamał mi się ząb pod koronką,Bartek ma wysypkę na brzuchu i jest niemiłosiernie niespokojny,Brajlowi zrobiło się coś na grzbiecie,wygryza to i nie bardzo da dotknąc,Bajce trza zdjac szwy,Bona też coś sie ciamka i drapie..Chyba osiwieję..Nie wiem co najpierw:dentysta czy wet..

Dalsze wieści potem,bo będzie trochę rozliczeń.

Posted

Przychodzą takie dni, że wszystko się wali.
Ale proponuję takie rozwiązanie z humorem : wezwać stomatologa do gabinetu weta lub odwrotnie i "załatwić" całą rodzinkę w jednym miejscu.
Głowa do góry, jesteśmy z Wami i zawsze będziemy.

Posted

Nooo, reprymenda się należy :cool3::cool3::cool3: A ja dziś byłem u cioteczki Edyty :loveu:
Brajluś leżał w moich nogach :loveu: Wymiziany na zapas , od was cioteczki i wujkowie ;) Oczywiście przeze mnie :razz:

Posted

Moi Kochani,stadko opanowane,choróbska też.Wygląda na to,ze przyplątała się jakaś alergia,byc moze na proszek do prania,być może na płyn do płukania.Brajluś musiał gdzieś sie skaleczyć,jeszcze w schronie i potem wdała się jakaś infekcja.Na szczęście już uchwycone.
Niestety,z uwagi na wizytę u weta,mój złamany ząb musi poczekac do jutra

Jak juz Peter powiedział,odwiedził nas dzisiaj przed południem.Brajl od razu go poznał i połozył sie na jego nogach.Widać,ze bardzo kocha tego Wujka,który zabrał go z koszmaru.Będzie mu wdzieczny całe psie życie.

Z pomocą kolegi zeskanowałam wczoraj dwie faktury,które Wam przedstawię.Jedna jest za leczenie weterynaryjne,druga za zakupy dla Brajla i częściowo dla Moriska.

I tu Moi Kochani od razu wytłumaczenie:Zanim wogóle pojawił się temat Brajla,zobowiązałam się zabrać ze schroniska w Ostródzie szczeniaka.Potrzebny był mu chociaz DT,z uwagi na koniecznosc operacji zniekształconej łapki.Wada jest prawie taka sama,jak u Łapki,która była u mnie na przełomie 2006/2007r
Jej historia jest tu:

http://www.wielun.fora.pl/aktualnosc...polnie,473.htm

W momencie,kiedy pojawił się dramat Brajla,uznałam,że to on powinien przede wszystkim dostać szansę.W chwili kiedy por raz pierwszy zobaczyłam fotki Brajla,wiedziałam,ze po prostu musze mu pomóc.Nie mogłam już spać,pracować,funkcjonować,bo myslałam tylko o nim.
Kiedy Brajl był już w domu,czułam się jednak w obowiazku wobec Moriska.Opowiedziałam o nim Peterowi i wspólnie postanowiliśmy znaleźc mu DT,a ja obiecałam wszelką pomoc.Dzięki staraniom Petera,Morisek trafił do Agnieszki,któa mieszka dosłownie kilka ulic ode mnie.
To młoda 20-to letnia,rozsądna dziewczyna,ale niezamożna.Ma już dwa koty i psa,również przygarnięte.Uczy się jeszcze i dorabia kilka groszy.Mieszka tylko z ojcem,gdyz matka kilka lat nie żyje.naprawde jest zaradna,ciepła i dobra.Nie stać jej jednak na kolejnego psiaka,nawet na tymczasie.Zatem zobowiązałam się do wszelkiej pomocy,przede wszystkim zawożenia i przywożenia jej i Moriska do weterynarza.Postanowiłam również,ze cześć funduszy Brajla,zgromadzona na koncie AFN-u zostanie przeznaczona na zaopatrzenie malucha i jego leczenie.Niestety mały Morisek nie ma wielu sponsorów i na jego koncie jest niewielka kwota.Bez pomocy mojej,Petera,a dzięki wpłatom ,takze Waszej,Agnieszka nie byłaby w stanie utrzymac Morisa.To słodki szczeniol i zasługuje na dobre życie.
Sami popatrzcie:

Cała zaś historia Moriska jest tutaj:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85486

Mam nadzieję,iż nie będziecie mieli zastrzeżeń,iż Brajl podzielił się nieco ze swoim malutkim kolegą z drugiego końca Polski.
Dzięki Waszym indywidualnym wpłatom,Brajl ma zapewnione wszystko co jest mu potrzebne.Morisek ma tylko wsparcie AFN-u i nas.
Jesłi ktokolwiek chciałby go wesprzeć,będziemy ogromnie wdzięczni.Czeka go operacja,być może dwie.Zabieg jest koniecznością,aby łapka mogła słuzyć w miarę prawidłowo.

Dalsze faktury wkleję po zeskanowaniu,bo dopiero dzisiaj odebrałam od weta kserokopie.Pieniążki idą od razu na konto wystawców faktur,to znaczy AFN ma je im przelać.

A za chwilkę bedzie niespodzianka...

Posted

Poker napisał(a):
Asiorku! a co Ty robisz o 2,30 przy kompie :crazyeye: zamiast malucha w łóżku,w brzuszku hodować?? :mad:

no jakoś spać nie mogłam.. a dziś same złe wieści... chcieli mnie w szpitalu zostawić :( mój młody ma zapalenie płuc i tez powinien być w szpitalu....
ehhhh jak nie urok to ....przemarsz wojsk.. :roll:

Posted

Edytko, po prostu brak słów, to szok, że niewidomy Pies tak biega, bawi się, to miód na serca, oczy, sama radość:loveu:
Szkoda jednak wielka, że takie przykre przygody spotykają Ciebie i Psiaki.
Moim zdaniem pieniądze śmiało można podzielić pomiędzy Moriska i Braila, w miarę potrzeb.
Pozdrawiam bardzo serdecznie, Agnieszka.

Posted

Dzisiaj poranek lepszy.Leki na odrobaczenie zadane całemu stadku.Brajlusiowe paskudztwo opatrzone.Przy okazji polecam chusteczki do higieny dla zwierząt:

Nasączone rumiankiem i innymi środkami.Sprawują sie doskonale.

A teraz proszę popatrzeć na wzajemną miłośc Pańcia i Brajla:

Moi Kochani,Brajl jest niewątpliwie gwiazdą w stadzie,ale przecież jest jeszcze pozostała czwórka.W końcu się na mnie obrażą..
Skoro dzisiaj Mikołajkowo,to i u nas zawitały Mikołaje...

Moi Kochani,Brajl jest niewątpliwie gwiazdą w stadzie,ale przecież jest jeszcze pozostała czwórka.W końcu się na mnie obrażą..
Skoro dzisiaj Mikołajkowo,to i u nas zawitały Mikołaje...

Kto zgadnie,który jest który?

Nasze Mikołaje życzą Wszystkim duuużo prezentów,a czterołapkom samych szczęśliwych domków.

Posted

Zdjęcia jak zwykle prześliczne ale najbardziej wzruszające te Brajla z Panem...
Czy te śliczne Mikołaje też przyjdą wieczorem? Byłem bardzo grzeczny :)

Na wszelki wypadek zostawię drzwi uchylone ;)

Pozdrawiam serdecznie